Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Malumunuz üzere çayyolunun içerisinde bulunan hemen hemen her siteye giden belediye otobüsleri mevcuttur.

Anlamadığım tek bir husus var. 123 nolu yaşamkent otobüsü 30 dakikada bir sefer yaparken hatta ve hatta 1 saatte bir sefer yaparken (maalesef yetkililer kontrol etmiyor), başka binecek otobüsü olmayan yaşamkentlilerin otobüsüne binmek için can atan diğer semt sakinleri hiç düşünmezler mi bu insanlar evlerine gidecek, başkada bir otobüsleri yok diye!...
    Düşünmezler tabiki onlar için bir şekilde gitmek.Tıka basa, üst üste gitmek hobi olmuş.
    Halbuki kendi arabaları 3-5 dakikada bir geçiyor.
    Hele hele cepada ve etimesgut kavşapında inenenlere ne buyurulur!...

Yapmayın beyler, hanımlar...Biraz düşünceli olun.Yaşamkent'e giden saat başı sefer yapan sadece  bir otobüs.Bunuda doldurarak orada oturan insanları mağdur etmeyin.

Haaa. birde otobüslerde uyuyo numarası yapan genç kardeşlerimize bir çift lafım var.

Sizler geleceksiniz.Özverili ve saygılı olmanız gerekir.Bakıyorum yaşlılar eleştiriliyor otobüslere biniyor, yer istiyor diye. Eleştiren arkadaşları da kınıyorum. Sizlerde yaşlanacaksınız. 1 saat ayakta gitmek kolay değil. Sizler genç yaşınızda bu süreyi ayakta gitmeyi göze alamıyorsunuz.

Lütfen geleceğe dair umutlarımızı boşa çıkarmayın olmaz mı?

Atabilge sitesi yeni kurulmuş olmasına rağmen her ne hikmetse otobüsler ve dolmuşlar buraya gidiyor. Gitsinler elbetteki. Ancak....Anadolu sitesi önünden neden geçmiyor acaba. Bir sevilmeyen insan mı var orada.
    123 nolu otobüsün normal güzergahı neden uygulanmıyor. Muhtarımızın dikkatine
    Tarih: 29 Ağustos 2008 15:00 Ekleyen:

•                  YOL DEYİNCE YARALARIM
                               DEPREŞTİ

Ortadoğunun arazisinden yol geçirmek isteyenlerin haberini okurken zihnim aldı başını İSTANBULUN ilçelerinden  birine gitti.Bahsi geçen ilçede dedemden kalma arazinin durumunu anımsattı gazete haberi bana.
    Ana caddeyi kesen bir çok yol varken,arazimizin üzerinden yol geçirildi ve iki parçaya ayrıldı.Derken  bir sabah herkesler uyurkan üzerindeki 53   ağaç yerle bir edildi hiç bir uyarı ve tebliğ yapılmadan.Bitmedi,daha
    sonra arazimiz üzerine çocuk trafik eğitimi bahanesi ile
    (izinsiz ve kanunsuz) beton yığınları döküldü.  Davalar
    temyizler,ama uygulayan belediye nerede?Ardından adamlar türedi,sözde müteahhitler  araziye talip,kat karşılığı tekliflerde daima el değiştirilebilir ifdesine özellikle yer verilen sözleşme taslakları,her biri belediyede adamları olduğundan bahseden sözde inşaatçılar.Mahkeme ve temyiz kararını uygulatmak istdiğimizdede yeni plan uygulamsı için fahiş rakkamlar
    öneriliyordu.İLÇENİN en güzel yerinde dededen kalma
    arazi önce böl parçala sonra üzerine kon metodu ile hala elimizden alınmaya çalışılıyor.Soruyorum adaletin kararını uygulamyanlar için kimden yardım istenir,kime güvenilir benki yol yordam bilenlerdenim ya bilmeyenler...18 uygulaması ile ellerinde arazileri alınan veya işe yaramaz hale getirenle rin hakları ne olacak.BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.Yaprağına kıyamadığım 53 AĞAÇ İÇİN,
    dedemden kalan ak süt kadar helal toprak  için,bize yaşattıkları haksızlıklar için bu AKPli belediyeye ve 18 uygulaması altındaki bu talancılara HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.
    Tarih: 29 Ağustos 2008 09:52 Ekleyen:
  • Ankaralılar caddesinde  Mevlana camisinin önünde sürücüsü kadın şöför olan olan şahıs aşırı süratten dolayı  Megan jandarma tesbitte bulunuyordu,araç orta refüje ağaçların  yanına yuvarlanmış...
    ayrıca görüldüğü üzere artık 8.caddenin orta refüjdeki ışıkları kocabulvarı artık yeteri kadar aydınlatamıyor....
    Eksoz patlatan   8. bağdat caddesinin GAZCI  GENÇLİĞİNE  duyurulur.
    Tarih: 28 Ağustos 2008 09:36 Ekleyen:

•                  U N A T İ  m o o o  o  ...

