bizler belli yaşı geçtik ya öyle güzel yazmışki Can Dündar paylaşmak istedim...
Eskiden
Çember çevrilir,
Su musluktan içilir,
Ağaçlara tırmanılırdı.
Bebekler bezden,
Silahlar tahtadan,
Resimler kömür karasından yapılırdı.
Kızlara ninelerinin, erkeklere dedelerinin
İsimleri konulur,
Saatli maarif okunurdu.
Komşuda pişen
Bize...
Bizde pişen komşuya düşerdi.
Geceler ayaz,
Sokaklar karanlık,
Yıldızlar parlak olurdu.
Turşu, salça, mantı
Evde yapılır,
Karpuz kuyuda soğutulurdu.
Erik ağacının çiçeği,
Pencere camımıza yaslanır,
Güz yaprakları bahçemize düşerdi.
Kardan adam yapılır,
Evlerde soba yakılır,
Kış gecelerinde masal anlatılırdı.
Merdiven çıkılır,
Aidat ödenmez,
Yönetici seçilmezdi.
Evler badanalı,
Sokaklar lambasız,
Mahalleler bekçili olurdu.
Ajans radyodan dinlenir,
Çizgi roman okunur,
Defterlere kenar süsü yapılırdı.
Hayat,
Arkası yarın gibiydi,
Kesintisizdi.
Her gün yaşanacak bir şey vardı.
Herkes kendi düşünü kurar,
Kendi hayatını oynardı.
ŞİMDİ
Şimdi,
Herkes
Yoğun,
Yorgun
Ve
Tek başına...
CAN DÜNDAR...
TAM BİZLER İÇİN YAZILMIŞ; BİZ BİRBİRLERİNDEN HABERSİZ , KOCA KOCA SİTELER İÇİNDE YAŞAYAN YALNIZLAR İÇİN.
Tarih: 15 Eylül 2008 15:16 Ekleyen: Beğenme: 0
Şimdiye kadar Ergenekon iddianamelerinde kanıt diye gösterilen hiçbir şeyi anlamamıştım ama bak işte bu son derece önemli bir kanıt (!)
Bel egzersizi.
Ne demek ya demek belleri ağrıyor Ya da ağarmasın diye. Allah Allah olacak şey mi bunlar?
Yok anam yok. Bunlar kesin idam edilmeli.
Bravo savcım bu önemli delilleride dosyaya koymuşsun ya sana madalya verirler artık.
Tarih: 14 Eylül 2008 14:31 Ekleyen: Beğenme: 0
Ziyaretçi defteri yazarları :
Seyfi beyi dolduruşa getirip evet ! olsun diye okulu inşa ettireceksiniz.Peki bununla yetinecekmisiniz ? yoksa sonradan illa ki KA DE VE ' sini de isterük diyecek misiniz !?
Tarih: 14 Eylül 2008 14:30 Ekleyen: Beğenme: 0
bu ne dünya kardeşim böyleGürültü parıltıdan uyuyamıyoruz,cayyolu 8. bağdat caddesinin asvaltının derhal sökülüp keçiören -şosedeki gibi en kısa yoldan şose ye (arnavutkaldırımlarına)çevrilmesini istiyoruzzzzzzzzz...Bu duy arsız dayısızlar ancak bundan anlar.
Bu mümkün olamayacaksa 8. caddeye hemen hız kesici bariyerler konulmalıdır.Ayrıca karşı sokaktan komşu mubarak ramazan gününde dontişort dışarı çıkmış su tankerinin şöförüyle bağıra çağıra ağız kavgası ediyor.
Başak 1 / 2 sitesi sakinleri adına Resmiye uysal
Tarih: 14 Eylül 2008 14:30 Ekleyen: Beğenme: 0
Seyfi Bey, o ismini yaptıracağın okula ver
ANGORA Sitesi önündeki ’Angora Bulvarı’nın’ adı, siteye taşınan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu’nun adıyla değiştirilerek, ’Saltoğlu Bulvarı’ oldu.
Site sakinleri bu ada karşı çıktılar, dava açtılar ve kazandılar.
Bulvarın adı bu kez ’S.Saltoğlu’ olarak değiştirildi.
