Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• insanlığın mektebi yok !!!!

Bizim duraktan mavişlere bindiğimde epeydir dikkatimi çekiyordu bir tanesi. Sadece benim değil, diğer yolcuların da. Kapı açılıp da içeri adım attığınızda sanki lüks bir otelin balo salonundaymışsınız gibi sanıyorsunuz kendinizi. Sandık ki sayın başkan, büyük başkan Çayyolu ile ilgili husumetini ortadan kaldırıp Çayyolu güzergahlarında seyreden otobüslerine Çayyolu sakinleri için parfüm sıktırıyor.

En sonunda dayanamayıp gerekli kişilerden işin aslını öğrendim. Koru-Bakanlıklar hattında belki sizi de taşıyan bir otobüsün farklı ve fark edilebilir bir kaptanı ..... kaptan Altan Bartın. Meğerse bu göreve başladığından beri kendi maaşından ayırdığı bir bütçeyle satın aldığı parfümü aracının kalkış noktasıdan harkete geçirmeden önce otobüsün içine sıkıyormuş. Ben kendisine kahvemiz adına teşekkür ettim.
    Tarih: 20 Kasım 2007 21:59 Ekleyen:
  • (1)

Süt nasılsa kaymak da ö?ledir

49 — YOĞURT
    En iyi yoğurt, kremadan yapıldığı gibi, koyun sütünden yapılanlar da pek nefis olur. Hastalara inek sütünden yapılmış yoğurt verilir.
    Sütü akşamdan kâseye koyup sabahleyin üstünden kaymağını alarak bir kez kaynattıktan sonra indiriniz veya halis sütü tencereye koyup kuvvetli ateşte dibi tutmaması için karıştıra karıştıra sallayarak 4-5 taşım kaynatıp ateşten çekiniz, ya da iyi yoğurt yapmak için dörtte
    te üçü kalıncaya kadar iyice kaynatıp indiriniz. Fakat daha önce bir sandığa saman doldurup kâseleri ağızlarına kadar bu samanın içine
    gömüp bir yuva hazırlamak gerekir. Ateşten indirilen sütü ucu emzikli bir kaba veya ibriğe koyup köpürmesi için yüksekten ve ince akıtıp
    gömülen kâseleri doldurunuz. Bir kâseye bir kilo süt için bir kahve kaşığı taze yoğurt koyup üzerine dört misli temiz su veya kaynadıktan
    sonra ısısı 40-50 dereceye inmiş adi süt koyup karıştıra karıştıra sulandırınız. Yuvada, yaz ise 40, kış ise 45 derece ısı bulunması gerekir.
    Parmağınızı sokabilecek kadar ısı düşerse mayadan birer kahve kaşığı akıtıp uzunca bir çöple karıştırınız. Yuvanın ortasına bir kâse içince ateş koyup sandığın kapağını kapayarak üstünü ve etrafını yorgan, kilim veya çuval vb. ile iyice örtünüz. Dört saat sonra yuvayı açıp bir saat böylece bırakarak kâseleri çıkarıp düz bir yere koyunuz. Bir saat sonra ince salaşpuru soğuk suda ıslatıp sıkarak kâselerin üstüne seriniz. On dakika sonra yoğurdu yiyebilirsiniz.
    Tarih: 20 Kasım 2007 21:57 Ekleyen:
  • (2)

NOT : Sıcak havalarda yuvaya ateş koymaya gerek yoktur; kendi ısısı yeterlidir. Bazen yuvada yoğurt tutmaz. Bu, zamanında
    mayalanmamasından ileri gelir. O halde yuva açıldığı zaman yoğurt tutmamış ise ateşi yenileyip tekrar örtmek gerekir. Ya da tepsiye sıcak su koyup kâseleri içine oturtarak üzerine örtmelidir. Bir de, yapılacak yoğurdun tatlı olmasını isterseniz taze ve az miktarda maya, eğer ekşi olması istenirse ekşi ve çok miktarda maya kullanınız. Yuva açıldığı zaman kâselerdeki kaymağın altında az ve çok şu görülürse süte az veya çok su konmuş demektir. Bu suyun giderilmesi için sütü uzun süre
    kaynatıp yakmaktan ise sütü kavanozlara koyup 7-8 saat kadar bırakınız. Süt dibe çökeceğinden, hem süt sudan ayrılır,
    hem de konulan suyun miktarı belli olur.

Büyülü,  bir elçi tatlı bir sözcüdür o.
    4 heceli bir kelimedir:
    Çİ-KO-LA-TA!
    Elçinin mesajı alındı.
    Şimdi tatmak zamanıdır...

