-
TÜDER'DEN ÖNEMLİ DUYURU
DİKKAT, SAYIN TÜKETİCİLERİMİZ!
Türk Telekom Sabit ücretlerin iptali yönünde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlıkları Türkiye’de tüketiciler lehine kararlar verirken, Türkiye 'deki Tüketici Mahkemeleri bu kararların iptali için Türk Telekom tarafından yapılan başvuruları kabul ederek, anılan kararları Tüketici aleyhine kaldırmaktadır. Şu anda konu YARGIYAY’ a taşınmıştır.
BU NEDENLE, LÜTFEN YARGITAY KARARININ SONUÇLARINI BEKLEYİNİZ.
TÜDER
Yönetim Kurulu
Tarih: 26 Kasım 2008 11:40 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Çayyolu 2 Türkkonuta oturanların ulaşımda çektiği zorluklarda yetkililerin haberi varmı acaba, otobüslerin ne saatleri belli değil ve çok geç geliyor , Angora hattı otobüs sayısı çoğaltılmalı ve dolmuş hattı açılmalı bu yol Türkkonutu söndürdü, insanları perişan etti, artık yeter yetkililer çare bulmalılar
Tarih: 26 Kasım 2008 11:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bu ay doğal gaz tüketimimiz havalar iyi gitmesine rağmen şimdiden 300.YTL sına yaklaştı...Üst kattaki y
atak odaları 16 dereceye salon ve mutfak 22 derecede radyotörler termo metreye bağlı olduğdu halde ...
Tarih: 25 Kasım 2008 22:46 Ekleyen: Beğenme: 0
-
inDiRimDekileR
Kapalı Kapılar Ardinda ( karakutu ) ...
Çayyolu ;
Angora D-ublexs ve 3pleks villaları derneği ile ilgili haberinizi dikkatle okudum ancak meraklı olarak şunları da sormadan edemeyeceğim :
1- Derneğiniz heriki belediyenin canla başla yürüttüğü çayyolu muhitini yeşillendirme çalışmalarına destek verecek mi?
2-Sitenizin yeşil alanların da kaçağa düşen beton
Arma yapıları ve eklerine karşı B E K olacak mısınız ?
3-Aski ye su faturaraları ile açılan o davanın sonucu neden kamuotu ile paylaşılmadı .Yoksa sizin komşu bu meseledede geçen mesele gibi angoradaki sevgili sayın komşularına karşı kıyak mı geçti ...Geçtise nasıl geçti
Bodrum Bodrum Söz
Favorilerime ekle
Seslendiren: M.F.Ö.
Nasıl anlatsam,nerden başlasam, mmmm.....
Bodrum Bodrum, Bodrum Bodrum
Duygu, biraz duygu
Bütün isteğim buydu
Biraz D e n iz, biraz u y k u
Bütün isteğim buydu
Nasıl anlatsam,nerden başlasam
Kaç kişiydik o zaman bak,
Kaç kişi kaldı şimdi
Bodrum Bodrum
Bir zamanlar aşık olmuştum
Ama şimdi ismi neydi unuttum
Bodrum Bodrum, Bodrum ...
TurguTReis
Duygu, biraz duygu
Bütün isteğim buydu
Biraz deniz, biraz uyku
Bütün isteğim buydu
Bir zamanlar aşık olmuştum
Ama şimdi ismi neydi unuttum
Nasıl anlatsam,nerden başlasam
Kaç kişiydik o zaman bak,
Kaç kişi kaldı şimdi
Bodrum Bodrum ...
Tarih: 25 Kasım 2008 22:41 Ekleyen: Beğenme: 0
-
SULTAN PARKI
İsim olaraktan ; F.Sultan parkını ,Sultan parkını , Fatih Sulltan parkını da tabelalarde sıksık okumuştum ...
Sultan Fatih parkı biraz kul aklara değişik geliyor.Bence ya Fatih Sultan Mehmet parkı denilse daha tamamlar , doldurur diye biran düşündüm.
Muhtelif işlerde ;
ileride gelecek zamanlarda şimdiki bu örnek şumlara örnek teşkil edebilir...
MHP 'li olaraktan eski Anap lı REfah lı yatay geçişli AKP li belediye reisi Melih Gökçek caddesi gibi ...
Tarih: 25 Kasım 2008 22:40 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Keçiören Belediye Başkanı T.Altınok ' a
ilçenin içinde inşa edilen teleferik ve tesisleri için BÜYÜKSEYİR BELEDİYE BAŞKANI aracılığı ile iskan ruhsatı verildiğine göre ;
otobüs seferlerinin çayyol'nda birtürlü düzene konulamadığından dolayı hiç değilse yaşamkent ve beysukent arasında teleferik çalıştırılamaz mı ?Ankaralı genç işadamları derneğinin bilgilerine ...