Orada oturanlar tekrar dava açtılar. Mahkeme müracaatı haklı buldu. ’S.Saltoğlu Bulvarı’ ismi de iptal edildi.
Bulvarın bu seferki adının ’Angora Saltoğlu Caddesi’ olacağı yolunda söylentiler var.
’Aziz Nesin’in öykülerini çağrıştıran ısracı tutumu, bölgede yayınlanan ’Çayyolu haber bülteni’ dergisi, "Seyfi Saltoğlu vazgeçmeli" başlığıyla haber yaptı.
Sonra ne mi oldu? Bulvara ismini vermek isteyenler, ’haber yapanları’ rahatsız etmeye başladı!
İsminin, bir yerde anılmasını bu denli arzu ettiği halde; karşı çıkanlara rağmen, usanmadan mücadele vermek yerine, bir ’okul’ yaptırıp, hatırlanmak bu kadar mı zor?
Kolayı varken, böyle ’zihniyetten’ zoru beklemek nafile!.
Tarih: 13 Eylül 2008 23:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Angora Sitesi Divan Başkanlığına
Adeta kral'la zeyno’nun yalan Hikayesine dönen "abukla subuk" ta-Bela savaşlarını bitirmek gayesi ve umutları ile Birleşmiş Milletler şehircilik Örgütü adına 4 aşmalı 1 plan çayyolu halkının ordu komutanlarına aşağıdaki maddeler saygıyla arz ve teklif olunur.
1-Kozkoca eski-şehir devlet karayolu Hala yıllardır Eskişehir-Yolu olarak anılması sanki gözlerden kaçıyormuş gibi BU YOLUN Temelliye kadar olan kilometre uzunlukları adil bir şekilde bölünerek her bir kilometreye Sn S.S. bey’in (Seyfi Saltoğlu) bütün elitik sülalesinin isimleri verilir ki bu sayede anılan Beyefendinin yollara ışık tutacağını düşündüğü hüviyet bilgilerini sadece Angora sakinleri değil işaret edilen devlet yolu üzerinde seyir eden herkes görür ve O K U R...
2-Eğer yukarıdaki madde itibar görmezse o zaman bu itibarla Angora Bulvarının son 10 metresine ES.ES.ES. Kİ.Kİ.Kİ. kırmızı şimşekler ismini verip ortaya polemik bırakacağımıza beyefendinin villasının bulunduğu girişin önündeki belediye otobüsü durağına isminin verilmesi düşünebilir.
3-Bu iki madde encümende şayet takılırsa beyefendi Ümitköy girişindeki dev totemden bir tane de villasının bahçesine yaptırır ve merasimle S.S. ismini verir; tabii totemin ışıklı olması site sakinlerini geçte olsa aydınlatması acısından pekala önemlidir.
4-Yukarıdaki maddelerin ışığı altında gene de anlaşma sağlanamaz ve uyuşmazlık devam etmeye devam ederse yapılacak en n'ayırlı iş ]!] böyyük başkanım, çekirgeden yan komşum SN:G Ö K Ç E K in Angora villasının kaç-ak bodrum katlarını çözümlediği usulle angoralı SN: Bahhi Beyin de ricası görüşlerini de naçizane alaraktan ANGORA SİTESİNİN ilk isminin törenle kaldırılmasına yerine kamu vicdanı adına S.S. sitesi olaraktan konulmasına...
D i l e ğ i d i r
Saygıyla Arz ve teklif olunur.
Bilgi için: Kısa dönem askerlik [L U L U]
Bilmem anlatabilebiliyor muyum!?
