Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Sırasımı bilmem ama,biraz türbandan siyasetten uzaklaşmak istedim, Biraz soluklanmak,durup düşünmek istedim.DÜŞÜNDÜKLERİMİ hazmetmeden de açıklamaya yanaşmadı bir yanım.Memleket sorunlarına bir nokta koyup,yazma isteğimi dizginleyemediğimden kalavyenin başındayım işte.Babaanneler de yazar zaman zaman yazmak  , yazdığını da paylaşmak....  (DEVAMIVAR)
    .                       
    Tarih: 18 Şubat 2008 00:49 Ekleyen:
  • (3272):nin denetimde elendiğini sanmıştım.
    saygılarımla.
    Tarih: 15 Şubat 2008 22:15 Ekleyen:

• Sevgili
    kaldırımlarımızı istiyorum.

Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, Türkkonut ve Konut 1-2'yi 5+1 sir-rant (efendinin rantı) k u m a servisi olarak gören Batıkent saygınlardan birisi taş-eli 3 M Migros'a yine bir reklamını yapan pankart asmış.

Sevgililer günümüzü önce kutlama hakkının olabilmesi için eççük serçe parmağı olarak sayın başparmakla eleele verip kaldırımlarımızı yenilemeniz gerekir. Yenimahalle .
    Tarih: 15 Şubat 2008 22:14 Ekleyen:
  • (1)

Karga ile Macentasığ

La Fontaine'den
    16.02.07

karga karga gak dedi
    çık şu dala bak dedi
    çıktım baktım odala
    gülendan bu karga NE budala !

demeden önce
    ormanlar kralımız Bekir abinin k a r g a  yazısına bakar mısınız?

Karga...

KARGA a-kıllı bir hayvandır.

Ama u n u t k a n ...

Unutkan olduğu için sakladığı tohumların yerini hatırlayamaz ve düşünür.

Ben bir dalda düşünen karga gördüğümde, onun sakladığı meşe palamudunun yerini unuttuğunu anlarım.

Sağ ayağıyla kafasını kaşır, hatırlayamaz.

Evrendeki müthiş tasarımın, akıl almaz katrilyonca gizeminden sadece birisidir bu. Eğer akıllı karga unutkan olmasaydı, bu ormanlar, bu meşelikler, bu alıç ağaçları, yalçın kayalıkların tepesinde gördüğünüz o incir çekirdiğini doldurmayan ağaçları olmayacaktı.

Ama vali karga kadar olamaz.

Ektiği göstermelik "Hatıra Orman"ın kuruduğunu görürsünüz yol kenarlarında.

Karganın ektiği ormanlık alanın ise yakılıp-kesilip, üzerine çirkin kooperatif evleri yapılmasına göz yumdu vali.
    *
    Bakan da karga kadar olamaz...

Bir hesaba göre karga yılda yüz bin ağaç tohumu gömer.

Sonra yerini unutur.

Unutunca canı sıkılır.

Ve yüksek kayalıklara çıkıp etrafına bakar ki hatırlasın.

O sırada kakasını yapar.
    Tarih: 15 Şubat 2008 15:06 Ekleyen:
  • (2)

İşte size doğanın katrilyonca gizeminden bir tanesi daha; bir de bakarsınız ki yalçın kayalıklarda incir ağaçları.

Bakan bunu yapamadığı gibi, karganın milyonlarca senede ekip yetiştirdiği yeşil alanları peşkeş çeker, satar, yok eder...
    *
    Başbakan da karga kadar olamaz...

Karga sakladığı tohumun yerini unutunca aramaya başlar.

Ararken eşelediği toprakta, ağaç kabuklarında, dalların arasında rastladığı zararlıları yiyerek temizler, ormanlık alanların temizlenmesini, sağlıklı olmasını, ormanın genişlemesini sağlar bir çeşit.

Başbakan ise, ormanlık alanı kesip ev yapmaktan suçlanan birisidir, bilirsiniz.
    “bilirsiniz, bilirsiniz, nasıl bilirsiniz? İyi biliriz, iyi biliriz.”
    *
    Kısacası: Karganın da, unutkanlığının da, kakasının da bir hikmeti vardır.

Ama biz daha çok insanoğlunun basiretsizliğinin, akılsızlığının, kötü niyetinin cezasını çekeriz.

Karga kadar olamaz insan...

Okuyanlara ek 2. madde olarak birbirlerini yiyen hayvanları gösteren NC (National Geographic) de seyrettim. Hayvanlar aleminde avını yakalamak üzere alet yapan ve onu kullanabilen tek hayvan olarak k a r g a  takdim edildi. K a r g a  hayvanı ağaçtan bir dalı ekranda kopardı, sapan yaptı. Gagası ve ayaklarıyla ağaç kavuğuna sokup gagasıyla alamadığı zararlı böcekleri dışarı çıkardı ve yedi.

Sitenin arka tarafındaki macentalara duyurulur.

