-
Ampul nasıl iktidar oldu?
Olayın kahramanları, iki üniversite öğrencisi. Koyu geyik muhabbetinin düğümlendiği durumlardan birinde, bu iki kafadar bir iddiaya girer. Delikanlılardan biri, odanın tavanında asılı olan ampulü ağzına tamamen sığdırabileceğini iddia eder ... Evet yanlış okumadınız, bildiğiniz 100 mumluk ampulü ... ve sığdım da.
Ancak bir sorun vardır. Ampulü ağzından geri çıkararnamaktadır.
Arkadaşı hayret eder bu nasıl iş diye, o da evdeki başka bir ampulü ağzına sokar ve tabii ki o da çıkaramaz.
Bunun üzerine iki kafadar hastanenin yolunu tutmaya karar verirler. Ağızlarında ampuloldugu halde bir taksiye atlarlar. Konuşma zOrluğu çekerek güya taksiciye dertlerini anlatırlar. Taksici bir taraftan gülıne krizi geçirirken bir taraftan da 'nasılolur abi ya, uğraşsanız çıkar, bir asılın şuna, şaka mı yapıyonuz?' diye söylenmektedir. Neyse akşamın bir yarısında acile gelirler.
Taksici ayrılır. Doktorlar çocukları beklemeleri için bir odaya alır. Veeee, aradan 15 dakika geçmeden taksici kapıda görünür; tabii ağzında bir ampulle. Amcam çocuklara inanmamış, açık olan bir marketten ampul almış ve denemiştir!! Şimdi anladınız mı Ampul Partisi'nin Türkiye'de nasıl iktidara geldiğini?
Bir şeyolmaz diye herkes denedi ve gördük ki çıkaramıyoruz.
Oy verirken iyi düşünün ampul hiç bir şekilde girdiği yerden çıkmama niyetinde. Ama lütfen bunu denemeye kalkmayın!
Tarih: 24 Ocak 2009 17:37 Ekleyen: Beğenme: 0
-
bakan ‘Gitmeyin tiyatroya' dediği gün, ‘Allah razı olsun ondan' derim, o zaman herkes akar.
Politik tiyatrodan vazgeçmeyeceğini belirten Müjdat Gezen, yeni oyununun adını "Tayyip'in Sinirli Lambası" olduğunu söyledi. Habertürk'teki "Fihrist" programına konuk olan Gezen, "Sonuna kadar politik tiyatroya devam edeceğim. Bir oyunumun ismi ‘Tayyip'in Sinirli Lambası'... Başbakan ‘Gitmeyin tiyatroya' dediği gün, ‘Allah razı olsun ondan' derim, o zaman herkes akar. Çünkü gerçek, çıplak dolaşır" diye konuştu. "Mustafam Kemalim" isimli bir başka oyun daha sahneye koyduğunu belirten Gezen, şöyle devam etti:
Mizah muhalefetten çıkar, öteki methiyeye girer
"Ben politik tiyatro yapan biriyim ve bundan kaçamıyorum. Şimdi ben ‘Mustafam Kemalim' diye bir oyun koyuyorum sahneye. Arkadaşlar diyor ki ‘Aman bizi de Ergenekon falan diye almasınlar?'. ‘Sıkar biraz' dedim. Atatürk'le ilgili beni konuşturmayacaklar. Bugün ezan sesi dinlememize, nefes almamıza neden olan adam hakkında ben konuşamayacağım. Hiç böyle bir şey yok. Ben o korku duvarını aştım. Yani ben ‘Atatürk'ü seviyorum' diyeceğim. Beni tutuklayacaklar! Hadi gel tutukla... Üç defa cezaevine de girdim, çıktım.
