Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• OTOBÜS HAREKET SAATTELERİ İLE BİLİNMESİ           GEREKENLER ;
    ÇAYYOLUM.COM SİTESİNİN OTOBÜS HAREKET SAATLERİ İLE İLGİLİ BÖLÜMÜNE GİRDİM ANCAK BU BÖLÜM ÇOK ESKİ GALİBA ANKARA BELEDİYESİNİN İNTERNET SİTESİNE GİRDİÐİMDE HAT NUMARASINA KADAR SAATLERE KADAR BİR ÇOK YANLIŞIN OLDUÐUNU GÖRDÜM ÇAYYOLUM SİTESİNE UYARAK DURAÐA ÇIKAN BİR KİŞİ DAHA ÇOOK OTOBÜS BEKLERDE GELMEZ.
    YANLIŞILIÐIN SİTE YÖNETİMİNCE DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    KALIN SAÐLICAKLA.
    BU ARADA OTOBÜSLERLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİNİZİ VE BİLMEK İSTEDİKLERİNİZİ AŞAÐIYA ÇIKARTTIM BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM.
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:32 Ekleyen:
  • OTOBÜS HİZMETLERİ (3)
    9.Hareket saatine uymayan hareket görevlileri hakkında nasıl şikayette bulunabiliriz ?
    Hareket noktası ve duraklarda yazılı olarak asılan hareket saatlerine mutlaka uyması gerekmektedir. Uymayan görevliler hakkında dilekçe ile şikayette bulunulduğu taktirde ilgililer hakkında yasal işlem başlatılır. Zorunlu haller dışında, hareket saatlerine uymayan görevliler toplu iş sözleşmesi hükümleri doğrultusunda cezalandırılırlar.
    Öğrenci pasosu almak için nasıl bir yol izlemek gerekir ?
    Aşağıda belirtilen belgelerle EGO Genel Müdürlüğü Bütçe ve Mali işler Daire Başkanlığı Gelir Müdürlüğüne ( EGO Otobüs Dairesi Başkanlığı Hipodrum cad. No:11 Y.Mahalle/Ankara) okulu tarafından onaylanmış öğrenci pasosu ile birlikte gelindiğinde pasoya bandrol yapıştırılır. Paso kimliği yoksa Aktaş Endüstri Meslek Lisesi'ne öğrenci belgesi,resimle müracaat ederek paso belgesi alınır. Bu kimliğin öğrenci tarafından doldurulması ve okulundan onaylatılması ve 2004/2005 öğretim yılı için 10.00 YTL. ile kurumumuz ilgili birimine müracaat edilir. (Öğrenci kimliği ilgili eğitim-öğretim dönemine ait olacak)
    Kayıp eşya için nereye müracaat etmek gerekiyor ?
    Eşyanızı toplu taşıma araçlarımızda unutmanız yada kaybettiğiniz takdirde EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Dairesi Başkanlığı Kayıp Eşya bürosuna şahsen veya telefonla müracaat edebilirsiniz. Kaybolan eşyanın niteliğini hangi güzergahta kaybolduğunu tarih ve zamanını eşyanıza ait bilgileri bildirmeleri halinde ilgili görevliden imza karşılığında eşyasını alırlar. Her ay bulunan malzemeler Ankara Polis Radyosundan duyurulmaktadır
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:32 Ekleyen:
  • OTOBÜS HİZMETLERİ (2)
    Özel halk otobüslerinden kimler ücretsiz yararlanabilir ?
    Aşağıda belirtilen kişiler ücretsiz olarak özel halk otobüslerinden yararlanabilirler:
    MSB tarafından gazi kartları sahipleri
    İstiklal madalyası sahipleri
    Belediye zabıta memurları
    EGO sayım anket ve kontrol görevlileri
    6 yaş altındaki çocuklar
    60 yaşın geçen vatandaşlar otobüs biniş kartını nasıl alabilirler ?
    6O yasini doldurmus olan tüm vatandaslarimizin Kurulusumuz otobüslerinde 10.00 – 16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasinda ücretsiz olarak yararlanmalari için verilmektedir. Ilk defa yasli serbest karti almak isteyen vatandaslarimizdan;
    a) Nüfus Cüzdani asli ve fotokopisi
    b) Ikametgah Ilmuhaberi
    c) 1 adet renkli fotograf
    d) 30.-YTL. (30.000.000.-TL) (1 Yillik tasima bedeli) alinarak kartlari düzenlenmektedir.
    Geçmis yillarda yasli serbest karti alan vatandaslarimiz, Bütçe ve Mali Isler
    Dairesi Baskanligi Gelir Müdürlügü Paso Servisine yasli serbest karti ve 30.00-YTL. ile müracaat etmeleri durumunda, kartlarina 2005 yili için bandrol yapistirilmaktadir.

