Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

•                      

Bak Yeşil Yeşil

Çayyolu'na bakınca yeşil yeşil
                  Gözlerimin içi gülüyor
          Gözlerin Ümit Köy'e ümit vermesin
             Yalnız benim için seçimlerde
                         Ol yaşil yeşil

Rumuz: 2 katlı yeşil otobüs kaptanı
    oYNaTMaMa Az KaLDı
    Tarih: 24 Mart 2008 01:41 Ekleyen:

•                        Beyaz Kelebekler
                 !!!sen gidince bak neler oldu!!!

Eteğimin ucu yandı tutuştu
                Şu Dünya'nın haline(hoha) bak
               Benim ampulüm neden yok oldu
           Hop TiriLi Lay LaaY Lay Lay Lilay Lom

Ah bu laikleeer,laikler canıma yetti
            Çekilen etekler neden topuklara indi
                  Şu Meclisin Lacililerine bak
                Giden oylar neden geri geldi?!
         HoP TiRi LiLi LaY LaaY Lay Lay Li Lay Lom

Tarih: 24 Mart 2008 01:41 Ekleyen:

•   Viskinin "Bay Burun'u" :Türkler "hayat suyundan" iyi anlıyor.
    Gözü kapalı Londra metrosunu ayırt edebilirim, siz benim koltukta neden etekle oturuduğumu merak ediyorsanız viski üstadı olduğuma değil aşağıdaki sözlerime önemle kulak verin.

1)Öncelike evlenemiyoruz.3 çocuk nasıl doğuralım.
    2)Kehanet kitabında 2016'da "sana hem babalık hem analık yaptım mıdı"diyeceğiz.
    3)Çin viskiside de lider:

Kaynak: Hürriyet
    23/03/08
    S y f:30
    Demet CENGİZ BİLGİN haberi...
    Tarih: 24 Mart 2008 01:40 Ekleyen:

• Bugün pazar
    lütfen enseyi karartmayın !

ROMANTİK ve KLASİK...

70'li yıllarda Ankara'da görev yapmış iki büyükelçi emekli olduktan sonra 2000'li yıllarda Türkiyeye tatile gelmişler.
    Dostlarıyla bir yemekte buluşan büyükelçiler sormuşlar.
    '' bizim görev yaptığımız yıllarda sizin romantik ve klasik
    iki lideriniz vardı. şimdi ne yapıyorlar.?''

Türk dostları büyükelçilere cevap vermişler.
    ''onlar hala siyaset yapıyorlar.Ancak romantikin romanı gitti  t i k i  kaldı,klasikin klası gitti  n ı n ı (hopçiki) kaldı.
    onun için şimdi biz ona B A B A diyoruz.''
    demişler

Tarih: 23 Mart 2008 16:07 Ekleyen:
  • Bekir Coşkun’un Türkiye’den atılmak istenmesi, Emin Çölaşan’ın belli güçlerin etkisiyle işinden edilmesi şimdide Gazeteci İlhan Selçuk’un hem de Ergenekon’la bağlantısı olduğunu ileri sürerek gözaltına alınması.
    Hani ilhan Selçuk’u başka şeyden dolayı gözaltına alsalar belki anlardım ama çocukları bile güldürecek bir iddia ile görüşleri belli olan Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk ve Ergenekon
    Olursa bu kadar olur dedirten bu olay bizlere bunun bir ihtar niteliğinde olduğunu hiç birimizin güvende olmadığını bir kez daha göstermiştir.
    Bugün İlhan, konuşursak ve yazarsak yarın biz.
    Ama iyi bilmeleri gerekir ki bizleri susturamayacaklar.
    Tarih: 22 Mart 2008 01:26 Ekleyen:

• cuma(RTE)si sohbetleri

Gök sovanlara (yeşil) duyuru!

"TEKÂSÜR
    (mal ve evlat çokluğunda y a r ı ş)

Kesret (çokluk) kökünden gelen bu terim, Kur'an terminolojisinde, mal ve evlat çokluğunda yarışmak demektir.
    Aynı zamanda bir surenin de adı olan bu tekâsür insanın niteliğine karşılık niceliği öne çıkarışını kınamak için kullanılmaktadır. Seviyesiz, onuru düşük bir hayatın temsilcileri mal ve evlat çokluğu ile böbürlenmeyi ve hayatı böyle bir çoklukta öne geçmenin bir yarış arenası haline getirmeyi esas alırlar. (bk. Hadîd, 20; Tekâsür, 1-3) İnsanoğlunun bu yarışı, mezarlıkları ve ölüleri sayacak kadar ileri götürdüğünü söyleyen Kur'an, bunun en büyük aldanışlardan biri olduğuna dikkat çeker:

