(2)
(3) Pragmatizm - "Yıllırca o-kula gitmek zorunlu değil. Tam tersi, kendini yetiştirmiş biri mükemmel bir girişimci olabilir. E i n s te i n ne demiş? ’Herşeyi bilmenize rağmen hiçbir şey işlem-- ezse, buna teori derler. Herşey tıkır tıkır işler ama nasıl işlediğini bilmezseniz, b u na p ra ti k d e r l e r. "
(4) Güçlü bir kişilik - "İşadamı lider olmalıdır, ortaklarını, çalışanlarını peşinden sürüklemeyi bilmelidir. Şirketi canlı bir birim gibi düşünmek lazım; girişimcinin çalışanlarını projeye inandırması gerekir. Dikkat, manipülasyondan bahsetmiyorum: Karizma ve inandırmaktan söz ediyorum."
(5) Parayı (çok) sevmek - "İşadamı takıntılı olmamalı ama genelde parayı ve para işlerini sevmeli. Çünkü şirketin başarısı önce parayla ölçülür, şirketin iyi işlediğinin gösteren ölçü birimi paradır. "
(6 Bereketli bir hayal gücü - "Bir şirketin asıl sermayesi, kasasındaki 10 milyon değil, asıl yöneticisinin hayal gücüdür. Küçük bir şirket, çok yaratıcı ise büyük şirketlerle aynı havuzda yüzebilir."
7) Diplomasi - "Bu özellikle şirket satın alan, devralan girişimciler için önemli bir niteliktir. Şirket satın alan işadamı genelde pek hoş karşılanmaz. Önce, şirket kültürünü tanımak için bir süreye ihtiyacı vardır. Ve güven vermesi gerekir çünkü ’yabancı unsur’ kendisidir. Şirket devralan işadamının yönetici vasfı çok önemlidir, olmadı, yanına iyi yöneticiler almayı bilmelidir."
saygıyla we sevgİY...le
Tarih: 28 Haziran 2008 00:52 Ekleyen: Beğenme: 0
TRAFO'nun yanına belediyeçeşmesi yapılan bir memreket var mı ve akan ve taşan suların zemnden zeminden trafuya gitti kısa derve yaptı bir yer varmı derseniz çeşmeler ilçesi keçiüreni rahatlılla güsterebilirsiniz.
Tarih: 28 Haziran 2008 00:50 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAĞRIŞIM
B u millet çoban sürüsü,bir çoban lazım; o da benim.
16.mart.1920 Vahdettin
Bu adam nefsini islah etmezse akibeti fenadır ,milleti koyun sürürsü addetme Allahın rızasına aykırıdır.1920
vehbi HOCA-Cemal KUTAYın kitabından alınmıştır.-
VE 2008 İki koyun güdemeyenler.........
Devlet yönetimindeki mahareti , koyun gütmeyle eş değerde tutatanlar ;demekki (bazı kafalarda) 1920 den 2008 e Doğu yakasında değişen bir şey yok...
Tarih: 28 Haziran 2008 00:47 Ekleyen: Beğenme: 0
ALO 153 B.şşşşe-h-ire HHHHoşş geldiniz!
Doğangazli gökçek otobüsslerini dürakılarda kaptanı uyarmak gayesiyle montajı yapılmış uy-ari bütonunun düdüğü yolcuları ve kaptani sinir ediyor. biraz sesi kısılabilir miydi a caba.
Tarih: 28 Haziran 2008 00:43 Ekleyen: Beğenme: 0
Arılar nereye kayboldu?
http://sendeyolla.hurriyet.com.tr/ | 11/01/2008
Geçen sene arıların dünya çapında azaldığına yönelik haberler okumuştuk gazetelerden. Yaz aylarında 22 temmuzdan son--RA olmamıza rağmen günlük hayatımızda birlikte yaşadığımız arıları artık göremez olduk. L Ak i n...
Geçtiğimiz senelerde bazı ağaçların yanından arılar yüzünden rahatça geçemezken, bu sene bir tane bile arıya rastlamadım.Biri ,gölgede bekleyeni hariç...Uzmanlar arıların topluca öldüklerini ve bu ölümlerinin nedeninin Küresel Isınma olduğunu söylüyorlar.
Bu sene ANKA-r-ada ! yaşanan ani değişen hava sıcaklıkları da arıları oldukça etkilemiş olmalı. Hatırlatmak gerekirse, Mart ayında çiç-ekler açmış yani bahar gelmiş ama Nisan ayında havaların aniden tekrar soğumasıyla adeta kış yaşamıştık.
Peki arıların nesli tükeniyor mu?
Bu sene bir tane bikle arı görmemem beni bu konuda endişelendiriyor. Arı neslinin tükenmesi insan hayatı içinde endişe verici bir durum. Bazı kaynaklara göre Einstein arılarla ilgili olarak "Eğer arıların nesli tükenirse, insanların da 4 yıllık bir ömrü kalır" demiş.
Her ne kadar bu sözün Einstein'a ait olup olmadığı tartışılsa da gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Arıların çiçeklerin döllenmesine olan katkısı çok büyük olduğu için bir çok neslin yaşamına tehlike olarak yansıyor arıların ölümleri. Kısaca arı ölümleri üzerinde oldukça durulması gereken bir konu
R u m u z ; Eşşş - ek arısı
Tarih: 28 Haziran 2008 00:39 Ekleyen: Beğenme: 0
K onu;Her şey insanın içindedir
Fakat onlar onlar güremezler
Çünki herşey perdeperdedir,
M ewlana
Nasıl akarsanız üyle görürsünüz,
Arife tarif gerEKmez !