Yöneticicimiz uyuyo  MU  !?
       Hatırladığım kadarıyla  ÇAP  ' ta  Yaşlılara Saygı    
    diye  bir dernek  vardı   vede  bir  yoneticisi de  vardı  !

•  
       ÖMÜRLÜ  AYRANı

Çayyolu toplu konut bölgesinin KÜÇÜKev le  birlikte   ilk kebabcıları  olan  ÖMÜRLÜ  markası ilk açıldığı günden beri  aynı kalitesini korumadaki hassasiyetini saygın  bir tüketici olarak  takip etmekteyiz...
    Bu itibarla  ;
    Susurluk  ayranını aratmayacak  bira  bardaklarıyla içeri servis yapılan  ÖMÜRLÜ  AYRANI  servise 2.5 YTL   sına sunulması bülgenin  konumu gözönüne  de alınırsa  makul  biir  fiat  sayılabilir...
    Ancak benim şuna bir  itirazım var  eğer firmanın sayın yöneticileri kabul  görürlerse  ...

Ş ö y l e k i  ;
    8.  caddede özellikle ahşamları geceyarılarına kadar insanlar  turluyorlar  yürüyüş yapıyorlar ve su  kaybediyorlar.Ve herkes içerde  farklı bir ayranın servis verildiğinin farkında  dahi değil...Zaten  çayyolunun  üçte ikisi tekaüt olduğu iiçin kebab ürünleri önlara yasak.
    Fakat  uzun ömürlü ayranınızı içebilirler..ANcak önce  bu ayran  makinası  eski  kokar iç makinasının yanına taşınması  lazım.Sonra  içerde servis edilmediğinden işgaliye meblagı  düşülüp ,anılan ayran  yürüyüşcülere ve  8. bağdat caddesinin  GAZCI- GENÇLİĞİNE  daha makul  bir  fiatla sunulabilir mi diye hem düşünüyorum hemde ÖMÜRLÜ ye arz  ve teklif etiyorum.
    Çünkü  her akşam herakşam 2.5 lira bir bardak eyran ayda  75 YTL ediyor ve bütçem

•    bugün  koru -çınar sitesi hattında  çalışan B.otobüsü ile işten eve doğru dönerken , korulu hanımların bile  otobüsü nsıkışıklığından ve terden  tulum pryniri gibi erkeklerinse teke gibi koktuklarını anladım.Yanımdaki koltukta  "neolacak bu Türkiyeninn hali meselelerini " konuştuğum çokşık bayan da bakanlıklarda özel kalem  müdürüdü.
  • Çayyolu otobüsleri yaşlı servislerine döndü

Çayyolu ve Ümitköy seferleri düzenleyen yeşil otobüslerin kaldırılmasından sonra yaşanan ulaşım sıkıntısı Büyükşehir Belediyesinin ek seferleriyle de çözülememiş durumdadır.

Bu sorunların üstüne daha ciddi bir sorun; çalışan, hastaneye gitmesi gereken, sağlık sorunları olan, hamile ve çocuklu çayyolu nüfüsünü 1 saati aşkın Çayyolu-Kızılay hattında daha da zor duruma sokmaktadır.

Bu kesim maalesef özellikle mesai bitiş saatlerinde ayakta evlerine dönmek zorunda kalmaktadırlar. Yaşlılara Türk toplumunun saygısı sonsuzdur fakat bazı kişiler bu saygıyı bir zorunlulukmuş gibi kendileri için kullanmakta, başkalarının haklarına ve kişiliklerine saygı göstermemektedirler.

En son 119 numaralı otobüste hamile olan genç bir kadın kendisinin "yaşlı" olduğunu belirtip o yerde oturması gerektiğini savunan bir kişi tarafından hakarete uğramış ve yerinden kaldırılmıştır, genç bir çalışan, hasta olduğunu belirttiği halde yer vermesi için oturduğu yerden kaldırılmış ve yolculuk esnasında otobüste baygınlık geçirmiştir.

