-
en az birincisi kadar geçerli.
* * *
Üstelik çok önemli bir başka faktör daha var.
Gökçek'in adaylığının açıklanması sürecinde çok kritik bir an yaşandı.
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın devreye girdiği an.
Arınç, açıkça Melih Gökçek'e tavır koydu ve aday yapılmamasını istedi.
Altı yıllık AKP iktidarı bize şunu gösterdi:
Arınç bir konuda devreye girdi mi, ibre ondan yana ağır basıyor.
Mesela, Erdoğan ve Gül dışında bir cumhurbaşkanı adayının çıkarılmasına o máni oldu.
"Müslüman bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" sloganı onundu ve öyle etkili bir slogandı ki, kimse önünde duramadı.
O nedenle Arınç devreye girdiği an, çoğu insan "Gökçek'in işi bitti" diye baktı.
O yüzden merak ediyorum.
Gökçek bu kudreti nereden alıyor?
Arınç gibi eski bir 45 ' lik olarak ağabeylik gücü yok.
Kemal Abi gibi tarikat gücü desen yok.
Eşinin başı açık.
Kılıçdaroğlu'na karşı savaşı kaybetmiş, başı gözü yarılmış.
Başbakan, o kudretli tek adam, kapısında süründürmüş, onu istemediğini her halinden belli etmiş.
Ama iş karar noktasına gelince, elini tutup kamuoyunun karşısına geçmiş ve "Melih kardeşimle birlikte yürüyeceğiz" demiş.
* * *
Siyasetin sıradan ayak oyunları mı?
Yok, o kadar basit olduğunu sanmıyorum.
Benim tarafımdan bakıldığında görünen manzara, "Başbakan inlete inlete aday yaptı" değil.
Daha çok, "Melih Gökçek bastıra bastıra aldı".
Yani öyle görünüyor...
GÜLÜMSÜN -HÜRRİYET
Tarih: 04 Ocak 2009 21:41 Ekleyen: Beğenme: 0
-
"Başbakan inlete inlete aday yaptı!!!" Ertuğrul Özkök, Gökçek'in adaylık serüvenini yazdı!!!
Onu kaşı gözü şişmiş, mostrası dağılmış, perişan bir boksöre çevirdi ve o halde seçim ringine salıverdi.
İnlete inlete mi, bastıra bastıra mı
BEN, Melih Gökçek olayını anlamadım.Çünkü şu soruya makul bir cevap bulamadım:
Başbakan, Gökçek'i niye inim inim inletti ve sonunda yine onu aday gösterdi?
Bunu sadece "Burnunu sürterek oraya çıkarmak istedi" mantığıyla açıklamak mümkün değil.
Başbakan ile Gökçek arasında bir çekişme olduğu kesin.
Peki bu sürtüşmeden kim galip çıktı?
Piyasada oluşan söylentiye göre, Başbakan Erdoğan kazançlı çıktı.
Melih Gökçek'in kolunu kanadını kırdı.
Façasını, fiyakasını bozdu, raconunu yerle bir etti.
Onu kaşı gözü şişmiş, mostrası dağılmış, perişan bir boksöre çevirdi ve o halde seçim ringine salıverdi.
Şimdi ben çıkıp bunun tam tersini söylersem ne olur?..
Benim gözümde de durum şöyle:
Erdoğan, partisinin tek hákimi. Partideki her adayın, her milletvekilinin istikbali onun parmağının ucunda.
Eğer işaret parmağı ile birini gösterirse ihya oluyor.
Yok başparmağı ile aşağı doğru bir hareket yaparsa adamın kellesi gidiyor.
Melih Gökçek böyle bir lider karşısına çıkıp, tabiri caizse, kendini "bastıra bastıra" aday yaptırdı.
Erdoğan, istemediği halde Gökçek'i aday göstermek zorunda kaldı.
Benim yorumum da böyle.
İnanıyorum ki, bu tez de en az birincisi kadar geçerli.
* * *
Üstelik çok önemli bir başka faktör daha var.
Gökçek'in adaylığının açıklanması sürecinde çok kritik bir an yaşandı.
Tarih: 04 Ocak 2009 21:41 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ve Gafçı müdür gitti!!! Doğalgazdan ölen gençlere iftira atmıştı!!!
Ankara'da doğalgazdan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden gençlerin ardından "Gençler evde çıplaktı" diye açıklama yapan Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.
Ankara'da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifa etti.
İstifasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sunan Demir, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, "Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum" dedi.
Demir ölen gençlerle ilgili "yarı çıplaktı" şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtirken "Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum" dedi
Tarih: 04 Ocak 2009 21:38 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Bıyıkşehir Belediyesi fen işlerinde ;
geleceği yönetebilecek vasıflara sahip kadrolu
şehir planlamacıları ve kaldırımları iklimlendirme mihendisleri varmı ?
Eğer bu kadrolarda vazife iştigal eden persokel varsa Başkentin kış iklimini bilmezlermi ki bu memlekete vızırvızır üst dokusu dış mekana kışın elverişli olmayan hiltonun loby taşlarından döşerler .
Kaldırımlaınızda kayıp düşüp düşüp oturuyoruz beyler .
Tarih: 04 Ocak 2009 21:25 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ege Mahallesi [ tuzluçayır ]
Yenimahalleye eylem koyan yakaaçık kadınlardan sonra bugun Ege mahallesinin
kadınlarından bir gurup EGO Otobüs Dairesi Başkanlığınna karşı kızılayın göbeğinde saat 18.oo civarında eylem koyup trafiği tekyönlü kapattı ...
