-
(2)
Bilindiği üzere;
Pembe köşkün arkasındaki Fa(R)abi sokaktaki köşk pastanemde 9. köyüm gibi yıkıldı. Oysa içinde ne hafta sonları anılarımızzz vardı. Zzzıt Erenköyyyyyy.
Şimdi düşünüyorum da bu anılan mektupları varsayalım ki yazdık. Hangi adrese gönderebiliriz ki? Gönderdik diyelim, peki güvenlikten içeriye girebilecek mi? Diyelim ki girdi. Ozaman o mektupları asıl okuması gereken ateş tanrısı (mı?) bay/bayan, kibritçi kız (mı?) okuyacak? Siz ce?
Kahvemizin müdavimlerinden birinin nazlı bir köşede bizlere bıraktığı o mektuptaki gibi sizler Çayyolum. com. tr'nin değerli okuyucuları lütfen bizlere mektup yazın. Çünkü; yazanı Tanrı da görür, kul da görür. İster Emin olun isterseniz Emine!
Durum budur(!) değildir.
Saygılarımla.
Varsayalım İsmail
45 AK hisarlı.
Bilgi:Çap'ın Başkanı
Sayın İlhan TEZEL Hanımefendi'ye
Tarih: 27 Ekim 2007 01:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(1)
“2023’e mektup yazsaydınız
satırlarınıza nasıl başlardınız?
CUMHURİYETİMİZİN
100. YILINA MEKTUP
2000’e mektupla başlamıştı gelecekle selamlaşma; şimdi 2023 yılı için bir şeyler karalayıverin… Avrupa Birliği’ne girecek ve çağdaş bir ülke mi,Yoksa Taliban Afganistanı gibi mi olacağız?
PTT, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle 2023’e mektup kampanyası başlattı. Düşünün bakalım 2023’e neler yazardınız?
Umut dolu bir mektup mu, yoksa umutsuzlukların zirvede olduğu bu günlerde umutsuzluğun 2023’te de aşılamayacağından mı bahsederdiniz?
Yoksa bizim gibi yaşı biraz geçkince olanlar için ‘Siz bu mektubu okuduğunuzda muhtemelen ben aranızda olamayacağım.., ‘ diye mi başlardınız mektubunuza…
İnternet’in, cep telefonlarının yaygınlaştığı günümüzde mektup yazmak unutulur oldu; tuşlamada tasarruf adına, Türkçe bozulmaya yüz tuttu. Oysa iyi bir mektubun edebiyat açısından çok büyük önemi var. Gelin, siz de bir mesaj gönderin 2023’e; topluma en azından mektubun önemini anlatın…”
Çayyolu Platformunun onursal başkanı Sayın Engin Uç’un Çayyolu bülteninde yayınlanmış bir yazısı.
Yıl:2
Sayı:14
Tarih: 27 Ekim 2007 01:16 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Duyuru!!
Eskişehir yolunda
Çağlayan kavşağında sorun çözüldü.
Eskişehir yolu baştan sona yenilendi. MSB ile yapılan toplantılar sonucunda HUKUKİ sorun çözüldü.
3M Migros Koru kavşağından sağa dönerek......
............................................................... caddesinden ilerleyerek Çayyolu platformuna konuk olabilirsiniz. Sizleri de bir kahve molasına (maden sodalı ve orta şekerli) bekleriz efendim.
Not: Ecnebi araçlar (C) için de otoparkımız mevcuttur.
Tarih: 27 Ekim 2007 01:14 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Belgesel
Biz de oradaydık.
Ben de...
DTCF'de.
Sloganların içinde bir şeyi farkettim ki yıllar geçse de insanın sesi hiç değişmiyor. Ancak bir şey değişiyor, artık misafirlere her zaman fruko gazozu ikram etmiyorlar.
Tarih: 27 Ekim 2007 01:13 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Gülbeyaz kardeş,
“Dodurga veya Todurga, Oğuzların 24 boyundan biri” ek$i sözlükten
“Ankara Yenimahalle ilçesinin bir mahallesidir
mahalle muhtarlığı telefonu 2350719” ek$i sözlükten
http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?