Tarih: 20 Kasım 2007 21:57 Ekleyen:
  • Bu kitapta anlattığım insanlar ve onların yaşadıkları, hayatın utanmazlığının ta kendisidir. Bu kitap, hayatın tuzağına düşüp, özgürlüklerin çekiciliğine kapılıp, elde ettikleri özgürlükleri yanlış kullananların kitabıdır. Aslında, binlerce yıldır gündüzleri aydınlatan bir tek güneş, geceleri aydınlatan da bir tek ay olduğu gibi, erkekle kadın cinsinden de sadece birer tane mevcuttur. Yani her iki cinsin sahip olduğu "şeyler "! sadece "iki çeşittir"! Belki kendi iç bünyelerinde bazı "model"! farklılıkları vardır ama bu sonucu değiştirmez. Adem le Havva dan beri böyle gelmiş, böyle de gidiyor. Böyle de gidecek. Yani atalarımaz nasıl idiyse, torunlarımız da aynı olacak: "İki cins ve iki farklı uzuv!" Ve kıyamet gününe kadar bu iki cins, birbirlerinin anatomik şekilerini bildikleri halde, yine de "merak" etmeye devam edecekler. Başlarına da ne gelirse bu merak yüzünden gelmeye devam edecek!

Füsun Önal

eflatuni hayat
    bir utanmaz kitap

yemeklerden sonra, yatmaya yakın
    istenen dozda okunur!
    çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız!
    Tarih: 20 Kasım 2007 21:46 Ekleyen:
  • (1)

İKİ EVLİ BİR ADAM HAKKINDA

Nereden oldu avradım da ben mirası aldım
    Varıp bir dahî evlendim ama âteşlere yandım
    iki evli adamların evde rahatı var sandım
    Kendi destimle belâyı başıma ben kendim aldım
    Ne 'aceb yandım ikisinin elinden âh ben yandım
    Nerelere gideyim gavgalarından şaşdım kaldım

Getirdiğim harc-i mesârif et dolapta kurdandı
    Aylar geçerek arkamdaki gömlek bidendi
    Soymadılar beni bir gün iki karı nisbedendi
    Buna sabr et söyleme de gel arkamdan canlandı
    Tarih: 20 Kasım 2007 21:44 Ekleyen:
  • (2)

Büyüğü kâmilim der ister ipekli çetâri
    Küçüğü de der E F L A T U N İ fistan olmaz mı kibâri
    Ne yokdan anlarlar söylersem ne bilirler varı
    İkisinin elinden ölsem de kurtulsam bari

Büyüğü ise nereden oldu oğlan anası
    Kurulur evlâdına başından arta kalası
    Küçüğü de pek hilebaz oldu başlar belâsı
    ikisinden de nefret etdim hemân Allah alası

Çok zaman oldu geleli âh sılamda da arzum kaldı
    Giderim amma ne çâre küçüğü de hâmile kaldı
    Uğradı başım belâya nereden yedim ben bu haltı
    Çekmem ben bunu böyle bütün gün kuru zırıltı
    Tarih: 20 Kasım 2007 21:43 Ekleyen:
  • (3)

Ezel zevk ile geçerdi her günüm âh her sa'atim
    Kendim kazanıp kendim yerdim ne iyi idi râhatim
    Şimdi gama tebdil oldu olanca sefahatim
    Anladım olmayacak artık firara kurdum niyetim

Darılırsam ben de bir gün eşeğime biner eşerim
    Koşma şarkı söyleyerek karlı dağlardan aşarım
    Merkebim beni götürmezse iner yayan koşarım
    Canıma kâr etti billâh ikisini birden boşarım

Bu gece geçsin hele dur sabah olsun varayım
    Çalayım kapısını 'acaba evde midir bir sorayım
    Düşeyim Tevhîde hemşiremin pâyine yüz süreyim
    Tutayım sözünü ne derse derdime çâre bulayım

Sene bin iki yüz doksan dokuz.
  • Hayıflanmak ve öykünmek üzerine dünyaya bırakılan mektuplar (2).

OLAYLAR ve İNSANLAR

Sene 1299
    O ne iş?!

O yılların birinde 2.de çürük bir diş
    Ve birinci bindeki niş
    Sene bin iki yüz yetmiş yedidekimiş.

Semazenlerden birincisi Mevlana’dan dönmeden önce serenin ikincisiyle dönmek iste-mememiş-miş,nişdiş.
    Bu nasıl kirli bir (iş)

Mişmiş- ulusta kuruyemişçi ünlü
    Niş- sırp istanda bir şehir

Garaj çavuşuna
    Ex ani-F’li bir Tanım
    Gere-kirse tanık

TDK: alfabenin
    Ha: 10. harfi
    2. ünsüzün sızıcı gırtlağı
    3. kaba evet

• Arkadaşlarım masamda kullanmak üzere bugün bana beyaz (ak) kalem hediye ettiler. Markası “gioconda” (mona lisa) .
    O renkli kağıtlara makyajlı kelimelerle beyaz bir sayfa açmamız dileğiyle. 
    Tarih: 20 Kasım 2007 13:19 Ekleyen:
  • Ne oldu eflatun sayfamızdaki yazılarımıza bir haller olmuş bazı harfler okunmuyor "ı" "ş" harflerinin yerine başka harfler çıkmış bu hatalar umarım düzeltilir. YOKSA VİRÜS mü bulaştı sayfalarımıza iyi  günler diliyorum...
    Tarih: 20 Kasım 2007 13:18 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!