Beni arar mısınız?
Yalçın BAYER
ANKARA’nın her yerinde ciddi biçimde sokak hayvanları sorunu var. Bunun en temel sebebi, hiçbir belediyenin 4 yıl önce çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun gereklerini yerine getirip, sokak hayvanlarını kısırlaştırmamasıdır. Benim yaşadığım Çayyolu bölgesinde ise şu anda ortalık yavru köpek kaynıyor.
Sokak hayvanları sorununun tek çözümü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da desteklenen çözüm olan bütün hayvanları kısırlaştırmaktır. Sistematik olarak kısırlaştırma yapıldığı takdirde, sorunun ortalama 5-6 yıl içerisinde çözüleceği Örgüt’ün bilimsel çalışmaları ile saptanmıştır.
Buradan Ankara halkına seslenerek bir seferberlik başlatmak istiyorum: İş başa düşmüştür. Belediyelerin hiçbir şey yapacağı yoktur. Bu sorunu kendimiz çözeceğiz. Zira belediyeler kömür dağıtmakla meşgul... Ben bir dernek mensubuyum ve Ankara’da sokak hayvanları sorununun çözümü için maddi manevi destek olmak isteyen herkesi bana yazmaya davet ediyorum.
İpek RUACAN (iruacan@yahoo.com)
Tarih: 25 Ağustos 2008 15:55 Ekleyen: Beğenme: 0
KIzılaya güzergahına doğru çalışan melediye otobüsleri UKAME ye verilen hatırlı bir dileçeyle ( şifayi de olabilir ) güzergahlerı değişmiş...
Özallı yıllarda görgüsüz prenslerinin emlak bankasına yaptırdığı ,zamanınnda o bişe sandığınız villar ın birkaç sene içinde damlerına kadar akmış ve satın alınan villaler bir okadar daha paralar harcanarak ancak oturulucak duromo gelebilmişti...Hatta benim anavatanlı bir akR-abam emlakcıların rant olsun diye uydurduklarına ( Seemra Hanımın da burda villesı var efenin de ) safca inanıp ,uyarmama ragman villa satın almış sonra inşaattaki gizli ayıpları birbir görünce malını satmıştı..Hani şu mücevver isimlerinden sokakları olan villalaları..
Tabbi şimdikki sahidelerine !! ve sahirelerine!! diyecek bir şeyim yok.
Pardon var...
Bu bizim bildiğiniz belediye otobüsleri N e d e n
Müjde evler sitesinin önüne kadar geldikten sonra a n a y o l u terkedip turyapın eskiten ikametgah ettihi villanın tarafındaki sokağa doğrru dönüş yapıyorlar HA !?
ORda bulunan dar sokak yilmaz skaktan hiç ferkı olmadığı için doğalgazlı maviş otobüslerimizde diğerlerinden gövdesi biraz daha geniş olduğu için kaldırımdaki eski ağaçlar yüzünden devamlı a y n a kırıyorlar şüfür arkadaşlar...
Ayıca 100 metrelik yolda kaç tane bariyer konduysa yazıktır kapılarının önünde ikişer ikişer araba bulunan bu vilların sahiblerinden biri muhakkak etrafına kendini İ S P A T L A M A K gayesiyle 330 milyarlık otobüslere, o da geçen sene ki para ayna kırdırtırıyor...
Not :Ayrıca bu yazım burjuva
Tarih: 24 Ağustos 2008 23:58 Ekleyen: Beğenme: 0
2-
düşmanlığı olar ak alınılp algılanmamalıdır. Çünkü eşim dostum da zaten beni iyi bilirlerki BEN DENİZ D
E bir burjuba sayılırım a s m a b a h g çe d e ikamet ettiğim için fakat ancak pen biraz bizim TÖrkiş yerel NE : O bugujuvalara pek benzemem !!
Tarih: 24 Ağustos 2008 23:58 Ekleyen: Beğenme: 0
D i k k a t :
Belediyenin ilçemiz çayyolu otobüs duraklarına yanına geçen sene yerleştirdiği içine çöplerimizi attığımız efşatun çöp kutularının sadece kovaları birer iki
şer yürütülüyor.
Tarih: 24 Ağustos 2008 23:54 Ekleyen: Beğenme: 0
Ç-ok önemli 1 tesbit...
ALARM ÇANLARI !!
( muhale-fet bu tesbitleri malzeme olarak siteden alıntı yapabilir...)
Bugün gökova -akkaya dan gelen eski bir arkadaşimin aradığı bir ürünün markası için hemen hemen değil Başkentin bütün Plazalerını dolaştırdım...
Lütfen bu Plaza görgüsüzlüne duyarlı kalıp hep birlikte biryerinden artık n olur dur diyelim...
Ç ü n k ü ;her plazada bazı vitrin camlarının gazete kağıtları ile kamulfe edilmiş terkedilmiş boş dükkanlar olduğunu gürdüm...Eğer bu çarşı inşaatları yapılmaya böyle devam ederse bu çarşıların çoğu hep birlikte pek yakında çökebilir harcı-alem çarşılar
! durumuna düşebilir...
