Kaynak : Çayyolu Haber Bülteni
SİREN SESLERİ ...
Gözü olup da , görmeyenlere ...
Kulağı olup da , duymayanlara ...
Akıl ve vijdanlarını ,
İrtica ve yobazlığın ,
karanlığı ile örtenlere
ATATÜRK ...
Atatürk İçin Ünlü Liderler Neler Dedile [ R ] ...
LENİN :
" Yoldaş Kemal Atatürk ' ün ne kadar büyük bir diplomatik zekaya sahip üstün özellikli yiğit bir komutan
ve deha olduğunu ... "
Fidel Castro :
" Mustafa Kemal Atatürk ' ün yaptıklarını ben asla başaramazdım.Asıl devrimci Atatürk.Bu kadar büyük bir devrim yaptım,ama Kemal Atatürk ' ün yaptıklarını başaramazdım ...
Che Guevera :
Öldürüldüğnde sırt çantasından ;
" GRAN DIDCURSO - Revolucionario Kemal Atatürk "
(Atatürk ' ün Büyük Nutuk ' u ),
Türk şairi Nazım Hikmet ' in " kuvayı Milliye Destanı " ve
" Amo en ti lo imposible " adlı , 1961 Havana basımı şiir antolojisi kitabı çıktı ...
Mao Ze Tung :
1935 ' de Şankay meydanı'nda toplanan binlerce çinliye ,uzun yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan Ma oZe Tung ' un ilk sözleri söyle :
" Ben . Çin' in Atetürk ' üyüm ... "
Fazla söze gerek varmı efendimmmmm ...
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul - zurna azzzzzzzzzz ...
kaz bakalım kaz ...
Tarih: 10 Kasım 2008 21:11 Ekleyen: Beğenme: 0
Ak tepeye dolmuşcular talebye 1.200 ücret alıyor.Talebe uygulaması var ak tepe dolmuşlarında.peki bizim çayyolu dolmuşları neden denizciler caddesi son duraak neden 2.000 lira aılırlar birtürlü anlıyamıyorum.iyi günler
ReklamlaR
iki aydır kızulaya gitmiyordum.Galibiyetin sevinçiyle konut- ll de baffıts ( büffe ) maç izledikten sonra hemen doğruca kızılaya geldik...
ben görmeyeli çok değişmiş.MelihGökçek KARA
YALÇIN ' a nüspet yapar gibi bakanlıkların bütün ampullerini yakmış, orta refüjlerdeki y e ş i l projektürler de dahil olmak üzere...
Ve apatmanlardaki reklam panoları ne hikmetse söktürtülmüş.Hatta ulustaki bazı iş hanlarının dış cepheleri onarıma bile girmiş .
Tabi durupdurupta tam şu sıralarda kış günlerinde durmadan ankarada yazlık sinaması perdesi açan Belediyemize imalı + imalı biraz bakınca kızılay - bakanlıklarda apartmanlarda yasaklanan reklamların artık nerede görüneceğini anlamışsınızdır.
P E R d E d E ...
[ şimdilik sessiz sinema olaR - ak ]
Ekonomi
Ucuz elektrik için aK -ıllı sayaç yetmez, peki ne yapmalı?
Elektrik zamları tasarrufu yeniden gündeme taşırken, tüketicilerin bu amaçla aldıkları sayaçlarla ilgili önemli bir hususu ihmal ettikleri ortaya çıktı...
aaaaa ! ! ! ----------------> k I L L I SAYAÇ
gözdenin dediğini mi kralım yanim .. .
kırmayalım ...
Fakat , gözdenin bu sayfalarada yansıyan talebini açıkca nasıl yerine getirebiliriz ki D i m i !
Vurgulayacağımız mekanda birsürü personel çalışıyor eve ekmek götürüyor ...Fakat yazmasakta torpil geçsek o da hiç olmaz.. .
En iyisi kimseyi gücendirmeden us
ulüne uygun bizm sitenin Raconları ablalarımızın kullandığı bir usluptan harekete geçerek
mekanda yaşadıklarımızı İ L D . C a f e si diye dilimizin döndüğünce annatmaya çalı şalım ...
BU AKŞAM ....
