Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Sevgili Dicle Hanım,
    Sivil toplum kuruluşlarının maaşla çalıştığını bilmiyordum.Eğer yaptığınız görevden memnun değilseniz, yerinizi başkasına bırakın eminim sizin memnuniyetsiz bir şekilde yaptığınız işi layiğiyle yerine getiricek birisi bulunur.
    Tarih: 29 Haziran 2008 01:30 Ekleyen:

• (1)

n   OL    N    olma

•Itil atıl ama s a t ı l m a.
    •Doğrul devril ama eğilme.
    •Beslen uslan ama yaslanma.
    •Tanış konuş yaklaş ama yaslanma.
    •Zum lu devir nefsi devir ama çam devirme.
    •Rakibini geç sınıfını geç ama, gülüp geçme.
    •Ev al, araba al, abdest al ama beddua alma.
    •Okumaktan zarar gelmez, ama la-net okuma.
    •Davet et h ay ret et, tövbe et ama iha net etme.
    •SatıcIol alıcı ol, kalıcı ol, bulucu ol ama b ö l Ö cÜ o lma.
    •Hedefe koş cıhada koş, yardıma koş ama ortak koşma.
    •Fidan besle, hayvan besle, çocuk besle, ama kin besleme.
    •Emek ver kulak ver, bilgi ver ama, hiçbir zaman boş verme.
    •Eşini beğen işini beğen aşını beğen ama kendini beğenme.
    •Günleri say servetini say, büyüklerini say, ama yerinde sayma.
    •Paranı ver, gönlünü ver, selam ver canını ver ama, sırrını verme.

Tarih: 29 Haziran 2008 01:27 Ekleyen:

• (2)

diyalektik  ve didaktik

Paranı ver, gönlünü ver selam ver, canını ver ama SIRRINI VERME
    Günlerini say, servetini say, büyüklerini say ama YERİNDE SAYMA
    Emek ver, kulak ver, bilgi ver ama hiç bir zaman BOŞVERME
    Satıcı ol, alıcı ol, kalıcı ol, bulucu ol ama BÖLÜCÜ OLMA!
    Eşini beğen, işini beğen aşını beğen ama KENDİNİ BEĞEN  / ME
    Fidan büyüt, garip doyur, çocuk besle ama K İ N BESLEME
    Davet et, hayret et, affet, tövbe et ama İHANET ETME
    Hedefe koş, yardıma koş ama, ORTAK KOŞMA
    Elini aç, gözünü aç, kapını aç ama AĞZINI AÇMA
    Okumaktan zarar gelmez, oku ama LANET OKUMA
    Rakibini geç, sınıfını geç ama GÜLÜP GEÇME
    Ev al, araba al, abdest al ama BEDDUA ALMA
    Zulmü devir, nefsi devir ama ÇAM DEVİRME
    Yaklaş, konuş, tanış ama                                    uUŞşş-- AK-LAŞMA
    Doğrul, devril ama EĞRİLME
    Seslen, uslan ama YASLANMA
    Tarih: 29 Haziran 2008 01:27 Ekleyen:
  • Degerli Arkadaslar
    Cayyolu Platformu nun yeni dergisi aleyhinde yazilan son derece yakisiksiz yazilar beni  cok uzdu.Bende platform da yonetim kurulundayim.Bu yazilari yazan arkadaslarin bizleri cok iyi tanimasina ragmen bu yazilari yazmasi dusundurucu.Ilhan Tezel in bu ulkeye olan hizmetlerini az kisi bilir,bilenlerden biri de benim.Bu hata google dan kaynaklandi ama  arkadas dedigimiz kisiler bunu bize karsi kullanmada gecikmediler,cok yazik.Biz yolumuza  devam edecegiz,tum engelleme calismalarina ragmen.
    Cayyolu nun ilce olmamasinin nedenini sormak yerine gelin el verin birlikte ugrasalim.Tum partilerin tavrini en iyi Engin Bey bilir,birde ona sorun isterseniz.Saygilarimla....
    Tarih: 29 Haziran 2008 01:26 Ekleyen:
  • selam ilhan abla
      Bakın size olan saygımdan abla diyorum.Bakın gene haklı çıktım,kişisel ego çatışması olduğu ortaya çıktı.Bana yazmış olduğunuz yazıdaki ithamlar tamamen bunları gösteriyor.Gene diyorum sizlere yakışmadı.Kimleri kastediyorsunuz bilmiyorum ama benim kimseyle bağlantım olmadığı gibi kimseye çanak tuttuğumda yok.Benim sizler gibi ne dergi derdim,nede bu konularla ilgili gelir gider çatışması,o sizlerin derdi.Ben sizin derginizi okudum,gördüm ve ona ithafen yazdım.Böyle bir basım hatasını da kabul edemem sayın editörüm.Ülkenin bu konu için bu kadar şehit verdiği bir dönemde böyle bir habere ne gerek vardı.Bu dergi incelenmedenmi basılıyor.İnceleyenler bu kadar hassas bir noktayı nasıl göz ardı ederek basabiliyor,nasıl gözden kaçıyor hala anlayamadım.
      Neyse gelelim vatanseverliğe sevgili ilhan ablam;ATATÜRKTE BAYRAKLARI ALIP MEYDANLARA İNMİŞTİ ZATEN VE BÖYLECE BU ÜLKEYİ BAYRAKLI MEYDANLARDA BİZLERE BIRAKTI.Kanaltürkün dolmuşları meydan dökülmeleri sonuç ÜLKE BU DURUMDA!Kanaltürk kime satıldı meydanda'körlerle sağırlar birbirini ağırlar.O kadar dolan meydanlar seçim sandığında nerdeydi.Etkiler tepkileri doğurdu ve bu sonuç oluştu.Bayrak satanların işine yaradı.Meydan dökülmelerinden dolayı yine belirli kişiler nasibini aldı.Sizin ekonomiden haberiniz yok herhalde,kapanan fabrikalardan haberiniz yok herhalde!sadece benim elimde 8 adet yetkili sattığım fabrika var.Elime bayrağı alınca vatansever arkadaşlar bunların satışını engelleme lüksüm olmuyor.Bakın biz hala birbirimize kişisel eleştiriler yapma derdindeyiz.
       Benim kimseye kişisel kinim yok.
    Tarih: 28 Haziran 2008 12:17 Ekleyen:
  • Fatih Altaylı'nın köşeleri genelde şu soruyla biter: "Ne zaman adam oluruz?" Aşağıdaki yazıları okuyunca aklıma hemen bu soru geldi!

