MUSTAFA KEMALİN KAĞNISI
Yediyordu Elif kağnısısnı
kara geceden geceden
Sanki elif elif uzuzyordu inceliyordu
Uzak cephelerin acısısydı gıcırtılar
İnliyordu dağın ardı yasla
Her bir heceden heceden
Mustafa Kemal in kağnısı derdi kağnısına
Mermi taşırdı öteye,dağ taş aşardı
Çabuk giderdi,çok götürürdü Elifcik
Nam salmıştı asker içinde
BNu kez herkesten evvel almıştı yükünü
Doğrulmuştu yola,önceden önceden
Öküzleri ile kardeş gibiydi Elif,
Yemezdi,içmezdi,yemeden içmeden onlar
Kocabaş çok ihtiyardı çok zayıftı
Mahzundu Sarıkız yanısıra
Gecenin ulu ağırlığına karşı,
Hafiftiler,inceden inceden
İriydi Elif kuvvetliydi kağnı başında
Elma elmaydı yanakları,üzüm üzümdü gözleri
Kınalı ellerinden rüzgar geçerdi daim
Toprak gülümserdi çarıklı ayaklarına
Alını yeşilini kapmıştı,geçirmişti
Niceden niceden
Durdu birdenbire Kocabaş,ova bayır durdu.
Nazar mı değdi göklerden,ne?
Dah etti,yok.Dahha dedi,gitmez.
Ta gerilerden başka kağnılar yetişti geçti gıcır gıcır
Nasıl durur Mustafa Kemal in Kağnısı
Kahroldu Elifcik,düşünceden düşünceden
Aman Kocabaş,ayağını öpeyim Kocabaş,
Vur beni,öldür beni,koma yollarda beni.
Geçer, götürür ana çocuk mermisini askerciği
Koma yollarda beni,kulun köpeğin olayım
Bak hele üzerimden ses seda uzaklaşır
Düşerim gerilere iyiceden iyiceden
Kocabaş yığıldı çamura
Büyüdü gözleri büyüdü,yürek kadar
Örtüldü gözleri örtüldü hep
Kalırmı Mustafa Kemal Kağnısı bacım
Kocabaşın yerine koştu kendini Elifcik
Yürürdü düşmn üstüne yüceden yüceden(F.H.Dağlarca)
Sivas 4 Eylül LİSESİ Şiir YARIŞMASI 1959-196
Tarih: 07 Temmuz 2008 00:18 Ekleyen: Beğenme: 0
Y o L U
a K - d e n i z h a l k ı na D UU Y UU r U
sayın bölge halkımızı nasıl hafta içinde hergün bedeva kunken ve altın günlerine fişsiz taşiyorsak
hafta sunlarındada şirketimizin"tanstaş" yanıbaşinda kurulmakta olan cumartezi pasarına sizleri ücredsiz taşımaktayız.
Bunun için saygıdeğer möşterilerimizin yanlarında B O ŞŞŞŞ tansaş torbaları getirip servise binmek için zahmetler edip pazar torbalarına geçirmrlerine üzerine gerek yoktür.
Bir gurup tansaş servis şüföhü adna
ssüleymakiler!
Tarih: 07 Temmuz 2008 00:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Anırabilen çok insan gördüm ama konuşabilen eşek hiç duymamıştım. Bugünler de geçecek.
Tarih: 06 Temmuz 2008 02:21 Ekleyen: Beğenme: 0
Rejimi değiştiriyorlarmış…
“Yeni rejim yemeği: İmambayıldı!”
Gözaltılar medyayı ikiye böldü:
Kınayanlar, kına yakanlar!
Tarih: 06 Temmuz 2008 02:20 Ekleyen: Beğenme: 0
AKP iktidarı elektriğe aşırı zam yaptığına göre kendileri bile ampulden vazgeçmiş demektir
Tarih: 06 Temmuz 2008 02:19 Ekleyen: Beğenme: 0
Bir Çayyolu sakini olarak yaptığınız yanlı ve mesnetsiz haberlerden iğrendiğimi bildirmek istiyorum.... Elinizi vicdanınıza koyarak biraz daha insaflı olamazmısınız...