Muhtarlığa telefon ederseniz köyün kuruluş tarihi hakkında bilgi almanız olasıdır. İyi dersler
Ayrıca Vikipedide aşağıdaki sayfayı bulursanız ikinci sıradaki Dodurga üzerine tıklayın ama fazla bir bilgi içermiyor.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dodurga%2C_Yenimahalle
Dodurga
Vikipedi, özgür ansiklopedi
• Dodurga - Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinin köyü
• Dodurga - Ankara ili Yenimahalle ilçesinin köyü
• Dodurga - Bartın ili Ulus ilçesinin köyü
• Dodurga - Bilecik ili Bozüyük ilçesinin kasabası
• Dodurga - Bolu ilinin köyü
• Dodurga - Bolu ili Mudurnu ilçesinin köyü
• Dodurga - Çankırı ili Çerkeş ilçesinin köyü
• Dodurga - Muğla ili Fethiye ilçesinin köyü
• Dodurga - Sinop ili Boyabat ilçesinin köyü
• Dodurga - Tokat ilinin köyü
• Dodurga - Çorum ilinin ilçesi
Çayyolu adıda semtimiz sınırları içinde akan Çaylar var(dı). Bunların bir bölümü dev borular içine alınarak üzerleri kapatıldı.
Tarih: 26 Ekim 2007 03:13 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ümitköy Anadolu Lisesi öğrencisiyim. çayyolu ve dodurga köyü adları nereden geliyor? Tarihçesini bilen var mı?
Tarih: 25 Ekim 2007 10:06 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ramazan ayından önce sitemiz güvenlikçilerinden birine ihtiyaten seferberlik görev emri gelmişti bayramdan 3 gün kadar sonra bu arkadaşı 10 günlüğüne askere aldılar.
Ben askerliğimi (20 ay) yapalı ve ihtiyattan düşeli yıllar oldu ama bu gün çağırsalar giderim.
Sayfanın müdavimleri bilir ben uçaksavarcıydım. Acemi birliğinden sonra 9. ana jet üssünde kurs görmüş ve sonra 7. ana jet üssüne gitmiştim.
Eğer askere çağrılır ve aynı görevi verirlerse unutulanlar ve modern değişiklikleriyle yeni silahıma 15 günlük bir kurs ve tatbikat sonrası adapte olabilirim.
Bizlerin kısaca L–70 dediğimiz top
Namlu uzunluğu çapın 70 misli
Ni-fe nişangâhları nikel, demir karışımı tam ortasında + kıl bunun üzerinde – kıl ve dairesel çizgilerden oluşan nişangâh.
Sizleri daha fazla meşgul etmeyeyim.
Yalnız komutanlarımızın dikkatine jeneratörcü arkadaşlara tembih ederlerse iyi olur. Elbiseleri yağlanıp kirlendi diye onları benzinle yıkayıp sonra kuruduğunu sanıp o elbiseyi giyerlerse ben her zaman onların yanında olamam veya üzerimde parka olmayabilir. (7. ana jet üssünde kötü bir anı.)
Tarih: 25 Ekim 2007 10:05 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Çayyolum.com'un baş yazarlarından biri olduğunu tahmin ettiğim Mustafa beyin yazısını beğendim. Bir ek de ben yapmak isteidm size. Televizyonda dün gece eski vali Hayri Kozakçıoğlu (Cav.Ç. bankasının yönetim kurulu eski üyesi, yörükoğlu eşrafından) açıkladı.
Dansöz BARRZZZANİ'ye Bopası babası Barzani "oğlum Türkiye'yi sakın hafife alma". demiş.
İyi akşamlar
Tarih: 25 Ekim 2007 10:03 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Halktan tepki gelince ister istemez yapılıyor bazı şeyler değil mi?
