Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• cumartesi çayyolu arkadium arkasında semt pazarı,park, spor sahası açılışları var funda arar konseri var duyuralım dedik.Malum belediyelerimizn satış ayları geldi de.oy toplamak için birkaç açılış falan yapmak gerekiyor.
    Tarih: 07 Ekim 2008 02:42 Ekleyen:

• her  50  metre de  bir  belediye otobüs  durağı olmasının  sebebi  adı üstündemiş ...
       Ç ı n a r  s i t e s i 

Yoksa , çayyolunun  bütün  tarihi eserleri orda mı  toplanmış  ?
    Tarih: 07 Ekim 2008 02:37 Ekleyen:
  • arkadaşım aradı  haber  verdi... Aynı yere Funda Arar  geliyormuş...Tabi  bunun için kimseye  kırgın  değilim...Çağrılsaydım  koşakoşa gelirdim.Yine de konserarkadaşımın  cebinden izleyeceğim.

Bütün  çayy. nasevgiler  ...

A  P  T  A  L  ,,,
    Tarih: 07 Ekim 2008 02:36 Ekleyen:
  • Ne bayramı? Bizim çocukluğumuzda bütün gazeteler ramazan sonrası bayramdan herhalde bol bol şeker ikram edildiği için şeker bayramı diye söz ederdi, sonraları şeker bayramı değil ramazan bayramı filan denmeye başlandı ki bu saçmalığın daniskası bir kere bayram ramazanda değil ramazan ayı bittikten sonra o zaman bunun neresi ramazan bayramı? İmam hatipli ve ilahiyatçı  olmasına rağmen recep beyde bu saçmalığa dahil olmuş ve şeker değil ramazan bayramı demiş.
    Tam Allahım kullarına biraz akıl ver dediğimde neyse ki diğer ilahiyatçılar imdada yetişti fıtır bayramı olduğunu söyledi.
    Yarın bir başkası başka bir şey söyleyecek. recep bey kusura bakmasın ben inadına inadına şeker bayramı demekte ısrar ediyorum.
    Tarih: 07 Ekim 2008 02:31 Ekleyen:

•              Geleceği  yönetmek  zor bir  iştir  !
                 [ alt  ve   üst  geçitler  ]

Mithatpaşa da  ŞEKER ' de[eski beyazsaray meyh.arkası ] uzun  yıllar çalışan bir  şekerli  olarak  geçen yılları arkamda  bıraktıkça  o  eski  şekerli yıllarımı  özlemiyor değilim  .
            Fakat  nafile ...
    Çünkü  ,hiç  bir şey artık  eskisi  gibi  değil .
           Bugün  yine  hergün olduğu  gibi  rutin M.Peynircinin önünden Başkan Melih  Gökçeğin  tarihi  80  Lİ
    kırmızı  tıran - Faylarından kırık-dökük  birine [ bunların boynuzlularına , eskiden  dışkapı  farabi güzergahında  - Leybuz  denirdi  ]  126   nolu hatta çalışanuna  bindim..
          Bizim  Çayyolu  otobüslerinde değişen hiç birşey olmadığı için ,belkide  başka sindirilecek  yeni bir menüde
    sunulmadığından olsagerek menü  hep     f i x s -m e n ü  [ versa yoksa M. Gökçek  menüsü  ]
       Fakat geriye  doğru giderek  düşündüğmde pek tabi aşağıdakileri  de düşünmekten kendimi  alamıyorum .

1- Sayın  başkaın bir  taraftan Türkiye fıskiyeler kralı olmak için tuturup hamleler  yapmaya çalıştığı o yıllarda  diğer  taraftan ise  ankarayı  alt ve  üst   geçitlerle  donatacağını ifade  etmekle  kalmayor
    her ssat başı neredeyse  Çankaya belediyesi  başkanıyla  hırçın   şekilde  düzeysiz tartışmalara giriyordu..Ben ne  yalan  söyliyeyim hani söylemek  gibi de anlaşılmasın o yıllarda daha yurtdışını filanda görmediğimden olsagerek;  daha çokta  taksi  şöförlerinin etkisi  altında  kalarak   anılan  geçitlerin 
    ileride başkent  trafğini huzura çıkaracağını  sanıyor sandığımdan da Doğan Taşdeleni  ayni M.
    Tarih: 27 Eylül 2008 00:18 Ekleyen:

•       (2)

GÖKÇETİ   de  ikisinide  h i p e r -a k t i f cocuklar  gibidavrandıklarını  düşünüyordum..
    Yılların üzerinden zaman  acımasızca adeta  geçti.Doğan taşdelenin  şehir planlamacılarının  ilgili konularla verdikleri  raporlar her şeyin birbir unutulduğu gibi TOP T A N  unutuldu  gitti...
            Ancak ,   gerçekten  çankaya belediyesimnin o dönemdeki Bürokretlarının  söyledikleri ve  altını  basa basa kızarttıkları  bir  cümle   [  alt-üst  geçit  s e n d r o m u  ] artık bize  S I R I T M A Y A  başladı  !Özelliklede  merkrzde...

Olan  oldu.Nedesek  geriye  doğru  b o ş... Çünkü M. GÖKÇEK  Başkent için  eğrisiyle  doğrusuyla artık  bir fenomen  .Bunun  için:  Bizler
          hatta   inatlarından vazgeçerse  sayın M.Gökçek le birlikte   hiç  değilse başkent Ankara bakanlıklarda  NE  YAPABİLİRİZİN ÇARELERİNİ ZAMAN DAHADA BOŞUBOŞUNA AKMADAN
    aramalıyız ve  bulmalıyız...

