-
BAYRAM ŞEKERİ
Dekortif bir obje yapmak üzere ananasın dış kabuğundan faydalanmak üzere üzerinde yeşil yapraklar barındıran kapak kısmını kestikten sonra bu çok hoş görünümden faydalanmak istedimsede bir yerlere yerleştiremedim ama içimden atmak da gelmedi.Bir kaç gün kücük bir kavanoza kapaklık yapti,kapağın iç kısmının renk değiştirmesi ile onu saklayamıyacağımı anladım,hala atmamakta direnirken balkondaki saksılardan birine yapraklar dışarda kalacak şekilde kapak kısmını toprağa gömdüm.Evimin anahtarını çok sevdiğim bir komşuma bırakarak tatile çıktım.
Dinlenmiş mutlu bir şekilde evime döndüğümde ilk iş çiçeklerime bakmak oldu.Sevgili komşum onlara benden iyi bakmış hepsi bir hayli yol almıştı.Arka balkona çıktığımda beni bir süprizin beklediğinden habersizdim.
Ankarada begonvil yetiştirmede başarılı olmuştum ama bir ananas fidanım olacağı hiç aklıma gelmemişti.Benim kıyıp atamadığım bir yerlere yerleştiremediğim yapraklı ananas kapağı sağlıklı bir şekilde büyümüş adeta küçük bir yuka ağacına benzemişti.
Kendi kendime düşündüm,siz bir şeye değer veriyor ona gereken ihtimamı gösteriyorsanız o sizi yanıtsız bırakmıyor.Boşuna dememişler umutla koruk helva olur diye,nice bayramlara sevgili dostlar,elele,sevgiyle ve
UMUTLA , AYDINLIK ve güzel günlere ....
Tarih: 07 Ekim 2008 03:26 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bir Davranışım Ardmdakini Görmeye Çalışın
Masumiyeti Görün
Gönlüboi Olmayı Haklı Olmaya Yeğleyin
Bugün Üç Kişiye Onları Ne Çok Sevdiğinizi Söyleyin
Alçakgönüllü Olmaya Çalışın
Çöpü Çıkarma Sırasının Kimde Olduğunu Hatırlamıyorsanız, Gidip Siz Çıkarın
"Kışa Hazırlık" Telaşmdan Kaçmm
Her Gün Birkaç Dakikanızı Sevecek Birini Düşünmeye Ayırın
Antropolog Olun [ T.Atay olun olabilirseniz ! ]
Farklı Gerçekleri Anlayın
Kendinize Bir Yardım Düzeni Geliştirin her Gün En Az Bir Kişiye Beğendiğiniz bir Özelliğini Söyleyin
Sınırlarınızı Öne Sürmeyin, Yoksa sınırlı Olursunuz
Gördüğünüz Her Şeyde Tanrınm parmak izi Vardır
Eleştirme isteğinizi Bastırın
En inatla Savunduğunuz Beş iddianızı Sıralayın ve Bu Konularda Yumuşamaya Çalışın
Sırf Gırgır Olsun Diye, Size Yöneltilen Eleştiriyi Kabul Edin (Göreceksiniz, Canınız Yanmayacak)
Başkalarının Fikirlerinde Biraz Olsun
Doğruluk Payı Arayın
Bardağın Kırılmış Olduğunu Farzedin (Ve Başka Her Şeyin de ... )
Bu ifadeyi iyi Anlayın: "Nereye Giderseniz Siz Oradasınız"
Konuşmadan Önce Soluk Alın
Kendinizi iyi Hissettiğiniz Zaman Şükredin
Kötü Hissettiğiniz Zaman Iiımiı Olun
Daha IIımiı Bir Sürücü Olun
Gevşeyin
Postayla Evlat Edinin
Yaşamı Melodram Olarak Görmeyin
Kendi Görüşlerinizden Tamamen Farklı
Makale ve Kitaplar Okuyun ve Bir Şeyler
Öğrenmeye Çalışın
Aynı Anda Birkaç Şey Yapmaya Kalkmayın
Ona Kadar Sayın
Kendinizi "Fırtınanın Gözü'nde Bulunmaya Alıştırın
Tarih: 07 Ekim 2008 03:26 Ekleyen: Beğenme: 0
-
İLKELERİN OLACAK
İlkelerin olac - ak
Seni satın alamayacaklar…
Aptalların uydurduğu
atasözlerine inanmayacaksın:
"Paranın satın alamayacağı şey
yoktur".
"Herkesin fiatı vardır."
Gibi sözlere kanmayacaksın..
Onurunla, kimliğinle ve
beyninle akıllı yaşayacaksın.
Üreteceksin, seveceksin,
sevileceksin, inaçlarının
arkasında duracaksın.
Sevgilerin karşılıksız,
yardımların gizli olacak.
