cumartesi çayyolu arkadium arkasında semt pazarı,park, spor sahası açılışları var funda arar konseri var duyuralım dedik.Malum belediyelerimizn satış ayları geldi de.oy toplamak için birkaç açılış falan yapmak gerekiyor.
Tarih: 07 Ekim 2008 02:42 Ekleyen: Beğenme: 0
her 50 metre de bir belediye otobüs durağı olmasının sebebi adı üstündemiş ...
Ç ı n a r s i t e s i
Yoksa , çayyolunun bütün tarihi eserleri orda mı toplanmış ?
Tarih: 07 Ekim 2008 02:37 Ekleyen: Beğenme: 0
arkadaşım aradı haber verdi... Aynı yere Funda Arar geliyormuş...Tabi bunun için kimseye kırgın değilim...Çağrılsaydım koşakoşa gelirdim.Yine de konserarkadaşımın cebinden izleyeceğim.
Bütün çayy. nasevgiler ...
A P T A L ,,,
Tarih: 07 Ekim 2008 02:36 Ekleyen: Beğenme: 0
Ne bayramı? Bizim çocukluğumuzda bütün gazeteler ramazan sonrası bayramdan herhalde bol bol şeker ikram edildiği için şeker bayramı diye söz ederdi, sonraları şeker bayramı değil ramazan bayramı filan denmeye başlandı ki bu saçmalığın daniskası bir kere bayram ramazanda değil ramazan ayı bittikten sonra o zaman bunun neresi ramazan bayramı? İmam hatipli ve ilahiyatçı olmasına rağmen recep beyde bu saçmalığa dahil olmuş ve şeker değil ramazan bayramı demiş.
Tam Allahım kullarına biraz akıl ver dediğimde neyse ki diğer ilahiyatçılar imdada yetişti fıtır bayramı olduğunu söyledi.
Yarın bir başkası başka bir şey söyleyecek. recep bey kusura bakmasın ben inadına inadına şeker bayramı demekte ısrar ediyorum.
Tarih: 07 Ekim 2008 02:31 Ekleyen: Beğenme: 0
Geleceği yönetmek zor bir iştir !
[ alt ve üst geçitler ]
Mithatpaşa da ŞEKER ' de[eski beyazsaray meyh.arkası ] uzun yıllar çalışan bir şekerli olarak geçen yılları arkamda bıraktıkça o eski şekerli yıllarımı özlemiyor değilim .
Fakat nafile ...
Çünkü ,hiç bir şey artık eskisi gibi değil .
Bugün yine hergün olduğu gibi rutin M.Peynircinin önünden Başkan Melih Gökçeğin tarihi 80 Lİ
kırmızı tıran - Faylarından kırık-dökük birine [ bunların boynuzlularına , eskiden dışkapı farabi güzergahında - Leybuz denirdi ] 126 nolu hatta çalışanuna bindim..
Bizim Çayyolu otobüslerinde değişen hiç birşey olmadığı için ,belkide başka sindirilecek yeni bir menüde
sunulmadığından olsagerek menü hep f i x s -m e n ü [ versa yoksa M. Gökçek menüsü ]
Fakat geriye doğru giderek düşündüğmde pek tabi aşağıdakileri de düşünmekten kendimi alamıyorum .
1- Sayın başkaın bir taraftan Türkiye fıskiyeler kralı olmak için tuturup hamleler yapmaya çalıştığı o yıllarda diğer taraftan ise ankarayı alt ve üst geçitlerle donatacağını ifade etmekle kalmayor
her ssat başı neredeyse Çankaya belediyesi başkanıyla hırçın şekilde düzeysiz tartışmalara giriyordu..Ben ne yalan söyliyeyim hani söylemek gibi de anlaşılmasın o yıllarda daha yurtdışını filanda görmediğimden olsagerek; daha çokta taksi şöförlerinin etkisi altında kalarak anılan geçitlerin
ileride başkent trafğini huzura çıkaracağını sanıyor sandığımdan da Doğan Taşdeleni ayni M.
Tarih: 27 Eylül 2008 00:18 Ekleyen: Beğenme: 0
(2)
GÖKÇETİ de ikisinide h i p e r -a k t i f cocuklar gibidavrandıklarını düşünüyordum..
Yılların üzerinden zaman acımasızca adeta geçti.Doğan taşdelenin şehir planlamacılarının ilgili konularla verdikleri raporlar her şeyin birbir unutulduğu gibi TOP T A N unutuldu gitti...
Ancak , gerçekten çankaya belediyesimnin o dönemdeki Bürokretlarının söyledikleri ve altını basa basa kızarttıkları bir cümle [ alt-üst geçit s e n d r o m u ] artık bize S I R I T M A Y A başladı !Özelliklede merkrzde...
Olan oldu.Nedesek geriye doğru b o ş... Çünkü M. GÖKÇEK Başkent için eğrisiyle doğrusuyla artık bir fenomen .Bunun için: Bizler
hatta inatlarından vazgeçerse sayın M.Gökçek le birlikte hiç değilse başkent Ankara bakanlıklarda NE YAPABİLİRİZİN ÇARELERİNİ ZAMAN DAHADA BOŞUBOŞUNA AKMADAN
aramalıyız ve bulmalıyız...