Meğerse onların durumu çayyolundan da daha betermiş ...
Kara kışta duraklara otobüsler nerdeyse hiç mi hiç gelmiyormuş...
Kadınlar iddialarının en çarpıcı olanını ise ,
yolun açılması için olay yerine koşan trafik Polislerine ilettiler :
" Ege mahallesinde genellikle Alevilerin oturduğu bilindiğinden bize G ö k ç e k otobüs vermiyor ! "
Sayın büyük başkanın etrafındaki danişmentleri kralımız D-ahatsız olmasın diye bu tür havadisleri kendisine ucurmuyorlardır ama biz genede herşeye rağmen bulunduğu mevkiye değer verdiğimizin 6 ' nı bir kere daha çizerek çizerek tuzluçayır ve ege mah.
de oturan vatandaşların bu tesbitlerinde yanıldığını en kısa zamanda ispat etmesini bekliyoruz...
hiç geçikmeden !
Tarih: 03 Ocak 2009 20:50 Ekleyen: Beğenme: 0
-
EGO ' nun timsah gözyaşları !
Baca kesitleri ( tuğla çapları ) yetersiz olmasına rağmen çayyolu toplu konut alanındaki sitelerin çoğuna
hem çatlaklarına rağmen baca çaplarının kesitinin yetersizliğine hemde gaz kaçağına neden olabilecek baca sıva çatlaklarına rağmen baca çaplerının kesitinin yetersizliğine hemde bacalara uygun raporları verildiği benim gibi bütün doğalgaz firmalarının teknik servislerinde çalışan bütün elemanlar tarafından başından beri çokiyi bir şekilde bilinmektedir .
Ancak buna rağmen bacalı kombi kullanmaya ısrarla devam eden bazı tüketiciler özellikle hafta sonlarında tatil olması ve çoğunlukla herkesin evde olması sebebitle bacaların çekmemesi ve ikide birde sensörlerinin atması üzerine KOMBİ SENSÖRLERİNE ÖZELLİKLE SENSÖR ATMASIN DİYE KİBRİT ÇÖPLERİ KOYDUKLARI TARAFIMIZCA BİLİNMEKTEDİR.
Oysa baca kesit kifayetsizliği sonucunda kendini korumak için devreden çıkmak isteyen cihaz
şhunt baca içindeki yuva bacada ciğ gaz biriktirmesi neticesinde
neticesinde eynı bacaya bağlı mutfak aspiratörünün çalışması sonucunda biayı havaya bile ucurabilir.
Bu nedenle EGO ' nun baca birimi
İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI TEFTİŞKURULU BAŞ MÜFFETTİŞLERİ TARAFINDAN enine boyuna gözlerinin yaşına bakmadan araştırılıp soruşturulup incelenmelidir .
Bilkenti gençlerin anısına ...
Hiç zaman kaybetmeden , savsaklamadan
biran evvel ...
Tarih: 03 Ocak 2009 20:43 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Çayyolu Patformunu batıkent'den takip ediyorum.Ömcelikle verilen bütün bilgiler için herkese teşekkür ediyorum.
Ben batıkent'de bulunan bir koop. de zamanında iki dönem denetim kurulu üyeliği yaptım.Bu vesileyle , binalara gaz bağlatılması esnasında koop. başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin Ankara EGO. Gaz Dairesi Başkanlığı Baca Etüt Servisinin bazı görevlileri ( baca )ile yaşadıkları monologları ;
Koop. Kanunu Gizli sırlar öğretisi maddesine göre burada " üyelerin menfaatleri gereği " acıklayamıyacağım.
Ancak o dönemde koop. başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin denetim kuruluna ,bize verdikleri şifahi bilgilere göre Ankara EGO Genel Müdürlüğü Baca Etüt Servisinin uygulamaları koop. imizin bağlı bulunduğu üst birlik toplantılarında her defasında tartışılmasına rağmen bir çözüm bulunamaış ve ...
Şimdi ölen gençlerin ardından hiç değilse zamanın koop. yetkilileri ve apt. yöneticileri özellikle
o yıllarda baca servisinde yaşadıkları olumsuz nılarını hiç değilse vijdanlarını temizlemek gayesiyle açıklamalıdırlar.
Saygılarla...
Tarih: 03 Ocak 2009 20:40 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Masal Masal Matitas...
Kıdemli bir dostuma dün sordum:
- Ülkenin durumunu nasıl görüyorsun?..
Kendisinden hiç ummadığım bir üslupla yanıt verdi:
“Masal masal matitas
Kaynanamın kıçı tas...”
Düşündüm.. düşündüm.. işin içinden çıkamadım...
Acaba ne demek istemişti?..
Tarih: 03 Ocak 2009 20:39 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Tekrar secilmesi 999,9% ihtimal dahilinde olan Melih Gokce ve Ahmet Duymaz Bey'leri en kalbi duygularimla tebrik ediyorum.
Çünkü; "Bir başkadır benim memleketim"
Tarih: 03 Ocak 2009 20:32 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Pireler berber iken, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken,' böyle başlardı eski zaman masalları. Dinleyene, 'Olağanüstü şeyler işiteceksin şimdi, hazır ol' mesajıydı bu.
Son günlerde olup bitenlere bakıyorum, masal dünyası kadar inanılmaz geliyor.
N ' olmuş yani, o kadar da büyütecek bir şey yok canım,
Tarih: 03 Ocak 2009 20:29 Ekleyen: Beğenme: 0