Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• foncu kıvırcıklara
    "y e ş i l l i k l e r e"

Dolar düştü borsa yükseldi veya tersi: Başlıktan da anlayacağınız üzere, lafı uzatmayı hiç mi hiç sevmeyiz, o yüzden direk konuya geçiyoruz. Efendim itiraf edeyim şunca yaşıma geldim borsanın ne olduğunu daha yeni anladım ve bir örnekle sizlere de anlatmaya karar verdim:
    Bir zamanlar kasabanın birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 ytl den kedi alacağını söylemiş. Kasabada çok kedi olduğu için kasabalılar sevinçle sokaklara koşup kedi yakalamaya başlamışlar. Adam, yüzlerce kediyi 10 ytl den satın alınca ortalıkta kedi azalmış, yakalaması zorlaşmış. Kasabalılar tam kedi yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 ytl vereceğini söylemiş. Tekrar heveslenen kasabalılar tekrar kedileri yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra da fiyatı 25 ytl ye çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı, kedilere rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50 ytl ye çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O yokken yardımcısı köylülere demiş ki "bu adamı ben de hiç sevrnem"; şu büyük kafesteki kediler var ya, ben onların tamamını I' size tanesini 35 ytl den satayım, siz de adam gelince ona 50 ytl den satarsınız. Köylüler birikimlerini bir araya toplayarak bütün kedileri satın almışlar. Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış ....
    Kasaba sakinleri de almışlar kedileri kucaklarına sevmişler :) , Şimdi borsanın nasıl çalıştığı hakkında biraz bilgi sahibi ..• olmuşsunuzdur :-»
    Tarih: 21 Mart 2008 01:08 Ekleyen:
  • (1)

Evinizin önünü nasıl türbe yaparsınız?
    Aslında bu yazımızın amacı hurafelere gönderme yapmak. Bu ülkede yatır, dede, mezar dendiği zaman akan sular durur, bir bakmışsınız en kendini bilen insan bile geçmiş yatırın başına bir şeyler bağlamış dilek tutuyor. Neyse size anlatacağımız olay İstanbul' da geçiyor ve kesinlikle gerçek. İstanbul semtlerinden birinde yaşayan yaşlı bir çift misafirliğe gelen torunlarına "aman oğlum biz bu bahçe duvarına küçük abdestini yapanlardan kurtulamadık belediyeye şikayet ettik onlarda bizim duvara; "Bu duvara işemeyiniz" yazısını astılar ama neye yarar daha da arttı küçük abdestini bozanlar" diye dert yanmışlar. Bunun üzerine damat durun ben hallederim bu işi deyip kazma kürekle bahçeye inmiş sonra biraz taş, toprak, harç derken bahçe duvarından aldığı bir kaç taşla bir mezar yapmış. Sonrada ananesinden mum ve küp istemiş, içine mum yakıp etrafındaki dallara da biraz bez bağlamış.
    Bir zaman sonra ninesi de torununa "aman oğlum çok iyi oldu şimdi pipi yerine dua edenleri görüyoruz" deyip teşekkür etmiş. Gerçekten de yoldan geçen kimse dua etmeden geçmez olmuş. Hatta başka semtlerden ziyarete gelenler bile oluyormuş
    Tarih: 21 Mart 2008 01:07 Ekleyen:
  • (2)

Ancak sonra olup bitenler biraz karışık, olayın üzerinden 10-15 yıl geçmiş nine ile dede vefat etmiş. Bu arada komşularda birleşip rüyalarında gördüklerini iddia edip belediyeye "Ahmet dede ruhuna fatiha" diye mezar taşı yazdırıp mezarın etrafını mermerle çevirtmişler. Yıllar sonra torunlar kendilerine miras kalan bu eskimiş müstakil evi müteahhite verip birkaç daire sahibi olma hevesindedirler. Lakin müteahhit yıktırmak için belediyeye baş vurmuş ancak belediye "Orada yatır var izin veremeyiz diye" yıkım işine izin vermemiş. Bunun üzerine müteahhitde miras sahibi torunlarla anlaşmasını feshederek daire heveslerini kursaklarında bırakmış. Daha da ilerleyen zamanlarda olaylar iyice karışmış belediye o bölgeyi sit alanı ilan edip kocaman mermerden bir türbe yaptırmış. Tabi torunlar evlerinin ellerinden gittiği ne mi yansınlar akın akın gelen ziyaret edip medet umanlara mı yansınlar. Buda çalışmaktan, akıldan, bilimden değil de hurafeden, Lerzan Mutlu’dan kara büyüden büyüden ,yatırdan medet umanlara bizden bir gönderme olsun ...
    Tarih: 21 Mart 2008 01:07 Ekleyen:
  • (1)

