Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Kaynak   :  Çayyolu  Haber  Bülteni

SİREN  SESLERİ   ...

Gözü   olup  da  , görmeyenlere  ...
                  Kulağı  olup  da  , duymayanlara   ...
                  Akıl    ve  vijdanlarını  ,
                  İrtica  ve  yobazlığın  ,
                  karanlığı  ile  örtenlere
                  ATATÜRK  ...

Atatürk İçin Ünlü Liderler Neler Dedile [ R ] ...

LENİN           :
       "  Yoldaş  Kemal  Atatürk ' ün  ne kadar büyük bir diplomatik zekaya sahip üstün  özellikli yiğit bir komutan
    ve deha  olduğunu  ...  "

Fidel  Castro        : 
      " Mustafa Kemal Atatürk ' ün yaptıklarını ben asla başaramazdım.Asıl devrimci Atatürk.Bu kadar büyük bir devrim  yaptım,ama Kemal Atatürk ' ün yaptıklarını başaramazdım ...

Che  Guevera          :
        Öldürüldüğnde  sırt çantasından ;
    " GRAN DIDCURSO - Revolucionario  Kemal Atatürk "
                                    (Atatürk ' ün Büyük Nutuk ' u ),
    Türk şairi Nazım Hikmet ' in " kuvayı Milliye Destanı " ve
    " Amo en  ti  lo imposible " adlı , 1961  Havana basımı şiir antolojisi kitabı çıktı ...

Mao Ze  Tung         :
       1935 ' de  Şankay  meydanı'nda toplanan  binlerce  çinliye  ,uzun yürüyüş öncesinde  bir konuşma yapan  Ma oZe Tung ' un ilk sözleri  söyle  :
       " Ben  . Çin' in Atetürk ' üyüm ...  "

Fazla  söze gerek varmı  efendimmmmm  ...
    Anlayana  sivrisinek  saz  anlamayana  davul -  zurna  azzzzzzzzzz   ...
        kaz  bakalım   kaz   ...

Tarih: 10 Kasım 2008 21:11 Ekleyen:
  • Ak  tepeye  dolmuşcular  talebye  1.200  ücret  alıyor.Talebe  uygulaması var  ak tepe  dolmuşlarında.peki  bizim çayyolu dolmuşları neden  denizciler  caddesi  son duraak  neden 2.000 lira  aılırlar birtürlü anlıyamıyorum.iyi günler

•                               ReklamlaR

iki aydır  kızulaya  gitmiyordum.Galibiyetin  sevinçiyle konut- ll de  baffıts ( büffe ) maç izledikten  sonra  hemen doğruca  kızılaya  geldik...
       ben görmeyeli  çok  değişmiş.MelihGökçek  KARA
    YALÇIN ' a  nüspet  yapar  gibi  bakanlıkların  bütün  ampullerini  yakmış, orta  refüjlerdeki   y e ş i l  projektürler de dahil olmak  üzere...
      Ve  apatmanlardaki  reklam  panoları  ne  hikmetse  söktürtülmüş.Hatta  ulustaki bazı  iş hanlarının dış cepheleri  onarıma  bile  girmiş  .
    Tabi  durupdurupta  tam  şu  sıralarda  kış  günlerinde  durmadan  ankarada  yazlık  sinaması  perdesi  açan  Belediyemize  imalı + imalı  biraz  bakınca   kızılay  - bakanlıklarda  apartmanlarda  yasaklanan  reklamların  artık  nerede  görüneceğini  anlamışsınızdır.

P  E R d  E  d  E  ...
         [  şimdilik  sessiz   sinema  olaR -  ak  ]

• Ekonomi 

Ucuz elektrik için  aK -ıllı  sayaç yetmez, peki ne yapmalı? 

Elektrik zamları tasarrufu yeniden gündeme taşırken, tüketicilerin bu amaçla aldıkları sayaçlarla ilgili önemli bir hususu ihmal ettikleri ortaya çıktı...

aaaaa   ! ! !   ---------------->  k I L L  I  SAYAÇ

• gözdenin  dediğini mi  kralım  yanim .. .
        kırmayalım  ... 

Fakat ,  gözdenin  bu  sayfalarada  yansıyan  talebini  açıkca nasıl  yerine  getirebiliriz ki  D i m i   !
    Vurgulayacağımız   mekanda  birsürü  personel  çalışıyor   eve  ekmek  götürüyor ...Fakat  yazmasakta  torpil geçsek o da hiç olmaz..  .
      En  iyisi  kimseyi  gücendirmeden  us
    ulüne  uygun bizm  sitenin   Raconları  ablalarımızın  kullandığı  bir  usluptan  harekete   geçerek  
       mekanda  yaşadıklarımızı   İ L D .  C a f e   si   diye   dilimizin  döndüğünce  annatmaya  çalı şalım  ...

