Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• (1,5)

7. Yaşamkent bütün uyarılara rağmen Demet Karşıyaka olmaya devam ediyor.
    8. Çayyolu’nda bir uçan dairelerimiz eksikti. Nasa’cılar lazerleriyle 4lü prizi gökyüzüne göndermişler. Beğendiğimi de itiraf ediyorum.
    9. Mesa-Koru seradan bahçevan Salih efendi bütün uyarılarına rağmen benim komşular ithal mavi ladinlere server döküp arabanın bagajında bodruma götürüyorlar. Arkadaşlar bu cins ağaçlar nemi tuzlu olan tabiatta yaşamaz da.
    10. Koç’tan (is-mail) hakiki koç’a öğretmenlik yapıcaz değil. Fakat bu GaFFur migrosla tansaşa gözünü diktiğinden beri buralarda bir gevşeme mi var var? Mesela şu Tansaş’ın otoparkındaki yayılıcı yer ardıçlarını dikmeyin kardeşim. Bir süre sonra otoparkı ve kaldırımı işgal eder dediğimiz halde müdire hanım Başak hanımla bendenizi Ataköy gale almadı. Şimdi bakalım bu sene araçlar nereye konacak bilmiyorsunuz.
    11. Şentepe rüzgar çiftliklerine yaklaşık 400.000 euroya almışlar. Alsınlar. Çalış sen de al. Niye kıskanıyorsun, dimi başkasının malını. Büyükşehir o tabi. Yan tarafa onun yüzünden 16. sıradakinin yüzünden kaçtı. O bulvarları temizliyor, sen ne yapıyorsun. Hiç. Çayyolunda 8. caddenin kaldırımlarında buzlar duruyor. Bir de çayyolu sokaklarında kar traktörlerini fener alayı gibi düt düt düt dolaştırdın.
    Tarih: 30 Ocak 2008 01:45 Ekleyen:
  • (2)

12. Konut-1 yürüyüş yollarına neymiş bazılarının spor ayakkabılarının altı alüminyum, kapsül, çelik, sandviç, ekleme tabanmış da yürüyüşlerde bazılarının spor ayakkabılarının içine kırmızı toprak kaçıp çorapları boyanıyormuş. Karıları ne yapıyormuş bunların, çalışacaklarına oturup çoraplarını yıkasınlar. Kreşe ne gerek var. Kimmiş bu çorapları boyananlar. Diye merak ediyorsanız Konut-1’in yürüyüş yollarına kaç kilometre kırmızı halı yürüyüş yoluna döşendi görün. Biz 75 yıl lisesi sakinleri Ali Rıza’dan Koru ormana her gün çamurda yürüyoruz. Neden ?
    13. Çelikkent’in orda çukur kapanmadı hala. Çelikten değil plastikten bir işaret koymuşlar. Arabayla geçerken dikkat edin.
    14. Azmi beyin camisinin alt kodlarına Gonca ve Gözde evlere doğru orman yapılacakmış söylentileri encümentten duyuluyor doğru mu?
    15. Pazarın şemsiyeleri nasıl seçim zamanı yapılıyor. Neden? Biz bu darıları yiyemeyiz ki. Kuşlu bahçedeki arkadaşlarımız güvencirlerimiz bile yemiyor ki.

Önce ;
    Bu tokat dolmasını yedirip
    Sonra da;
    Aa bu yalancı tokat dolması diyorsunuz.

Deyin, deyin, deyin de bakalım biz de size seçimde deyince ne olacak bakalım….

06-42-38 ve 58. caddelerin
    fahri başmüfettişi
    yedinci ok  B e n d e n i z   
    Tarih: 30 Ocak 2008 01:45 Ekleyen:
  • Abbasi hukumdarlari arasinda 2. Melike diye bir isme rastlamadim.  Aysu (hanim ya da bey) iddia edilen bu olayin gectigi tarihi, 2. Melikeden onceki ve sonraki hukumdarlarin adini da yazabilir mi ? Melike adinda bir hukumdar adi olur mu orasi da ayri bir konu.

Ayrica, hatirladigim kadariyla Abbasilerin Bizansla dogrudan bir mucadelesi yok. Onu yapanlar Buyuk Selcuklular (Alparslan 1071 bir sey hatirlatir umarim) ve Anadolu Selcuklulari.

