Gazete sayfasındaki duruşları da ilgisiz gibiydi.
Gazetemiz Cumhuriyet'in ilgili fotoğraflı bir haber yer alıyordu. Sinemanın -71 yaşında bile güzel kadını- Sophia, kendisine verilen ödülü sanatsever Şakir Eczacıbaşı 'nın elinden alıyor, bu ödülü Oskar ödüllerinin arasına koyacağını söylüyordu. Sophia Loren, sadece oyunculuğu ile değil, kişiliği ile de saygı duyulan güzel bir İtalyan kadınıydı. Yanında duran kendisinden kısa ve şişman Carlo Ponti ona yakıştırılamaz, film yapımcısı olduğu için bu şansa kavuştuğu sanılırdı. Öyle olmadığı sonradan anlaşıldı, Sophia Loren salt güzel bir kadın olmanın ötesine geçerek kişiliği ile, eş olarak sadakati ile saygı uyandırdı.
Ancak gazetemizin 8. sayfasında bu haberin hemen yanında bir haber daha vardı: Kanada foklarının katliamına tepki. Birkaç gündür ''Kanada foklarının avlanması'' çok önemli bir haber olarak dünya ajanslarından geçiyordu. Kanada hükümeti, yılın bu günlerinde fokların avlanmasına izin veriyor, fok avcıları da ''fokların kafalarına vurup uyuşturarak canlı olarak derilerini yüzüyorlardı'' . Bir hayvanın derisini canlı canlı yüzmek? Evet, canlı olarak yüzülmesi gerekiyordu, çünkü hayvan ölürse derinin kalitesi bozuluyordu. Nasıl teknik ama? Olayda yaşatılan vahşet dünya hayvanseverlerini ayağa kaldırmıştı. Bütün hayvanseverler, Kanada'nın deniz ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunuyorlardı. Haberde ''Kanada'da iki gündür süren avda 30 bin 800 fokun öldürüldüğü'' bildiriliyordu. Bu olayın belgeseli yapılsa da bütün sinemalarda
Tarih: 31 Aralık 2008 19:18 Ekleyen: Beğenme: 0
yeniyıl dada hep beraber ba$ba$a olmak ümidiyle...
Tarih: 31 Aralık 2008 18:22 Ekleyen: Beğenme: 0
Mevlütte fidan dağıtan kişiyi kutluyorum bu etkinliğin tüm türkiyede adet haline gelmesini diliyorum.
Tarih: 31 Aralık 2008 18:22 Ekleyen: Beğenme: 0
Su 6 ' nda biyolojik deneyler :
Delil Tesbit Dosyası !
1. d e n e y
Musluğu aç.
Gözlüğünü yıka .
Kurulamadan biraz bekle
Lakelere bak !!
Ne görüyorsun !?
S - ü l f a t
2. d e n e y
Mutfak bataryalarını aç. Kapat.
sonra evvyeleri derin derin kokla .
ne kokuyor !
L
Tarih: 31 Aralık 2008 18:16 Ekleyen: Beğenme: 0
--------------------------------------------------------------------------------
Genç Osman Marşı
Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak
Beline bağlamış ibrişim kuşak of of.
Aman Askerin içinde birinci uşak
Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of.
Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan
Bağdat’ın içime girilmez yastan of of.
Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan
Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of.
Of of Bağdat’ın kapısını Genç Osman açtı
Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of.
Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı
Allah Allah de
Tarih: 30 Aralık 2008 21:38 Ekleyen: Beğenme: 0
06 An -k a (r) a da uluslarası k ı r i z !!!
Ç İ Ç EK hastalığı yeniden hortladı !
Tarih: 30 Aralık 2008 21:38 Ekleyen: Beğenme: 0
T İ P meselasi !
Başbakan'ın simitçisi neden kovuldu?
Başbakan Erdoğan’a simit satan ve 100 YTL bahşiş alan Özer Yalnız işsiz kaldı.
Tezgah sahibi fırıncının 100 YTL bahşişi kendisiyle paylaşmasını istediğini söyleyen Yalnız "Bahşişi paylaşmayınca işten atıldım. Şimdi Başbakanımızın yardım eli uzatmasını bekliyorum" dedi.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın simit alarak 100 YTL bahşiş verdiği 17 yaşındaki simitçi Özer Yalnız, iddiaya göre bağlı çalıştığı fırın sahibine bahşişin yarısını vermeyi kabul etmeyince işinden oldu.