Tarih: 13 Eylül 2008 23:34 Ekleyen: Beğenme: 0
S - OK - AK
Seyfi Saltoğlu'nun ‘‘değerli ve büyük bir belediyeci’’ olduğunu öğrenince de oturup cumartesi günkü ‘‘Adres Değişikliği’’ başlığını taşıyan yazısını yazdı. ...
webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/12/02/215379.asp - 32k - Önbellek - Benzer sayfalar
HürriyetAdı yaşarken caddeye verilen belediyeci ... Saltoğlu, bu değişiklikten hiç de rahatsız değil; ''Tabela için bir de tören yaptıracağım'' diyor. ...
webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/12/02/215355.asp - 42k - Önbellek - Benzer sayfalar
webarsiv.hurriyet.com.tr alanından daha fazla sonuç »
Bekir COŞKUN - Adres değişikliği | Makale ve köşe yazısıPeki kim Seyfi Saltoğlu?.. Belediye Başkanı, çok iyi bir belediyeci olduğunu, şehre hizmetleri dokunduğunu, onun anısına caddenin ucuna adını verdiklerini ...
makale.turkcebilgi.com/kose-yazisi-113198-bekir-coskun-adres-degisikligi.html - 36k - Önbellek - Benzer sayfalar
Cadde ve sokaklar bir gün belediye rehberine dönerse14 Oca 2008 ... Evinin önünden geçen bulvara kendi ismini veren Seyfi Saltoğlu bile ... da gündeme getirmişti: "Her belediyeci oturduğu caddeye kendi adını ...
www.arkitera.com/h23938-cadde-ve-sokaklar-bir-gun-belediye-rehberine-donerse.html - 29k - Önbellek - Benzer sayfalar
Cadde ve sokaklar bir gün belediye rehberine dönerseEvinin önünden geçen bulvara kendi ismini veren Seyfi Saltoğlu bile bu arama ... bir soruyu da gündeme getirmişti: "Her belediyeci oturduğu caddeye kendi ...
www.arkitera.com.tr/h23938-cadde-ve-sokaklar-bir-gun-belediye-rehberine-donerse.html - 29k - Önbellek - Benzer sayfalar
Tarih: 12 Eylül 2008 17:49 Ekleyen: Beğenme: 0
Devlet malı deniz…
Yemek için fener isteriz!
RTE Ergenekon’da savcı oldu ama Deniz Feneri’nde mübaşir bile olamadı!
RTE başka başbakanlara benzemezmiş.
Çok doğru; bugüne kadar ‘ananı al da git, yesinler seni, sap gibi’ diyen olmadı!
İşin aslı neymiş…
“Camiler kışlamız,
fenerler kasamız!”
Tarih: 12 Eylül 2008 03:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Ben de bu televizyon kanalının adı neden ‘Yedi’ diyordum...
Tarih: 12 Eylül 2008 03:05 Ekleyen: Beğenme: 0
ULUSA SESLAN-İŞ !
Bizim Keçiören belediyesi subayevlerindeki keçbaşlarıyla keçiörendeki keçibaşları havadan birbirine bağlayan teleferik- teleseyşın karışımı hava otobüsünü hizmete girdiğinden beri ilk defa dün bindim.Bizim başkan SAYIN TURGUT 6 ' n OK sakın kusura b
kal-masın ama tereferikle subay evlerinden karşıdaki şelaleye geçerken hasta oldum.Tabii kimse sormuyor bana neden hasta oldun teleferikte ceryanda mı kaldım sanıyorlar.Hayır ceryan da falan kalmadığı mı söyleyerek buarada ilaveler etmek isterimki ;
Ş ö y l e ki :
1-Dünyanın hiç bir aklıbaşında ilçesinde böyle bir tesis kokulu ankara çayının üstünden asla geçmaz...
2-Hele bu kokulu çay ,ne kokusu olduğunu bu mubarek ramazan gününde söylemiyorum ki fakat zaten anlayan o sivri-sinek anladı bile ...
3-Ben bu derenin üzerinde seyir ederken dereden yuykarı ucuşan mikroplar yüzünden arkadaşım dursun la beraber enfeksiyon kaptm..
4-Fakat ben nede olsa vatandaş olaraktan pek önemli değilim lakin SAYIN BAŞBAKANIMIZIN KONUTU NUN BU ÇAYA NE KADAR YAKIN OTURDUĞUNU DANIŞMANLARI HİÇ UYARMAZ MI doğrusu çokçok şaşırıyor ve hAYRET ediyorum.
Ç ü n k ü :
Dünyada varolan bu tip projeler asvaltın , benzin istasyonlarının ve o ünlü derenin üzerinden gitmez..
Tarih: 11 Eylül 2008 20:15 Ekleyen: Beğenme: 0