Tarih: 05 Temmuz 2008 14:25 Ekleyen: TUNCAYBUGRA Beğenme: 0
Şimdi gene bazılari bize çok kızacak bilebilebiliyoum anca k çayyolu çayı ile ilgili benim de kulağıma gelenler ;
1-Meğer çayyolunda 10 adet oy -A K sitesi olduğunu ğrenen birileri buralardan akan paşa- çaylarını demletme taraftarı değillermiş bu bir...
2-iki ise çuk ses getirecek manşetten. şüyle ki; alacatı civarindan cıkıp cumhuriyer döneminden beri, döşenen borularla AOÇ. deki T E K E L B İ R A fabrikasına akan bira yapımında kullantlan bira mayalı suyun cayyolu çayinayeraltından kariştiğını su müdürlüğü tesbit etmişler bahanesiyle çayyolucayını imha etmişler.etsinler bakalım nereye kadar...EnginBey fazla da üzülmesin bizim kahveemiz eflatun kahvemiz na güne duruyor.
3-Çayyolu çayının yatağının iptal edilmesine ise enfazla hemşehrizi nemesud Bey kızmiş nede mesude hanım...
Tarih: 05 Temmuz 2008 14:25 Ekleyen: Beğenme: 0
SAYIN YAŞAMKENTLİ,
BAZ İSTASYONLARI KONUSUNDA YAZDIĞINIZ 4303 NOLU MESAJINIZDA NE KADAR HAKLI İSENİZ, AYNİ KONUDA MUHATAP BULMAKTA DA O KADAR YALNIZ OLDUĞUNUZU SÖYLEMEK İSTERİM...GSM ŞİRKETLERİ,MAALESEF İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYARAK VE MEVCUT YASAL BOŞLUKTAN YARARLANARAK BAZ İSTASYONLARINI DİLEDİKLERİ YERLERE , ÖRNEĞİN SİTELERİN ARASINA, OKUL ÖNLERİNE VE HATTA MİNARE TEPELERİNE DİKMEYE DEVAM EDİYORLAR...2003 YILINDA BİZİM SİTEMİZİN DE YANIBAŞINA BİR BAZ İSTASYONU DİKİLDİ...O TARİHTE SİTEMİZİN YÖNETİM KURUL BAŞKANI ÖNDERLİĞİNDE BAŞLATTIĞIMIZ HUKUK MÜCADELESİ YAKLAŞIK ÜÇ YIL SÜRDÜ...SONUNDA İLGİLİ MAHKEME İSTASYONUN SÖKÜLMESİ YÖNÜNDE KARAR VERDİ...ARKASINDAN OLAY YARGITAYA İNTİKAL ETTİ...YARGITAY DA BİR SÜRE SONRA MAHKEMENİN KARARINI ONAYLADI...ANCAK İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYAN GSM FİRMASI; "OLAYI NE KADAR UZATIRSAM LEHİME" DÜŞÜNCESİYLE KARARA İLİŞKİN DÜZELTME İSTEDİ...BİZDE HALEN MERAKLA VEDE TÜKENMEYE YÜZ TUTMUŞ BİR UMUTLA SONUCU BEKLİYORUZ...BU İSTASYON SÖKÜLSE BİLE,BEŞ YILDIR BURADAN YAYILAN RADYASYONA MARUZ KALAN İNSANLARIN ÖZELLİKLEDE ÇOCUKLARIN MAĞDURİYETİNİ KİM , NASIL KARŞILAYACAK?...SİZE ÖNERİM İNTERNETTEN ÇEKOD( ÇAYYOLU ELEKTROMANYETİK KİRLİLİKTEN KORUNMA DERNEĞİ) SİTESİNE GİREREK YAPILABİLECEK GİRİŞİMLERİ VE ALINABİLECEK ÖNLEMLERİ BU SİTEDEN TAKİP ETMENİZDİR... SAYGILARIMLA.
