Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• İspanyol açılışı
    Lasker-2978
    Boş çerçeve
    Tarih: 29 Ekim 2007 10:45 Ekleyen:

• Çayyoluna?

Lay lay lom gençlik mi?
    Gazzzzcı gençlik mi
    yakışıyor?

Vardiyalı çalışıyorum genelde 24/07 şiftinde çalışıyorum. İki nedenden dolayı Ahmet abi ben gece nöbetine kalıyorum.Sarhoş yarışçılar yüzünden nöbetde uyuyamıyorum.Bu biracılar arcadium kırmızı rujda biralarını içsinler. Gece 24'den sonra 8. caddeye denetçi istiyorum.Bu ayılar durakların tansiyonlu camlarına tekme bile atıyorlar.
    Tarih: 29 Ekim 2007 10:43 Ekleyen:

• Y.özdil gibi okuyucunun kafasına bidonmu geçirdiğinizi sanıyorsunuz o kadarda salak değililiz, ne yazılıyorsa abuk sıbuk.İyi bir okuyucu bunların bir  takımdan çıktığını elbet alnıyor.Sinir şeyler 2000'den sonrasını okudum
    Tarih: 29 Ekim 2007 10:41 Ekleyen:
  • Sayın X X 2979 ve 2980 nolu yazılarınızda Atatürk’ün her zaman derin anlam ifade eden konuşmalarına yer vermişsiniz; bizlere bir kez daha bu anlamlı sözleri hatırlattığınız için sağ olun var olun.
    Evet, son derece doğru bir tespit olan “Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur.”

Nasıl olmasın ki? İstiklal şiirimizde bile "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar” demiyor mu? Ve bu şiirin sadece bir bölümü milli marsımız olarak kabul edilmesine rağmen bazı insanlarımız tarafından bazen bilinçsiz zaman zamanda kasten şiirin tamamı istiklal marsı gibi gösterilip sapla samanı birbirine karıştırarak Avrupa’da yaşanan tüm olumsuzlukları medeni olmanın medeniyetin üzerine yıkmıyor muyuz?

“Garbin afakîni sarmışsa çelik zırhlı duvar,
    Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var.
    Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
    "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?”

Bu yazımdan dolayı bazı çevrelerden tepki alacağımı bilsem de kendimi bu yazıyı yazmaya mecbur hissediyorum.

Hepinize saygılar.
    Tarih: 29 Ekim 2007 10:41 Ekleyen:
  • FARKINDAMISINIZ?
    BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Bugün 29 MAYIS 2007
    Cumhuriyet Bayramı!!

Eski bayramları nedense hatırladığımda tayinle gittiğimiz O iller aklıma geliyor. Babacığım karacı olmasına rağmen gittiğimiz yerlerde kiraladığı evlerimizin hep üstünden ya jetler ya da Türkkonut’un(!)  yolcu uçakları geçerdi. Şimdi ise Çayyolu’nda benim oturduğum evin üstünden bunlarla beraber özel kuvvetlere ait olduğu söylenen helikopter filoları da geçiyor, tatbikat yapıyorlarmış. Bizim kahvede de şehircilik ve gürültü kirliliği açısından bir ara eleştiriler yapılsa da ben göklerimizde dolaşan bu güzel kuşları ve seslerini kime ne(?) harbiden seviyorum.

Evimizi bazen düşünüyorum da varsayalım sanki tam bir dispeçerlik. Bugün bayram olduğu için de göklerimizin yıldızlarını (TÜRK YILDIZLARI) bekledim durdum. Çayyolu semalarından geçerler mi diye? Her bayram geçerlerdi de bugün niçin geçmediler diye? Hükümet yoksa buna da mı hüküm etti diye?

Çap’a bağlı TESUD başkanı Sayın Remzi Şener Beyefendi’ye (diğer re ve ra’lara benzemeyen, makalesindeki gibi sadece kendine benzeyen) sormak isterim.

Türkkonut’un B-52’leri ve F  ’leri  yani yıldızları Çayyolu semalarından geçti de biz mi görmedik? Yoksa bizim kartallar çok yüksekerden MOR DAÐLAR'ın üstünden uçtularda da siz mi görmediniz?

Saygılarımla efendim.
    İs.mail.com. tr
    esenboğa dispeç:  
    Tarih: 29 Ekim 2007 10:39 Ekleyen:
  • GENÇLİÐE HİTABE
             Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
            Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
             Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
                                                                               M. Kemâl ATATÜRK,  20 Ekim 1927

Artık bu görev  geçliğin yanısıra, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan  her vatanseverin.

Tarih: 29 Ekim 2007 01:58 Ekleyen:
  • Atatürk, 6 Mart 1922’de  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde  yaptığı konuşmasında  şunları söylemiştir:

"Efendiler!
    Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?... Tarih, böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!"

Ülkemize, Cumhuriyetimize, Atatürk devrim ve düşüncelerine sahip çıkmamızın  daha da anlam kazandığı günümüzde, emperyalist ülkelere karşı Kurtuluş Savaşı vererek  Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu uğurda savaşmış, şehit olmuş atalarımızla, teröre karşı canını vermiş şehit evlatlarımızı  saygı   ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.
    Tarih: 29 Ekim 2007 01:58 Ekleyen:
  • 29 Ekim Pazartesi 12:00'de
    ATATÜRK HEYKELİNİN
    AÇILIŞ TÖRENİNDE
    Tüm Çayyolu Ata Park'tayız

EFLATUN FELSEFE KLÜBÜ
    Tarih: 28 Ekim 2007 06:43 Ekleyen:
  • Sayın ismail beye belki bir katkımız olabilir dileğidir.
    bizi güldürüyormusunuz Allahda sizi güldürsün.

Angora Evleri Yönetim Kurulu
                  ve
           Denetim Kurulu
    Tarih: 28 Ekim 2007 06:43 Ekleyen:

• İsmail bir tuhaf adamdır, üç kuruş için hesap sorandır
    Uyanık geçinir amma yalandır, tüm mal varlığı cebinde
    Olandır
    Liseyi 6 senede bitirmiş, cin gibi çocuk bizim ismail
    Neden bu kadar acele etmiş, aklını seveyim lan ismail

İsmail
    Sek sek sekerek ismail
    Rastık çekerek ismail