Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

•                    Deniz Kazası
    Gündüzleri, yazıdan ve kitap çalışmasından vakit buldukça sahile inip denize giriyorum.
    Önceki gün ilginç bir konuşmaya tanık oldum. Dostum Leyla Uran’ın arkadaşı deniz kazası geçirmiş bir hanımefendi iskele üzerinde konuşurken,
    - Kazandan beri denize giremiyordum, neyse bugün bir arkadaşımın zorlamasıyla girip yüzdüm. Çok şükür deniz korkusundan kurtuldum , derken, yanımda güneşlenmekte olan bir bey bıyık altından gülerek onu yanıtladı :
    - Neyse siz kurtulmuşsunuz, biz hala kurtulamadık Deniz korkusundan.
    Fobisini atlatan hanım merakla sordu:
    - Siz de mi deniz kazası geçirdiniz Beyefendi?
    - Hayır hanımefendi, diye yanıtladı  orta yaşlı adam, biz CHP seçmeniyiz!
    Ali Sirmen (Cumhuriyet) 
    Tarih: 18 Eylül 2007 04:21 Ekleyen:

•    BAHTSIZ BEDEVİYİ ÇÖLDE KUTUPAYISI KOVALADI
    Tarih: 18 Eylül 2007 04:21 Ekleyen:
  • ay çok ayıp hanımlar hiç yakıştıramadım.
    Tarih: 17 Eylül 2007 05:41 Ekleyen:
  • Sayın Nimet Güler Hanım'a

Kadriye Hanımın alınganlık göstermek gibi bir derdi yok. 22 yıldır çalışan ilkokuldan beri otobüsle gelip giden birisidir kendisi. Ego'nun sayfasına girerseniz türkkonut otobüslerinin saatlerini görür ve ezbere yorum yapmazsınız. Daha 10 dakika önce ego 1. bölge ile en az 15 dakikalık bir görüşme yaptım, otobü saatleri ile ilgili. Eğer içiniz rahat edecekse söyleyim, 55 dakika otobüs bekledik işe gelmek için soğukta.

Olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz. Birilerinin bizleri birbirine düşürmek için yaptığı şeylere alet oluyorsunuz. Sizin muhatabınız, derdiniz Türkkonutta oturanlar değilde çözüm üretmesi gerekenlerle olsaydı keşke.
    Türkkonut Habitat'ta ödül almış, planlı, aşamaları olan 3200 konutluk bir projedir. Herşey planlara göre yürümektedir. Gecekondu gibi konmamıştır oraya. Mütahittin biri gelip 15 katlı lüks 5-6 blok yapmamıştır orada. Koop. mantığıyla yapılmıştır herşey. bahsettiğiniz başkan kimdir anlayamadım. Türkkonut başkanıysa biz seçmedik. Diğerini kasdediyorsanız onu belki de siz seçmişinizdir, Türkkonutta oturan homojen bir kitle yok sizin kestettiğiniz gibi. Asıl tuhaf olan yaşamkentin durumu. Biri geliyor bir yere küks 3 5 ev. Derken birinin kafasına esiyor bilmem ne evleri. Hangi plan hangi altyapı, hangi doğalgaz. Yanlış yerde, yanlış hedefler peşindesiniz. Yarın bir gün Türkkonuttan çevre yoluna açılan yoldan sizle aramızda açılması planlanan yoldan geçerek giderseniz lütfen bunları hatırlayın, ben çok güleceğim o zaman. Kendinize de Çayyolu dışından bir hedef seçin. İçimizden hançerlenmeyelim. Ne derdiniz var ya bizl
    Tarih: 17 Eylül 2007 01:03 Ekleyen:
  • Çayyolu Platformuna Açık Teşekkür.

Bilmem sizlerde farkındamısınız epeydir yazdığımız yazılar gece yarısı geç saatlerde bile denetlendikten sonra yayına sokuluyor. Ben geç saatlere kadar uyumadığım için biliyorum. Önceleri uykusu kaçan bir Sayın Çayyolu Platformu Çalışanının bu yazıları yayınladığını uyku düzenini tutturduğu zaman kontrolleri gündüz yapacağını düşünüyordum. Fakat görüyorum ki bu işi bir görev aşkıyla yapıyorlar.
    Sayın Çayyolu Platformu Çalışanlarına bu yüzden teşekkür ederim ama sanırım hiç birimizin o kadar acelesi yok. Lütfen biraz sağlığınızı düşünün.