" Ben olsam " demek ve ortaya çıkmak iyi yada kötü olsada insanını inandığı birşeylerii bazan söyliyivermesi kenarda oturup hiç birşey yapmamasından daha iyidir diye düşünerek
üzerinde sıkça tartışılan kuyuya ilk taşı ben atı - yorum !
Ankara merkazde belirli saatlarde kızılay trafiğine illaki girmek isteyen özel araç sürücilerine sakın engel koymayın .Dünyada bazı çok gelişmiş ülkelerde olduğu gibi " ben evmin önüne ağaç dikmem fakat bunun vergisini de ödemekten kaçmam " diyen o ülkelerin vatandaşlarına uygulandığı gibi ağır vergiler koyunve biraz bekleyin ! Hatta seçimi kaybetmeyi gözealarak az daha bekleyin !
Gene mi
Tarih: 27 Eylül 2008 00:18 Ekleyen: Beğenme: 0
MEB, Zil Genelgesini İllere Gönderdi
Milli Eğitim Bakanlığı 16 Mayıs tarihinde il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelge ile Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki okul ve kurumlardaki gürültü kirliliğine ilişkin bir dizi düzenleme getirdi. Buna göre, zillerin çalma süreleri 5 saniye ile sınırlandırılacak, eğitim ve öğretim saatleri dışında, Cumartesi- Pazar ve tatil günlerinde zil sesleri kapatılacaktır. İşte genelgenin tam metni ...
B u i t i b [ A R ] la :
Çeyyolunda hala bazı okulların tren sesleri üç kilometreden duyulmaya devam ediyor... Bebekler , hastalar, yaşlılar vamı demeden !!
Tarih: 27 Eylül 2008 00:12 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU TOKİ
Çayyoluna yaptırılan lüks Toki evlerinden kimler satın almış Çayyolu.com internet sayfasında
Hazır gündemdeyken tekrar yayınlayabilirmisiniz.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın temel görevleri 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile belirlenmiştir;
İdareye kaynak sağlanmasını teminen kar amaçlı projelerle uygulamalar yapmak veya yaptırmak;
V.S.VS.VS. .... DEVAM EDİYOR.
Ayrıca yine yapılan yasal düzenlemelerle İdare, HAZİNEYE ait arazileri bağlı olduğu Bakan ve Maliye Bakanı teklifi ve Başbakan onayıyla BEDELSİZ olarak devralma yetkisine sahip olmuştur.
Bu ne demek oluyor.TOKİ Bedelsiz olarak Ankaranın en gözde yeri Çayyolunda hemen Eskişehir yolunun hemen Kıyıcığındaki HAZİNEYE (Tüm Türk Halkına ait)
arsayı alarak lüks konutları yapmış ve yoksuuul vatandaşlarımıza dağıtmıştır.
Öyle ki bu konutların değer kazanacağını da taaa önceden bilenlere satılmış Gordion AVM 'ne ve Metroya 300 m. uzaklıkta yapılması da özellikle planlanlanmamış.
Birden satılan bu daireler değerlenmiş ve sahiplerine 100%100 getiri sağlamış.
Ama benim anlayamadığım madem TOKİ 'nin görevlerinden birisi de ;Lüks konut yaparak bunları yüksek fiyatla satmak ve bu sayede İDAREYE gelir sağlamak ta var.
Ucuza sattığı bu dairelerden asıl geliri İDARE 'mi(hazine) yoksa sattığı yoksuuul vatandaşlar mı kazandı.
Anlayan varsa anlatsın ben anlayamadım da.Teşekkürler.
Tarih: 25 Eylül 2008 22:30 Ekleyen: Beğenme: 0
MÜJDE !!!
BİZİM DE REKOR KIRAN 200 VE 400 METREDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN ATLETİMİZ VAR.
İtalya'da yapılan 2008 GERİ GERİ KOŞMA (Retro) Dünya Şampiyonasın'a katılan tek Türkiyeli sporcu Ömer ASLAN REKOR kırarak 200 ve 400 metrede DÜNYA ŞAMPİYONU oldu.100 Metrede ise rakibi ile aynı derececeyi elde etmesine rağmen ikinciliği kazandı...(2 Altın 1 Gümüş madalya)
Kör ölür BADEM BIYIKLI Kalır .
Türkiye'yi Olimpiyatlarda çok BAŞARIYLA temsil eden Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün Şampiyon olacak sporcularımız için ayırmış olduğu ve ne yazık ki başarılı olamadıkları için Şatafatlı törenlerle sporculara dağıtılamayan altınlardan elinde kaldıysa Yukarıda ismi geçen GERİ GERİ KOŞMA şampiyonu Ömer ASLAN'a altınlardan biraz verirse ismimizi tüm dünyaya duyurmaya devam eder sanıyorum.
İLERİYİ GÖRMEYEN GERİ GERİ KOŞMAYA ÇALIŞAN BİR SPOR BAKINLIĞIMIZ VAR AMA SAHİ SPORDAN SORUMLU DEVLET BAKANIMIZIN ADINI HATIRLAYAN VARMI.
Tarih: 25 Eylül 2008 22:29 Ekleyen: Beğenme: 0
Hekes gider M e r s i n E
biz gideriz tersin E !
Nükleerde ihale süreci başladı
8 saat önce
Akkuyu'da kurulması planlanan Türkiye'nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için açılan ihalede 6 şirketten teklif geldi. Mersin Akkuyu'da yapılması
Tarih: 25 Eylül 2008 01:15 Ekleyen: Beğenme: 0