Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• en az birincisi kadar geçerli.

* * *

Üstelik çok önemli bir başka faktör daha var.

Gökçek'in adaylığının açıklanması sürecinde çok kritik bir an yaşandı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın devreye girdiği an.

Arınç, açıkça Melih Gökçek'e tavır koydu ve aday yapılmamasını istedi.

Altı yıllık AKP iktidarı bize şunu gösterdi:

Arınç bir konuda devreye girdi mi, ibre ondan yana ağır basıyor.

Mesela, Erdoğan ve Gül dışında bir cumhurbaşkanı adayının çıkarılmasına o máni oldu.

"Müslüman bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" sloganı onundu ve öyle etkili bir slogandı ki, kimse önünde duramadı.

O nedenle Arınç devreye girdiği an, çoğu insan "Gökçek'in işi bitti" diye baktı.

O yüzden merak ediyorum.

Gökçek bu kudreti nereden alıyor?

Arınç gibi eski bir  45 ' lik olarak ağabeylik gücü yok.

Kemal Abi gibi tarikat gücü desen yok.

Eşinin başı açık.

Kılıçdaroğlu'na karşı savaşı kaybetmiş, başı gözü yarılmış.

Başbakan, o kudretli tek adam, kapısında süründürmüş, onu istemediğini her halinden belli etmiş.

Ama iş karar noktasına gelince, elini tutup kamuoyunun karşısına geçmiş ve "Melih kardeşimle birlikte yürüyeceğiz" demiş.

* * *

Siyasetin sıradan ayak oyunları mı?

Yok, o kadar basit olduğunu sanmıyorum.

Benim tarafımdan bakıldığında görünen manzara, "Başbakan inlete inlete aday yaptı" değil.

Daha çok, "Melih Gökçek bastıra bastıra aldı".

Yani öyle görünüyor...

GÜLÜMSÜN -HÜRRİYET
    Tarih: 04 Ocak 2009 21:41 Ekleyen:
  • "Başbakan inlete inlete aday yaptı!!!" Ertuğrul Özkök, Gökçek'in adaylık serüvenini yazdı!!!
    Onu kaşı gözü şişmiş, mostrası dağılmış, perişan bir boksöre çevirdi ve o halde seçim ringine salıverdi.

İnlete inlete mi, bastıra bastıra mı

BEN, Melih Gökçek olayını anlamadım.Çünkü şu soruya makul bir cevap bulamadım:

Başbakan, Gökçek'i niye inim inim inletti ve sonunda yine onu aday gösterdi?

Bunu sadece "Burnunu sürterek oraya çıkarmak istedi" mantığıyla açıklamak mümkün değil.

Başbakan ile Gökçek arasında bir çekişme olduğu kesin.

Peki bu sürtüşmeden kim galip çıktı?

Piyasada oluşan söylentiye göre, Başbakan Erdoğan kazançlı çıktı.

Melih Gökçek'in kolunu kanadını kırdı.

Façasını, fiyakasını bozdu, raconunu yerle bir etti.

Onu kaşı gözü şişmiş, mostrası dağılmış, perişan bir boksöre çevirdi ve o halde seçim ringine salıverdi.

Şimdi ben çıkıp bunun tam tersini söylersem ne olur?..

Benim gözümde de durum şöyle:

Erdoğan, partisinin tek hákimi. Partideki her adayın, her milletvekilinin istikbali onun parmağının ucunda.

Eğer işaret parmağı ile birini gösterirse ihya oluyor.

Yok başparmağı ile aşağı doğru bir hareket yaparsa adamın kellesi gidiyor.

Melih Gökçek böyle bir lider karşısına çıkıp, tabiri caizse, kendini "bastıra bastıra" aday yaptırdı.

Erdoğan, istemediği halde Gökçek'i aday göstermek zorunda kaldı.

Benim yorumum da böyle.