Sevgi ve Saygılarımla.
    Tarih: 16 Eylül 2007 09:47 Ekleyen:
  • Ankara yamyamı,''İnsan eti ilk tattığımda çok kötüydü. Alışmak için yemeye devam ettim''

15 Eylül 2007 Cumartesi 18:30

http://www.netgazete.com/NewsDetail.aspx?nID=728817
    Tarih: 16 Eylül 2007 01:36 Ekleyen:

•    Ben yaptığım her şeyin altına imza atacak kadar yürekliyim.Kendime de öyle abuk sabuk sorular yöneltmiyecek kadar da,en az sizinkadar akıllı sayılırım.Ama kim gündeme getirdiyse kutlarım,böyle rüküş zevksizliklere onay verilmediğini görmek beni cidden mutlu etti,yazanın da,çekenin de eline sağlık.Ben yaptım,oldu diyenlere de ders olur umarım.Şimdi imza belirtmiyeceğim polemiğe meydan vermemek için,konuya çanak tutmamak için ,mesaj yerini bulur zaten.
    Tarih: 16 Eylül 2007 01:36 Ekleyen:
  • Sizlere bilgi   ......................Niye ALO Deriz?
    Telefonda hemen hemen hergun kimbilir kac kez kullandigimiz "Alo" sozcugu, gercekte bir sevgilinin kisaltilmis adidir. Sevgilinin tam adi Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genc kiz, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hatti sevgilisinin evine cekmisti. Atolyesinde telefon calinca arayanin Allessandra Lolita Oswaldo'dan baskasi olamayacagini bildiginden Graham Bell, telefonu acar acmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. 
    Bell, zamanla sevgilisine, adini kisaltarak hitap etmeye basladi ve telefonu her acisinda onu "Ale Lolos" diye karsiladi. Calismalari uzadikca Graham Bell, sevgilisinin adini daha da kisaltti ve iki heceli bir ad buldu. Bu kisa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, gelistirip, tum kente yaymaya calistigi telefondan baska birsey dusunmeyen sevgilisinin bitmek tukenmek bilmeyen deneylerinden rahatsiz olmaya baslayinca Graham Bell'i telefonuyla basbasa birakip onu terketti.Yasli Bell, sevgilisinin birgun onu arayacagi umuduyla telefonun basindan ayrilmadi. Kentte cekilen telefon hatlarinin sayisi da giderek artmaya baslamisti. Graham Bell'i artik baska kisiler de ariyordu. 
    Fakat o, telefonun her calisinda kendisini sevgilisinin aradigini sanarak telefonunu "Alo" diyerek aciyor ve artik herkes "Alo" diyordu. O gunlerde hemen herkes telefonu actiklarinda Alexander Graham Bell'in anisina saygi olarak "Alo" demeye basladi. Bugun tumumuzun kullandigi "Alo" sozcugu iste o gunlerden gunumuze uzanmaktadir.

Tarih: 15 Eylül 2007 12:30 Ekleyen:
  • Kadriye hanım fazla alınganlık göztermiş. Herhalde kendisi otobüsle gelip gitmiyor masa başından yorum yapıyor. Durakta bekleyen herkes bilir 3-5 dakika da türkkonuta kalkan otobüsleri.Eryamandan geri kalır hali yoktur.

Türkkonut bile denmesinin nedeni sorunları nedeniyle sonradan oturuma açılan bir yerin böyle kısa sürede herşeyin tamamlanmasının ardında başka şeylerin olduğudur. Şimdi sıra çevre yoluna bağlantı işi kalmıştır. Bakalım plan ne zaman değişip bu yol açılacaktır. Eee tabiki başkan aynı siyasi görüşte olursa neden olmasın.Helal olsun orada oturanlara akıllı insanlar.5 yıl çözemeyecekleri konularını isabetli başkan seçimiyle hallettiler bir çırpıda. Yoksa hala ne doğalgaz nede diğer altyapı vardı şimdi oralarda.....

Yaşamkent'in Muhtarı Sn.Ayla Hanımdan başka kimsesi yoktur. Ne yaparsa Ayla Hanım yapar.

Otobüs güzergahı içerisinde bulunan ancak yolu asfaltlanmayan anadolu sitesinin yolları yapılmazken;
    Atabilge konutlarının önüne kadar asfalt yapılması hangi yasa, hangi düşünüş, hangi VİCDAN sınırları içerisindedir.
    Yol yapımlarında encümen kararları var.Bu encümende görev yapanların biri demezmi ki arkadaşlar ne oluyor????? Demez tabi.Her ne hikmetse o koltukta bir menfaat var nede olsa. Siyasi düşünce hikaye....

Belediyecilik anlayışı bu olmamalı. Öyle elindeki imkanları kafana göre belli sitelere tahsisi et.Arada kalanlarda dilenci gibi faydalansın.
    Elbet bunların hesabı yasal platformda sorulacaktır.
    Tarih: 15 Eylül 2007 02:51 Ekleyen:
  • “Asgari ücretli fitreye muhtaç

Dört kişilik bir aile için sadece gıda ihtiyacı baz alınarak aylık fitre miktarı 600 YTL düzeyinde hesaplanırken, asgari ücret halen net 419.15 YTL düzeyinde bulunuyor.”

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Economy&id=N96198&date=14Eylul2007

“Her şey beş ekmek için
    Van Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayı dolayısıyla tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere günlük 5 ekmek verilmesi için hazırlanan fiş dağıtımında izdiham yaşandı.”

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1189697111890&date=13Eylul2007

(Yaşasın gureba babası devletimiz!!!)
    Tarih: 14 Eylül 2007 09:08 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!