NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
ELMA İLE AYNI SEPETE KOYULAN ARMUTUN ELMA OLMAYACAĞINI ANLADIĞIMIZ ZAMAN
FATİH ALTAYLI-HABERTÜRK
Tarih: 10 Ocak 2009 21:33 Ekleyen: Beğenme: 0
[4]
çinde bir korku belirdi. Çok tuhaftı. Sanki yıllardır kimsenin yolu buralara düşmemişti ve üzerinde yürüdüğü toprak sanki yıllardır üzerine basrlmamış gibi dolgundu. içi yine ürperdi. Yıllarca insanlarr buraya gelmekten ahkoyan şeyin ne olduğunu merak etti.
Artık ormanln içindeydi ve geri dönmek istese bile artık çok geçti. Orman o kadar karanlıktı ki önünü bile göremiyordu. Tek görebildiği dolunayln ıŞığı 6 'nda panıdayan yapraklardı. Bilmiyordu ama bu onun dolunayı son görüşüydü. Tıpkı bir düş gibiydi. Belki de buraya Düş Ormam denmesinin nedeni buydu. Karanhk olmasına rağmen yapraklarda gökkuşağının renkleri dans ediyordu.
Tarih: 10 Ocak 2009 21:32 Ekleyen: Beğenme: 0
Manisa yakın tarihimizin önemli gelişmelerine tanıklık etmiş bir kentimizdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Türk İstiklaı Savaşı'nın bütün zorluklarına katlanmak zorunda kalan Manisa, Cumhuriyetin önemli olaylarına da yakından şahit olmuştur. Cumhuriyetin özellikle ilk yılları söz konusu olunca Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaretleri, Cumhuriyetin Onuncu ve On beşinci yılı kutlamaları ve Atatürk'ün aramızdan ayrılışı akla gelmektedir.
Atatürk'ün yurt gezileri ele alındığında Manisa'nın "şanslı" olduğunu belirtmek gerekir. Dönemin şartları nedeniyle yurdumuzun pek çok yerinde yaşayan insanlar Atatürk'ü ancak kartlarda, gazetelerde veya heykellerde görebilmiştir. Manisalılar ise Atatürk'ü defalarca yakından gördükleri gibi nutuklarını dinlemiş, sohbet etmiş ve "Kurtarıcııarı" Gazi ile doyasıya beraber olmuşlardır.
IISBN 975-95506-2-81
ATATÜRK VE MANİSA
Doç.Dr. Mevlüt ÇELEBİ
Tarih: 10 Ocak 2009 21:31 Ekleyen: Beğenme: 0
TÜKETİCİ BİLGİSİ!
Bilindiği üzere ;
Dünya Edebiyatından Alexandre Dumas ' ın uygu-
lamaları [ Marangoz ] gibi ; duymlarıma göre çayyolu'nda oluşan talebi karşılayamadığı için bazı firmalar
kimyasal özelliklerine yakın su damacana firmalarına yasal yollardaki eksiklikleride kullanrak dolum yaptırıyorlarmış ...
FAS-10 : ticaret Malzemesi marka sahibi tarafından karşılanarak başka bir firmaya yaptırılan mal, fason mal.
Tarih: 10 Ocak 2009 21:29 Ekleyen: Beğenme: 0
[5]
Mor,kırmızı,sarı,yeşil,mavi,turuncu, ..... Sanki ışık
onun için bir oyun hazırlamıştı, sahnesi orman ve oyuncuları da renkler. Onlarm dünya üzerinde görülecek her tonu vardı bu oyunda. Bir an o renklere özendi. Keşke kendisi de bu kadar farkh,bu kadar hoş ve bu kadar uyumlu olabilseydi. Bu oyunun perdesinin kapanmasından korktu bir an. Sonra da köyündeki insanlar bu ışık oyununu göremediği için onlarm adrna üzüldü. Bu düş hoşuna gitti. Fakat düşünün bir kabusa dönüşeceğini daha bilmiyordu Umut.
Saatlerce yürüdü belki de günlerce yürüdü ve hatta haftalarca karanlıklar içinde. Nerede olduğunu bir türlü anlayamıyordu. Dakikalar ona haftalardan uzun gibi geliyordu. Sanki ilerlemeyen bir zaman dilimi içindeydi. Zaman durmuştu. Havada ne ufak bir esinti vardı ne de yapraklar kıpırdıyordu. Eğer bilmeseydi ayak izlerinin bile çıkmadığıni söyleyebilirdi. Zamanın bile ona karşı olmasını anlayamadı. Hiç bitmeyen bir kabus gördüğünü düşündü. Işığın oyununun bir hoşgeldinden çok bir veda olduğunu anladı. Yolunu bir türlü bulamıyordu. Bunun bir düş olmadığını da ancak önündeki çamura düşünce anlayabiidi. Eğer bu ormanda bir saniye daha geçirirse delirecekti. Ormanm onu yavaşça çemberi
içine aldığını anladı. O na müthiş bir ışık gösterisi yapan bu düşlerin ormamnda bir an nefret etti. Sanki büyülenmişti. Bir türlü istese de ayakları onun gitmesine izin vermiyordu.