Tarih: 05 Temmuz 2008 14:24 Ekleyen: Beğenme: 0
1. YAŞAMKENT 50. CADDEDE ORTA REFÜJLERE VE BOŞ ARSAYA DİKİLEN, SİTELERE, SİTELERDEKİ ÇOCUK BAHÇELERİNE 20-30 M MESAFEDEKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILSIN.
2. ANCAK NE YAZIK Kİ ÇEVRE SAKİNLERİNİN VE SİTE YÖNETİCİLERİNİN BU KONUDA HİÇBİR DUYARLIĞI VE YASAL MÜRACAATI YOK.
3. İLGİLİ KURUMLARA BAZ İSTASYONLARIYLA İLGİLİ KİŞİSEL MÜRACAATLAR İSE SON DERECE BASMAKALIP CÜMLELERLE VATANDAŞIN ASLA YARARINA OLMAYACAK BİÇİMDE MAKUL VE MAZUR GÖSTERİLMEKTEDİR. SAYIN MUHTARIN YAPABİLECEĞİ/YAPACAĞI BİR ŞEY DE YOK GİBİ GÖRÜNMEKTEDİR.
4. YÜZBİNLERCE CEP TELEFONU İLE ANA VERİCİLER VE UYDULAR ARASINDA BAĞLANTIYI SAĞLAYAN BU İSYASYONLARIN ZARARLI OLMADIĞINI SÖYLEMEK ÇERNOBİL'DEKİ NÜKLEEER FACİANIN AKABİNDE FACİASINDA "BAKIN ÇAYI İÇİYORUM. RADYASYON YOK." DİYEN BÜROKRATIN EYLEMİNDEKİ MANTIK VE BİLGİ DÜZEYİNDEN FARKI YOKTUR. SONRAKİ DÖNEMLERDE KARADENİZ'DE ARTAN KANSER ORANLARIYLA İLGİLİ HABERLERİ HATIRLAYINIZ.
5. BU ARADA 50. CADDENİN ANA GÖBEĞİNDE BESA ATAŞEHİR BASIN KULÜP KARŞISINDAKİ ARSASINA, VODAFON'A PARA KARŞILIĞINDA ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN RIZKINDAN KESEREK BİZİM PARALARIMIZLA YAPILAN TRAFOLARDAN ALDIĞI ELEKTRİKLE ÇALIŞAN VE HER AN BİZİ ONKOLOJİ KLİNİKLERİNE BİRAZ DAHA YAKLAŞTIRDIĞINA İNANDIĞIM BAZ İSTASYONU KURDURAN ŞAHSA "ALLAH SENİN MÜSTEHAKINI VERİR İNŞALLAH." DEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK.
Tarih: 04 Temmuz 2008 12:54 Ekleyen: Beğenme: 0
Balkonda mangal yasak
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:18
Balkonda mangal yakanlar dikkat. Bu karar emsal teşkil edebilecek türden..
İzmir’de avukat Ömrüye Erpek ile annesi Nermin Çalış, üst kat komşuları baklavacı Oktay Malay ve eşi Reyhan Malay hakkında sık sık balkonda mangal yaktıkları gerekçesiyle dava açtı.
Açılan davada yerel mahkemenin verdiği ’mangal yasağı’ kararını Yargıtay da onadı. Emsal teşkil eden bu karardan sonra, balkonda mangal yakmak giderek tarihe karışabilecek.
İzmir’de avukat Ömrüye Erpek ve annesi Nermin Çalış, üst katlarında oturan Oktay Malay ile eşi Reyhan Malay’ın komşuluk hukukuna aykırı davrandıklarını belirterek, İzmir 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde ’men-i müdahale’ ve ’1000 YTL tazminat’ istemiyle dava açtı. Anne-kız dilekçelerinde, "Bazen her gün genelde, gün aşırı balkonda yaktıkları kömürlü mangal dumanı etrafı kirletiyor. Mangalın tüm is---> i, dumanı, yanmış yağ kokusu evimizin içine siniyor. Balkonda oturamaz hale geldik. Sıcaklarda kapıyı kapatıp oturmak zorunda kalıyoruz" dedi.
Tarih: 04 Temmuz 2008 12:43 Ekleyen: Beğenme: 0