Yaşamkent den pek çok birimin genel sorunu olmakla birlikte oturduğum Mesa Yonca 3 sitesi otobüs mesafesine en uzak kalan alanlardan birisi. Akşam erken kararan hava nedeniyle okuldan dönen çocuklarımız ve isten evine dönenler en az 2 km'lik yolu zifiri bir karanlıkta yürümek zorunda kalıyorlar. Ay ışığı yoksa önünüzü bile görmekte zorluk çekiyorsunuz. Her turlu suç ve kaza için ortam oluşturan bu aymazlık nedeni ile başımıza bir şey gelmesini istemiyoruz.
21. yy da başkent in ortasında dağ başında yasam bile bu yönü ile daha kolay olabilirdi. Belediye den tamamlanmak üzere olan kaldırım çalışmalarından daha öncelikli olarak aydınlatma konusunu ele almasını beklerdik.
Ayrıca belediye otobüslerinin bu bölgede yakın bir durağının da olması gerekiyor, çünkü çevrede çok sayıda site ve ev olmasına karşın duraklar çok uzak....
Tarih: 13 Kasım 2008 16:32 Ekleyen: Beğenme: 0
Kanal 46. TV İnternet sayfasından öğrendiğime göre emniyet teşkilatı polislere plastik cop yerine yarım metre uzunluğunda iç içe geçmeli kapandığı zaman 15 santime inen demir coplar vermeye hazırlanıyormuş.
Gerekli eğitimi görmeyen, periyodik aralıklarla psikolojik muayenesi yapılamayan bu kişilerin elindeki demir coplar son derece tehlikelidir.
Kafaya darbe alanlar ölüp kurtulur ama başka tarafa darbe alanlar sakat kalıp ömür boyu sürünür.
Bunun için birlik olup gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmalıyız.
Tarih: 13 Kasım 2008 16:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Bu gün Kızılaydaydım dönüşümde duraklarımızdaki kuyrukların uzunluğu akıl alır gibi değildi. Bulunduğum yer itibarıyla diğer insanlara nazaran otobüs konusunda daha şanslı olmama rağmen biri Halk diğerleri Belediye olmak üzere ancak gelen 3. otobüse binebildim. Ona binebilmende 3 durağın aynı yerde olması dolayısıyla önümdeki kalabalığın büyük bir kısmının bu otobüse binmesiyle mümkün oldu. Tabii bu arada siz binmiyor musunuz kargasıyla oluşan boşluk anında otobüse sıra dışı binen bazı uyanıklar oldu.
Bu işin tek çözümü bir an evvel metronun faaliyete geçmesi (şimdilik) Kışlalı Parkına kadar olan bölüm faaliyete geçer oradan da semtlere otobüslerle dağıtım yapılabilir.
Ama metro faaliyete geçene kadar bizlerinde Sayın Hayri Duman'ın dediği gibi birbirimize saygılı olmamız gerekiyor.
Öyle sanıyorum ki bu yazım Sayın Halime Hanımın önerisine de cevap oldu.
Tarih: 13 Kasım 2008 16:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik krizin belirsizliği yaşanır,ülkeler ve dev şirketler yatırımlarını ötelerken Yenimahalle Belediyesinin Ümit mahallesinde muntazam beton kaldırımları kaldırıp,yerine yeni kaldırım yapması anlaşılır gibi değil.Ümitköy’de ve Yenimahale Belediyesine bağlı diğer yerleşim bölgelerinde kaldırımları bulunmayan veya bozuk olan birçok cadde ve sokak varken mevcutları yıkıp,yeniden yapmak israf değilde nedir?
Tarih: 12 Kasım 2008 22:06 Ekleyen: Beğenme: 0
an G O R A ' daki
Komşuiarımız ...
Onlar Arkataşlarımız
Ben, ben olsam demeyi hiç mi kiç sevmem ama her gün akşam işten eve an Gora'ya dönerken belediye otbüsünde , göKçek tarafından artık kaderine terkedlen S. ORTAÇBOYA gök -kuşağı projesine mevlit okuyanlardan artık hergün g ı n a geldi üstadım ..
Bari bu a----> k ı l almaz projeyi dünyada misallerinde olduğu gibi " mısırlı sfenksler "
önce numaralandır son RA böyyyük dev taş testereleriyle kesipkesip tırlarla sincan 'a taşıt...