Hatta abbasilerin Anadoluyu zor kullanarak muslumanlastirmak turunden bir gayretleri de cok olamamis. Bizans kontrolundeki topraklarda soz sahibi olmaya basladiklari anda zaten devletleri gerileme ve cozulme asamasina gelmisti.

dolmusa mi biniyoruz acaba.
    Tarih: 29 Ocak 2008 17:49 Ekleyen:
  • (1)

82’li anatasanın
    42. maddesi görüşülüyor
    dinin patronu devlet olursa…
    gırgır, çarçaf ve leman’ın kısa tarihçesi

Çarşafın kısa tarihçesi:
    Abbasiler devrinde islam imparatorluğu hızla büyümüş ve kuzeyde Bizans ile temasa gelmişti.
    Tarih: 29 Ocak 2008 00:05 Ekleyen:
  • (2)

Abbasi hükümdarlarından II'nci Melike, sınırları içine kattığı Bizans halkının islamlaştırılması için, tedbirler ve çareler araştırmış, herhangi bir kimseyi zorlamadan, islamiyete sokmanın din emri olduğunu da bildiğinden şöyle bir tedbir almıştı:
    Gayri müslim halkı gönül hoşluğu ile ve zora başvurmadan islamiyete çekebilmek için, o ülke halkının evvela kadınlarını islamiyete çekebilecek usuller aramıştır. Çünkü doğan çocuklar genellikle ana diline ve ana dinine tabi olacakları için Müslüman anaların miktarı ne kadar çoğalırsa bu mesele de 6 kadar kolay halledilecektir. Bu düşünce üzerine II’inci Melik şöyle bir karar veriyor:
    Tarih: 29 Ocak 2008 00:04 Ekleyen:
  • (3)
    " .... Bundan sonra imparatorluk hudutları içerisinde bulunan bütün gayri müslim kadınlar bal rengi çarşaf giyecektir, çarşaf giymemekte direnenler derhal idam edilecektir. Müslüman bir erkekle evlenen, gayri Müslim kadınlar bu çarşafı giymekten kurtulacaklardır." O devirde, yaygın olmamakla beraber Bizans 'ta ve İran 'da 'Harem" ve "örtünme" adeti zaten vardı. (Hilmi Ziya ülken, Türkiye'de Çağdaş Düşünce Tarihi S. 534).
    Bu kararın verildiği güne kadar islami bir kıyafet olarak hiçbir Müslüman ülkede tabiatıyla çarşaf mevcut değildir.
    II'nci Melik'in, gayri müslim hanımlara bir hakaret olmak üzere giydirdiği çarşaf bu kadınların zoruna gitmiş, giymek istemeyen birkaçı idam edilince bütün bu gayri müslüm kadınlar çarşafa bürünmüşlerdir.
  • (4)

Bu acaip kılıktan kurtulmanın bir çıkış kapısı vardır. O da verilen fetva gereğince ''Müslüman bir erkekle evlenmek" şartıdır. Bugün bütün moda mütehassısı ve konfeksiyon uzmanları bir araya gelip toplansalar ve kadın için en biçimsiz ve şekilsiz bir kıyafet bulmaya çalışsalar, çarşaftan daha kötüsünü bulamazlar. Çarşaf bir kadının şahsiyetini öldüren, onun doğuştan sahip olduğu bazı kadınlık psikozları ile asla bağdaşamıyan bir kıyafettir. Bugün dahi çarşaf giyen hiçbir kadın samimi olarak bu kıyafetten hoşlanmamaktadır. Yapılan birçok istatistikler göstermiştir ki, çarşaf ve peçe gibi, kadını "öcü kıyafetine" sokan giyimlerden hemen hiçbir kadın memnun değildir.Çevre baskısı erkek kıskançlığı, eski adet ve alışkanlıklar gibi sebeplerle bu kıyafet, giyilmeye devam edilmektedir. İleri görüşlü bir devlet adamı olan Abbasi hükümdarı lI'nci Melik verdiği bu kararın isabetini görüyor ve yüzbinlerce gayri müslim kadın, çarşaf baskısından kurtulmak için
    müslüman erkeklerle evlenmeyi, tercih ediyorlar böylece çarşaftan çıkıp normal kıyafetlerine de kavuşuyorlar. Bunların uygulanmasından sonra islamiyet hakikaten hızla yayılıyor ve Müslüman nüfus süratle çoğalıyor.
    Bir devlet adamının basit gibi görülen bir kadın kıyafeti yolu ile ülkeleri islamlaştırmasını takdir etmemek mümkün değildir. Ama gel zaman, git zaman, mesel e tersine dönmüş, Rum, Ermeni ve Yahudi kadınlarına zorla giydirilen bu çarşaf zamanla sırt değiştirerek Müslüman kadının kıyafeti haline gelmiştir
  • (5)

