Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Yaşamkent den pek çok birimin genel sorunu olmakla birlikte oturduğum Mesa Yonca 3 sitesi otobüs mesafesine en uzak kalan alanlardan birisi. Akşam erken kararan hava nedeniyle okuldan dönen çocuklarımız ve isten evine dönenler en az 2 km'lik yolu zifiri bir karanlıkta yürümek zorunda kalıyorlar. Ay ışığı yoksa önünüzü bile görmekte zorluk çekiyorsunuz.  Her turlu suç ve kaza için ortam oluşturan bu aymazlık nedeni ile başımıza bir şey gelmesini istemiyoruz.

21. yy da başkent in ortasında dağ başında yasam bile bu yönü ile daha kolay olabilirdi. Belediye den tamamlanmak üzere olan kaldırım çalışmalarından daha öncelikli olarak aydınlatma konusunu ele almasını beklerdik.

Ayrıca belediye otobüslerinin bu bölgede yakın bir  durağının da olması gerekiyor, çünkü çevrede çok sayıda site ve ev olmasına karşın duraklar çok uzak....
    Tarih: 13 Kasım 2008 16:32 Ekleyen:
  • Kanal 46. TV İnternet sayfasından öğrendiğime göre emniyet teşkilatı polislere plastik cop yerine yarım metre uzunluğunda iç içe geçmeli kapandığı zaman 15 santime inen demir coplar vermeye hazırlanıyormuş.
    Gerekli eğitimi görmeyen, periyodik aralıklarla psikolojik muayenesi yapılamayan bu kişilerin elindeki demir coplar son derece tehlikelidir.
    Kafaya darbe alanlar ölüp kurtulur ama başka tarafa darbe alanlar sakat kalıp ömür boyu sürünür.
    Bunun için birlik olup gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmalıyız.
    Tarih: 13 Kasım 2008 16:28 Ekleyen:
  • Bu gün Kızılaydaydım dönüşümde duraklarımızdaki kuyrukların uzunluğu akıl alır gibi değildi. Bulunduğum yer itibarıyla diğer insanlara nazaran otobüs konusunda daha şanslı olmama rağmen biri Halk diğerleri Belediye olmak üzere ancak gelen 3. otobüse binebildim. Ona binebilmende 3 durağın aynı yerde olması dolayısıyla önümdeki kalabalığın büyük bir kısmının bu otobüse binmesiyle mümkün oldu. Tabii bu arada siz binmiyor musunuz kargasıyla oluşan boşluk anında otobüse sıra dışı binen  bazı uyanıklar oldu.
    Bu işin tek çözümü bir an evvel metronun faaliyete geçmesi (şimdilik) Kışlalı Parkına kadar olan bölüm faaliyete geçer oradan da semtlere otobüslerle dağıtım yapılabilir.
    Ama metro faaliyete geçene kadar bizlerinde Sayın Hayri Duman'ın dediği gibi birbirimize saygılı olmamız gerekiyor.
    Öyle sanıyorum ki bu yazım Sayın Halime Hanımın önerisine de cevap oldu.
    Tarih: 13 Kasım 2008 16:28 Ekleyen:
  • Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik krizin belirsizliği yaşanır,ülkeler ve dev şirketler yatırımlarını ötelerken Yenimahalle Belediyesinin Ümit mahallesinde  muntazam beton kaldırımları kaldırıp,yerine yeni kaldırım yapması anlaşılır gibi değil.Ümitköy’de ve Yenimahale Belediyesine bağlı diğer yerleşim bölgelerinde  kaldırımları bulunmayan veya bozuk olan  birçok  cadde ve sokak varken mevcutları yıkıp,yeniden yapmak israf değilde nedir?

Tarih: 12 Kasım 2008 22:06 Ekleyen:

•    an   G   O   R     A  ' daki
       Komşuiarımız  ...
       Onlar Arkataşlarımız

Ben, ben olsam  demeyi  hiç  mi  kiç   sevmem  ama  her gün  akşam  işten  eve an  Gora'ya  dönerken  belediye otbüsünde , göKçek tarafından  artık  kaderine terkedlen  S. ORTAÇBOYA gök  -kuşağı   projesine   mevlit okuyanlardan artık hergün  g ı n a  geldi üstadım  ..
      Bari  bu  a----> k ı l  almaz  projeyi  dünyada  misallerinde  olduğu  gibi  " mısırlı  sfenksler " 
    önce  numaralandır  son RA böyyyük dev taş  testereleriyle  kesipkesip  tırlarla   sincan 'a  taşıt...
      Onlar Arkadaşlarımız  ...

