Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

•            BARDAK DEÐİL YÜREK TAŞTI

Benim bu güzel vatanda bir hakkım varsa ki var.Talabaninin ayağına gidenlere HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ve asla affetmiyeceğim.
                                                   alev atılgan
    Tarih: 24 Ekim 2007 09:08 Ekleyen:

•                       Uluslararası bestseller

boş çerçeve....
    telleri olmayan telefon

B İ R  Ç İ F T  Y Ü R E K

Dharma yayınları
    Marlo Morgan
    Türkçe'ye çeviren : Ceren Cendey

"E c n e b i bir arkadaşımın önerisi üzerine okumuştum. Bugüne dek size iki kitabı 'mutlaka' diye tavsiye ettim... Martı ve Simyacı... Bu üçüncüsü... Bir Çift Yürek.... Bu kitaptan çok alıntı yapacağım.. Çok söz edeceğim... siz de kitabın sayfalarını çevirirken bana kim bilir kaç defa teşekkür edeceksiniz, adım gibi biliyorum..."

HU. a.
    Sabah şekerlerinden (Ezelinkilerden değil)
    Tarih: 24 Ekim 2007 01:20 Ekleyen:
  • - Bir Gündem Yazısı -
    Kavramlar Bataklığı (1)

Yüzlerce medeniyetin beşiği Anadolu topraklarının bir kez daha genç bedenlerin kanıyla sulandığı bugünlerde kavramlar sizin için ne ifade ediyor?

İyi ve Kötü’yü anlamlandırabiliyor musunuz örneğin?

Dostu ve Düşmanı ayırt edebilecek ahlaki reflekslerinizin, halen yanılma payı yüzdesi çok düşük bir kapasiteyle çalıştığından emin misiniz?

Yaşadıkları sonsuz kaybediş acısının dehşetiyle dünyaya bakarken, gözleri ve simaları bir buz parçasını andıran kadınlar-adamlar ve de çocuklar üzerinizde nasıl bir etki bırakıyor? Ya da başka bir deyişle içinizdeki insani duyguların akış yönünü belirleyen kriterler nelerdir?

Ateş sadece düştüğü yeri mi yakar gerçekten?

Sinsi bir yılan gibi döşümüze uzanan maşalar ve maşaları tutan maşaların ucundan tutan başka maşalarla, ateşin közünü besleyen iç içe geçmiş mihrakların gölgelerini birbirinden ayırt edebiliyor musunuz?

Peki ya çok aktörlü bir katliamın akıttığı kanın diplomas
    Tarih: 23 Ekim 2007 11:56 Ekleyen:
  • Kavramlar Bataklığı (2)

Halk yığınlarının gündelik konuşma balonlarına sızıntı yapmaya tenezzül etmezken; kimi zaman sert çehreli akademisyenlerin dudak aralarından ardı sıra dökülen pek şık bir fonetiğin izleri olarak karşımıza çıkıyorlar açık oturum masalarında; kimi zaman politikacıların kendi savunma mekanizmalarını tatmin etmek için bin yıldır mırıldanıp durdukları iç bayıltıcı bir teranenin nakaratlarına bürünüyorlar heyetler arası görüşmelerde…

Ama şimdi tam da şu anda, adına binlerce kitap yazdırarak sözüm onu medeniyetimizi taçlandıran bu sofistike kavramlar, 2007 yılı insan toplumlarının felaket habercisi çirkin kargalar gibi birbirlerini gagalarken maske niyetine kullandıkları şatafatlı kelime grupları olmanın ötesinde nedir ki?

Artık içi iyiden iyiye sulandırılmış kavramları paçoz imitasyon aksesuarları gibi takıp takıştırıp ne kadar çirkin ve yalan göründüğünün bilinçli yüzsüzlüğüyle medeniyet sokağında salına salına yürüyenlere sözümüz…

Not düşelim tarihe… Yıl 2007 Dünya yılı… Biz Anadolu’da yaşayan ve sayıları giderek azalan bir grup insan; İÇİ BOŞALTILMIŞ KAVRAMLAR BATAKLIÐINDA BOÐULMAKTAYIZ… Pek uzun bir zamandır “gerçek” adındaki kavramın mutasyona uğraması sonucu oluşan bu bataklığın anaforunda zaten ağırlığımızla giderek dibe çekilirken ve uzun yıllardır tek bir sancısız nefes alamamaktan muzdaripken; bugünlerde bataklığın dokusuna sızan genç erkeklerin kanları pıhtılaşıyor dudaklarımızın arasında ve gayet insani acılar yaşıyoruz…

yonca
    Tarih: 23 Ekim 2007 11:56 Ekleyen:
  • Maviyi (5 N, 1K)
    Ne, Nerede, Nasıl, Neden, Niçin?
    Sev-i-yorum.
    Kim-i?