Sen g ü l yeter !
    Güller açsın yollarında. çünkü artık F a ( R ) a b i’den ÇAN-
    Kayaya tülbent onanmaya geliyor.
    Tarih: 15 Şubat 2008 15:06 Ekleyen:

• cuma(RTE)si sohbetleri

D  E  L  İ  !
    M  O  R    V E   Ö T E S İ

bizim evde deli var
    tepesinde g ü l ü  var.
    Tarih: 15 Şubat 2008 15:05 Ekleyen:
  • (1)
    5 + 1
    s ö r – r a n t
    kuma sistemi
    kambur kambur üstünde olmaz
    pan pan pan

SEVGI TEDAVISI
    İçimin derinliklerinde, varlığımın merkezinde tükenmez bir sevgi kaynağı var. Artık bu sevginin yüzeye çıkmasına izin veriyorum. O yüreğimi, bedenimi, zihnimi, bilincimi, tüm varlığımı dolduruyor, benden çıkarak her yöne yayılıyor ve çoğalmış olarak bana geri dönüyor. Ne kadar çok sevgi verirsem, o kadar çok verebilecek bolluğa kavuşuyorum, çünkü sonsuz bir kaynağa sahibim. Sevgiyi yaşama ve verme benim KENDİMİ İYİ HİSSETMEMİ sağlıyor, o benim içsel mutluluğumun bir ifadesidir. Kendimi seviyorum; çünkü ben kendini beğenmiş narsistim bundan dolayı da bedenime sevgiyle bakıyorum. Onu yararlı yiyecek ve içeceklerle besliyorum, onu sevgiyle giydirip kuşatıyorum ve bedenim de bana fışkıran canlılıkta bir sağlık ve enerjiyle, sevgiyle karşılık veriyor. Kendimi seviyorum; bundan dolayı da tüm ihtiyaçlarımı karşılayan' ve içinde yaşamaktan zevk aldığım, rahat bir evde oturuyorum. Odaları sevgi titreşimleriyle dolduruyorum ki -ben de dahil olmak üzere- içeri giren herkes bu sevgiyi hissetsin ve onunla beslensin.
    Tarih: 15 Şubat 2008 11:22 Ekleyen:
  • (2)
    Kendimi seviyorum; bu yüzden, yapmaktan gerçekten zevk aldığım, yaratıcı yeteneklerimi kullanabildiğim, sevdiğim ve beni seven insanlarla birlikte çalıştığım, insanlar için yararlı bir şeyler yapabildiğim ve karşılığında iyi bir gelir elde ettiğim bir işte çalışıyorum. Kendimi seviyorum çünkü ben kokulu ayaklarımı bile seviyorum ve arasını bile eldivenle kaşıyabiliyorum ; bunun için de insanlara karşı sevecen davranıyor ve onlar hakkında da öyle düşünüyorum; çünkü verdiklerimin çoğalarak bana geri döneceklerinVbi1iyorum. Hayatıma yalnızca sevecen insanları çekiyorum, arızalı trafoların tamir edilmesini sabırla bekliyorum çünkü onlar benim varlığımın aynasıdırlar. Kendimi seviyorum; bu yüzden de geçmişi ve tüm geçmiş deneyimleri bağışlıyor ve onları geride bırakıyorum; artık özgürüm. Kendimi seviyorum, bundan dolayı da bütünüyle şimdi'de yaşıyorum. Geleceğimin parlak, mutlu ve güvenli olduğunu bilerek her anı iyi yaşıyorum; çünkü ben evrenin sevgili çocuğuyum ve evren şimdi ve sonsuza dek bana sevgiyle bakacak, beni koruyacaktır.
    Sizi seviyorum aslında kendimi çok seviyorum.
    Tarih: 15 Şubat 2008 11:22 Ekleyen:

• Aşk paketi

bilim kurgu
    reklam ve çizgi film izleyin
    herşey orda saklı olabilir !

E vitaminli selpak
    -Beni hiç dinlemiyorsun ki. Lütfen bir dinler misin Hüsniye mübarek.
    -Bak nebula Hüsnü Şenlendirici ben Canan'a benzemem. Bu iş burada biter.
    -ana.
    -anası danası yok. seni bir daha görmek istemiyorum.
    -hAhAhA hapşuuuu!
    -Uslu uslu çimen alerjisi mi?
    -çok yaşa.
    -sen de gör
    -görüşeceğiz yani.

bazen eccükle eccükbücük şeyler çok şey ifade eder. 
    selpaktan burnunuza küçük bir iyilik
    E vitaminli losyonuyla Türkiyenin ilk ve tek burun dostu mendili.
    selpak sensitive
    Tarih: 15 Şubat 2008 11:19 Ekleyen:

• 2817'den devamla
    Çok evlilik üzerine

mono
    stereo'nun keşfi
    5  +  1 sur-Round
    kuma sistemi

pazartesi : Zühtüye
    salı : Hüsnüye
    çarşamba : Halime
    perşembe : Azize