Tarih: 25 Kasım 2008 22:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
CUMHURİYET’İN 85.YILI
Zaman zaman bir çok insan tarafından demokrasi kavramıyla karıştırılsa da;
Cumhuriyet, kelime anlamı olarak halk yönetimi anlamına gelmektedir.
Yani bu gün, çok sağlıklı olamasa da, ülkemizi yönetenleri seçebilmemizi
Cumhuriyet’e borçluyuz.
Bu gün, eğer üzerinde yaşadığımız toprakları vatan olarak
adlandırabiliyorsak.
Ve
Padişahın tebaası değil de Cumhuriyet’in yasalar önünde eşit haklara sahip
yurttaşları oluyorsak, bunu da Cumhuriyet’e borçluyuz.
Burada bir noktayı hatırlatmakta yarar var.
Her ne kadar Devrim Kanunları’yla adları ve unvanları yasaklansa da,
Cumhuriyet’in sonrasında seçme ve seçilebilme kaygısıyla verilen tavizlerin
sonucunda…
Ülkemizde ağalık ve şeyhlik ne yazık ki hala söz sahibi konumdadır.
Hatta ülke yönetiminde bulunan birçok insanın bile, falan şeyhin müridi gibi
anıldığı da göz önüne alınırsa, durumun vahameti daha çok ortaya
çıkmaktadır.
Böyle olunca da; bu kavramlar değil kaldırılmak hala korunmakta ve
kollanmaktadır.
Ama bilinmelidir ki;
Ağanın marabası,
Şeyhin müridi,
Yurttaş olamaz.
Çünkü:
Yurttaş olmak padişahın tebaası gibi edilgen değil, sisteme karşı hak ve
ödevlerin olması demektir.
Yani
Devrim kanunlarıyla kullanılması yasaklanan bazı unvanlar, onları oluşturan
maddi koşullar tarihten silinip atılmadığı sürece gerçek anlamda ortadan
kaldırılamaz.
Diğer yandan
Cumhuriyetimiz kurulduğu günden beri hiç olmadığı kadar tehdit altındadır.
Her ne kadar Atatürk Cumhuriyet’in Nasıl tehlikeye gireceğini Gençliğe
Hitabe’sinde çok açık olarak anlatmış olsa da sanıyorum; toplumca
aymazlığımızdan ya da mücadeleyi sevmememizden, belki de rahatı sevip, tebaa
olmayı daha kolay bulmamızdan olabilir. Kimbilir…
Bu gün gelinen noktada;
O günlerde bağımsız olmak, hiç kimseye, hiç bir ülkeye muhtaç olmamak için
kurulan sanayimiz neredeyse yok edilmiştir.
Bu günün AB ve ABD’si ülkemize o günkü koşullarda yırtıp attığımız Sevr’i
hemen her gün dayatmaktadırlar.
Ve hemen her gün, yine bu ülkeler tarafından tıpkı Sevr gibi
parçalandığımızı gösteren haritalar birbiri ardına yayınlanmakta, böylece
bir yandan bizi buna alıştırmaya çalışırlarken, diğer yandan da tepkimiz
ölçülmektedir..
Yani kısacası…
Bu gün de ulus devletimiz ve Üniter yapımız yok edilme tehdidiyle karsı
karsıya bulunmaktadır.
Ama tüm bu olumsuz koşullar bizi hiçbir şekilde umutsuzluğa düşürmemelidir.
Çünkü artık nereden destek alacağımızı çok iyi biliyoruz;
“Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”
M.Kemal ATATÜRK29-10-2008
Tarih: 25 Kasım 2008 02:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sıdıka Avar Türkiye’nin yetiştirdiği efsane öğretmenlerden. Efsanenin yetiştirdiği dağ çiçeği kendisinden sonraki çiçekler için filiz oldu dal verdi, sürgün verdi ve eğitim sevdalıları kocaman bir çınar oldular.
... Teyzemin ilk öğretmenliği sırasındaki bir anısını anlatmadan geçemeyeceğim.
sırasındaki bir anısını anlatmadan geçemeyeceğim. Anadolu’nun bir dağ köyünde çalıştığı sırada sınıfa müfettiş geliyor. Bu sırada dağ çiçekleri çocuklar yeni yeni okumayı öğenmişler. Müfettiş tahtaya “ civciv” yazarak bir öğrenciyi yazdığını okutmak için kaldırıyor. Çocuk çok doğal bir şekilde “cücük” diyor. Bu durum üzerine teyzem tahtaya “civciv civciv civciv” diye tekrar yazarak hep birlikte çocuklara sesli bir şekilde okutuyor ve tekrar başka bir öğrenciyi tahtaya çıkartarak “ oku bakalım” der, öğrenci yine “cücük cücük cücük” diye okur tahtada yazılan “civcivi”.
