Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Beni arar mısınız?

Yalçın BAYER

ANKARA’nın her yerinde ciddi biçimde sokak hayvanları sorunu var. Bunun en temel sebebi, hiçbir belediyenin 4 yıl önce çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun gereklerini yerine getirip, sokak hayvanlarını kısırlaştırmamasıdır. Benim yaşadığım Çayyolu bölgesinde ise şu anda ortalık yavru köpek kaynıyor.

Sokak hayvanları sorununun tek çözümü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da desteklenen çözüm olan bütün hayvanları kısırlaştırmaktır. Sistematik olarak kısırlaştırma yapıldığı takdirde, sorunun ortalama 5-6 yıl içerisinde çözüleceği Örgüt’ün bilimsel çalışmaları ile saptanmıştır.

Buradan Ankara halkına seslenerek bir seferberlik başlatmak istiyorum: İş başa düşmüştür. Belediyelerin hiçbir şey yapacağı yoktur. Bu sorunu kendimiz çözeceğiz. Zira belediyeler kömür dağıtmakla meşgul... Ben bir dernek mensubuyum ve Ankara’da sokak hayvanları sorununun çözümü için maddi manevi destek olmak isteyen herkesi bana yazmaya davet ediyorum.

İpek RUACAN (iruacan@yahoo.com)

Tarih: 25 Ağustos 2008 15:55 Ekleyen:
  • KIzılaya güzergahına doğru çalışan  melediye otobüsleri UKAME ye verilen hatırlı bir dileçeyle ( şifayi de olabilir )  güzergahlerı  değişmiş...
       Özallı yıllarda  görgüsüz prenslerinin  emlak bankasına yaptırdığı ,zamanınnda  o  bişe sandığınız  villar ın birkaç sene içinde  damlerına kadar akmış ve  satın alınan  villaler bir okadar daha paralar  harcanarak ancak  oturulucak duromo gelebilmişti...Hatta benim anavatanlı  bir  akR-abam emlakcıların rant olsun diye uydurduklarına   ( Seemra Hanımın da burda villesı var  efenin de ) safca inanıp ,uyarmama ragman villa satın almış  sonra inşaattaki gizli ayıpları birbir görünce  malını satmıştı..Hani şu mücevver isimlerinden  sokakları olan  villalaları..
       Tabbi şimdikki sahidelerine !! ve sahirelerine!! diyecek bir şeyim yok.
    Pardon  var...
    Bu bizim  bildiğiniz belediye otobüsleri  N e d e n
    Müjde evler sitesinin önüne kadar geldikten sonra  a n a y o l u  terkedip turyapın  eskiten ikametgah ettihi villanın tarafındaki  sokağa doğrru dönüş yapıyorlar HA !?
    ORda  bulunan  dar  sokak  yilmaz skaktan  hiç ferkı olmadığı için  doğalgazlı maviş otobüslerimizde  diğerlerinden gövdesi biraz daha geniş olduğu için  kaldırımdaki eski ağaçlar yüzünden  devamlı  a  y   n   a  kırıyorlar şüfür arkadaşlar...
        Ayıca  100 metrelik yolda kaç tane bariyer  konduysa  yazıktır   kapılarının önünde  ikişer ikişer araba bulunan bu vilların sahiblerinden biri  muhakkak etrafına kendini  İ S P A T L A M A K  gayesiyle  330 milyarlık otobüslere, o da geçen sene ki para  ayna  kırdırtırıyor...
    Not :Ayrıca bu yazım burjuva
    Tarih: 24 Ağustos 2008 23:58 Ekleyen:

• 2-

düşmanlığı olar  ak alınılp algılanmamalıdır. Çünkü eşim dostum da zaten  beni iyi bilirlerki   BEN DENİZ D
    E bir burjuba sayılırım  a s m a  b a h  g çe d e ikamet ettiğim için fakat ancak pen biraz bizim TÖrkiş yerel  NE  : O bugujuvalara  pek benzemem !!
    Tarih: 24 Ağustos 2008 23:58 Ekleyen:
  • D i k k a t  :

Belediyenin ilçemiz çayyolu otobüs duraklarına yanına geçen sene yerleştirdiği içine çöplerimizi attığımız efşatun çöp kutularının sadece kovaları birer  iki
    şer yürütülüyor.
    Tarih: 24 Ağustos 2008 23:54 Ekleyen:

•   Ç-ok  önemli  1  tesbit...
    ALARM  ÇANLARI   !!

(  muhale-fet  bu tesbitleri malzeme  olarak siteden alıntı yapabilir...)

Bugün  gökova -akkaya dan gelen eski bir arkadaşimin aradığı   bir ürünün markası için  hemen  hemen değil Başkentin  bütün  Plazalerını dolaştırdım...

Lütfen bu Plaza görgüsüzlüne duyarlı kalıp hep birlikte  biryerinden artık  n olur  dur diyelim...

Ç ü n k ü ;her plazada  bazı vitrin  camlarının gazete kağıtları ile  kamulfe  edilmiş  terkedilmiş  boş  dükkanlar  olduğunu gürdüm...Eğer bu çarşı inşaatları yapılmaya böyle devam ederse   bu çarşıların çoğu hep  birlikte pek yakında çökebilir harcı-alem  çarşılar
    !  durumuna  düşebilir...