Öğrenmek ister misiniz? O zaman Cayyolum.com.tereye gidelim mi? Yani terecinin tereciye tere sattığı cafe'den yürüyerek Mesa Yonca Evler'e doğru gidelim. Geldiniz mi? Geldeniz! Oradan yukarıya 49.Caddeye çıkıp Eskişehir(!) yolu istikametine doğru bakın. Onursal başkanımız Sayın ENGİN UÇ'u göreceksiniz. Yani mavi bir fon üzerinde yıllar önce Rüzgarlı Sokak'ta başlattığı mavi harekatı "Güncel"i göreceksiniz. Şairin dediği gibi "En güzel deniz henüz gidilmemiş olanıdır" diyerek engindeki mavinin (NA) peşinden koşturan, en engin öngörüleriyle en uçta (hem uçlu hem uçsuz) fakat illa-ki bucaksız öğretileriyle gerçek bir Çayyolu fenomeni, bir Beyefendi.
                     *   *   *
    Engin Bey'in orta şekerli kahvesini içtikten sonra HAYAL Sitesi'nin üstündeki kata dikkatle bakalım mı? Bakalım. Kim: o? Cayyolum.com okuyucularını mavi gözleriyle dikkatle ve derinden süzen Y Ü C E  A T A T Ü R K.
                     *   *   *
    Hamiş:
    1-NA: Çayyolu bültenimizin
    Hanımefendi Müdiresini adının ilk iki harfidir.
    Zat-ı alileri ünsüzlüğü tercih ettiklerinden dolayı
    isteklerine uyulmuştur.
    2- Hayal Sitesi Çayyolu haritasında kaptıkaçtıların kalkış durağının yanında Sevgi Sitesi'nin karşısındadır.

Rüya yakalayıcısı
    Kızılderili Reis Drama

Saygılarımla.

Tarih: 23 Ekim 2007 09:43 Ekleyen:
  • İlgi:2874
    Ben de oradaydım.
    Mor dağlardaydım.
    Karaburun'da.

İda (Kazların dağları)
    Sen kaza(N)ana bak!!!

Boşluk bulamadığım için yazamamıştım. Yazmak istiyordum. Ne zamandır Kaz Dağlarını. Komşumuz Bekir Abinin de köşesinde öne çıkardığı gibi Troya bölgesindeki kutsal Kaz Dağlarının kimine göre caz dağları olmadığı geç de olsa anlaşıldı. Değil mi? Aslında kazın ayağının kazasker olmadığı ziyadesiyle anlaşıldı. Hani zamanında o işe alet olanlar (farsız lambalar) verilen sözlere rağmen "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" demişlerdi akılları sıra.

Ben bir çevre dostu olarak senelerdir Kaz Dağları gibi doğal yerlerin hep iyiliği için, karşılığı olmasa bile hep içimden Tanrı'ya dua etmişimdir.

Çevre örgütleri gibi, bizim gibi, düşüncelerinden ziyade onlarla ahbaplık yapanlar ziyadesiyle derslerini aldılar.

Sonuç: Kim kazandı, kim kaybetti? Kaz Dağlarındaki bu ziyan zarara ziyanı yok mu diyelim? Neye bakıyorsunuz öyle? Agop'un kaz-ı gibi. Bu yerin de göğün de iyi bir sahibi var. Hala görmüyor musunuz? Sayın Kayıroğlu'nun dediği gibi sudan ucuz dediğiniz değerler hepimize ne kadar pahalıya patladı değil mi?

K e ş k e.....

Bye bye....
    Tarih: 23 Ekim 2007 09:41 Ekleyen:

•     Başkent ünv.senatosuda,Başkent Tv'den karşımızdan
        MAVİ HAREKETİ başlattı.

BKN:
        Başkent Ünv.
        Işıklı panosu(mav)
        Çayyolu konutkent-1 karşısı
    Tarih: 23 Ekim 2007 09:01 Ekleyen:

•     BORSA BİZİM Gibi ülkelerde Gizli(APAÇIK)
        Vergi dairesi olarak kurulur.

Mahir KAYNAK

Tarih: 23 Ekim 2007 09:00 Ekleyen:
  • Cinnah Cad. Farabi Sok.
    Köşk Hastanesi
    Vaziyet Planı

Gülen (FE) değil.
    Yüzlerle
    Hizmete
    Devam
    Ediyoruz.

Varoşlara
    ve
    Sar(K)oştlara......

Bizim umudumuz umutsuzluk değildir.
    ce Ç İ Ç E K  efendi.
    Sansürcü.....

Yazan Kim: O?
    Yazana iyi okuyan RE: O!

Kaynak:
    Köşk Pastanesinden
    Patron Hüseyin Abi,
    Garson Reşat'la İrfan bildiriyor.
    Tarih: 23 Ekim 2007 05:12 Ekleyen:

•        Sayın ERDAL YÜCE, vakit ayırp okuduğunuz ve değerlendirdirdiğiniz için eşim ve ben bu nazik davranışı teşekkürsüz geçiştiremiyeceğiz . Sevgi ve saygılarımızla.

Alev-Erdoğan Atılgan
    Tarih: 23 Ekim 2007 05:11 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!