İlk aklıma gelen cevap da şu: Haddimizi bildiğimiz zaman!

Doğma büyüme Ankara'lıyım. Çayyolu'nu da kuruluş aşamasından bu yana bilirim. Her gelişmeyi takip ederim. Ben mi yanlış biliyorum, eğer öyleyse lütfen düzeltiniz..

1) Çayyolu Haber Bülteni Çayyolu Platformu'ndan çok daha önce kurulmuştur. Platform olsa da olmasa da, her zaman ses getiren br yayın olmuş ve her türlü tehdidi, tehlikeyi hiçe sayarak Çayyolu'nun sorunlarını çözmek için verilen mücadele ve emekler neticesinde ortaya çıkmıştır.

2) Çayyolu Platformu'nu kim kurmuştur? Kim bugünlere (bugünlere derken şu an içine çekildiği inanmak istemediğim durumu kastetmiyorum)gelmesi için tüm enerjisini, yüreğini ortaya koymuştur? Kim verdiği mücadele ile Çayyolu'nda ve hatta Çayyolu dışında tarasız herkesin sevgisini ve saygısını kazanmıştır? Daha basit bir biçimde sorayım. Kim elini taşın altına koymuştur? Bunun cevabını vermeye bile gerek yok aslında ama aklı selim herkes gibi ben de biliyorum ki bu kişi Sn. Engin Uç'tur. Platform tabi ki Çayyolu'ndaki Türkiye'nin başka hiçbiryerinde olmadığını düşündüğüm müthiş insan kaynağıyla çok daha büyümüştür, o ayrı br konudur.

3) Kim kurduğu ve bu kadar önemli hale gelmiş bir yapıyı son derece demokratik bir biçimde zamanı geldiğinde başkalarına devretmiştir? Türkiye kadar koltuk sevdalısı bir ülkede bunu yapmak her babayiğidin harcı değildir.