Bide yeni yapılan o koca plazaya  demetin  plazarına  gittik.Yahu ocivarın anadolu kadınları orda  1 porsiyon  böreğe veya ev  baklavası diye sokuşturulan   glikozlu   ev baklavalerının  porsiyononuna 6-7  lira verirlermi ha ?

Tarih: 24 Ağustos 2008 23:54 Ekleyen:

• artezyen kuyuları hk.

SAYIN  ALİ TOLGA ÖZDEN'e, DEĞERLİ BİLGİLENDİRMELERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER, ÇAYYOLUMDAKİ BU YAZIYI HERKESİN OKUMASINI DİLERİM. ÖZELLİKLE TANKER SAHİPLERİNİN...
    Tarih: 21 Ağustos 2008 16:42 Ekleyen:
  • Ankara Büyükşehir Belediyesinin 20 – 26 Ağustos 2008 ve 192 sayılı dergisinde övünçle 400000 aileye yaşam desteği yardımı yaptıklarını söylüyorlar. Belediye ve iktidar partisi birbirlerinden ayrı olsalar bunu anlarım ama aşağı yukarı 4500000 nüfuslu bir ilde dörtyüzbin ailenin yardıma muhtaç olması demek (ortalama bir aile 4 kişiden oluşsa) il nüfusunun %35i eder. Demek ki ilimizde her yüz kişiden 35'i yardıma muhtaç; tabii bu yüzdeye durumu yardım alanlardan farkı olmayan ama bir şekilde yardım alamayan veya almayanlar dahil değil.
    Siz birde Ankara'dan daha fakir olan illeri düşünün.
    Memleket ne hale gelmişte ağlayanı yok. Aslında ailelere yaptıkları yardımlarla övüneceklerine bu kadar çok sayıda insanları neden yardıma muhtaç hale getirdik diye üzülmeleri gerekir.
    O yardımı alanlarda bize yardım ediyorlar yaşasın guraba babası hükümetimiz diyeceğine neden bizi yardıma muhtaç ediyorlar diye sorgulamaları gerekir.
    Tarih: 21 Ağustos 2008 16:40 Ekleyen:
  • konutkent-1 ve oyak 9 kısım arasında bulunan DEMOKRASİ PARKI' nın merdivenleri ve park genelinin tamirata ihtiyacı var.Yenimahalle belediyesinin bu park ile ilgilenmesini istiyorum.
    Tarih: 21 Ağustos 2008 01:10 Ekleyen: kayadolu

•    a. we b;  yolunda  memleketimden insan manzaralarıyla  koşar adım  marş marş  !!

S ü ü ü ü ü ü ttttt çç ü üü ü ü ü ü !!

06-Taşkent A N K A R A  ' nın  Amerikası  Çayyolu nda parklarda hatta sitelerde  sütlüler  totemgaz- ayğaz-mogaz gibi kornayla sitelere göstere göstere hala servis  vermeye devam ediliyorlar...
       Sokak sütçülerinin  çoğuysa, BÜYÜKBAŞHAYVANLARA  vurulan koruyucu kortizonlu iğnerden sonra   hayvanların sütlerini sağıyorlar   fakat dışarı boşa  dökmeyip  tüketiciye  göstere  göstere içiriyorlar ve  bu konuda nedensene   tüketiçi derneginden nede pazarın içinde  otudan zabıtadan  bir tık  yok !
      Daha  sonra herhangi bir nedenden rahatsızlanıp  anti biotik  yazdırıp kulanan sokak üsütlerini içen insanler sonra tekrardan doktora gidip antibiotik bana neden tesir etmedi diye birde cahilce sorular  soruyorlar...Sen ünce gidip sokak sütlerini bir güzel  dikip  lukluk içeçeksin sonra gidip  doktora  bup  bal yedim bup  ondan oldum  diyeceksin...

Bu sütçülerin   kornalerına gece nöbetine giden insanları ki gündüz uyumazlarsa  mesela polisse  Recep Beyi nasıl uykulu gözlerlemi koruyacak ayrıca yaşlılar  evde bakımı yapılan ağır hastalar  ve  bebekler  ve ben bu kodnalı sütçüleri ve ne olduğu belli olmayan sütlerini   çayyolunda  görmek ve duymak istemiyom...

Fakat  öte yandan da  1 gerçek , bu  sütçüleri şu kadar kıldır çayyolunda  oturuyorum  hangi sitelerin içine kadar  girdiklerini söylesem   VALLA  küçük dilinizi yutarsınız..Asında  söylerimde  onlar  daha sonra yalanlarlayabilirler...İşte size p ı n  AR sütyenlerini

Tarih: 20 Ağustos 2008 00:21 Ekleyen:
  • ...Çayyolu  Kezban  MERCAN Ana okulunun önündeki koruyu  gecem gün oyun oynarkan yakan  cocuklar duyduğumuza göre yakalanmışlar ve ailelerine  dörter  milyar  ceza  kesildiği herkes tarafından da duyulduğuna göre artık  ,cezayı kesen kurumlar bu parayı çayyolu  nda yanan bir korudan elde ettikleri bu  kazançı  açıklarını kapatmakta  kullanmayıp  derhal  yanan çamların  yerine  kuruşu  kuruşuna  yeni çamlar  almalıdıdlar...Merak etmeyin  biz dikeriz...
    Bu paranın  muhtarla beraber  takitcisi olcaz...
    cabaya selam yola devam  !
    Tarih: 20 Ağustos 2008 00:15 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!