Bu gibi olaylar Çayyolu otobüslerinde sıkça yaşanmaktadır ki dershaneden dönen ve 122 nolu otobüste oturacak yer bulan bir öğrenci sanki toplum bireyi değilmiş gibi, kişiliğine saygı gösterilmeden azarlanmış ve yerinden kaldırılmıştır gene 65 yaş üstü bir zat tarafından.

Belediye'nin Avrupada hiçbir ülkede olmayan serbest kartı uygulamasını kaldırması veya saatlerle sınırlaması gerekmektedir çünkü bu uygulamadan emekli olmayan ve işe gidip gelmesi gereken çalışan kesim zarar gormekte, mağdur olmaktadır.
    Tarih: 27 Ağustos 2008 16:31 Ekleyen:
  • Halk ekmek büfelerinde saatlerce kuyruk beklemekten bıktık.

Ekmeğe yapılan zamlardan sonra mecburen insanlar halk ekmeğe akın etmeye başladı. Çayyolu gibi semtlere ekmek saat 11:00 sularında gelmekte iken Keçiören'in Gazino durağı bölgesine ekmek 18:00 civarında gelmektedir. Evde yemek saati gelmişken yaşlılar,çocuğu olan hanımlar bu kuyruklarda yazın sıcaklarda kışın soğuklarda saatlerce evlerine ekmek almak için bekliyorlar. Neden bu semtlere ekmek daha erken gelmiyor. Burdaki insanlara neden değer verilmiyor. Bu konuda halk ekmek fabrikası müdürü ne düşünüyor acaba..!
    Tarih: 27 Ağustos 2008 01:40 Ekleyen:
  • Merhabalar, su an cook uzaklardan yaziyorum. Avustralyadan. Cayyolunda Gimat sitesinde 2.5 yil yasadim. Oradaki evimi okadar ozledimki anlatmak mumkun degil. Hasretimi gidermek icin bu siteye cok sik ugrarim. Bugunde icimden mesaj yazmak geldi. Hasreti tatmayan ne oldugunu bilemez. Acaba bosalttigim apartman daireme birileri oturmusmudur cok merak ediyorum. Oturan olduysa guzel gunler dilerim ama birazcik kiskanirimda  Herkese avustralyadan selamlar
    Tarih: 25 Ağustos 2008 16:41 Ekleyen:
  • Politika otobanında durum...

EN sağ şeritte seyreden AKP İtikat Turizm ve Seyahat AŞ'nin trafikten men edilme olasılığı ortadan kalktıktan sonra yol açık.

Ve bizim politika otobanındaki kısmi tıkanıklık normale döndü sayılır.

Geri geri gittiği belli olmasın diye yolcuların ters oturtulduğu AKP İtikat Turizm ve Seyahat AŞ'nin şoförü Tayyip Kaptan ile çıkıp yukarı yazıhanede oturan Abdullah Gül Usta sizi götürebildikleri kadar götürecekler artık.

Cümleten hayırlı yolculuklar...

*

Mazot parasını yediği için trafikten men edilen ve düne kadar garaj hapsinde bulunan Cennet Nakliyat Kargo'nun kaptanı Necmettin Usta'yı saymazsak... Kaporta boyada olan ANAVATAN Turizm, ya da Ağar yükten dolayı şanzıman dağıtan Doğru Yol Sevkıyat'ı hesaba katmazsak...

Sağ şeritte geriye MHP Çekme ve Kurtarma Servisi kalıyor.

Ki AKP İtikat Turizm ve Seyahat AŞ yolda kaldıkça çekip kurtarsın.

Sol şerit?...

Sol şerit boş....

Burada da Murat Karayalçın'ın kaykayını ya da Ufuk Uras'ın tek kişilik pizza-hut motosikletini hesaba katmazsak, ne kalıyor geriye...

Ce Ha Pe körüklü halk otobüsü...

Ancak iktidara varma açısından Ce Ha Pe Halk körüklüsünün içindekiler ile Deniz Kaptan arasında vites sorunu var.

Yolcular, "Hep düşük vites yarım gaz gidiyor, yani aşağı inip koşsak daha hızlı gideriz" görüşündeler.

Kaptan ise farkı, "Sivas'ın yollarında" kasedini koyarak kapatmayı deniyor.

*

Bence "balans ayarı" için tankların bizim politika otobanına çıkma olasılığı da ortadan kalktı sayılır.

İlk kez irticai nedenlerle tank personelinden kimsenin atılmadığı YAŞ
    Tarih: 25 Ağustos 2008 15:57 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!