Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• İsmini yazma cesaretini göstermeyerek bana cevap yazmaya çalışan minik kardeşime hitaben bir şeyler yazmak istedim.

Bizler Türk toplumu olarak örf, adet ve geleneklerimize bağlıyız. Değilmi ki bizleri birbirimize sıkıca bağlayan bu manevi değerlerimiz, bizleri yıkmak isteyen madrabazların hep engeli olmuştur.

Nedir bunlar; Anaya, babaya, ataya, kardeşe, abiye, ablaya, yani kısacası büyüğe saygı, küçüğe sevgi. 
    Evet bu olgu çok büyük bir olgudur. Bunu zaman zaman bazıları taşıyamaz. Large gelir kendine.

Ben bu yaşıma gelip hala benden yaşlı birisini görünce, çocuklu bir bayanı görünce ayağa kalkıyorsam eğer, sende kalkacaksın. Hiç bir şey yapılan terbiyesizliği örtmez.

Senin direncin ile yaşlı birisinin direnci arasında fark vardır. Eğer okumak sana zor geliyor, eğer şimdiden kendini yorgun düşünüyorsan beyinsel olarak, bizlerin geleceğe daha kuşkulu bakmamıza sebepsin.

Sizler geleceksiniz. Şahsi ihtiraslarınız diğerleri gibi ön plana alırsanız, bu ülke için , bırakın bu ülkeyi kendiniz için neler yapacaksınız, yapabileceksiniz.?
    Hiç bir şey yapamayacaksınız, yazınızdan çok iyi anlaşılıyor.

Siz bu kafada gitmeye devam edin olmaz mı???
    Tarih: 14 Ekim 2008 14:31 Ekleyen:

•     Bilindiği  üzere   :

Çayyolunda  bazı  anneler  cocOKları  milletvekili  olsun  diye  doğum  yaptıklarını  çekinmeden   konken   partilerimde  beyan  etmektedirler  ...
      Bu  esef   verici  duruma  rağmen , çayyolunda  bazı  kurumlar  inadına  aşağıdaki  sloganla  eğitim  vermekte ...

" BİZ  SUFLÖR  KULLANMADAN   YAŞAMAYI  ÖĞRENEN
    GELECEĞİN  LİDERLERİNİ   YETİŞTİRİYORUZ. "
    Tarih: 13 Ekim 2008 22:10 Ekleyen:
  • yolu  köyü  ...

Haydi bakalım, eğri oturalım, doğru konuşalım... Sesli düşünelim, biraz da bağıralım:

Bugün  Lokalde otururken   Çayyolu   Bülteninin  artık 15   de  bir  yayınlanacapına  dair havadisler duyduk.
    Doğrumu  a- caba  diyede sek sevindik...  
    Çayyou  Bülteninin  bölgenin tatışılmaz  öncü bir  değeri  olduğu   açık ve net  orta -dadır...
      Ancak , anadolunun  ufacık   kasabalarında  bile  yıllardır her  görüşten yığınla  günlük  gazeteler  yayınlandığını düşün dükçe  ...

Pekala  şimdi  İ s t e r  m i s i n i z  !?
    Bide  bunu ;
       ÇAYYOLUNUN  LÜKS  İNŞAATLARININ İÇİNDE  OTURAN   GİZLİAYIPLI SOSYOLOJİ  VE  PİSKOLOJİYİ hepberaber  esastan  ve esaslı bir  şekilde düşünelim  [mi !? ]
      BU DURUM  sizleri , sayın  çayyolu  sakinlerini  ve sakinelerini hiç incitmiyormu ?

5   N   1 K  ...
    selamlar
    Tarih: 13 Ekim 2008 22:10 Ekleyen:
  • okuyorum kitabevi konutkent 1. çarşı içerisinde bulunan mağazamıza çayyolu platformu etkinlikleri ve gazetesini okuyucularımız için bulundurmak istiyoruz. nasıl yardım alabiliriz ?
    Tarih: 13 Ekim 2008 22:09 Ekleyen:

•             BU ÇOCUĞU HALA NİYE AĞLATIYORSUNUZ
                           (adam olacak çocuk)