Çayyolunda bölgemizde yeni hizmete açılan bitişik iki cafeden birine kahve içmeye gittim ve sırf geyik olsun diye işletmeye verilen ismin ne anlama geldiğini garsonumdan öğranmek istedim...
Ve vede gorevli tarafıma bunun cevabını veremediği gibi vardiyada bulunan hiçbir garson ve komi nerede çaştıklarının T Ü R K Ç E manasını bilmedikleri kleri açıkca ortaya çıktı...
Sonra hep beraber karar alıp kasada oturan gör evliye veya patrona aynı soruyu yöneltince soromouzun cevabını geniş bir şekilde dünya dillerindee aldık...
İşte maaleesef durum BUDUR / BUDEĞİLDİR !
Tarih: 10 Kasım 2008 21:10 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU Haberleri <<< Geri Dön
yanlış bildiklerimiz :
Birde benim doğru olarak bildigim şu varki es geçilemez :
Hemde kimlerkimler bir bilseniz çayyolunda ki ünlü marketlerde yanımda ...
Balık tezgahlarına yaklaşıp mesela ;
tuvaletten cıkıp ellerini ne malum yıkamadan belkide mantarlı tırnaklarıyla
balık tezgahlarındaki balıkları ellerine alıp okşayanlar hatta kavun gibi balığı yukarı atıpatıp tutanlar...
Babacan kendi üzerine alınmasın ama meslek odalarıında meslekdaşlarına
balıklara tüketicinin eli değmemesi için
en ciiddi tedbirleri önerip hep beraber uygulamalıdırlar ...
Birde balıklarının üzeriine dijital bir derece koyarlarsa balıkların o anda kaç derecede bize satıldığını bilebilirik.
Tarih: 10 Kasım 2008 21:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Bir karış bot tan yan gel osman .
Kazım Yaman
El mi yaman
Bey mi taman
Me lih Gök çek susma
sıra sana gelecek !
Z e p l i n Se y a hat
Çayyolu Bölgesi Tüketici Dernegi Başkanı Hale ALBAY arkadaşımızın bültende çıkartılan yazısını Ok -
udum .Fakat anlattığı otobüse arka kapıdan binip insan kal
abalığı arsında kontür kartının eldenele nasıl basıldığı es geçilip bu ayrıntı anlatılmamış...
Bu nedenle benim yaşamkente G ü l Kırçıl teyze dahil sakinlerine teklifim net ve açıktır...Gel
in Z e p l i n seyahat i kuralım vesadece eskişefiryolunda yaşamkent - bakanlıklar arasında olcak zepline- dolmuş seferlerni başlatalım .
Var m i s i n - yok - musun ?
Çay l a r şirketten ...
Tarih: 08 Kasım 2008 01:25 Ekleyen: Beğenme: 0
yaşamkent ötobüsleriyle ilgili ayyuka çıkan sıkıntılara belki bir nebze şerbet olabilir ...
Meşhuriyt caddesinde , meşhur peynirci ademin dükkanının önünden hareket eden yaşamkent belediye arabalarına binecenize birişikten kalkan ve ümitköy köprülü kavşağına değin aynı güzergahta seyreden vede bu hatta M.Gökçek terefından yeni tahsisi yepılan midibüsler sebebiylede bonboş giden sincan -eryaman otobüslerine meşrutiyetten binerseniz ümitköy kavşağına gelindiğinde inerseniz...Burası yolun yarusıı olduğuna göre hiç değilse yolun yarısı oturularak gidilir ve sonre tekrar indiğiniz dur aktan ak tarma tapılar akbu sefer yaşamkent otobüslerine binilir ,gidilir ....
arkadaşlar bir haber okudum eskişehir raylı sisteme geçmiş yanlış okumadıysam tabi hani çayyolunun ulaşım sorunlarından bahsediyoruz ya raylı sisteme geçseler hiç fena olmaz değilmi düşününüz yaşamkentten biniyorsunuz ve ümitköyün bitişine kadar git gel kısa bir sürede süper olur eğer önerimi okuduysanız cevap yazınız
Yaşamkentin zedelerini hergün yazıpyazıp işlemek kolay... Ancak asıl olan yaşamkentin Z A D E L R İ N İ yazabilmektir..Eğer onları yazaryazar birerbirer ortaya dökebilirseniz arkası zaten corap söküğü gibi gelir...