"  Ben olsam  "  demek ve ortaya çıkmak iyi yada kötü olsada insanını inandığı  birşeylerii bazan  söyliyivermesi  kenarda  oturup hiç birşey yapmamasından   daha iyidir diye  düşünerek
    üzerinde sıkça tartışılan  kuyuya ilk taşı ben  atı - yorum  !

Ankara merkazde  belirli  saatlarde kızılay  trafiğine illaki girmek isteyen  özel  araç sürücilerine sakın  engel  koymayın .Dünyada bazı çok  gelişmiş ülkelerde olduğu gibi  " ben  evmin  önüne     ağaç  dikmem  fakat  bunun vergisini de ödemekten kaçmam " diyen o ülkelerin  vatandaşlarına   uygulandığı   gibi  ağır vergiler koyunve biraz bekleyin  !  Hatta  seçimi  kaybetmeyi  gözealarak az daha  bekleyin !
       Gene  mi
    Tarih: 27 Eylül 2008 00:18 Ekleyen:
  • MEB, Zil Genelgesini İllere Gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı 16 Mayıs tarihinde il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelge ile Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki okul ve kurumlardaki gürültü kirliliğine ilişkin bir dizi düzenleme getirdi. Buna göre, zillerin çalma süreleri 5 saniye ile sınırlandırılacak, eğitim ve öğretim saatleri dışında, Cumartesi- Pazar ve tatil günlerinde zil sesleri kapatılacaktır. İşte genelgenin tam metni  ...

B u  i t i b [  A R ]  la     :
      Çeyyolunda  hala  bazı  okulların  tren  sesleri   üç  kilometreden  duyulmaya  devam  ediyor... Bebekler , hastalar, yaşlılar  vamı  demeden  !!
    Tarih: 27 Eylül 2008 00:12 Ekleyen:
  • ÇAYYOLU TOKİ

Çayyoluna yaptırılan lüks Toki evlerinden kimler satın almış Çayyolu.com internet sayfasında
    Hazır gündemdeyken tekrar yayınlayabilirmisiniz.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın temel görevleri 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile belirlenmiştir;

İdareye kaynak sağlanmasını teminen kar amaçlı projelerle uygulamalar yapmak veya yaptırmak;
    V.S.VS.VS. .... DEVAM EDİYOR.

Ayrıca yine yapılan yasal düzenlemelerle İdare, HAZİNEYE ait arazileri bağlı olduğu Bakan ve Maliye Bakanı teklifi ve Başbakan onayıyla BEDELSİZ olarak devralma yetkisine sahip olmuştur.

Bu ne demek oluyor.TOKİ Bedelsiz olarak Ankaranın en gözde yeri Çayyolunda hemen Eskişehir yolunun hemen Kıyıcığındaki HAZİNEYE (Tüm Türk Halkına ait)
    arsayı alarak lüks konutları yapmış ve yoksuuul vatandaşlarımıza dağıtmıştır.
    Öyle ki bu konutların değer kazanacağını da taaa önceden bilenlere satılmış Gordion AVM 'ne ve Metroya 300 m. uzaklıkta yapılması da özellikle planlanlanmamış.
    Birden satılan bu daireler değerlenmiş ve sahiplerine 100%100 getiri sağlamış.
    Ama benim anlayamadığım madem TOKİ 'nin görevlerinden birisi de ;Lüks konut yaparak bunları yüksek fiyatla satmak ve bu sayede İDAREYE gelir sağlamak ta var.
    Ucuza sattığı bu dairelerden asıl geliri İDARE 'mi(hazine) yoksa sattığı yoksuuul vatandaşlar mı kazandı.
    Anlayan varsa anlatsın ben anlayamadım da.Teşekkürler.
    Tarih: 25 Eylül 2008 22:30 Ekleyen:
  • MÜJDE !!!
    BİZİM DE REKOR KIRAN 200 VE 400 METREDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN ATLETİMİZ VAR.

İtalya'da yapılan 2008 GERİ GERİ KOŞMA (Retro) Dünya Şampiyonasın'a katılan tek Türkiyeli sporcu Ömer ASLAN REKOR kırarak 200 ve 400 metrede DÜNYA ŞAMPİYONU oldu.100 Metrede ise rakibi ile aynı derececeyi elde etmesine rağmen ikinciliği kazandı...(2 Altın 1 Gümüş madalya)

Kör ölür BADEM BIYIKLI Kalır .

Türkiye'yi Olimpiyatlarda çok BAŞARIYLA temsil eden Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün Şampiyon olacak sporcularımız için ayırmış olduğu ve ne yazık ki başarılı olamadıkları için Şatafatlı törenlerle sporculara dağıtılamayan altınlardan elinde kaldıysa Yukarıda ismi geçen GERİ GERİ KOŞMA şampiyonu Ömer ASLAN'a altınlardan biraz verirse ismimizi tüm dünyaya duyurmaya devam eder sanıyorum.

İLERİYİ GÖRMEYEN GERİ GERİ KOŞMAYA ÇALIŞAN BİR SPOR BAKINLIĞIMIZ VAR AMA SAHİ SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANIMIZIN ADINI HATIRLAYAN VARMI.
    Tarih: 25 Eylül 2008 22:29 Ekleyen:

•    Hekes  gider   M e r s i n    E 
                biz  gideriz  tersin    E   !

Nükleerde ihale süreci başladı
    8 saat önce
    Akkuyu'da kurulması planlanan Türkiye'nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için açılan ihalede 6 şirketten teklif geldi. Mersin Akkuyu'da yapılması

Tarih: 25 Eylül 2008 01:15 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!