anlaşıldığı kadarıyla çayyolu ilçesi akp tarafından çankaya ilçesine bağlanmış.
Tarih: 10 Ocak 2009 21:52 Ekleyen: Beğenme: 0
Ağaç Dostu
Şehir: Gaziantep
Fotoğraf: 7 Pirpirim Aşı
--------------------------------------------------------------------------------
Gaziantep'ten Pirpirim Aşı
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı k u r u pirpirim
- Yarım su bardağı y e ş i l mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet k u r u soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, kara -biber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımAk, 2 adet limonun suyu
Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...
Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...
Tarih: 10 Ocak 2009 21:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Malzemeler :
250 gr margarin
2 küçük kase un
1 küçük kase süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Margarini eritip, unu koyarak pembeleşinceye (burası önemli kararmayacak-pembeleşecek) ve de un kaşığı bırakıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Şekeri ilave ettikten sonra süt soğuk olarak eklenir. Helva kendini toplayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Altını kapattıktan sonra yemek kaşığı yardımıyla şekil verilerek servis tabağına dizilir ve servis yapılır.
Bu helvaya ben sıcak sıcak bayılırım. Ama soğuyunca da ayrı güzel olur.
Cumartesi günü Çeşme' deydik. Ve bulunduğumuz yerden güzel bir manzarayı sizinle paylaşmak istedim.
Tarih: 10 Ocak 2009 21:49 Ekleyen: Beğenme: 0
Tarıhın Dıpnotlari - Bir helva tarifi
Haysem oğlu Hayyan, Bağdat’ın delilerinden biriydi. Zaman zaman çok akıllıca sözler eder, insanlara ibret sahneleri gösterirdi. Aşağıdaki satırları Atâ Selemî anlatıyor:
“Bağdat’ın dışında arkadaşlarımdan birine uğradım. Yeminini yerine getirmem için bana yalvar yakar oldu. Bana şeker, yağ ve nişasta verip “Bunlardan bana helva yap!” dedi. Ben de bir yerde helva yaptırıp ona götürmek üzere elbisemin altına koydum. Yolda Hayyan ile karşılaştım. Hayyan sordu:
– Ne taşıyorsun öyle örtünün altında?
– Arkadaşlarımdan birisi için hazırladığım bir şey.
– Açsana üzerini.
Ben helvayı gösterince de atıldı:
– Kaldır onu, bizim nefislerimiz onu yemekten tiksinir.
– Peki sen ne istiyorsun?
– Ariflerin peltesini.
– Nedir o pelte?
– Sadakat balını, güzellik yağını, rıza safranını ve murakabe suyunu al, keder tenceresine dök, '6 nda a$
k odunlarını yak, haya kepçesiyle karıştır, şevk ateşinde sabır köpüğü atana kadar pişirip tevekkül köpüğü köpürene kadar pelteleştir. Sonra ünsiyet tabaklarının üzerine koy. Afiyet olsun.
– Eğer onu yersem?
– Kalbinin acıları çığlık atarak gider.”
(Akıllı Deliler Kitabı’ndan)
Tarih: 10 Ocak 2009 21:49 Ekleyen: Beğenme: 0
(2)
EGO nun 80 li yotobüstleri trafik muayeneden vize alıp trafiğe çıkamıymıyorlar
Uludağ harekat noktasına kıl - imalı 2009 modellerden sadece 3 adet verildi ...
Çayyolu halkının bu kadar sıç
akkanlı olmalarına rağmen ...
Tarih: 10 Ocak 2009 21:48 Ekleyen: Beğenme: 0
Zekeriya Sofrasında Muharrem ayı !
[herşey birbirine karıştı Kurunun yanında yaşta yanıyor]
B E Y A Z A Ş U RE
Sütlü Tatlılar, Pelteler :: RE: BEYAZ AŞURE - Ak -tifpaylaşım ...Yazar: Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız. Üye Olmak için Tıklayınız. Eğer üyeyseniz en az 1 tane mesajınızın bulunması gerekmektedir. (Bu.
www.aktifpaylasim.com/damak-tadi/84386-sutlu-tatlilar-pelteler-re-beyaz-asure.html - 25k - Önbellek - Benzer sayfalar :
BEYAZ AŞURE
Malzeme:
2 su bardağı buğday
150 gr nohut
100 gr kuş üzümü
150 gr ceviz içi
3 kilo süt
500 gr içekirdeksiz zmir üzümü
1 çay barağı pirinç
150 gr fasulye
100 gr kayısı
12 adet incir
600 gr şeker
Yapılışı:
Akşamdan ıslanmış nohut, fasulye, buğday pişirilir. Buğdayın suyu süzülmez. Buğdaya süt ve pirinç ilave edilir. Bir müddet pişirilir. Suları süzülmüş nohut ve fasulye, izmir üzümü, kuş üzümü, doğranmış kayısı ilave ederek pişirmeye devam edilir. İnecek kıvama yaklaşınca doğranıp haşlanmış incir de suları süzülerek aşurenin içine atılır. Cevizler birkaç parçaya kırılarak aşureye ilave edilir. Şekerini ilave edip bir müddet daha pişirip kâselere boşaltınız. Fındık, fıstıkla ve tarçınla süsleyiniz.