N   o   t   :   AKP  nin  ankara  askişehir  yolundaki  oylarından en  az   yüzde  42 si  gökkuşağı  fiyaskosu  yüzünden  başka  partilere  gitmiş  döğruysa il başkanlığındaki  bazı  söylav '  lerin söylantilerine
    göre...

Göz   göregöre  ...
    Tarih: 11 Kasım 2008 22:12 Ekleyen:

•        Büyük - şehir
           evlen - me  daire- sine  " Ç a p ' a  " 
           sunulmak   üzere  ...

Sayın  yetkili  !

Biz  avrupa  mahallesinde Fridrichshafan ' de oturmaktayız...Çocuklarımdan  birinin  nikah  merasimini gelinimiz başkentli olduğundan  Ankara da gerçekleştirmek  isterdik...
          Ancak  yaptığımız  müracat  esnasında   çankaya  ve  yenimahelle  belediyelerinin nikah  solonlarında   töreni  internetten  canlı olarak  naklen  yayınlanmasını  sağlayacak  bir  sistemin  hala  kurulamadığını öğrenmiş olduk...
         Çalıştğıı işyerinden izin alamadığı için Türkiye ' ye gelemeyen  çocuklarımdan biri
    abisinin  nikah  töreninni
      internetten  canlıcanlı  izlemesi  için  yapılacak bu  töreni  İstanbul - ŞİŞLİ  ye

S-arı  :-))))   beledi yesine
      nakil etmek  zorunda  kaldım...

Bununla  beraber  ayrıca :
        yurtdışında yaşamamıza rağmen  bizimde  arasıra burada cenazelerimiz  oluyor  .Bu nedenle hemen ucakla gelip ucaklada  hemen dönmek  zorunda  kalıyoruz...Dolatısıyla   yazın  ; Önceden  altyapısının  hazırlandığını gördüğüm  karşıyaka mezarlığının   ,
    cenaze sayısına  göre günlük olarak   sıradan açılmış
    mazarlarında 

D E F İ N  İ Ş L E M İ   E S N A S I N D A
    insanlar  küreklere hep beraber  el atınca  ortaya çıkan
    ve  görevliler dahil  oradaki  herkesin üzerine çöken

TOZ BULUTLARI 
    bence karşıyaka mezerlığındaki  bütün hizmeti  gölgeliyor .

Çare olabilirmi diye  mekanın   çokbilmiş müdür yardımcılarından aldığım nasihatları ise  müzevirlemek  bana düşmez.
       İy i m i ?

•    KEDİ  GÖZÜ LAMBA

Çayyolu  semtinde  dublexs lerde  oturan sakinlerle  müşter  ek -1  sorunumuzu paylaş -
    ıyorum. Bilindiği  üzre :
    Bizim  site  nin  zamanında   zil bütonları satın alımı yapılırken Leningrand markasının ;
      ad bölümü  yeşil  bir led ışıkla  aydınlatması  yapılan  anahtar  modeli  tercih  edilmiş.
    Ancak neden sebu  led ışığı  altı  ayda bir yanıyordu .Bu  led ampulude  sitede  devamlı  yandığı için değitirenler bilir ,  çok   pahallıdır.

Ama  DemekRoselerde  hele  elektronikte  çareler  tükenmez...
       Ne  yapabilirim  diye  ilk düşündüğümde   taşındım ,önce   benim  eski  M-3 ün ledini  söktüm  taktımyaktım.Baktım Olmayınca çeşitli ledleri denetimsede  beğenmedim.Donra  sağlam  diyerek   ısıya dayanıklı ütü ledini yerinden söktüm  hiç acımadım  işim görülsn sadece diye  taktım.Tabi  zil tesisatını  220 ye  çevirerek.
       Onunda ışığını  beğenmeyin ce trafoları tekrar  söktüm  ve  panolarda  kullanılan  kedi gözleri satın  alıp  montajını  yaptım Devamlı yanmasına  rağmen  hiç ısınmıyor  ve  ışığınıda beğendim  çok  güzel  yansıtor.

Ulusta  koonya  sokakta  eloktronikçiler çarşısında  bu kadi gözü  lambaları  uygun  fiatla  elde edip  dış kapınızın   zil  anahtarına  takabilebilirmisiniz  ...
  • konut -  ll  manavını  şikayet  ediyorum.Fiatları  hiç düşmütor  Bu ucukkaçık  fiatlarla nerden müşter ibuluyor  ...
    Tarih: 11 Kasım 2008 22:11 Ekleyen:
  • çayyolu portalında kı  google earth
    kuşbakışı  desimlerini nele  çekiyosunuz.
    Çap bu resimleri çekmek için  yoksa helikopter mi kullanıyo.

•    çift  katlı yeşil  otobüslerimizi  istiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzz  ...
    Kokuyodu  mokuyodu ama  hiç  değise  oturararak gidiyoduk .
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!