Minik omuzlarına sorumluluk yüklemiş,insan olmanın farkına o küçücük yaşında varmış bu yavruyu 3. kezdir ağlarken seyrediyorum  ,okul istiyorum diyor,öğretmen istiyorum diyor,başka bir şey istemiyorum derken hıçkırıklarını önliyemiyor.Bunlar duyduklarımız,  seslendiremedikleri cümleler neler hiç düşündünüzmü?
          Ben ne sandım biliyormusunuz,yetkililer duruma el koyacak,oraya bir öğretmen yollıyacak,bir taraftanda okul inşaatı başlatacak.BEN 3.KEZDİR AYNI SAHNEYİ İZLİYORUM.Milli eğitimden biri veya diğer yetkililerden bazıları hiç mi TV. izlemiyor,yoksa görmek mi istemiyor.
           Bu çocuğun seslendiremediklerini merak etselerde etmeselerde ben söyliyeceğim;ey koca koca adamlar,
    sizin yapamadıklarınızı PARMAK KADAR ÇOCUK, BEN YAPMAYA ÇALIŞIYORUM ANLAYIN,DUYUN ARTIK.Sen İngilizce eğitim veren Kuran kursu istemedin ki güzelim,sen okumak istedin,okutmak istedin,aydınlanmak
    vatanına faydalı olmak istedin ,kücücük bedenini şimdiden siper ettin minik kardeşlerine,öğrenebildiklerini onlarla paylaştın,adam olacak çocuksun sen , yarın okul bulduğunda eğitimini tamamladığında kimbilir neler yapacaksın.Eeeee,herkes okur herkes aydınlanırsa ,
    merdiven altları boş mu kalacak,onca oy hebamı olsun a benim güzel kızım.
    Tarih: 13 Ekim 2008 22:09 Ekleyen:

• Çayyolu BÜLTENİ  bugünlere  kolay  gelmedi  başklıklı  hikayenizi okudum. Tarzım  olmasada teşekkür ederim. Başarılar...
    Tarih: 13 Ekim 2008 01:21 Ekleyen:
  • yaşamkente dolmuş ve otobüs çoğaltılmalı  artık yaşamkentin yarısında doluyor mesa yoncaya geldiğinde binilmiyor bile bizler buranın esas kahrını çekenlerdeniz..3-4  yıldır tam rahatlayacakken daha kötü duruma düştük.yetkililer lütfen ...dolmuş ve otobüsleri artıralım...bu arada muhtar hanım seçimler yaklaşıyo...
    Tarih: 13 Ekim 2008 01:20 Ekleyen:

• çayyolu
      uygun  adı- m -aRş   adımlarla otel-kent olma
        yolunda hızlailerliyor  !!
    Tarih: 13 Ekim 2008 01:20 Ekleyen:

•       çarşambanın  gelişi  perşambeden  bellidir  !

Toplu taşıma ücretleri zamlanıyor 11 Ekim 2008

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasını kararlaştırdı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, UKOME Genel Kurulunda alınan karar kapsamında, 15 Ekim Çarşamba gününden itibaren EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1 YTL 20 YKr'den 1 YTL 40 YKr'ye, özel halk otobüsü bilet ücretleri de 1 YTL 50 YKr'den 1 YTL 70 YKr'ye çıkarıldı.

Yeni tarifede indirimli otobüs biletlerinde ise herhangi bir artış yapılmadı.

Ayrıca, minibüslerde en kısa mesafe 1 YTL 70 YKr, uzun mesafeler ise 2 YTL oldu. Açıklamada, zam kararının, Ankara Minibüsçüler Odası ile Özel Halk Otobüsçüleri Odasının talepleri üzerine alındığı belirtildi.

Banliyö zammı kapıda

Zammın banliyö tren ücretlerine de yansıması bekleniyor. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (TCDD) de, Ankara başta olmak üzere banliyö taşımacılığı yaptığı yerlerde banliyö tren ücretlerine 200 Ykr. zam yapma hazırlığında olduğu öğrenildi. Ankara'da banliyö ücretleri halen 1 YTL 50 YKr olarak uygulanıyor
    Tarih: 13 Ekim 2008 01:19 Ekleyen:
  • Çayyolu  Yaşlılara ve  emeklilere saygı  derneği

Emekli de sendikal hak talep ediyor 10 Ekim 2008

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, Ulusal Program’da, emeklilere sendika hakkının tanınacağına yer verilmesini istedi.

Orhan, başta AB olmak üzere birçok çağdaş ülkede olduğu gibi Türkiye’de de emeklilere sendika hakkı tanınmasının, sivil demokratik anlayışın doğal bir sonucu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerin yıllardır sendikal haklara kavuşmayı beklediklerini dile getiren Orhan, haklı ve demokratik taleplerinin Ulusal Program ve anayasa değişikliği ilgili çalışmalarda değerlendirilmesini istediklerini ifade etti. Bu konuda yapılacak düzenleme için, başta TİED olmak üzere, emekli kesimini temsil eden kuruluşlarla diyalog ortamı kurulması ve AB standardında sendikal haklar için titiz bir çalışma başlatılması gerektiğini vurgulayan TİED Genel Sekreteri Orhan, şunları kaydetti:

Bir kelimelik ek yeter

"AB Müktesebatının Üstlenilmesine İlişkin Ulusal Program’da emeklilere sendika hakkının tanınacağına yer verilmesini ve anayasa değişikliği paketiyle bu hakkın tanınmasını istiyoruz. Anayasamızın, ’Sendika Kurma Hakkı’nı düzenleyen 51. maddesindeki, ’Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir’ hükmüne eklenecek ’emekliler’ ifadesi bu sorunu çözmeye yetecektir."
    Tarih: 13 Ekim 2008 01:19 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!