İnanıyorum ki, bu tez de en az birincisi kadar geçerli.

* * *

Üstelik çok önemli bir başka faktör daha var.

Gökçek'in adaylığının açıklanması sürecinde çok kritik bir an yaşandı.

Tarih: 04 Ocak 2009 21:41 Ekleyen:
  • Ve Gafçı müdür gitti!!! Doğalgazdan ölen gençlere iftira atmıştı!!!
    Ankara'da doğalgazdan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden gençlerin ardından "Gençler evde çıplaktı" diye açıklama yapan Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.

Ankara'da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifa etti.
    İstifasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sunan Demir, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, "Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum" dedi.

Demir ölen gençlerle ilgili "yarı çıplaktı" şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtirken "Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum" dedi
    Tarih: 04 Ocak 2009 21:38 Ekleyen:
  • Bıyıkşehir Belediyesi fen işlerinde  ;
    geleceği yönetebilecek vasıflara sahip  kadrolu
    şehir planlamacıları ve  kaldırımları iklimlendirme  mihendisleri  varmı ?
    Eğer bu kadrolarda vazife iştigal eden  persokel varsa  Başkentin kış iklimini  bilmezlermi ki   bu memlekete  vızırvızır  üst dokusu dış mekana kışın elverişli olmayan  hiltonun  loby  taşlarından  döşerler .
    Kaldırımlaınızda  kayıp düşüp düşüp oturuyoruz beyler .
    Tarih: 04 Ocak 2009 21:25 Ekleyen:

•                Ege  Mahallesi [ tuzluçayır  ]

Yenimahalleye eylem koyan  yakaaçık  kadınlardan  sonra  bugun Ege mahallesinin
    kadınlarından bir gurup  EGO Otobüs Dairesi Başkanlığınna  karşı  kızılayın  göbeğinde  saat  18.oo civarında  eylem koyup  trafiği tekyönlü kapattı ...
        Meğerse onların  durumu çayyolundan da  daha betermiş ...
       Kara kışta   duraklara otobüsler nerdeyse hiç mi hiç gelmiyormuş...
       Kadınlar iddialarının  en çarpıcı olanını ise ,
    yolun açılması için olay yerine koşan  trafik Polislerine  ilettiler  :
        " Ege mahallesinde  genellikle Alevilerin oturduğu  bilindiğinden   bize G ö k ç e k  otobüs vermiyor ! "

Sayın   büyük başkanın  etrafındaki danişmentleri  kralımız  D-ahatsız olmasın diye  bu tür havadisleri  kendisine ucurmuyorlardır  ama  biz  genede  herşeye rağmen  bulunduğu  mevkiye   değer verdiğimizin 6 ' nı bir kere daha çizerek çizerek  tuzluçayır  ve  ege mah.
    de oturan vatandaşların  bu tesbitlerinde  yanıldığını en kısa zamanda ispat etmesini bekliyoruz...
    hiç geçikmeden  !
    Tarih: 03 Ocak 2009 20:50 Ekleyen:
  • EGO ' nun  timsah  gözyaşları  !