BU  AKŞAM   ....
    Çayyolunda   bölgemizde  yeni  hizmete  açılan  bitişik  iki  cafeden  birine  kahve  içmeye  gittim   ve  sırf  geyik  olsun  diye    işletmeye  verilen  ismin  ne   anlama  geldiğini  garsonumdan  öğranmek  istedim...
      Ve  vede  gorevli tarafıma   bunun  cevabını  veremediği  gibi  vardiyada   bulunan  hiçbir  garson  ve  komi   nerede  çaştıklarının  T Ü R K Ç E   manasını  bilmedikleri kleri  açıkca  ortaya  çıktı...

Sonra  hep  beraber   karar  alıp   kasada oturan gör evliye  veya  patrona  aynı  soruyu  yöneltince  soromouzun  cevabını  geniş  bir  şekilde  dünya  dillerindee  aldık...

İşte  maaleesef  durum   BUDUR  /  BUDEĞİLDİR   !
    Tarih: 10 Kasım 2008 21:10 Ekleyen:
  • ÇAYYOLU Haberleri <<< Geri Dön

yanlış bildiklerimiz     :

Birde  benim doğru  olarak  bildigim   şu  varki  es   geçilemez    :
    Hemde  kimlerkimler  bir  bilseniz  çayyolunda ki  ünlü marketlerde yanımda  ...
          Balık  tezgahlarına  yaklaşıp  mesela  ;
      tuvaletten  cıkıp  ellerini  ne  malum  yıkamadan    belkide   mantarlı  tırnaklarıyla
    balık tezgahlarındaki    balıkları   ellerine  alıp  okşayanlar   hatta   kavun  gibi   balığı  yukarı  atıpatıp   tutanlar...
         Babacan  kendi üzerine  alınmasın  ama  meslek  odalarıında meslekdaşlarına
    balıklara  tüketicinin  eli   değmemesi  için
       en   ciiddi   tedbirleri  önerip  hep  beraber  uygulamalıdırlar  ...

Birde  balıklarının  üzeriine   dijital  bir  derece  koyarlarsa  balıkların  o anda  kaç  derecede  bize  satıldığını  bilebilirik.

Tarih: 10 Kasım 2008 21:09 Ekleyen:
  • Bir  karış  bot tan   yan  gel  osman .

Kazım  Yaman
    El   mi  yaman
    Bey  mi  taman

Me  lih  Gök  çek  susma
    sıra  sana  gelecek  !

Z e p  l i n     Se y a  hat

Çayyolu  Bölgesi  Tüketici Dernegi Başkanı  Hale  ALBAY  arkadaşımızın bültende  çıkartılan  yazısını  Ok -
    udum .Fakat anlattığı  otobüse arka kapıdan  binip  insan kal
    abalığı  arsında kontür kartının  eldenele  nasıl  basıldığı  es  geçilip bu  ayrıntı  anlatılmamış...
        Bu  nedenle benim  yaşamkente   G ü l  Kırçıl   teyze  dahil sakinlerine  teklifim  net  ve  açıktır...Gel
    in  Z  e p l i n    seyahat  i  kuralım  vesadece eskişefiryolunda    yaşamkent - bakanlıklar  arasında olcak  zepline- dolmuş seferlerni başlatalım .

Var  m i s  i   n - yok - musun  ?
    Çay   l a r   şirketten   ...
    Tarih: 08 Kasım 2008 01:25 Ekleyen:

•        yaşamkent  ötobüsleriyle  ilgili  ayyuka  çıkan  sıkıntılara  belki  bir  nebze  şerbet  olabilir  ...

Meşhuriyt  caddesinde , meşhur  peynirci  ademin  dükkanının   önünden    hareket  eden  yaşamkent  belediye  arabalarına  binecenize   birişikten  kalkan   ve   ümitköy  köprülü  kavşağına  değin   aynı   güzergahta   seyreden    vede   bu   hatta   M.Gökçek  terefından  yeni  tahsisi  yepılan  midibüsler  sebebiylede   bonboş  giden    sincan  -eryaman  otobüslerine   meşrutiyetten  binerseniz   ümitköy  kavşağına  gelindiğinde  inerseniz...Burası  yolun  yarusıı  olduğuna  göre   hiç   değilse  yolun  yarısı  oturularak   gidilir  ve   sonre  tekrar  indiğiniz  dur aktan  ak tarma   tapılar akbu sefer  yaşamkent otobüslerine  binilir  ,gidilir ....
  • arkadaşlar bir haber okudum eskişehir raylı sisteme geçmiş yanlış okumadıysam tabi hani çayyolunun ulaşım sorunlarından bahsediyoruz ya raylı sisteme geçseler hiç fena olmaz değilmi düşününüz yaşamkentten biniyorsunuz ve ümitköyün bitişine kadar git gel kısa bir sürede süper olur eğer önerimi okuduysanız cevap yazınız

•     Yaşamkentin  zedelerini  hergün  yazıpyazıp işlemek  kolay... Ancak  asıl  olan  yaşamkentin  Z A D E L R İ N İ  yazabilmektir..Eğer  onları  yazaryazar  birerbirer ortaya  dökebilirseniz  arkası  zaten  corap söküğü  gibi  gelir...
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!