Tarih: 30 Aralık 2008 21:37 Ekleyen: Beğenme: 0
zehri ancak yaklaşana değiyor
bedelini safiyetle zırhlanıyor uzağındakiler..
soluk benizli bir oğlandı mirası,
konuşmasını beceremeyen el almazdan evvel mürşidinden,
adam yerine kondu adamcıklarca
sahici her ne varsa unuttu sahirliğinde
bilge olamadı o da diğerleri gibi
bilindik imgeler üstü kapalı ucuz teşbihler
mefhumların adi dansı dolaşmış sözünde şavksız hülyalar
bir şeyler biliyor belli
ama bildiklerini kullanamayacak kadar aciz beyni...
ahlat ağacının altına oturmuş
ahlatlara bakıyorum mintanları donları ter içinde
sevici oğlanlar gibi sarılıyorlar ihtirasla faziletsizliklerine
ahlat ağacının altına oturmuş
bir cigara yakmış , bir türkü tutturmuşum uzak ova düşlerimle
sazlı sözlü gülüyorum soysuzluklarına manzumemle
bakıyorum ve tir tir titriyor ozan kanım
bir cigara daha yakıyorum keyiflenerek ,
âşıklarım var benim âşıklarım...
mürşit efendi bilgece sıvazlıyor yüzünü
'bunlara da şeyhlik kaldı ya ezgi kız' diyor
çivisi sökülen herşey gibi dünya yamyamlarına ve sadetine gömülüyor böyle bir gecede..
cehennemin şeyhi
cennetimde yerin yoksa
seviştiğin zebanilerinle,kan kokularıyla kirli dişlerini yalayacaksın
yak artık kendini,
tüten ne varsa savuralım küllerinden
çöplüklerin içinde elbet bir alıcısı çıkacaktır ,buruştur gayri kağıt bedenini...
şeyh efendi uykusunu dalarken riyakarca
ben ahlat ağacının altında son bir cigara daha yakıyorum
keyiflendim çağırmalıyım ötelere tiz bir türkü şimdi
"şeriatın tarikatın binası
gönüllerden siler mürşitler pası
marifette işittiremez sesi
hakikatta gizli sırra eremez
Tarih: 30 Aralık 2008 21:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Alındı :
"
* Isim : Levent Soy Isim: Sönmez
IP Numarası: 94.123.94.XXX
Email Adresi: Yazılmamış
Web Adresi: Yazılmamış
BEkleme Tarihi 30.12.2008 11:54:27
Mesaj (7162):
Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin Ümitköy-Çayyolu bölgesini unuttuğu dün yine hatırlandı.Kar yağdı böyle oldu...Arabalar kaydı,otobüs güzergahları değişti,insanlar dondurucu soğukta yürüdü,maddi hasarlı kazalar oldu,bu durum karşısında insanlarımız yine içinden de olsa ağzını bozdu...Acaba bölge halkı olarak apartman yönetimleri aracılığıyla para toplayıp 1 adet kar temizleme ve tuz -lama aracı alsak mı ? Hiç olmazsa Deniz de t u z onlar da p a r a kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.Yoksa ümitler bir başka kışa mı kalacak ?
Sevgiyle kalın.
"
Tarih: 30 Aralık 2008 21:27 Ekleyen: Beğenme: 0
Çankaya ve Yenimahalle Belediyelerinin Ümitköy-Çayyolu bölgesini unuttuğu dün yine hatırlandı.Kar yağdı böyle oldu...Arabalar kaydı,otobüs güzergahları değişti,insanlar dondurucu soğukta yürüdü,maddi hasarlı kazalar oldu,bu durum karşısında insanlarımız yine içinden de olsa ağzını bozdu...Acaba bölge halkı olarak apartman yönetimleri aracılığıyla para toplayıp 1 adet kar temizleme ve tuzlama aracı alsak mı ? Hiç olmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.Yoksa ümitler bir başka kışa mı kalacak ?
Sevgiyle kalın.
Tarih: 30 Aralık 2008 11:54 Ekleyen: Beğenme: 0