K A R A R
9 Ş u b a t
sigarayı ve de
gece mavisini ve
L
La
Lai
Laik
Laikl
Laikli
Laikliği
Bırakma günü
İşbu belge anılan firmanın isteği üzerine 10.02.2008 tarihinde düzenlenip verilmiştir.
Yüce milletimize hayırlı olsun.
Hahh hahh hahh
Söyleyin dostlar a r t ı k
Benim de bir sevgilim var !
T t t t t t t tülbent
Tarih: 10 Şubat 2008 02:17 Ekleyen: Beğenme: 0
NE OL NE OLMA NENEOL
‘’İnsanların
Okumak için,
Alışık olduklarından ,
Daha büyük çaba harcadıkları,
Tek bir durum vardır bence:
Aşık oldukları ve,
Aşk mektubu okudukları zamanlar’’
K a y n a k.
Ünlü,
Aşk,
Mektup
ları.
Derleyen:
Ronald Tamplih
Çeviren:
Şemsi Yeğin
Doğan kitap
Devamı var.
ek bilgi :
iki kaşık üç bulaşık
işlerimiz hep dolaşık !
müşterilerimin güvenini kaybetmektense herşeyimi kaybetmeye razıyım....
R. B o s c h
not: kaşık (kaçık olarak da okunabilir)
Tarih: 10 Şubat 2008 02:16 Ekleyen: Beğenme: 0
Beni siz delirttiniz
Beni siz delirttiniz
Evet, evet, sssizzzz
Kırmızı ışıkta geçen şoförler ve boşverli türküler
Vani köy Sahil yolundaki kazalar, denize düşen şu uçak
Beyaz camda hayvanlar ve reklamlar
Yeşilçam'da baldır bacak
Behçet Nacar herkes ondan kaçak
Beni siz delirttiniz
Evet, evet siz delirttiniz beni
Uçaklar, rüşvetler ve mobilyalar ve ahlak üstüne nutuklar
Günden güne ufalan ekmekler, yuhhhh koca yürekli pastayı yesin efendiler
Ama gaz tenekesiyle su kuyrukları
Beni siz delirttiniz
Evet, evet siz delirttiniz beni
Hiç kuşkum yok bundan eminim
Darı lmaca yok ben bir deliyim ama beni siz delirttiniz
Gelin siz de katılın siz de bize, bizde herkese yer var
Dostlarım hep N a p o l Y o n hepsi Sezar
Bol miktarda Hitler de çıkar
Ş u s e r s e r i kalbime uydum
Şuçlarına ortak oldum.
Tarih: 10 Şubat 2008 02:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Ne hoş gene eskisi gibi yazanlar çoğaldı,çoğaldı da neden isimler gizleniyor onu anlayamadım.Merakımı hoş görün lütfen,özel bir nedeni olsa gerek herkes aynı şeyi yaptığına göre Faruk Bey hariç.
Tarih: 10 Şubat 2008 02:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Kınanacak isyan edilecek o kadar çok olay var ki hangisinden başlayacağını insan şaşırıyor. Türban gündemde olduğu için bende türban diyeyim.
Rivayet odur ki kadınların sacından biz erkekler tahrik oluyor ve sapıkça düşüncelere kapılıp kadınlar yüzünden cehenneme girme riskimiz oluyormuş. Tabii kimse cehennem ateşinde yanmak istemez.
Yani kadınların cennete veya cehenneme gitmesi umurumuzda değil. Yeter ki biz cehenneme gitmeyelim.
Ya Allah askına sadece tahrik olmak erkeklere ait bir olay mı? Bir hanımda çıkıp bende sizden tahrik oluyorum bana saçınızı göstermeyin dese ve bunlar çoğalsa
Erkeklerde türban takacak mı?
Yoksa Kuranda öyle bir şey yok diye kıvıracak mı?
Tarih: 10 Şubat 2008 02:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Önceki Yazının doğru anlaşılması için hemen bir ekleme yapayım
Bu kitapta Nikâhlı olarak evlendiğiniz 4 kadın dışında nikâhsız olarak da diğer kadınlarla erkeklerin eğer maddi gücü yetiyorsa DİĞER EŞLERDEN BOŞANDIKTAN SONRA DEĞİL AYNI ANDA evlenebileceğini yazıyor.
Tarih: 10 Şubat 2008 02:11 Ekleyen: Beğenme: 0
din tüccarları
çok çektirdi
Sorulması gereken güzel bir soru ancak soruda bir yanlışlık var.
Dört rakamı nikâhlı evlilikler için birde bu nikâhlı evliğin haricinde nikâhsız evlilikler var.
Şimdi birçoğunuzun nikâhsız evlilik mi olur? Onun adı başka bir şey dediğini duyar gibiyim.