Bide yeni yapılan o koca plazaya demetin plazarına gittik.Yahu ocivarın anadolu kadınları orda 1 porsiyon böreğe veya ev baklavası diye sokuşturulan glikozlu ev baklavalerının porsiyononuna 6-7 lira verirlermi ha ?
Tarih: 24 Ağustos 2008 23:54 Ekleyen: Beğenme: 0
artezyen kuyuları hk.
SAYIN ALİ TOLGA ÖZDEN'e, DEĞERLİ BİLGİLENDİRMELERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER, ÇAYYOLUMDAKİ BU YAZIYI HERKESİN OKUMASINI DİLERİM. ÖZELLİKLE TANKER SAHİPLERİNİN...
Tarih: 21 Ağustos 2008 16:42 Ekleyen: Beğenme: 0
Ankara Büyükşehir Belediyesinin 20 – 26 Ağustos 2008 ve 192 sayılı dergisinde övünçle 400000 aileye yaşam desteği yardımı yaptıklarını söylüyorlar. Belediye ve iktidar partisi birbirlerinden ayrı olsalar bunu anlarım ama aşağı yukarı 4500000 nüfuslu bir ilde dörtyüzbin ailenin yardıma muhtaç olması demek (ortalama bir aile 4 kişiden oluşsa) il nüfusunun %35i eder. Demek ki ilimizde her yüz kişiden 35'i yardıma muhtaç; tabii bu yüzdeye durumu yardım alanlardan farkı olmayan ama bir şekilde yardım alamayan veya almayanlar dahil değil.
Siz birde Ankara'dan daha fakir olan illeri düşünün.
Memleket ne hale gelmişte ağlayanı yok. Aslında ailelere yaptıkları yardımlarla övüneceklerine bu kadar çok sayıda insanları neden yardıma muhtaç hale getirdik diye üzülmeleri gerekir.
O yardımı alanlarda bize yardım ediyorlar yaşasın guraba babası hükümetimiz diyeceğine neden bizi yardıma muhtaç ediyorlar diye sorgulamaları gerekir.
Tarih: 21 Ağustos 2008 16:40 Ekleyen: Beğenme: 0
konutkent-1 ve oyak 9 kısım arasında bulunan DEMOKRASİ PARKI' nın merdivenleri ve park genelinin tamirata ihtiyacı var.Yenimahalle belediyesinin bu park ile ilgilenmesini istiyorum.
Tarih: 21 Ağustos 2008 01:10 Ekleyen: kayadolu Beğenme: 0
a. we b; yolunda memleketimden insan manzaralarıyla koşar adım marş marş !!
S ü ü ü ü ü ü ttttt çç ü üü ü ü ü ü !!
06-Taşkent A N K A R A ' nın Amerikası Çayyolu nda parklarda hatta sitelerde sütlüler totemgaz- ayğaz-mogaz gibi kornayla sitelere göstere göstere hala servis vermeye devam ediliyorlar...
Sokak sütçülerinin çoğuysa, BÜYÜKBAŞHAYVANLARA vurulan koruyucu kortizonlu iğnerden sonra hayvanların sütlerini sağıyorlar fakat dışarı boşa dökmeyip tüketiciye göstere göstere içiriyorlar ve bu konuda nedensene tüketiçi derneginden nede pazarın içinde otudan zabıtadan bir tık yok !
Daha sonra herhangi bir nedenden rahatsızlanıp anti biotik yazdırıp kulanan sokak üsütlerini içen insanler sonra tekrardan doktora gidip antibiotik bana neden tesir etmedi diye birde cahilce sorular soruyorlar...Sen ünce gidip sokak sütlerini bir güzel dikip lukluk içeçeksin sonra gidip doktora bup bal yedim bup ondan oldum diyeceksin...
Bu sütçülerin kornalerına gece nöbetine giden insanları ki gündüz uyumazlarsa mesela polisse Recep Beyi nasıl uykulu gözlerlemi koruyacak ayrıca yaşlılar evde bakımı yapılan ağır hastalar ve bebekler ve ben bu kodnalı sütçüleri ve ne olduğu belli olmayan sütlerini çayyolunda görmek ve duymak istemiyom...
Fakat öte yandan da 1 gerçek , bu sütçüleri şu kadar kıldır çayyolunda oturuyorum hangi sitelerin içine kadar girdiklerini söylesem VALLA küçük dilinizi yutarsınız..Asında söylerimde onlar daha sonra yalanlarlayabilirler...İşte size p ı n AR sütyenlerini
aç
Tarih: 20 Ağustos 2008 00:21 Ekleyen: Beğenme: 0
...Çayyolu Kezban MERCAN Ana okulunun önündeki koruyu gecem gün oyun oynarkan yakan cocuklar duyduğumuza göre yakalanmışlar ve ailelerine dörter milyar ceza kesildiği herkes tarafından da duyulduğuna göre artık ,cezayı kesen kurumlar bu parayı çayyolu nda yanan bir korudan elde ettikleri bu kazançı açıklarını kapatmakta kullanmayıp derhal yanan çamların yerine kuruşu kuruşuna yeni çamlar almalıdıdlar...Merak etmeyin biz dikeriz...
Bu paranın muhtarla beraber takitcisi olcaz...
cabaya selam yola devam !
Tarih: 20 Ağustos 2008 00:15 Ekleyen: Beğenme: 0