Seni attan, ottan ayıran
özelliğin farkına varacaksın.
Çünkü sen insansın.
Ve bunu yakaladığın gün
bembeyez [ A K ] yaşayacaksın.
Müjdat Gezen
…………………………..
Beğenmiş olmanız dileğiyle….
Tarih: 07 Ekim 2008 03:23 Ekleyen: Beğenme: 0
-
askerliğini istikham olarak yapmış .doğru mu ?
askişehir yolundan metro , sincana katar üstten gitse şimdiye kadar bitermidi?
Tarih: 07 Ekim 2008 03:20 Ekleyen: Beğenme: 0
-
aynen kaılu - y o r u m bilader ...doğru istikham olabilir .Şimdi Allah korusun askeri- darpr olsa ne yapar eder onlarında desteğni alı koltuğunda kalırdı .Bak - s a n a birisi ona çaktırtnadan g ö k j e t i bile diyo.Pes es x+x es doğrusu adkataş...
Adam zaten askerlerlede ne olur olmaz diye ; daha yıllar öncesinden 28 şubat döneminde zırhlı-birlikler deki tankcılar tanklarını i n t e r -R e DD en rahat [ hazzzz-R O L ! ] yüRRütsün ; necatidey den karşıya sıhhıye orduevine oradan da mithatpaşadan sağlık sokağa zırhlı araçları rahat geçirsinler diye düşünüp ; insndan cok t a n k köprülerini andıran çelik hurdalarını inşa ettiydi...
Bilader adam çoh ileri görüşlü : Birinci küprünün basamakları 38 numara ayakkabıya göre , ikincisi mithatpaşa caddesindeki 42 numaralı beyaz ayaklara
göre imşa edilmiş.Köprüye çık kenarlarına bir bak.Tam bir 2. dünya savaşı klasiği [köprüsü] .Onun için bende artuk istikham olar -ak askerliğini yapmış olabiceğini düşünüyorum. S L M ...
N OT : Bo 2 küprüyü kışın buz duttu mu sakın kullanma...Orada kaç kişi düştü kemiklerini kırdı biliyo musun !?
Tarih: 07 Ekim 2008 03:20 Ekleyen: Beğenme: 0
-
K o n u : Şub 2008 ... Bir tutam aydinlik yeter size... Güneş Enerjili Şarj Cihazı - Doğa Tutkunlarına m ü j d e ...Güneş Enerjili Şarj Cihazı. İndirimli, : 50,00 YTL. Havale, : 45,00 YTL (%10 havale indirimi
Ş a r j a l e t i !
Ürünü, tekno-sa mavi gib tekno-kent mağazalarında bulamadığım için eksikliğini sürekli hissediyodum.Anlatacağım eksikliğin ortaya çıkardığı mağduiyeti ise ancak işleri nedeniyle m o -
bil durumda olanlar anlayabilir diye düşünüyorum...
Cay-yolum.com. da cep lere düşman olan kesimle zamanzamaz ayrı düşsekte devamlı arabasıyla dolaşan işadamları için cep vazgeçilmez bir zaruriyettir..
Örneğim ben : Bende ,
İki adet şirketin telofunu var.Bunların dışında indirimli aile hattı ve anneannemin hiç dumadan her yerde öten ücretsiz öğdetmen hattı var.Son olarakta lüzumsusca edindiğim kendi özel işlerimde kullandığım bir hat aha var ki hepsini toplasan şimdilik beş ediyor .Peki siz cep karşıtları pro-tezler biz iş-madamlarının durumunda olsanız bu cepleri ve cep bilgi-sayarlarını nerelerde şarj ederdiniz !? nerelerde !?
eti, Güneş enerjisiyle çalışan şarj cizahı 15 Nis 07 ... Konya'da bir firma tarafından ithal edilen cihaz, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek... güneş enerjisini kilerde depo edip telefonunuzun şarjı ... Güneş enejisiyle çalışan hesap makinesinden sonra herhalde bir
Tarih: 07 Ekim 2008 03:19 Ekleyen: Beğenme: 0
-
[1]
uffff - AK Şeyleri Dert Etmeyin
Kusursuz Olmayabileceğinizi Kabullenin
Rahat ve IIımiı insanların Çok Başarılı
Olamayacakları Düşüncesini Bırakın
Sevgi Kapasitenizi Geliştirin
Unutmayın: Öldüğünüz Zaman, Yapılacak işler Listeniz Hala Dolu Olacaktır
Kimsenin Sözünü Kesmeyin; Cümlesini Siz Bitirmeyin
Birisine Bir iyilik Yapın ... Ve Kimseye Bundan Bahsetmeyin
Bırakın ilgiyi Başkaları Toplasın
içinde Bulunduğunuz Anı Yaşamayı Öğrenin
Sizden Başka Herkesin Bilgili Olduğunu Düşünün
Bırakin Çoğu Zaman Başkaları Haklı Olsun
Daha Sabırlı Olun
Sabır Geliştirme Egzersizleri Yapın
Sevgi Elini Önce Siz Uzatın
Kendinize Sorun: Bir Yıl Sonra Bunun Bir Önemi Olacak mı?
