Çay yolunda sitelere torbalar dağıtıldı ynmc. ambalaj atıklarını topluyormuş kendi geleceği için elele. tarafsız davranıp bu mesajımı inşallah yayınlarsınız.
Tarih: 31 Ekim 2007 10:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Platform yöneticiliğine
Çelikkent sitesinden Mevlana cami vev Öğütler süpermarket tarafına geçerken Ankaralılar caddesinin orta refüjünün yanında büyük çaplı derin bir çukur bulunmaktadır. Herhangi bir uyarı işareti olmadığı için ilgilneniceğinizi umarım.
Çelikkent sitesinden
A. Demir
Tarih: 31 Ekim 2007 10:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Sitenizin uslubuyla yazarsam galiba şöyle başlayabilirim.Cayyolu Halk Partisinin casının yarısı bu akşamda lambaları hale yanmıyordu.
Bilkent Yurdundan
bir grup güvercin
Tarih: 31 Ekim 2007 10:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Epeydir maillerime girmemiştim. Bu gün girince dosya iliştirirmiş bir postayla karşılaştım. dosya bu dergiyi almayın diye başlıyordu. Türkiye’de de yayınlanan derginin adı Maria Claire burada tamamen PKK nın reklamları yapılmış. Dağdaki kanlı katiller, kudurmuş kızlar özgürlük savaşçıları gibi gösterilmiş.
Tabii bunun arkasından dosyada dergi harici olarak şehitlerimizin cenazelerine onların adlarına, gözü yaslı insanlarımıza yer verilmiş.
Eğer posta adreslerinizi bilseydim bu iletiyi hepinize tek tek pas etmek isterdim.
Fransızca bilen arkadaşlar lütfen bu dergiyi boykot etsinler; almasınlar.
Tarih: 31 Ekim 2007 10:13 Ekleyen: Beğenme: 0
(1)...
Minik Bir Yürekten Babaya Mektup
Yine seni özledim.Yine aklım karıştı baba..Özlem aklı karıştırır mı? Bunu öğretmemiştin bana.
Bugün benim doğum günüm.Şimdi sekiz yaşımdayım.büyüdüm erkek oldum ama hala anlamıyorum sen neden yoksun baba.Önlük bana çok yakıştı. Senin hep görmek istediğin gibi pırıl pırıl bir öğrenci oldum ama sen göremedin üzgünüm çok üzgünüm baba...Karlı bir kış günüydü.seni bir tabutun içine koymuşlardı.Yine çok yakışıklıydın. Derin bir uykuya dalmıştın.Çağırdım defalarca seslendim sana,cevap vermedin küstüm sonra.Hani söz vermiştin. Kartopu oynayacaktık ilk kar yağdığında. Hava çok soğuktu ama babannem ağlarken ''oooyyy ciğerim yanıyor'' diyordu.
İnsanın ciğeri nasıl yanar baba?
Çok büyük bir kalabalık vardı.Herkes ama herkes ağlıyordu.Hep bir ağızdan ''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'' diyorlardı.Sen şehitsen ölmüş olamazsın.
Ölmediysen nerdesin baba?
Kocaman bir Türk bayrağına sarmışlardı tabutunu.Sen onu hep göklerde görmek isterdin.''Kutsal sevdam bayrağım'' derdin ya hani. Nedense biraz da kıskandım o zaman seni. Affet baba.Peki neden anlamıyorum hala.
Şimdi sen öldün mü? O zaman vatan bölündü mü?
Çok karıştı aklım baba.Vatanı kim bölmek ister ki.Bu büyük günah değil mi? Dedem anlatırdı ya hep ''benim dedem Çanakkalede şehit oldu vatanı kurtarmak için'' derdi ya...O zaman büyük büyük dedem yok yere mi öldü? neden tekrar vatanı bölmek istiyorlar baba? Hani okula gidince her şeyi öğrenecektim.Bunları neden öğretmiyorlar baba? Bildiğim tek şey var.
O da sen yoksun yanımda. ..(DEVAMI VAR)
Tarih: 30 Ekim 2007 12:34 Ekleyen: Beğenme: 0
devamı...(2)
Annem çok özlüyor seni biliyorum. Babanla gurur duyuyorum diyor. İnsan gurur duyunca ağlar mı? Özleme alışır mı baba?
Peki gurur senin yerine kardeşimi koklar mı? Beni maça götürür mü acaba?
Biliyor musun baba,benim ciğerim yanmıyor elledim sıcak değildi fazla. Hem duman da çıkmıyor. Ama içimde bir yer var. Seni her düşündüğümde orası çok acıyor,sızlıyor,sanki kopacakmış gibi oluyor.Sanki birileri devamlı kalbimi sıkıyor.Galiba sen yokken hep hasta oluyorum baba.
Bu acı nasıl diner? Ellerin ellerimi nerde bekler? Koşabilmek için seninle yollar bizi nasıl özler?