Tarih: 28 Haziran 2008 12:17 Ekleyen:
  • sayın ilhan abla bana AÇ KURT DİYORSUNUZ!Bari bunu siz söylemeyin,benim böyle bir insan olmadığımı siz biliyorsunuz.Benim kendi imkanlarımla,tüm masraflarını kendim karşılayarak,Platformun adına karadeniz okullarına gönderdiğimi ve herşeyi kendi ellerimle hazırladığımı çok iyi biliyorsunuz.Sayın ilhan abla ben kimsenin davulunu çalmıyorum,kimsedende bir menfaatim yok olamazda zaten.Sizlerden nasıl bir menfaatim olabilir,bana söylermisiniz.BENİM AÇ KURT OLAN KARNIMI SİZLERMİ DOYURUYORSUNUZ,ÇOCUKLARIMI SİZ VE ÇEVRENİZ Mİ OKUTUYOR.BU SALDIRILARINIZ ÇOK AYIP OLMUŞ.Ben sizlerin bir kahvesinide içmediğim için 40 yıllık hatır hesabıda yapmıyorum.
       Başkalarının avukatlığı derken neyi kastettiğinizide anlayamadım.Ama şu durumda anlamakta istemiyorum zaten.
    1- ŞİMDİ SİZLERE GENE BİR SORU SORMAK İSTİYORUM?
      PURSAKLAR BİLE 14 000 KİŞİLİK NUFUSU İLE İLÇE OLDUDA,ÇAYYOLU 200000 BİNİ GEÇKİN NUFUSU İLE İLÇE OLAMADI,HAZIR İLÇELER OLUŞMA AŞAMASINDA İKEN BİZ NİYE İLÇE OLAMADIK,SİZ BUNLARA BANA CEVAP VERİN.MECLİSTE BİLE BU KONU DESTEK ALMIŞ İKEN İLÇE OLAMAMAYA NEDEN NE İDİ!
      BU KONU İLE BU KADAR UĞRAŞILDI DA SONUÇ NE OLDU SIFIR.ESKİ TAS ESKİ HAMAM!!!
    2-YAZDIĞIM YAZIDAN NEDEN BU KADAR RAHATSIZ OLDUNUZ VE KİŞİSEL SALDIRIYA GEÇTİNİZ?
    3-ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞE DAHA ÇOK İHTİYACI OLDUĞU BİR DÖNEMDE,BİZ NİYE HALA,O DEDİ BU YAPTILARLA UĞRAŞIYORUZ.BEN NE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM,SİZ NE ALGILIYORSUNUZ!
    4-BİZ ZATEN BU TOPRAKLARDA DOĞDUĞUMUZ ANDA,O SİZLERİN ETMİŞ OLDUĞU YEMİNLERİ DOĞARKEN ETMİŞ OLUYORUZ.İKİNCİ BİR YEMİNE GEREK OLDUĞUNUDA ZANNETMİYORUM.
    Tarih: 28 Haziran 2008 12:16 Ekleyen:
  • Düzeltme: ADD Çayyolu Şubesi Başkan Yardımcısı olarak görev almaktayım. Yanlışık nedneiyle özür dilerim.
  • 4) Asker olan babanızın ya da diplomat olan eşinizin ünvanları tabi ki saygı duyulacak ünvanlardır. ancak lütfen bunları bir kenara bırakıp, siz, bir birey olarak ne yaparsınız bunlardan bahsedelim. Bu ünvanlara sahip saygın birisine, Çayyolu'nu Çayyolu yapan büyük emeklerin sahibi, yıllarını buraya adamış birisine bu kadar basit ifadelerle iftiralarda bulunmak, saldırmak ne kadar yakışık alan bir davranıştır? Ayıptır, günahtır. Hayat bana şunu öğretti. Niteliklerin yeterli değilse ayakta kalabilmek için uygulayabileceğin en iyi strateji "çamur at izi kalsın".. Bahsettiğiniz ünvanlara sahip birisine hiç yakışmamış..

5) Bir dergi yöneticisinin yayımladığı dergiyi bir gözden geçirmesi gerekmez mi? Çayyolu Platformu gibi önemli bir sivil toplum kuruluşunu yönetenlerin bu kadar dikkatsiz olmaya hakları yoktur. Art niyet tabi ki olamaz. Ama lütfen, biraz dikkat...

• 5-BENİM BABAMIN BABASI 20 YIL YEMENDE SAVAŞMIŞ VE ESİR DÜŞMÜŞ,BİR TORUN OLARAK ANLATILANLARI DİNLEDİĞİMDE,ÜLKEMLE VE AİLEMLE GURUR DUYARIM.TAM DEDEMİN ORALARDA ÖLDÜĞÜ DÜŞÜNÜLÜP,UMUTLARIN BİTTİĞİ BİR ANDA GELMESİ VE YAŞADIKLARINI DİNLEYEREK BÜYÜMEK,
       BANA BU ELEŞTİRİLERİ YAPMA HAKKINI VERİYOR DİYEDE DÜŞÜNÜYORUM,
       BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI İLHAN ABLA,AMA ÇOK KOLAY HARCANIYOR!!!!!
       NE YAPALIM TAKDİR SİZLERİN.HEPİNİZE SAYGI DUYARIZ.BÜYÜKLERİMİZSİNİZ...
       AMA LÜTFEN KONULARI KİŞİSELLEŞTİRMEYELİM
    Tarih: 28 Haziran 2008 12:15 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!