Gerçeği Kabul Edin:
Hayat Adil Değildir
Bırakın Canınız Sıkılsın
Strese Dayanma Gücünüzü Azaltın
Haftada Bir Kez Yürekten Gelen Bir Mektup Yazın
Kendi Cenazenize Katıldığınızı Farzedin
Sık Sık Tekrar Edin "Hayat Bir Acil Durum Değildir"
Zihninizde Özel Bir Bölüm Açın
Her Gün Bir Dakikanızı Teşekkür Edecek Birini Düşünmek için Harcayın
Tanımadığınız insanların Gözlerine Bakın ve Gülümseyerek, Merhabay, Deyin
Her Gün Kendinize Biraz "Sessiz Sakin Zaman" Ayırın
Yaşamınızdaki insanları Minik Çocuklar ve Yüz Yaşında ihtiyarlar Olarak Düşünün
Önce Karşınızdaki Kimseyi Anlamayı Hedefleyin
Daha iyi Bir Dinleyici Olun
Savaşlarınızı Akıllıca Seçin
Ruh Durumunuzu Dikkate Alın; Mor - alinizin
Bozuk Olduğu Zamanlar Sizi Yanıltmasın
Hayat Bir Sınavdır. 6 Üstü 1 Sınav
Övgü ve Vergi Aynı Şeydir
Rastgele iyilikler yapın
Tarih: 07 Ekim 2008 03:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
5659 nolu mesajda Gökçeti , harf hatasından ötürü Gök - jeti gibi dile dolanmaktadır...Düzelt
me...
Tarih: 07 Ekim 2008 03:12 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ELİNİ ÖPENLER Çoooooo -OK OLSUN ,
G Ü L KOKUSUNU İÇİNE ÇEKENLER BOL OLSUN !
Sn : Ba$ baTan bile aha baryamdan bikaç gün önce bi okulu ziyeretin d ellerini öpmek isteyen birisine dedikidedi :
" Ananız çillinin , babanız süleymanın ve öğretmenininizin haricinde kimsenin elini ve şapkasını sakın öp-beyin ! Bu sizi küle-liğe götürür ! "
F a k a t : Sayın Ba½$bakan ın anılan söz
leri ortada açıkca aha dururken Sn Büyük :
şehirbaşkanımız M. Gökjeti nin bu mesajı görmemezlikten gelerek geççengün verdiği bir röportaj
esnasın da önce kendisini geldiği yer mevki olaraktan Türkiyenin 4.
y ı l d ı z ı olarak ilan edip açıklaması ardıundan da yıdızların ö-nünde kamuoyunun tanımadığı bir adamın elini öperken çektirdiği o resmi kullanaraktan
belediye R e k l a m p a n o l a r ı n a
3 adet mavi ALKAYNAK m a n ' l a beraber
poz vermesi sakın acaba ;
satın başbakanl a arasının iyi olmağına ve şehri -Ankara yı plansızça küs tebek gibi kazııpkazıp başta keçi-örenliler olmak üzere ; hem trafik çilelerini çile olaraktan çektirip hemi de herkese sanki bir alternatifi yokmuş havasını basması, başkanın yeniden aday gösterlmeyeceğine dair bu GöSTERGE bir işa-rest mi ?
Sonuç olaraktan sayın başkan belediyenin reklam panosundaki fotoğraf la çaktırmadan bakın EL NASIL ÖPÜLÜR demek mi istiyor !?
Ç ü n k ü :
Anılan fotoğrafın içinde ,
" Baryamda belediye otobosları üçredsiz " yazzzzıo oooo ... yazzzıyyyoooo... yazzzzzıyoo...
Tarih: 07 Ekim 2008 03:10 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Reklam RezaLedi !
Alde avucde nevarse kıyıde koşede birikenenle araya hatırlı dostlarıda sokarak belediyenin reklam penolarına şirketimizin ilanlarını bayrem münasebetiyle verdim.
Sözleşmede gece aydınlatması [ A M P U L ] var diyede yazmasına rağmen yağmurdan olsa lambanın işiği yanmıyor.Geçerken güremiyorum ! N e d e n ?
Bu nedenle reklamın karanlık işiksız saatlerini ödemesem olurmu.Belediye kıst usulu yaparnı bilgisi olan var mı?
Tarih: 07 Ekim 2008 03:07 Ekleyen: Beğenme: 0