Onlar Arkadaşlarımız ...
N o t : AKP nin ankara askişehir yolundaki oylarından en az yüzde 42 si gökkuşağı fiyaskosu yüzünden başka partilere gitmiş döğruysa il başkanlığındaki bazı söylav ' lerin söylantilerine
göre...
Göz göregöre ...
Tarih: 11 Kasım 2008 22:12 Ekleyen: Beğenme: 0
Büyük - şehir
evlen - me daire- sine " Ç a p ' a "
sunulmak üzere ...
Sayın yetkili !
Biz avrupa mahallesinde Fridrichshafan ' de oturmaktayız...Çocuklarımdan birinin nikah merasimini gelinimiz başkentli olduğundan Ankara da gerçekleştirmek isterdik...
Ancak yaptığımız müracat esnasında çankaya ve yenimahelle belediyelerinin nikah solonlarında töreni internetten canlı olarak naklen yayınlanmasını sağlayacak bir sistemin hala kurulamadığını öğrenmiş olduk...
Çalıştğıı işyerinden izin alamadığı için Türkiye ' ye gelemeyen çocuklarımdan biri
abisinin nikah töreninni
internetten canlıcanlı izlemesi için yapılacak bu töreni İstanbul - ŞİŞLİ ye
S-arı :-)))) beledi yesine
nakil etmek zorunda kaldım...
Bununla beraber ayrıca :
yurtdışında yaşamamıza rağmen bizimde arasıra burada cenazelerimiz oluyor .Bu nedenle hemen ucakla gelip ucaklada hemen dönmek zorunda kalıyoruz...Dolatısıyla yazın ; Önceden altyapısının hazırlandığını gördüğüm karşıyaka mezarlığının ,
cenaze sayısına göre günlük olarak sıradan açılmış
mazarlarında
D E F İ N İ Ş L E M İ E S N A S I N D A
insanlar küreklere hep beraber el atınca ortaya çıkan
ve görevliler dahil oradaki herkesin üzerine çöken
TOZ BULUTLARI
bence karşıyaka mezerlığındaki bütün hizmeti gölgeliyor .
Çare olabilirmi diye mekanın çokbilmiş müdür yardımcılarından aldığım nasihatları ise müzevirlemek bana düşmez.
İy i m i ?
KEDİ GÖZÜ LAMBA
Çayyolu semtinde dublexs lerde oturan sakinlerle müşter ek -1 sorunumuzu paylaş -
ıyorum. Bilindiği üzre :
Bizim site nin zamanında zil bütonları satın alımı yapılırken Leningrand markasının ;
ad bölümü yeşil bir led ışıkla aydınlatması yapılan anahtar modeli tercih edilmiş.
Ancak neden sebu led ışığı altı ayda bir yanıyordu .Bu led ampulude sitede devamlı yandığı için değitirenler bilir , çok pahallıdır.
Ama DemekRoselerde hele elektronikte çareler tükenmez...
Ne yapabilirim diye ilk düşündüğümde taşındım ,önce benim eski M-3 ün ledini söktüm taktımyaktım.Baktım Olmayınca çeşitli ledleri denetimsede beğenmedim.Donra sağlam diyerek ısıya dayanıklı ütü ledini yerinden söktüm hiç acımadım işim görülsn sadece diye taktım.Tabi zil tesisatını 220 ye çevirerek.
Onunda ışığını beğenmeyin ce trafoları tekrar söktüm ve panolarda kullanılan kedi gözleri satın alıp montajını yaptım Devamlı yanmasına rağmen hiç ısınmıyor ve ışığınıda beğendim çok güzel yansıtor.
Ulusta koonya sokakta eloktronikçiler çarşısında bu kadi gözü lambaları uygun fiatla elde edip dış kapınızın zil anahtarına takabilebilirmisiniz ...
konut - ll manavını şikayet ediyorum.Fiatları hiç düşmütor Bu ucukkaçık fiatlarla nerden müşter ibuluyor ...
Tarih: 11 Kasım 2008 22:11 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu portalında kı google earth
kuşbakışı desimlerini nele çekiyosunuz.
Çap bu resimleri çekmek için yoksa helikopter mi kullanıyo.
çift katlı yeşil otobüslerimizi istiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzz ...
Kokuyodu mokuyodu ama hiç değise oturararak gidiyoduk .