İlgi (bilgi) 2852 nolu t e s k e r e
Çayyolu
ÇYDD’ne sunum
23 TEMMUZ KONGRE MARŞI
Biz zilletin pençesine girmeyiz
Hürriyettir(!) sermayemiz şanımız
Halis Türk’tür her bir damla kanımız
AK korkma kardaş
Yat korkma kardaş
Yık korkma kardaş
Esaretten korkma
Çık kardaş
Top patlarken ateş gökten yağarken
Gözümüze takılıdır istikbâl
Yıldızımdır hilâlimdir istikbâl
Müzik: Kâzım Karabekir
Söz: Süleyman Necati Güneri
Kaynak: Parlamenter Bestekarlar
Dr. Yılmaz Karakoyunlu
İst. Milletvekili
TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Yayınları
No: 86, Sayfa : 23
TDK: mecaz (!)
a.a.
çalıştığı kurum (hür.gaste)
Tarih: 17 Ekim 2007 09:32 Ekleyen: Beğenme: 0
usulü : DUYek
nihavent şarkı
hülyalı bir gece sahilde maziyi andık
söz-müzik Yılmaz Karakoyunlu
Senden geliyor tellerimin bir sesi (telefonun) varsa
al hepsi senindir şu hayatta nesi varsa
duysuz EK
Kendisi anlattı :
Can Dündar'ın gençlik yıllarında annesi fırsat buldukça "ne zaman adam olacaksın, oğlum" diyormuş. Sonra Can Dündar bir dergiye genel yayın sorumlusu olmuş ve müjdeyi annesine sevinçle yetiştirmiş. Oysa dergide çömezleri genel yayın sorumlusu yapıp açılan davaları üstüne yıkarlarmış.
Ben yerimden memnunum. Hukukçu dostlar sitesi aynadakileri de kilerdekileri de zaten korur savunur.
Tarih: 17 Ekim 2007 09:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Azmi Gündoğdu'nun "Şimdi Anayasa Zamanı" adlı makalesini okudum. Gerçekten çok iyi yazılmış bir yazı. Azmi bey, hem konuyu iyi biliyor, hem de iyi kaleme almış. Kendisini tebrik ediyorum. Yazılarının devamını diliyorum. Bu arada bilimsel, sanatsal, edebi yazı yazmaya meraklı kişilerin de (Sayın Çinici gibi) ziyaretçi defterine değil, Azmi beyin yazdığı gibi ana sayfaya yazması iyi olur diye düşünüyorum. Saygılarımla....
Tarih: 17 Ekim 2007 05:14 Ekleyen: Beğenme: 0
KAYIP TELEFON
Türkkonut tarafından gelip, Konutkent – Çankaya istikametine giden Belediye otobüslerinin birinde saat 13 civarı bir cep telefonu bulunmuş ve telefonu otobüs şoförü OİKE. bölümüne teslim edilmek üzere almıştır. Sahibine duyurulur.
Tarih: 15 Ekim 2007 06:21 Ekleyen: Beğenme: 0
Zırhlı Birlik Önündeki Kavşak Yapımı acaba ne zaman başarıyla son bulacak?
Evimizin önü E5 gibi oldu. Artık bıktık 2 senedir bu rezilliği çekmekten. Kimse birşey yapamıyor?
Bunların sorumluları kimler? Neden bu inşaata başlanmadan gerekli anlaşmalar yapılmıyor da inşaatın tam ortasında bu sorunlar çıkıyor?
Bunun bir proje planlama evresi yok mudur?
Tarih: 15 Ekim 2007 03:48 Ekleyen: Beğenme: 0
Bir ülke ki, yoksullukla boğuşuyor, inamayan görmek için varoşlara gitsin.
Bir ülke ki her gün evlatlarını teröre karşı şehit veriyor.
Bir ülke ki yıllardan bu yana ABD'nin hikayeleri ile uyutuluyor.
Bir ülke ki insanlar geleceğini kömüre oduna değişiyor.
Bir ülke ki böyle bir ülkede birileri kırk gün kırk gece düğün yapıyor.
Tarih: 15 Ekim 2007 01:08 Ekleyen: Beğenme: 0
Sevgili Çayyolu Sakinleri
13 askerimizin şehit oldugu Şırnak a moral ve destek kampanyasına lutfen katılın. 0486 2166500 no lu telefondan onlara destek verin.Ayrıca 23.jandarma Sınır Tümen Komutanlıgı Şırnak Merkez adresine mektup ta yazabilirsiniz.Yazdıgınız mektubu iletisim@ataturkcukadinlar.org adresine de gonderebilirsiniz.Orada yazılmış 150 mektubu gorebilirsiniz.Onlara yalnız olmadıklarını hissettirelim.
Ben telefon ettim,mektupta yazdım.Haydi sevgili YURTSEVERLER telefonlara,kalem ve kagıtlarımızın başına....saygılarımla
Tarih: 15 Ekim 2007 01:07 Ekleyen: Beğenme: 0
Zannedersem 82 anayasası aynı yıllar halk oylamasına sunuldu: Çoğunluk EVET dedi ben Hayır dedim.(Bu halk oylamasında %10 civarında hayır çıkmıştı)
1990lı yıllarda hatırlarsınız siyasilerin yasaklarının kalkması için bir hak olylaması daha yapılmıştı, çoğunluk EVET dedi ben de EVET dedim. Yani insanların çoğu kendileri ile aradan daha 10 yıl bile geçmeden çelişti.
Ben yapılacak Anayasa oylamasına EVET diyeceğim. Çüknü 1982 Anayasasına hayır demiştim.
Şimdi Anaysaya EVET diyecekler, daha önce EVET dedikleri anayasayasyı değiştirecekler. Aradan onca yıl geçti ne, değişti.
İnsanlar bir ton kömür, bir paket yiyeceğe geleceklerini sattılar. Bunun sorumluları 1982 Anayasasına EVET diyenler olabilir mi?
Tarih: 14 Ekim 2007 12:53 Ekleyen: Beğenme: 0
Bence Anayasa çok ciddi bir iştir. Eğer Anayasamız halk oylamasına sunuluyorsa bunun taslağı televizyonlarda açık oturum şeklinde iyice tartışılmalı; hukukçuların ve sivil toplum örgütlerinin görüşü alınmalı. Bir biri ile çelişen maddeler izole edilmeli. Devletin ve Cumhuriyet ilkelerinin bütünlüğünü bozacak maddeler varsa kaldırılmalıdır. Anayasa yangından mal kaçırır gibi yapılmamalıdır.
Tartışılmayan ve sivil toplum örgütlerinin önerileri göz önüne alınmayan bir Anayasaya benim evet demem sizce mümkün olabilir mi?
Saygı ve sevgilerimle.
Tarih: 14 Ekim 2007 04:58 Ekleyen: Beğenme: 0
Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
.................................. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
Bir taraftan Türkiye Cumhuriyetini yıkıp şeriyat düzeni kurmak isteyen güçler, bir taraftan bu ülkeyi bölmeye çalışanları maşa olarak kullandığı güçler.
Cumhuriyet Savcıları suskun, Hükümet suskun, yapacakları için ABD'den hicazet alanlar. Onuru kıralan bir ülke, bu ülkenin AB'ye girmebilmesinini onurumuzu daha da kırabilmek için 301. maddeye endeksleyen terörü destekleyen sözde dostlarımız.
Bu gün 10 Kasım, Atam yine huzurundayız, seni her zamankinden daha çok özlüyorum.
Tarih: 11 Ekim 2007 11:46 Ekleyen: Beğenme: 0