Kuzay ırak'ın elektriği kesilecekmiş. Neden veriyorduk ki acaba.Türkmenler içinmi ?? DANSÖZ barzani ve talabani için mi???
Kapıları katalım diye yıllardır söyleniyor.O kapılardan her gün binlerce tır'ın amerikaya (dolayısıyla örgüte) yiyecek içeçecek taşıdığını biliyormuydunuz acaba.???????
Kapatın kapıları bakalım nereden beslenecek leş kargaları.
Bence Türk Milleti şu anda gerekeni yapıyor. Çoluğu çocuğu demeden, kızı, kadını, yaşlısı demeden hepsi gönüllü askerlik için şubelere müracaat ediyorlar.Ahh birde yetkililer yapsa.....
Birde askerlikten kaçan, sahte raporla kendini çürüğe çıkarmayı başaranlar ne hissediyor acaba. Bence onlarında diğerlerinden hiç farkı yok.
Vatandaşımız sakat ama yinede askerlik yapmak istiyor. Onları bu kutsal görevden alıkoymamak için 1 günlükte olsa kendi istekleriyle askerlik yaptırılıyor.
Ama korku dağları beklermiş 1 gün bile olsa bizler için kutsal olan askerlik görevini yapmak istemeyenler, yarın çocuklarına ne anlatacaklar.Vatan, millet için çalıştıklarını nasıl ifade edebilecekler.Öyle amerikaya kaçmakla, oranın veya başka bir yerin vatandaşı olmakla ruh değişmez arkadaşlar.
Yapmayanlar, kaçanlar ve hainlere yazıklar olsun, LANET OLSUN.
Nice isimsiz kahraman mehmetçiğimizi şehit verdik.Nice yuvalar yıkıldı.Yetimler kaldı.
Hala buna rağmen bu ülkede askere giderken davul zurna ile gönderiyorsak mehmedi, bizler gerçekten eşsiz, YÜCE bir MİLLET'iz.
O gözü dönmüş caniler ve yardakçılabir kez değil binlerce kez düşünsünler karşılarında kim var.
Tarih: 25 Ekim 2007 02:59 Ekleyen: Beğenme: 0
-
DUYURU- 1
25 EKIM 2007 CUMA, SAAT 14.00 TE, TUM UNIVERSITE GENCLIGI ILE BIRLIKTE ANKARA UNIVERSITESI, DIL TARIH COGRAFYA FAKULTESI BAHCESI-SIHHIYEDEYIZ,
SEHITLERI ANMA GENCLIK MITINGINE KATILALIM. ANKARA UNIVERSITESI EV SAHIPLIGINDE TUM UNIVERSITELER ORTAK DUYURUSUDUR.
DUYURU- 2
CUMHURIYETIMIZ 84 YASINDA, BIRLIKTE KURDUK, BIRLIKTE YASATALIM VE TERÖRE LANETLEYELİM..
ANITKABIR ZIYARETI ICIN...........
"ULUSAL BİRLİK HAREKETİ" İLE BİRLİKTE
28 EKIM 2007 SAAT 11.00 DE TANDOGANDAYIZ.
ELLERİMİZDE AL TÜRK BAYRAKLARIMIZLA....
DUYURU- 3
29 EKIM 2007 PAZARTESİ , SAAT 14.00 TE, Y.MAHALLE BELEDİYESİ VE TESUD ÇAYYOLU ŞUBESİ İLE ÇAYYOLU PLATFORMUNUN BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİÐİ YENİ ATATÜRK HEYKELİNİN AÇILIŞ TÖRENİNDE TUM ÇAYYOLU ATA PARK'TAYIZ.
"TESUD"
HER GÜN AL BAYRAKLARIMIZ EV,İŞYERİ,DERNEK VE ARAÇLARIMIZDA ASILI VE HER AKSAM 21.30 DA BIR DAKIKA ISIK ACMA KAPATMA EYLEMI SURMEKTEDIR.
Tarih: 25 Ekim 2007 01:27 Ekleyen: Beğenme: 0