Baca kesitleri  ( tuğla çapları  ) yetersiz olmasına  rağmen  çayyolu toplu konut alanındaki  sitelerin çoğuna
    hem çatlaklarına rağmen baca çaplarının kesitinin yetersizliğine  hemde gaz kaçağına   neden olabilecek  baca sıva çatlaklarına rağmen baca çaplerının kesitinin yetersizliğine  hemde bacalara  uygun raporları verildiği  benim gibi bütün doğalgaz firmalarının teknik servislerinde çalışan bütün elemanlar tarafından başından beri çokiyi bir şekilde bilinmektedir .
           Ancak buna rağmen  bacalı kombi  kullanmaya ısrarla devam eden  bazı  tüketiciler  özellikle hafta sonlarında   tatil olması ve çoğunlukla herkesin evde olması sebebitle bacaların çekmemesi  ve ikide birde sensörlerinin atması  üzerine  KOMBİ SENSÖRLERİNE  ÖZELLİKLE SENSÖR ATMASIN DİYE KİBRİT ÇÖPLERİ  KOYDUKLARI  TARAFIMIZCA BİLİNMEKTEDİR.
          Oysa  baca kesit  kifayetsizliği  sonucunda kendini korumak için devreden çıkmak isteyen cihaz  
    şhunt baca içindeki yuva bacada  ciğ gaz biriktirmesi neticesinde
    neticesinde eynı bacaya bağlı mutfak aspiratörünün çalışması  sonucunda biayı  havaya  bile ucurabilir.
           Bu nedenle EGO ' nun  baca birimi
    İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI TEFTİŞKURULU BAŞ MÜFFETTİŞLERİ TARAFINDAN enine  boyuna  gözlerinin  yaşına  bakmadan araştırılıp soruşturulup incelenmelidir .
           Bilkenti  gençlerin anısına  ...
           Hiç zaman kaybetmeden , savsaklamadan
    biran evvel ...

Tarih: 03 Ocak 2009 20:43 Ekleyen:
  • Çayyolu Patformunu  batıkent'den takip ediyorum.Ömcelikle  verilen bütün bilgiler için herkese  teşekkür ediyorum.
    Ben batıkent'de bulunan bir koop. de zamanında iki dönem denetim kurulu üyeliği yaptım.Bu vesileyle , binalara gaz bağlatılması esnasında  koop. başkanımızın ve  yönetim kurulu üyelerimizin Ankara EGO. Gaz Dairesi Başkanlığı Baca Etüt Servisinin  bazı görevlileri ( baca )ile yaşadıkları  monologları  ;
    Koop. Kanunu Gizli sırlar öğretisi maddesine  göre burada  "  üyelerin menfaatleri  gereği  " acıklayamıyacağım.
    Ancak o dönemde koop. başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin denetim kuruluna ,bize verdikleri şifahi bilgilere  göre  Ankara EGO Genel Müdürlüğü Baca Etüt Servisinin  uygulamaları  koop. imizin bağlı bulunduğu üst birlik toplantılarında  her defasında tartışılmasına rağmen bir çözüm bulunamaış  ve  ...
    Şimdi  ölen gençlerin ardından hiç değilse zamanın koop. yetkilileri  ve apt. yöneticileri özellikle
    o yıllarda  baca servisinde yaşadıkları olumsuz nılarını  hiç değilse vijdanlarını temizlemek  gayesiyle  açıklamalıdırlar.

Saygılarla...
    Tarih: 03 Ocak 2009 20:40 Ekleyen:
  • Masal Masal Matitas...

Kıdemli bir dostuma dün sordum:

- Ülkenin durumunu nasıl görüyorsun?..

Kendisinden hiç ummadığım bir üslupla yanıt verdi:

“Masal masal matitas
    Kaynanamın kıçı tas...”

Düşündüm.. düşündüm.. işin içinden çıkamadım...

Acaba ne demek istemişti?..
    Tarih: 03 Ocak 2009 20:39 Ekleyen:
  • Tekrar secilmesi 999,9% ihtimal dahilinde olan Melih Gokce ve Ahmet Duymaz Bey'leri en kalbi duygularimla tebrik ediyorum.

Çünkü; "Bir başkadır benim memleketim"

Tarih: 03 Ocak 2009 20:32 Ekleyen:
  • Pireler berber iken, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken,' böyle başlardı eski zaman masalları. Dinleyene, 'Olağanüstü şeyler işiteceksin şimdi, hazır ol' mesajıydı bu.
    Son günlerde olup bitenlere bakıyorum, masal dünyası kadar inanılmaz geliyor.
      N ' olmuş yani, o kadar da büyütecek bir şey yok canım,
    Tarih: 03 Ocak 2009 20:29 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!