Tarih: 10 Ocak 2009 21:28 Ekleyen: Beğenme: 0
Her $ - ey! ÇAN - k a y a için!
diyen
AkP . çan -kaya soyadı , aaaaa= dayı
2008 AK -Parti Siyaset Ak -adem
isi Mezunu birisi Çankaya Belediye Başkanı Olursam ...
diye başladığı konuşması ile birlikte beni biraz önce öylen uykusundan uykumdan uyandırarak rahatsız yaptı !
Öncelikle , New pot -moderen N-
aksi Liberel İslamcıların
Laik reklamcılardan foto- kopi çekip seçmenlere yansıttıkları BUTERSİZ eylemlerininden
( zorla teypten palavra kokan seslerini din- LED me )
dol ayı kınıyorum...
Sen Benim evimin sabit telfonunu 11 8 11 (bilinmeyen n.s.) bile a b o o o o o
nelerine vermezken
senin reklam ajansın benim sabit telofonumu nerden aldı ve utanmadan sıkılmadan beni n
asıl ra hatsız yaptı ?
Yoksa :
Çankaya AKP. a dayının referanslarında görüldüğü üzere ,eski bir P O S T A C I olduğu için
mi acaba çankaya bölgesinin sabit telefonlarını ele geçirdiği yetmezmiş gibi birde seçim bölgesi olmamasına ramen çayyolu toplu konut bölgesinin sabit telofonlarını ele geçirmesi sebebi...
ve parayı bol keseden mi bulmuş gibi harcamasının 6 ' nda 1 $ey mi aramalımıyız bilmemki arkataşlar
Ne dersimiz ?
Eski bir petete cicinin kontörle bu kadar içiçe olmasına ramen reklamcılarına kazıklanması onun kendi parasını bile yönetemedine işare
İŞ DENEYİMLERİ:
PTT Elektronik Mühendisi
PTT Bilgi İşlem Müdürü
PTT Telefon Müdürü
PTT Bilgi İşlem Başkan Yardımcılığı
e
Tarih: 07 Ocak 2009 23:21 Ekleyen: Beğenme: 0
Kuşkonmaz’ lı Hindiba (Radika) salatası
Baharla gelen en güzel lezzetlerden birisi bence Hindi ba. Her yerde karşımıza cıkar Hindi ba. O kadar mütevazzi bir bitkidir ki, ormanlarda, tarlalarda, yol kenarlarında, hatta ve hatta asfaltların kıyılarında hic cekinmeden cıkar. Aslına bakarsanız kıymetini bilmiyen ziraat mühendisleri bahcelerimizde sebzelerimizin arasında cıkıyor diye birde söylenir ve bahçelerimizin başından söker atarız onu. Yalanmı? Ama lezzetini bilince tadını öğrenince ve ne kadar $-ifalı bir bitki
[ kuşkonmaz ]olduğunu duyunca benim gibi baharda sofralarımızdan eksik etmeyiz. Ben cok seviyorum Handiba’yı hele bahar başlangıcında daha bir lezzetli oluyor yeni taze cıktıkları icin HerHalde. Bahcesi olan sayfamın konukları sökmeyin atmayın bence bol bol toplayın cicekleri ile beraber hemde. Salatası cok nefis oluyor yalnız unutmayın mümkün olduğu kadar cicekleri tohum haline gecmeden toplayıp tadını cıkartın.
Tarih: 06 Ocak 2009 13:57 Ekleyen: Beğenme: 0
Fes Leğen
42 Sinirli biriyseniz, fesleğen saksısını pencereniz-
den, varsa balkonunuzdan eksik etmeyin. Baş dönmesi, Baş ağrısı, sıkıntı hallerinin en doğal i1acıdır. ister çayını yapıp için, ister salatalara, çorbalara katın. italyan Baş
bakanı gibi, makarna sosuna da katabilirsiniz.
Penceredeki bir saksı fesleğenin
sivri------------------ > sinekleri
yaklaştırmadığını Biliyormuydunuz ?
Fesleğen
Sn : SURURİ ' nın Mutfağı
S :42
Tarih: 06 Ocak 2009 13:56 Ekleyen: Beğenme: 0
Konut -1 de otururum.Bu semte taşındığım 1993 yılından beri siteye dönmeden önce hayal ve sevgi siteleri arasınıdaki bölgede herkesin gördüğü basit bir sorun bulunmakta...
Yolun terazisi olmadığından kış günleri çevre yollardan gelen eriyen kar suları büyük bir göl oluşturmakta ...
Denizcisi bu kadar çok olan ve öne çıkan böyle bir bölgede karşıdan karşıya geçmek için bir feribut bile olmaması çok üzücü ve düşündürücü ...
Bu nedenle hiç değilse belediyenin vidanjörleri belki biriken bu kar sularını çekebilir .!
Belki diyorum !
Çünkü Duyar belediyesinin havalı kornalarla çayyolunda resmigeçit yaptığı bir ucu konut -1 de diğer uçu konut 2 ye kadar uzanan kara kış araç filosundan buralarda tek bir eser bile yok !
Tarih: 05 Ocak 2009 19:02 Ekleyen: Beğenme: 0
1 başkadır benim mem [R] eketim
MUHATABINA ,
Havasına , suyuna ( kızılırmak )
1000 can feda ...
ÖLUNUR .
Tarih: 05 Ocak 2009 18:55 Ekleyen: Beğenme: 0