60 yaş kart sahipleri hangi saatlerde otobüslerden ücretsiz yararlanabilirler ?
    Sabah 10:00-16:00 ile akşamları 19:00-24:00 saatleri arasında 60 yaş kartını göstererek EGO otobüslerinde seyahat ederler.
    Çift katlı araçların ayakta yolcu taşıması uygun mudur ?
    Çift katlı otobüslerin ayakta yolcu taşımaları yasaktır.
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:31 Ekleyen:
  • ANKARA BELEDİYESİNİN İNTERNET SİTESİNDE EGO İLE BİLMEK İSTEDİKLERİME ULAŞTIM VE BELKİ BULAMAYANLARA BİR FAYDAM OLUR DİYE AŞAÐIYA ÇIKARTTIM İLGİLENECEÐİNİZİ UMUYORUM;       
               EGO OTOBÜS HİZMETLERİ
              SIKÇA SORULAN SORULAR (1)
    Karşılaştığımız olumsuz durumları nereye ve nasıl bildirmemiz gerekir ?
    İstenmedik olayların meydana geldiği hattın adını, tarihini, saatini,aracın EGO kod numarasını veya otobüsün plakasını (özel işleticilere ait tüm otobüsler dahil) olay anlatılarak EGO Genel Müdürlüğü Sıhhiye/Ankara adresine dilekçe veya fax ile bildirebilirsiniz.
    Fax: 231 91 33 , 230 81 09
    Durak yerinin değiştirilmesi için ne gibi bir prosedür takip etmek gerekir ?
    Konuyu açıklayan bir dilekçe ile EGO Genel Müdürlüğüne müracaat etmek yada yukarıda belirtilen fax numaralarına dilekçeyi fax la göndermek gerekir. Yapılan incelemede uygun bulunduğunda gereği yapılır. Sonuçtan (olumlu, olumsuz) yazılı olarak ilgiliye cevap verilir.
    Yeni hat isteği, güzergah değişiklik isteği ve benzeri istekler için nereye başvurmak gerekir ?
    Bu tür istekler için EGO Genel Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmek gerekir.
    Şikayetleri hangi telefonlara bildirelim ?
    Şikayetlerinizi aşağıdaki telefon, faks ve e-mail adresimize bildirebilirsiniz.    
    Mavi Masa : 153
    Belge Geçer ( Faks ) : 231 91 33
    E-posta : otobus@ego.gov.tr
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:31 Ekleyen:

•                    BİR GÜLÜMSEME
    Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı.
    Hemen bir not yazdı.Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokanta da garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı. Garson kız ilk kez böyle bir bahşiş alıyordu. Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe başında oturan fakir adamın şapkasına attı.Adam öyle ama öyle minnettar oldu ki... İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını doyurduktan sonra bir apartman bodrumundaki tek göz odasının yolunu tuttu. Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titreyen köpek yavrusunu kucağına aldı.
    Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için çok mutluydu. Sıcak odada bir o bir bu yana koşturup durdu.
    Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle havladı ki tüm apartman halkı uyandı. Anneler, babalar, dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp ölümden kurtardılar.
    Bütün bunların hepsi, ama hepsi beş kuruşluk bir maliyeti olmayan bir tebessüm sonucuydu.
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:30 Ekleyen:
  • ÇAÐLAYAN ASKERİ GAZİNOSONUN ÖNÜNDEKİ KÖPRÜLÜ YOL NE ZAMAN YAPILACAK BAKIYORUM SEÇİMLERDEN BU YANA ÇALIŞMA YAPILMIYOR. ACABA BELEDİYE BAŞKANLIÐI SEÇİMLERİNİ Mİ BEKLİYORLAR.
    İLGİLİLERE DUYURULUR.

BU ARADA OTOBÜSE BİNDİÐİMİZ ZAMAN BABİLİN ASMA BAHÇELERİ GEZİSİ GİBİ EMA ASMA BAHÇELERİ SİTESİNİN İÇİNDE (BOZUK YOLDA) İKİ TUR ATMADAN KIZILAY'A GİDEMİYORSUNUZ ACABA METRO ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BİTECEK İLGİLİLERE DUYRULUR.

BİR DE ŞU PİS KOKULU KOLTUKLARI BİLE EÐRETİ İÇİNE GİRİNCE KORKU TÜNELİ GİBİ GARİP ARAÇLARDAN OLUŞAN ÇİFT KATLI OTOBÜSLER NE ZAMAN KALDIRILARAK YERLERİNE ÇAÐDAŞ ULAŞIM İÇİN MAVİ OTOBÜSLERDEN KONACAK MI ACABA . İLGİLİLERİNE DUYRULUR.