Bu yüzden hemen kaynak vermek ve konuya kısaca değinmek isterim.
Kay. Prof. Dr. Ahmed Akgündüz (1980 İslami ilimler fak mezunu. 86–91 yılları başbakanlık Osmanlı arşivinde uzman)
İslam Hukukunda Kölelik- Cariyelik Müessesi ve Osmanlı’da Harem
Bu kitapta Nikâhlı olarak evlendiğiniz 4 kadın dışında nikâhsız olarak da diğer kadınlarla erkeklerin eğer maddi gücü yetiyorsa evlenebileceğini yazıyor.
Ve bir sürü örnek veriyor. Bu örneklerden biri.
Fatih’den sonra gelen Padişahlar, iki üç evlilik müstesna, hür kadınlarla değil, ikinci gruba giren cariyelerle EVLENMİŞLER VE BAZAN DA NİKÂH YAPMIŞLARDIR.
------
Sizin sorduğunuz diğer soru.
İçinize siniyor mu?
Sorunun adresi ben değilim ama cevabım sinmiyor.
Tarih: 10 Şubat 2008 02:10 Ekleyen: Beğenme: 0
NTVMSNBC Anasayfa » Dünya
İran’da kızlar ‘tersine’ yürüyor
Türkiye’de türban yasağı gündemdeyken, İran’da ortaokul ve lise öğrencisi 2 bin kız, türban yerine kara çarşaf için yürüdü.
Tarih: 10 Şubat 2008 02:09 Ekleyen: Beğenme: 0
soruyorum size beyler, eğer erkek dört kadınla evlenme hakkına sahipse neden o zaman kadında istediği dört erkekle evlenme hakkına sahip olmaz...kadını erkekten farklı yapan nedir...siz erkekler içinize siniyormu sevdiğiniz bir kadını başka üç erkekle paylaşmak? soruyorum size dört eşle evliliğin bu çağda ne mantığı var? soruyorum size laik düzen değil mi bazı mantıksızlıkları, çağa ve zamana uymayan kuralları ortadan kaldıran ve asıl insanlara özgürlük veren? hem kadını hem erkeği eşit ve aynı haklara sahip kılan laiklik değil mi?
Bana bir tek kişi gösterin ki dinde izin verilen dört eşle evliliği bugün bana anlatsın, mantığını ve günümüzde uygulanabilirliğini bana anlatsın, beni ikna etsin...
bu ülke din tüccarlarından çok çekti çekmeyede devam ediyor...
sevgilerimle...
Tarih: 09 Şubat 2008 03:18 Ekleyen: Beğenme: 0
örtünmek dinin gereğidir ve örtünen kadın müslüman örtünmeyen müslüman değil anlayışındasınız. Hatta diyorsunuz ki din bir bütündür ve tüm yönleriyle yaşamın her anında yaşanabilmelidir, yani okulda işte evde, kamuda özelde her yerde. diyorsunuzki kişi laik olmaz devlet olur, hem müslüman hem laik olunmaz. eğer din bir bütünse ve öyle yaşanmalıysa, türban dinin bir emri ise ve özgürlükse, haksa şunlarda dinin emri ve özgürlük ve hak; 4 eşle evlenmek, hırsızın kolunu kesmek, mirasta kıza yarım hak vermek, erkek boşol dediğinde boşanmak. Soruyorum size ey türbanı bir hak ve özgürlük mücadelesi olarak savunan kızlarımıza kadınlarımıza, yarın erkekler size 4 eş ile evlenme hakkımız var din bunu söylüyor dediklerinde ne cevap vereceksiniz. din madem bir bütün o zaman erkeklerinde 4 eşle evlenme hakkı var ve tabi boşol deme hakkı. bu sizce kadınların ikinci sınıf insan olma durumu değil mi? bunu kabul ederek hak ve özgürlüklerinizden vaz geçmiş olmuyor musunuz? soruyorum size sevdiğiniz erkeği, eşinizi başka üç kadınla paylaşmak hak mı, özgürlük mü, insanlık mı? cevap verin bana.
soruyorum erkeklere, türbanı savunan ve bunun insan hakkı olduğunu savunan, mazlum edebiyatı yapan kişilere; eğer sizin dinin kurallarını uygulama hakkınız varsa ve türban insan hakkı ise, dört eşle evlenmek nasıl bir hak? bu insanlığa sığarmı? bu hakkı kullanmak sizi rahatsız etmezmi? çağımızda artık bu hakkı kullanmanın yeri var mı? neden bazı şeyleri çağa göre yorumlarken, faiz alırken, faizle borç verirken, dört eşle evlenmezken sadece türbanı savunuyorsunuz?
Tarih: 09 Şubat 2008 03:17 Ekleyen: Beğenme: 0