Ben çok demokrat görüşlü bir insanım ve aşağı yukarı 48 yıldır mesleğimi yapıyorum. 48 yıldır muhalifim. Kim gelirse gelsin muhalifim. ‘Atatürk gelse ne yapacaksın?' dediler. ‘Gene muhalifim' dedim. Çünkü mizah muhalefetten çıkar. Öteki methiyeye girer. Eskiden methiye derlerdi, şimdi yağcılık."
milliyet........
http://www.turkeyif.com/tayyipin_sinirli_lambasi_mujdat_gezenin_yeni_tiyatro_oyunu_olay_yaratacak-
Tarih: 24 Ocak 2009 17:36 Ekleyen: Beğenme: 0
-
sayın Engin UÇ,
lütfen çayyolu platformu dergisini bir kez daha okuyunuz.Okuyunuz ki paltformun çizgi dışına çıktığını görün.Ve müdahalenizi yapın lütfen
Tarih: 22 Ocak 2009 20:11 Ekleyen: Beğenme: 0
-
platformun yeni dergisini aldım.fiziki olarak yeni bir dergi.çok güzel.İçindekilere baktığımda her sayfasında belediye başkanına yapılan teşekkürler garibime gitti doğrusu.
Demekki platform üyeleri yapılan tüm işlerden çok memnun ki bu memnuniyetlerini yazılarında dile getirmişler.
Arkadaşlar siz nerede yaşıyorsunuz. Çayyolu sadece ümitköy ve çayyolu köyümüdür. Burada tüm işlemler tamamlanmışmıdır.
Gözünüzü ve kulağınız iyice açın.
1. Dodorga bağlantı yolu açıldı deniliyor açılan yolu gördünüz mü.
2. Otobüs seferleri çoğaltıldı deniliyor. Nerdeeee....siz bir zahmet özel araçlarınızı kullanmadan bir otobüs bekleyin bakalım duraklarda.Kaç saatte bir geçiyor.
Siz kimi kandırıyorsunuz.Olayları yaşayıp öyle yazın bir daha.Otobüs hareket memuru kafasına göre tertip ediyor. 15 dakikada bir gelmesi gereken 30 hatta 60 dakikada geliyor. Bunuda görmemezlikten gelirseniz pes doğrusu.
Tarih: 22 Ocak 2009 20:10 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BİZ KAÇ KİŞİYİZ?
İphone kuyryğunda en son teknoloji sahip olunca başı göğe erecek birkaç yüz kişiyiz ...
ArdaHan'da 30 kişilik sınıfta bir soba başında öğretmen bekleyen yetmiş öğrenciyiz.
Her hafta ülkenin dağlarında kah mayınla, kah serseri PKK kurşunuyla şehit düşen 3-5 şehidiz.
Bu şehitlerin haberini izlerken ah-vah edip, sonra bu şehitlere 'kelle' diyene oy veren yaklaşık 16 milyon kişiyiz.
Tuncay Özkan'ı internette gaza getirirken 1 milyonu geçeriz ... Tuncay Özkan tutuklanırken kaldırırnda ancak bir yüz ederiz.
Bu güne kadar bu ülkenin hapishanelerinde haksız yere yatanlara tek saniye kafa yormamış ama şimdi aylardır bir haksızlığın ceremesini çekerken 'hukuk' diye feryat eden yaklaşık yetmiş kişiyiz ...
Dosta düşmana milyonlar olmakla övünürüz,
Mirası yemeye, hak etmeye gelince hep o muhteşem Tek'iz.
Bir torba bulgur için komşusunu kuyrukta çiğneyen de, İslam'ın sırtına günahlarımızı vurup Eyüp Sultan'a yüz süren de biziz.
Yiğitliğin adımlarını sayarken tek bir seğmeniz, Dağlıca'nın kışında bir
tepede namus bekleyen bir manga eriz.
Tepelerden düşünce Audi 'ye binen bir teker'iz. Anadolu bereket, Kibele'den bu yana biz ekeriz,
Binlerce yıllık sabanın hakkını vermeye gelince, dilleri tutulmuş, bir çatı altında yüzlerce keriz ...
Gebze'deki fabrikadan bir gece yarısı eve dönmeye çalışan bir minibüs dolusu işçiyiz. Yanımızdan geçip giden Porsche'daki hatunun pırlantasının KDV'sini de biz öderiz ..
Çok bonkörüz; pırlantadan yüzde sıfır, çocuğumuzun sütünden yüzde 8 KDValan Kemal'e'abi' deriz.
Tarih: 22 Ocak 2009 20:09 Ekleyen: Beğenme: 0
-
"...çocuğumuz düşüp kafasını masaya çarpınca biz hemen masayı döveriz, "hoha masa ehhhh sen niye orada duruyorsun" diye. Çocuk masa orada durmasa kafasını çarpmayacağını sanır ve büyüdükçe yaptığı her hatayı yükleyecek birini veya bir şeyi mutlaka bulur."