NEYSE İLGİLER ŞU ANDA MEŞGULLER GALİBA BAKSANA MESAJLARDA SORUNLAR GİTMİŞ YERİNE DEÐİŞİK TARZLARDA MAKALALELER GELMİŞ ŞARKILAR VE TÜRKÜLER YAZILMAYA BAŞLANMIŞ.
    SAYGILAR EFENDİM.
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:29 Ekleyen:

•   KOMŞUMUZ "BAŞKENT TV"
      GECEYARISI HABERLERİ

Çayyolu'nda Büyükşehir Belediyesinin açtığı kuyulardan devamlı su çeken tankerlerin A. TANER KIŞLALI Mahallesinde bulunan Doktorlar Sitesi ve diğer sitelerdeki binalarda önemli çatlaklara davetiye çıkardığı iddia edilmektedir.

" ......... demişti" dememek için;
      ÇAP demişti. 
    Tarih: 19 Eylül 2007 06:28 Ekleyen:

• Marcus Aurelius

"Düşünceler"
    "Hükümdarlar filozof, filozoflar hükümdar olsaydı, kentlerin yüzü ışırdı." Marcus Aurelius'un adı anıldığında insan kaçınılmaz olarak E F L A T U N'un bu ünlü sözünü anımsıyor...
    Düşünceler, Marcus Aurelius'un epiktetos ve Stoa felsefesinin düşüncelerinden etkilenerek, evren; us; usa uygunyaşamak; yaşam; ölüm; her şeyin sürekli değişim içinde olması; ün, mal mülk gibi dünyasal değerlerin geçiciliği; insanların kukla gibi içgüdüleri tarafından oynatılması üstüne gün gün kaleme aldığı nükteli notlarıdır.
    Marcus Aurelius’un Düşünceler adlı kitabı ilk kez Türkçe’de. Ta eis Eauton adıyla, 12 kitap olarak Yunanca yazılmış bu yapıt, birçok kuşak tarafından bütün zamanların en büyük yapıtlarından biri sayıldı. Marcus Aurelius'un "sen" diye seslendiği okur değil, kendisidir. Düşünceler, başkasına öğütler değil, kişinin kendisiyle yaptığı vicdan muhasebesi, bilgelik yolundaki gelişme sürecidir.

Yapı Kredi Yayınları
    Tarih: 18 Eylül 2007 11:46 Ekleyen:

• Eflatun Kır Kahvesi Ocakçısına

23.00-07.00 vardiyasına  
       1. Soru önergesi:
    Tanımadık bazı kokoşlar Türk Konut adına fal bakmaya gelmişler kahvemize. Bizans'ta melekler erkek mi dişi mi diye. Onlar tartışa dursun dursun, Türk Konut bölgesinde bugünlerde 3200 ailenin tek ve esas gündemi ev tapularının verilmesi hususunda bölgenin caddelerini süsleyen bez pankartlardır.
      Arsalar banka tarafından 90'lı yılların başından itibaren ipotekliyken ve ödeme planının daha 10 yıl devam edeceği açıkça ortada dururken, kat ittifakı kurulmasını sağlayacak tapuların verilmesi gerçekte mümkün müdür.
      Yoksa verilecek tapular arsa tapuları mıdır?

Benimde Türk Konut'ta 7 adet dikili ağacım (piknik alanında) olduğu için onların suyu hürmetine ilginize ve bilginize saygıyla şarj ederim.

Nişantaşı ağzı
    kokoş = süslü                       eski kafa
                                              septik-j
    Tarih: 18 Eylül 2007 11:45 Ekleyen:
  • Bir zamanlar burada kısır tartışmaları eleştirip bazı önerilerde bulunmuştum da  bazıları tepki göstermişti:

1-Toplumlar layık oldukları gbi yönetilirmiş. Biz de öğle yönetiiyoruz.
    2-Çift katlılarla kaç yıldız pislik içinde seyahat ettiniz? hala da ediyorsunuz? Bunun için ne yaptınız?
    3-Galerya önünden otobüse binerim. Araçların içinde 1 ya da iki kişi. Kaç kişiniz  aynı yöne giden otobüse binen komşunuza onu da götürmeyi teklif ettiniz?
    4-Melih Gökçek kaç yıldız Ankarad başkan? Onu kim seçti?

Bu arada şunu da sorayım, Migrostan sonraki Ankara girişindeki üst yol neden bekliyor? Bir bilen varsa açıklasın.

Siz daha çok yaya da kalırsınız suzusuz da. Bırakın tartışmayı hayattan zevk almaya çalışın. Ben artık öğle yapmaya başladım.
    Tarih: 18 Eylül 2007 09:13 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!