"Mal ve evlat çokluğuyla övünmek sizi öylesine aldatıp oyaladı ki, kabirleri bile sayıverdiniz. İş sizin anladığınız gibi değildir. Yakında bileceksiniz. Tekrar ediyorum; iş sizin anladığınız gibi değildir. Yakında bileceksiniz. Hayır; iş, sizin bildiğiniz gibi değildir. Ne olurdu şaşmaz ve aldatmaz bir bilgiyle bilseydiniz..." (Tekâsür, 1-5)"
    Tarih: 21 Mart 2008 15:31 Ekleyen:

• BM Kadınlarına Karşı Her Türlü
    Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi:

"... Bir ülkenin tam ve eksiksiz kalkınmasının, dünyada refahın ve barışın elde edilmesinin, kadınların erkeklerle eşit koşıllarda her alanda azami katkılarını gerektirdiğine inanarak..." (Başlangıç)

"Taraf Devletler, özellikle politik, sosyal, ekonomik ve kültürel sahalarda olmak üzere bütün alanlarda kadının tam gelişmesini ve ilerlemesini sağlamak, erkeklerle eşit olarak insan hakları ve temel özgürlüklerinden yararlanmalarını ve bu hakları kullanmalarını garanti etmek amacıyla, yasal düzenleme dahil bütün uygun önlemleri alacaklardır." (md.3)

Kaynak:
    "Kadınlarımızla Birlikte 10 Yıl"
    Nazan M o r o ğ l u

• "Hamile kalan siz olsanız
    daha dikkatli olur muydunuz?                 

Tutumlar daha liberal, erkekler daha esnek oldukça, insanların hayatları boyunca geçirdikçe süreçler daha olgun, daha ileri bir düzeye geliyor. Nostradamus bu küçük ve sinsi değişiklikleri bile görmüş... ama erkeklerin ne zaman doğum yapacakları kâhinin mısralarında yok." 
    NOSTRADAMUS

Kaynakça:
    Nostradamus
    Bin yıl ötesi
    2016'ya kadar kehanetler
    Astroloji danışmanı:Dr. Liz Greene
    Sayfa: 215
    Milliyet Yayınları

Konuşur muydunuz?

• HERODOTOS: (Yaklaşık İ.Ö. 490 - 425) Yaşamı hakkında pek bir şey bilinmez. Sofokles'in arkadaşı imiş. Buna bakarak edebiyatla ilgili olduğu düşünülüyor. Bir gezgin. Karadeniz'in batı kıyılarını, Ege'yi, Akdeniz'i gezmiş. Mısır'a, İtalya'ya, Tyre'a, Babylon'a, Ekbatana'ya, Ninova'ya, Susa'ya bir çok kez Atina'ya gitmiş.
    Araştırmalar, soruşturmalar yapmış. Sonra gördüklerini, duyduklarını, edindiği bilgileri, İyon dili ile kaleme aldığı dokuz kitapta toplamış. Sonradan her birine bir ad yakıştırılmış olan bu dokuz kitaba 'Halkarnasoslu Herodotos'un Araştırmaları' adını vermiş.
    Kitabın tek kaynağı, yer yer alıntıar yapmış olduğu Homeros dışında, yalnız kendisi. Başvurabileceği yazıl bir şey yok. 'tarihin babası' olduğunu da bilmiyor. Günümüz arkeologların, kitabın bazı satırlarını gülümseyerek okuyacaklarını da bilmiyor. Sade, gösterişsiz bir anlatım. Şiirsel saf ve masum yaklaşımlar örtülü bir mizah izlenimi veriyor.

Son bir değinme:Bu kitap bir 'ilk'tir. Ondan ikiyüz yıl kadar önce bilimi gökyüzünden, Tanrılar katından yeryüzüne indirmiş olan Thales de bir 'ilk'di. İkisinin de Anadolulu olmaları bir rastlantı olmasa gerek diye düşünüyoruz.

Tarih: 21 Mart 2008 01:11 Ekleyen:
  • Dünya ne kadar küçük
    Merhaba benim ismim Mina. Benim anlatacağım olay aslında biraz dramatik. Bir iş gezisinden dönmek için THY' nın Newyork İstanbul seferini yapan uçakta yerimi aldım. Hemen hemen benim yaşlarımdaki bir bayanda gülümseyip yan koltukta yerini aldı. Ancak yol boyunca tek kelime etmedik. Sonra yine İstanbul' da aktarma yapıp Ankara'ya yola koyulduk, tesadüf aynı bayan sadece bir koltuk yanımda oturuyordu. Derken uçaktan inip valiz maliz derken serviste de yan yana olduğumuzu fark ettim, yine bir gülümseme ama konuşmak yok. Derken aynı apartmana yönelip aynı asansöre bindik ama öküzlüğe devam ediyoruz, ancak aynı katta durup kapılara yönelince bastık kahkahayı. Çünkü Dünya'nın öbür ucundan buraya yol boyunca öküzlük yaptığım kişi karşı kapı komşummuş ikimizde çok utandık, çünkü karşı kapıda kim oturduğunu bile bilmiyorduk, ancak sonrasında çok iyi iki dost olduk. ..
    Tarih: 21 Mart 2008 01:09 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!