ÇAy-yOLU bölünüyor mu ! ?
Ne dersimiz.
Tarih: 28 Haziran 2008 00:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Bak Demet,
Aslında bizim sana teşekkür etmemiz gerekir. Biz Yönetim Kurulu olarak olgunluk bizde kalsın diye bu güne kadar hiç bir konuda konuşmadık. Ama sen bu çıkışınla, o kişiye iyiylik yapayım derken farkında olmadan büyük kötülük yapıyorsun. Artık herkes o kişin ne olduğunu ve neler yaptığını çok iyi bilecek, her şeyi herkese anlatmaya devam edeceğiz. Sen de bundan nasibini alacaksın.
Sana abla nasihati, öyle her duyduğun şeye inanma, sarılma, işin aslını faslını anlamadan dinlemeden BAŞKALARININ AVUKATLIĞINA SOYUNMA. Sonunda mahcup oluverirsin, yüzün kızarabilir.
Önce Platformu AKP ye sattı diye yaygara kopardılar, tutmayınca da basit bir matbaa hatasını fırsat bilerek BÖLÜCÜ yaygarası başlattılar.
Çayyolu küçük yer HERKES HERKESİN ne olduğunu ÇOOOOOK iyi biliyor.
Herkesi aklıselim ve sağduyuya davet ediyorum.
İLHAN TEZEL
ÇAYYOLU PLATFORMU
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
PLATFORM DERGİSİ İMTİYAZ SAHİBİ VE SURUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Tarih: 28 Haziran 2008 00:37 Ekleyen: Beğenme: 0
iskan ruhsatı olmayan lüks villayı satin aldiktan sonra arızalı su sayacı için o zaman buralarda feveran ettiğinde kendisine zamanında tembih ve tavsiyelerde bulunan fahriye abla çimdide; başka aylık dergilerde gözüne çarpmış olabilceği bir bölücülük haritasını ÇAYYOLU BÜLTENİ ninde varmış gibi hatırlaması sanı-yorum yaşsal kafatası göğüs kafasi nın mene-bozik bir yansıması olarak-atlardan bir gürüb adına düşünüyoruz. Çünkü çayyulu bülteninin ne anılan sayılarında ne d e HA onu bir düşüniyim bakim, kurtarılmış bölge olarak işaret edilen ali rıza orman haritasından başkaca gir haritaya rastlananamamamıştır dolayısıyla bu polemiğin en kısa zamanda .
Onursal BAŞKANIMIZLA ilgili atfedilecek bir polemigin adresinin yeride bu arsa olmamalıdır.. engin BEY zaten bu söylentilerin cevabını kendi uslubunca kalenderce! vermeni gerekirse pekala bilir,Ama burda değil,,,
G Ü N C E L de..
Tarih: 28 Haziran 2008 00:35 Ekleyen: Beğenme: 0
K o n u;Herkes gider mersine
N.H. gider tersine.
Eşeke ters binmek
Nasreddin Hoca bir gün yabancı bir köyde misafir olur. Cuma günü O`nu kürsüye çıkartırlar. Güzel bir vaaz verir. Herkez pek memnun kalır. Camiden çıkınca Hoca`nın eşekini getirirler. Köylülerin hepsi ona hizmet etmek için adeta yarışırlar. Hoca eşe?ine binerken biraz düşünür. Sonra eşe?in üstüne ters oturur. Herkes hayret eder. Köylülerden biri dayanamayıp sorar : -) )))))Hocam der. Kusura bakma ama eşeğe niçin ters bindiğini sorabilirmiyim? Hoca tebesüm ederek cevap verir : -)))))) Eğer düz binip önünüze geçseydim siz arkada kalacaktınız. Siz öne geçseydiniz, bu defa ben arkada kalmış olacaktım. Böyle ters binince size arkamı dönmemiş oluyorum. Sebebi mu...
Tarih: 28 Haziran 2008 00:29 Ekleyen: Beğenme: 0
(1)
Co Co--LA ile Yapılanlar
TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit tuvalet başındaki lekeleri yok edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN: Tamponu Coca-Cola'ya batırılmış marlboro folyosuyla iyice ovunuz.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı kutup başlarına dökün ve çapak yok olsun.
PASLANMIŞ BİR CİVATAYI SÖKMEK İÇİN: Coca-colaya batırılmıs bir bezi birkaç dakika paslı civataya uygulayınız.
ELBISENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN: Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardim edecektir.
COCA-COLA + PEPSI ARABALARIN ÖN CAMINDAKI LEKELERI YOK EDER.
!!! AYRICA BİZ BU MADDEYİ İÇERİZ !!!
1.) Coca-Cola ve Pepsi'nin ortalama pH değeri 3.4. Bu asitte dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir.
2.) Pepsi veya Coca-Cola'yi içmeden önce bir düşünün.
3.) Dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği CARBONDİOKSİT içiyorsunuz.
İki yil önce Delhi üniversitesinde "kim daha fazla coca-cola içecek" diye bir yarışma yapıldı. Sekiz litre coca-cola içen kazandı ve herkesin gözü önünde öldü. Neden? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.
Birisi, kırılmış dişini bir şişe pepsinin içine koydu ve diş 10 günde eridi!!! Dişler ve kemikler ölümden sonra en fazla dayanabilen organlarımızdırlar.
Bir sise kola içerek midenize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...
Tarih: 28 Haziran 2008 00:27 Ekleyen: Beğenme: 0