Sebebi; aynen peçede olduğu gibi Müslüman erkeklerin kör taassubu, çok evlilikteki cariye, odalık, kapatma, vb., gibi isim altında haremi dolduran yüzlerce ,her ırktan genç kadınla, bir tek erkeğin meşgul olmasındaki tabii güçlüklerdir. Bu nedenle müslüman kadın çarşafa sokulmuş, yüzü peçete ile örtülmüş, bir kafesin gerisine konularak tecrit edilip cemiyet dışında tutularak, erkek gözünden saklanmıştır.
    Bunun ne dinle ne imanla ve ne de inançla hiçbir ilişkisi yoktur. Türkler islam olduktan sonra da uzun zaman kadın-erkek ayrımı yapmamışlardır. 600 yıl önce Anadolu'da seyahat eden ibni Batuta, kadınların örtünmediklerim yazmaktadır. 
    Viyana Seksoloji Cemiyeti Üyelerinden bilim adamı Dr Richard Le Winsohn’un  “Histoir De La Cie Sewulle” ismi ile Fransızcaya tercüme ettiği ve 1957 yılında Paris'te yayınladığı bu eserin 116-117'nci sayfasında, çarşaf ve haremin çok eskilere, hatta tarihin ilk dönemlerine dayandığını, çarşafla haremin islamiyet esaslarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını yazmakta, bu her iki nesnenin, erkek kıskançlığının bir ürünü olduğunu anlatmaktadır.
    Atatürk de yaptığı bütün inceleme ve araştırmalar sonunda kıyafet ile ilgili inkılabını gerçekleştirmiş ve Türk milletine, aynı zamanda islam dinine en büyük hizmeti yapmıştır.
    Türkiye'de yapılan kıyafet inkilabı bir çok müslüman ülkeleri de etkilemiş olduğunu bugün görebilmekteyiz.
  • Dikkat edin bilgisayarınızda casus olabilir.
    Bir şey için youtuba ya girmek istemiş ve adres çubuğuna adresi yazıp tıkladığımda güveliğimin buraya girmemi engellediğini ve bana şöyle bir uyarı geldiğini gördüm. “girmekte olduğunuz site bilgisayarınıza aktivite x yüklemeye çalışmaktadır. Eğer bu siteye güveniyor ve izin veriyorsanız sarı çubuğu tıklayın.”
    Daha önceleri de bu siteye giriş yapmış ama böyle bir durumla karışlaşmamıştım. Bende girmekten vazgeçtim. Daha sonra tesadüfen google dan site ararken videolu başka bir siteye girdim video bağlantısını açtığımda youtubaya bağlandım ve burada istediğim gibi aktivite x yüklenmeden dolaştım.
    Sonra adresle yeniden deneme yaptığımda aynı durumla karşılaştım.
    Aktiviteyi yüklemek isteyenin youtuba olmadığı düşüncesine kapıldım. Haksız mıyım?
    Peki, kim bunlar ve neden? Bana göre cevap gayet basit, eminim sizler içinde öyledir.
    Tarih: 28 Ocak 2008 11:50 Ekleyen:

• T E R A Z İ

Nacizane derler ya…
    K a d i r inanır
    S a n a  kim inanır

Milli görüş anayasası
    M. H. P. Ve AKP kanka (2)

Müzeler haftası
    1 Şubat-10 Şubat

zaman aşımına uğradığı
    sanılan bilgiler

2.ME. CE