-
YEŞİLLENDİRME
Yenimahalle belediyesine verilen ö ğ ü t l e r neticesinde Mevlana caminin otoparkının bahçesi ağaçlandırılmaya başlanmış.(Kuyubaşının karşısı öğütler marketin ön tarafı)
Tarih: 28 Eylül 2007 01:16 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ALIŞVERİŞ ÖÐÜTLERİ
Beypazarı ağzı:ALAVERE öğütleri
İNSERT bilgisi
KRAL güllaç
250gr
Çayyolu tansaşda 2.85 ytl
Çayyolu Öğütlerde 3.20 ytl
Tarih: 28 Eylül 2007 01:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
MAVİ YENGEÇ İLE ANNESİ
“Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum” diye sorar anne yengeç çocuğuna….
“ Düzgün yürüsene!”
“Pekala anne,”der çoçuk,”Sen önümden düzgün yürü, ben seni takip ederim.”
Dersimiz:Yaptığımız hareketler,sözlerimizden önde gelir.
Hamiş:Anneanneciğim mektup arkadaşım hülyaaaanın arkadaşı Nil Gökbulutundan gelen bu hikayeyi seninlede paylaşıp önce kendim büyümek istiyorum.
MAVİ YENGEÇ
Tarih: 28 Eylül 2007 01:15 Ekleyen: Beğenme: 0
-
AÇMADIÐIN DALDA SÖZÜN GEÇER (Mİ?)
Ve de,
Dialektik ve didaktik…..
Beyaz lale,Maviş ve AKP.
Saklı köyde(Bkn Google boğaz’a nazır saklı köy),karşıda Arnavut köydeki ünlü kaldırımlarda yıllardır bir sokak lafı dolaşır durur dillerde.Bitmeden ve tükenmeden…
“Lale misin oğlum” diye…..
Sahi ne demekse…
İngilizce sözcüklerdeyse;
Lale = Ampül = AKP
Işığı sarıda olabiliyormuş, beyazda (AK)
Ledlerden hatırlayacağımız gibi beyaz ışık sadece kendisini, sarı ışıksa etrafını da aydınlatsa da;
TDK’ya göre maviş ise beyaz tenli mavi gözlü kim se?.
Yazarımız Mehmet Gürelin ifadesi ise;Pahalı doğal gazlı otobüsler(mavişler tanesi 330 milyar) yol işaretleri olmayan rampalı yollarda yürüyen klimasız kokoş(süslü)
Fotobüsler (yedi kızlar) siz iyisi mi gelin benim gibi sevgiyle saygıyla kalın ve de Egede saygıyla ölü denizde kalın.
Sakin Marmaris’te(nitekim de) kalmayın!!
Telgraf Çiçeği
Fonotelden
Tarih: 28 Eylül 2007 01:14 Ekleyen: Beğenme: 0
-
100,leşme
2 keklik bir kayanın üstünde
ötüyor türküsünden;
Guguuk guk guguuk guk
Bkn is-mail.com.tr 2778 (küçük mor)
Sohbet-meditasyon ve farkındalık
2755-2623 Büyük mor,en büyük mor
Bkn.Google mor ineğin anıları
Fark edilebilr olmak.
Tarih: 28 Eylül 2007 01:13 Ekleyen: Beğenme: 0
-
FARUK ABİME
Eflatun-i teşekkür
İlgi 2782 nolu davetiye
Dikilide dikili bir ağacın bile yoktu: Google’da bir süprizzzz oldu.
Google is-mail.com.tr
İG? “is-mail.google
KOMPLE-TİKİİİ(best off)
Tarih: 28 Eylül 2007 01:12 Ekleyen: Beğenme: 0
-
1/3
Bizi nasıl koruyacaklar?
26/09/2007 (1751 kişi okudu)
SERPİL ÖZOK (Arşivi)
AKP anayasa taslağında biz kadınlar, 'çocuklar, yaşlılar ve engellilerle birlikte korunmaya muhtaçlar' kategorisinde yer alıyoruz.
Korumacı bir zihniyet 'kadının yerinin evi olduğu düşüncesiyle, çalışma hayatında ve kamusal alanda kadının yer almasını' istemez. Kadının 'görünür' olmasına tahammülsüzlüktür bu ve kadının saçını 'türban', bedeninin ve ruhunun 'görünür' olmasını ise içine hapsedilmek istendiği 'dört duvar' örter...