Not: Şekeri ilave etmeden herşeyin pişmesi gerekir. Şeker ilave ettikten sonra hiçbir şey pişmez. Çünkü şeker her şeyi sıkar.
R eklam
Tarih: 10 Ocak 2009 21:42 Ekleyen: Beğenme: 0
Ankara LezzetTellibağ Beyaz firmanın Migros Türk AŞ. için özel olarak ürettiği sek beyaz şaraptır. Kolay içimli, çiçek aromalrına sahip orta asidite sahip mantarlı ...
Tarih: 10 Ocak 2009 21:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Sıfır a l t ı An - k a r a ! ! !
" er (k)en Ek :10 --------------> S u s [ UR ] luk ! "
a y r a n ı çıktı .
Can DÜNDAR
Kanal -D Haber MAB.
__________________________________________
Suaurluk ayrani
orijinal ek$i sözlük görünümüne dönmek isteyenler için tarkan'dan geliyor:
dön bebeğim
bunu icerken b e y a z bir biyik oluşu R. Yol üzerindeki bazı fitmalar ayran daha da KÖPÜRSÜN
keybetli olsun diye o ayranın içine a s p i r i n atar.
genelde istanbul'dan izmir -dikiliye bir yere giderken susurluk'ta mola verilir ve insanlar o tesislerde mutlaka bu ayrandan alirlar, susurluk'un simgesi haline gelmistir. tadi cok eksidir, genelde o buyuk bardaktaki kopuklu gorunusunun altı 'nda tuzsuz olmasi nedeniyle, kotu bir tat yatar. herhalde "nasil olsa bir kere gelen bir daha anca 3 ay sonra gecer burdan" mantiginda musteri kaybi korkusundan uzak bir sekilde yapiliyor o ayranlar. genelde benim gordugum herkes yarim birakir, ama 1 sene sonra tekrar oradan gecildiginde yine alinir o ayran.
cunku gorunusu cok heybetli ve cekicidir. sonuc olarak gidin bizim 8. caddedeki ÖMÜRLÜ ayrani icin
daha iyi.
eski nesil (tambursuz, yanda veya alttan pervaneli) çamaşır makinalarında hazırlanır.
______________________________________________
Tarih: 10 Ocak 2009 21:37 Ekleyen: Beğenme: 0
YAYA KALDıRıM
Siz hiç Ümitköy 8. cadde boyunca yürüdünüz mü? Yürüdüyseniz yaya kaldırımlarının bazı yerlerinin çamurlu ve yapısız, bazı yerlerinin ise parkeden araçlar ile bazı site ve işyerleri tarafından amaç dışı kullanıldığını görmüşsünüzdür. Bu caddenin bir tarafı Çankaya diğer tarafı ise Yenimahalle Belediyeleri hizmet alanları içindedir. Caddenin ANA cadde olma özelliği nedeniyle cadde boyunca açılan işyerlerinin sayısı her gün artmaktadır. ilk bakışta gelişmenin sonucu hizmetlerin ayağımıza gelmesi yönüyle olumlu bir gelişmedir.
Ancak işyerlerinin önünde çoğu kez ÇiFT SIRA parkeden araçlar nedeniyle tek şeride düşen trafik akışı tehlike yaratmakta-
RIMI iSTiYORUM
dır. Yer bulamayan araçlar yaya kaldırımlarına park etmekte, yayalar ise araç trafiği yoğun olan bu caddede kaldırım yerine araç yolunu kullanmak zorunda kalmaktadır. (Bu durumda yayaları korumak için "YAYALAR SOL ŞERiTTE YÜRÜRKEN DiKKATli OLUNUZ, ARAÇ ÇARPABiLiR." Levhaları ile yayalar uyarılacaktır herhalde.)
Şakası bile ürkütücü bu durumu ilgili ve yetkililerin dikkatine sunuyorum. Lütfen Ümitköy girişinden Konutkent'e kadar caddeyi
çift taraflı gezip gerekli düzenlemeleri yapsınlar.
Bu yüzden yaşanacak kazalardan sonra alınan tedbirler, gidenleri geri getiremeyecektir.
ALINTI
Tarih: 10 Ocak 2009 21:35 Ekleyen: Beğenme: 0
Zor Lekeler
[ kahve lekesi ]
Modern dünyada 1001 çeşit leke var
ve herbir leke ...
Kumaşlar ve lekeli iç- çamaşırlar için elinizin 6 'ndaki sihirli leke çıkartıcıyı biliyor musunuz?
Kuru -Fasulyenin haşlama suyu, ...
Tarih: 10 Ocak 2009 21:34 Ekleyen: Beğenme: 0