Lütfen slaytı akışına bırakın çok lezzet alacaksınız.
    Emma Bombeck Avustralya’da kanserden öldü. Ölümünden hemen önce şunları yazdı.

Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
    Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..
    Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
    Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
    Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..

Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..
    Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
    TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..

Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..

Tarih: 21 Mart 2008 01:03 Ekleyen:
  • (2)

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
    Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak. Gerçekten gör. Yaşa. Vazgeçme.
    Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
    Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
    Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
    Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a
    şükredin.. Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her
    gününüzü değerlendirirsiniz."

B i r  d o s t t : )
    Tarih: 21 Mart 2008 01:03 Ekleyen:

• güncel rüya yorumları

1 rüyada AT GÖRMEK DOĞRUYOLU işaret eder.Gecelerin aksine günizin içinde iyi-ye yorumlanır,

2 tay tay tay'dan düşmek ise sayın sayının kendisinin beyanı rüyasıdır ki tay-ipe yorumlanır.Çünkü atlar ve taylar sosyal demokrattır.

3 Govan degil sadece arı görmekse yaşı dişini geçmemiş
    susmak büyük bir güçtür diyen mozalak bir kadının
    m e s u t bir yuva kuracağına delalettir.

4 Ayı görmek ise neyse hatun önal'la tarihde 7 şiddetinde
    depremler üreten dikilide tam pansiyon tatile çıkmaya
    delalettir/değildir.

---------------------------------------------

Yuva:koplarla ve jakoben varsa demokratlarla siyahset
    grubu kurmak
    Tarih: 20 Mart 2008 12:14 Ekleyen:

• çayyolu platformu ve
    çabanın dikkatine!
    komplo teorisi septik-2

ak-bacaklar geçen sene çayyolu tepelerine orman dikiyoruz  ayaklarıyla çaktırmadan Atatürk ve Ali Rıza ormanlarımıza sanki başka bir ağaç varmış gibi
    84000 adet ak-asya ve ak-çe ağaç fidanlarıyla işgal ettiler.Gizli büyük kulaklar ülkesinden bana gönderilen msn'lere göre bu eylem önümüzdeki günlerde
    daha genişleyerek devam edecekmiş.Çayyolu seralarından en son duyum bilgilerine göre ormanlarımıza;

Abdes bozan otu,yahudi baklası,iç güveyli damat bohçası
    ak-anber,''nerde bulunur?'',9 tepeli ak-çöpleme,sarı hebille,yabani şebboy,siyah kurtluca öküz gözü sığır papatyası,ebü celil karpuzu,meryem saçı,ak-geyik dikeni,
    ak-huş ağacı,çampfilizi şakayık,beyaz kavak,ak-karanfil
    ak-ık taşı,ak-ser,ak-burçak,ak-hidiba,ak-tere,servi kozalağı,

Yalan ak-diken
    nam-ı değer sarılık otu
    yani geyik dikeni
    şeytan otu beyaz tatula yabannarı amerikan sarmaşığı
    zehirli Yonca kokulu sarılık otu türleri

AKP'YE YAKIN SAYGIN BİR İŞ ADAMI TARAFINDAN ÇAYYOLU AĞAÇ BAYRAMI ADINA  SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KAPATILMIŞTIR.
    Tarih: 20 Mart 2008 01:10 Ekleyen:

• Söğüt özünde
    Mah. baskısı...

ak plaza
    ak eczane
    ak büfe
    ak oto yıkama

mah. yan komşusu ters söğüt ak-deniz
    halkına altı kızartılıp çizilerek duyurulur.

white chickpeas
    beyaz leblebi
    www.tadım.com.tr

• ezik asistan şarkısı
    ''kimseye etmem şikayet
    ağlarım ben halime
    titrerim mücrim gibi
    baktıkça istikbalime''

• -4-

gece türküsü