Malum...
Mesela, bizim Balkan harbinden kalma, dandik vagonlara 160 Kilometre hız yaptırdılar. İlk virajda sizlere ömür... Kimin üstüne kaldı?
Makinistin.
Mersin'de bayrağımız yakıldı, yırtıldı. Askere taş attılar, panzere molotof...Memleket ayağa kalktı. Kimin yüzündenmiş?......
İki veled...
Gelene geçene ayran tost falan satan, kendi halinde sakin bir kasabaydı, Susurluk... İçişleri Bakanlığı, MİT, Jitem, generaller, özel tim polisleri, kumarhaneciler, bakanlar, milletvekilleri, işadamları... Bin kişi falan yargılandı. Her şey kimin başının 6 'ndan çıkmış!?
Ye½il'in.
Deprem oldu... 7 vilayette 50 bin kişi öldü. Binlerce bina yıkıldı, on binleri ağır hasarlı. Hepsinin sorumlusu olarak kimi kulağından tutup hapse tıktık?
Veli Göçer'i.
Edirne'de bebeler şakır şakır öldü...Hiç utanmadan bisküvi kolilerine koyup, gömdüler. "Araştırdık, ihmal yok" dediler. Peki neden öldü bu yavrular?
Kılima'dan...
Dikkat isterim, kılimacı bile değil, kılima.
YeniRakıdan öldük. O gün ile bu gün arasında ne değişti?
Kapağın rengi..
Tarih: 22 Ocak 2009 16:55 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(2)
Sanal "sorumlumuz" bile var... Yollarda her gün 20 insanımız heba oluyor, .
Trafik Canavarı'ndan...
Dolar patlarsa?
Enflasyon Canavan'ndan...
Hatta "sorumlu olmayan sorumlumuz" da var... Milli takım oynayıp yeniliyor. Suçlusu kim?
Takıma alınmayan Hakan...
Domatesleri Ruslara kakalayamıyoruz... (Sinekten...)
Deli dana geliyor. ( Nazım HİLMET ' ten...)
Millet hormonlu diye tavuk yemiyor. (Erman Toroğlu'ndan.)
Evleri su basıyor. (Yağmurdan.)
Ormanlar yanıyor.
Sigaradan.
Gemi batıyor.
Dalgadan.
İyi de kardeşim, uçak neden düşüyor?
Rahmetli pilottan...
Peki bu şartlarda hayatta kalmayı n 'asıl başarıyoruz? (Allah'tan...)
(ÇAYYOLU BÜLTENİNDEN
Tarih: 22 Ocak 2009 16:54 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Ustalardan verilen teknikservis bilgilerine göre eğer düzelme olmazsa Büyükşehirin suyundan dolayı
ankarada önümüadeki 30 yıl içinde ençok
borsada para kazandıracak sektörler çamaşır ve bul aşık makinası teknik servisleriyle
AR ı t m a cihazları ve
su satıcıları olacakmış...
Tarih: 22 Ocak 2009 16:54 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Çiftçiyi milletin efendisi yapan Mustafa'yı bayrak yapan milyonlar biziz.
Gün gelir, gün görerneden 13 'ümüz birden bir hastane odasında hayata bebek gözlerle veda ederiz.
Gün biter, elimizde bir ekmek, bir de 1 TL'lik oyuncak, bebemizi mutlu etmek için umudu yarına sarkmış olarak evimize yorgun argın milyonlarca kez döneriz.
Meydanlarda milyon, okeyde dörtlü, rakımızı içerken bir çift,
bayram sabahı ailece olmak isteriz.
Alt alta toplayıp saysanız rahat 70 milyon ederiz Mustafa Kemal' e bakarsak biz dünyaya bedeliz, Aziz Nesin'e kalırsa yanmız keriz ..
Dört duvar arasında bu yazıyı yazan bir ben, Bu yazıyı okuyan birkaç bin siz
Hiç düşündünüz mü?
Biz sahiden kaç kişiyiz?
Tarih: 22 Ocak 2009 16:52 Ekleyen: Beğenme: 0
-
50. caddenin son hali
Bu ne vurdumduymazlık ...
Tarih: 22 Ocak 2009 16:44 Ekleyen: Beğenme: 0