Vatanı hangi canavar böler? Onlara senden başka kim dur der?
Gel de anlat bana.Anlat, öğret ki bende şehit olayım baba..
ÇAYYOLU kocaman bir ilçe büyüklüğüne ulaştığını hepimiz görüyoruz tamam da ben sadece içleri boş siteler villallar görüyorum neden mi?
Acaba insanlar bu evleri kendilerine birer hapishane olarak mı aldılar diye de düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.Çayyolu, Ümitköy halkı lütfen artık deve kuşu gibi kafanızı evlere gömmekten çıkartınız, bakın dışarda ne güzel bir hava var lütfen etrafınıza bir bakın neler oluyor, duyduklarınızı paylaşın insanlarla,etkinliklere katılın mesela hergün önünden geçtiğiniz bir park vardı ya parka kocaman bir Heykel (ATATÜRK) dikildi (belki görmezsiniz diye söyledim) Bu kadar duyarsızlık görmedim kalabalık olması gereken bir zamanda bile çoğunluk evlerindeydi yahu camınızdan dışarı baksanız bile göreceğiniz şeyler oluyor etrafınızda katılımları artırmak için ne yapılmalı acaba Davul çalarak duyuru yapmak gerekiyor.
Atatürk heykelinin açılışında katılanları kutluyor İstiklal marşının tüm kıt'alarını ezbere okuyarak gözlerimizi yaşlarla dolduran genç arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum.
29 EKİM münasebeti ile Şanlı Jandarmamızın Güneydoğuda operasyonlar yaptığı sıralarda bizlere MESA-KORU alışveriş merkezinde Jandarma Orkestrası çok güzel bir müzik ziyafeti verdi.
Devlet kuruluşları bu günler için vardır, Kültür bakanlığına bağlı ; Devlet opera ve balesi, bir çok devlet sanatçısı maaşlı birçok sanatçımız olmasına rağmen Millete moral aşılayan yine Asker olmuştur.İşte devletin yapmadığını Asker yapmaktadır.
Jandarma orkestrasını kutluyorum proğrama öncülük edenlere de teşekkürlerimi, sunuyorum.
Jandarma daha ne yapsın okullarımızın onarımı, ağaç dikme, başarılı öğrencilere burslar, eğitimler, geziler, moral eğlenceleri, gazilere ve şehitlerin ailelerine ziyaretler ,Mehmetçik dersanelerinin işletilmesi, erbaş ve erlere meslek edindirme kursları verilmesi gibi daha birçok sosyal işlere el atmaktadır.İşte bunun nedeni Devletin bu işlerle ilgili kurumlarındaki iş bilmezlikleri nedeniyle Jandarma ve Asker yapmaktadır.
Tarih: 30 Ekim 2007 12:33 Ekleyen: Beğenme: 0
“Vatandaşa da sorulacak: Nereden buldun?
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi gelirlerinin düşmesi üzerine servetin sorgulanacağı bir sistem hazırlanması için talimat verdi. Sistem, servetteki artışın vergisini takibe alacak.”
YENİÇAÐ
Burada "da" takısı galiba fazladan eklendi şimdiye kadar hangi vekile bu soru soruldu ki "da" olsun?
Bakanlara sorulacak: Nereden bulmadın? Neden bulmadın?
FARUK.
----------------------------------------------
Semiha hanımın yazısını anlayamadım. Kim kimin kafasına bidon geçirmek için uğraşsın. Ayrıca kimseye salak demek burada yazan bizlere yakışmaz; zaten buna platformumuzda kesinlikle izin vermez. Sayın Semiha Hanım eğer bir daha bu sayfaları okumazlarsa eminim ki sinir olmak için bir nedenleri kalmaz.
Tarih: 30 Ekim 2007 03:48 Ekleyen: Beğenme: 0
Linea dekorda:
Az önce buzluktan çıktılar!
Süper fresh
29 Ekimde,
84. yılında memleketimden insan manzaraları
TDK: 1-İnci yazısı:
İstridye gibi bazı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan değerli süs tanesi
olmasına rağmen köşk pastanesinden hüseyin abinin bildirdiğe göre;
süper fresh istridye afrodizyak yiyecekler listesine dahil edilip midye ile birlikte köşkün mutfağındaki menü listesinden çıkarılmıştır.
Ayrıca my fısh'de mahalle baskısına dayanamayıp menü listesindeki atıştırmalardan sayılan formda görülen dilligilli dil balıklarını fix menüsünden çıkartmıştır.
Çayyolu sakinlerine ve deniz severlere açıkça duyurulur.
Ancak çapın bütün mürettebatı ve kaptanlarımız sizlere hizmet etmek için hazırdır.sadece denizde değil karadada
Böğürtgenli ege tatlısı
Tarih: 29 Ekim 2007 10:47 Ekleyen: Beğenme: 0