Bu nedenle kadınlar 'korunmaktan' önce 'eşitlik' isterler. Bilirler ki karşı cinsle gerçek anlamda eşit olunduğunda ayrıca korunmaya gerek olmayacaktır...
Türkiye de kadın hareketinin önemli kazanımlarından birisi Anayasanın 10. maddesine, 7.5.2004 tarihinde 5170/1 sayılı kanun ile eklenen fıkradır ve der ki: '...Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptirler. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.'
O zaman tüm kadınların ve onlar adına CHP'nin istediği bir cümle daha vardı. "...Bu amaçla yapılacak düzenlemeler ve alınacak önlemler ayrımcılık ve imtiyaz sayılamaz." Bu cümle Anayasa 10. maddeye eklenmedi ve kadınlar adına 'pozitif ayrımcılık' yapılması Anayasa da yer almadı...
Nedir 'pozitif ayrımcılık'?..
Pozitif ayrımcılık, fazladan bir hak talebi değildir...
Herkesle, gerçekten eşit olmanın garanti altına alınmasının yoludur...
Bütün dünyada ve özellikle eğitim alanında uygulanması, kalkınmada bir yöntem olarak kabul görmektedir...
Tarih: 27 Eylül 2007 09:10 Ekleyen: Beğenme: 0
-
2/3
Bizi nasıl koruyacaklar?
26/09/2007 (1751 kişi okudu)
SERPİL ÖZOK (Arşivi)
AB Temel Haklar Şartı'nın 23.maddesinde de "...Eşitlik ilkesi,eksik temsil edilen cinsiyet lehine olan tedbirlerin muhafazasını veya kabul edilmesini engellemez..." demektedir.
Yani 'pozitif ayrımcılık' Avrupa Birliği'nin 'olmazsa olmazları'
arasında yer almaktadır.
'Her türlü ayrımcılığın karşısındayız' gerekçesine sığınarak pozitif
ayrımcılığa da karşı durmak, şark kurnazlığından başka bir şey değildir.
AKP Milletvekillerinin çoğunluğu, kadınların korunması ilkesinin Anayasa'da yer almasını dahi gereksiz bulduklarını açıklarken, diğer yandan pozitif ayrımcılığın kadınları aşağıladığını beyan ediyorlar.
Kadın ve aileyi birbirinden ayırmayan bir zihniyetle, kadının tek başına olduğunda da erkekle eşit haklarda bir birey olarak kabul edilmesini içlerine sindiremiyorlar.
Aynı noktadan koşmaya başlamayan atletler gibiyiz... Aynı pistte, ayrı kulvarlarda koşuyoruz. Önden koşan erkeklerin, geriden gelen biz kadınları 'durarak' beklemesini de istemiyoruz. Biz, hızımızı artıracak, erkeklere yetişmemizi sağlayacak birtakım hakların peşindeyiz... Pozitif ayrımcılık işte budur.
AKP de bir yerlerden başlamanın telaşıyla kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya karar vermiş...
-
3/3
Bizi nasıl koruyacaklar?
Artık kadınlar, camilerin bodrum katlarında, karanlık köşelerinde ibaret etmeyecekler, biz kadınlara camilerde daha fazla yer ayrılacakmış...
Kadınları camilerin karanlık yerlerinden kurtarmayı vaat eden
iktidar, aslında, kadınları hangi karanlıklara sürüklediğini de biliyor.
Acı olanı, kadınların büyük çoğunluğunun bunu hâlâ fark etmemesi.
Serpil Özok: Avukat
-
Efendim ben açılış ana sayfam olarak web adresini bilmediğim yerlere kolay ulaşabilmek için
http://www.google.com.tr/webhp yani Google Türkiye kullanıyordum.
Artık bir süredir aşağıdaki adrese terfi etmiş durumdayım. Eğer denemediyseniz adresi kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın ve arayın gelen sayfanın konu ekle bölümünü tıkladıktan sonra paket konuları bir sefere mahsus olmak kaydıyla ekleyin.
Sizler için büyük kolaylık olduğunu göreceksiniz. Beğenmezseniz eski sayfanıza geri dönersiniz.
Hadi bakalım kolay gelsin iyi aramalar, kolay bulmalar.
http://www.google.com.tr/ig?hl=tr
Tarih: 27 Eylül 2007 09:06 Ekleyen: Beğenme: 0