Evet, eğitim sevdalıları bu zor şartlar altında çalışıp didiniyorlar yıllarca. Genç Türkiye’ye önderimizin açtığı yolda gençler yetiştirmek için.
Burada eğitim sevdalılarından başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve görmeden tanıyıp sevdiğim Sıdıka Avar öğretmenimle birlikte yollarımın kesiştiği hayatıma ışık tutan öğretmenlerden bazılarını anlatmaya çalıştım. Ne mutlu onlara ve tüm öğretmenlere.
Son olarak bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa yirmi dokuz harf için yirmi dokuz kere kırk yıl kölesiyiz öğretmenin. (Ali Rıza Bin boğa şarkısı )
Pınar Atay 27.10.2008
Tarih: 24 Kasım 2008 23:27 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Anıların İçinden Öğretmenlerimiz
Öğretmenlik ve eğitimcilik nedir diye sorduğumda aklıma ilk gelen başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kendisine 1936 yılında yiğitlik ve kahramanlığıyla ilgili şiir yazan Behçet Kemal Çağlar’a “Olmamış. Benim asıl niteliğim var ki onu hiç yazmamışsın. Benim asıl kişiliğimdir, ben milletimin öğretmeniyim, bunu yazmamışsın.” der. Bu sözleriyle öğretim ve eğitime ne kadar önem verdiğini ve önemsediğini anlatmak istemiştir.
Evet, Önderimiz aynı zamanda bizim ilk öğretmenimizdi. Cumhuriyetimizin ilanından sonra yurdum insanın cehaletinin giderilmesi için birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Öy le ki kara tahtanın başına geçecek memleketi il il dolaşacak okuma, yazma ve öğrenme seferberliği başlatacak kadar öğretmendi. Eğitimi kırsal bölgelere taşıyacak kadar öğretmendi. O bir eğitim sevdalısıydı.
Sevgili önderimiz geleneksel eğitime her zaman karşı çıkmış, sorun çözen, üretici insan yetiştirilmesini amaçlayan bir eğitim düzeni istemişti. Öğretim ve eğitim için hayatı boyunca çalışmalarını sürdürmüştü.
Onun matematik dersiyle arası çok iyiydi. 1936/1937 yılları arasında birçok geometri terimini Türkçeleştirerek dilimize kazandırmıştı.
O sadece öğretmenlik yapmamış, geleceğin öğretmenlerine de ışık olacak birçok miras bırakmıştı. O miras kendisinin öğretmenlere bıraktığı altı ndeğerindeki sözleriydi. Bu sözlerin içinde en önemlisi de yeni nesilleri genç Türkiye öğretmenlerine emanet etmesidir.
İşte o genç öğretmenlerden birisi de dedem Hidayet Bayraktır. Kendisi genç cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olup, kırk altı sene altı ay başöğretmenl
-
Yah$i kapitalizm ...
çayyolu sakinlerine,
site yönetimlerine ve site görevlilerine ,
ve çayyolu eşrafınını ileri gelenlerine ....
Bölgemizdeki mahalle ve sokaklarımızı canla başla temizlemeye çalışan çevre temizlik görevlileri servisle hergün polatlıdan getirilip götürülmekte ...
Ancak yeni-mahalle belediyesi bünyesinden ihaleyi kazanan bursalı işadamı , işçilerinden bir öğlen yemeği kumanyasını bile esirgediği ; görevlilerinse bu nedenle çaresizlik içinde polatlı 'daki evlerinden getirdikleri çıkınları ve bu çıkınları sitelerin bahçe ferfojelerrine asmalarından anlaşılmaktadır...
Bölgemizde bu konuyu gören duyarlı bazı site yönetimleri sırayla , asgari ücretle çalıştırılan çavre temizlik görevlilerimizi sitelerine davet edip öğle yemeği vermektedirler...
Sevgili çayyolu sakin ve sakineleri küçük hayır işleri yapmak için illa ki ;
boğazlar + sorunu + meseslesinin
AK -lımıza düştüğü Recep Ramazan aylaRınını beklememize gerek yok ki diye düşünüyorum...Ayrıca bu tip çarpıcı örnrkler cemiyetlerin içinde çoğalırsa belki belki de bazı merhametsiz i$verenlerde böylelikle hizaya çekilir ...