Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Ayfer Tunç'un büyük ilgi gören kitabı Bir Mâniniz Yoksa Annemler Size Gelecek .Bu kitap, alt başlığından da anlaşılacağı gibi,70'lerin Türkiye'sinin bir portresini çiziyor. Yazar, bir kuşağın bütün özelliklerini ve yaşam biçimlerini ak tarabilmek amacıyla başlamışçalışmaya. Bunu yaparken, kendi anılarından yararlanma yolu
    na gitmiş. Böylece 70'lerin Türkiye'si titiz, usta bir öykücünün kaleminden, yalın, abartısız bir bellek çalışması olarak ortaya çıkmış. Kitap,7'den 70'e bütün okurlar tarafından kâh gülümsenerek kâh gözyaşlarıyla ...

SOKAK    

60'ları bilernem, ama 70'lerde çocuk olmanın en güzel tarafı, özgürlük duygusuydu. Gerçi bunun arılamını bilmiyorduk, çünkü bütün arsalar, bahçeler, sokaklar, parkıar, denizkenarları bizimdi. Istediğimiz zaman gider, oynar, gelirdik. Bunun bir tür çocuk özgürlüğü olduğunu arsalar ve yangın yerleri binalarla dolduktan; geniş, serin bahçeli evlerin yerini apartmanlar aldıktan; sokaklar arabaların egemenliğine terk edildikten sonra, büyüyünce anladık. Meğer şanslıymışız, çünkü özgürmüşüz.
    70'li yıllar, özellikle küçük şehirlerde bahçeli evlerle apartmanların berabere kaldığı bir dönemdi. Zaman, bahçeli evlerin aleyhine işledi. O yıllarda hayatımıza giren televizyon dilimize de yeni kelimeler sokmuş ve böylece kolektif bir hayata gönüllü olarak katılmıştık. "Domates güzeli" olarak tanıdığımız Ayşen Gruda' nın televizyon aracılığıyla yayılan esprilerinden biri olan "apartıman çocuğu, poroblemli  çocuk" tanımlaması, arılaşılır bir şeydi. O sıralar  sadece gülmekle yetin
    Tarih: 02 Şubat 2009 13:20 Ekleyen:
  • 519NCU SOKAK
    Çayyolu’nda Doğa Sitesinde oturuyorum. Sitemizin güneyi ile NISSH Restoran arasında kalan 519ncu Sokak, 2005 yılının ilkbaharında Yenimahalle Belediyesi tarafından asfaltlandı.Hemen arkasındanda ilgili belediye bölgede oturan sakinlerden “asfalt katılım payı” adı altında 300-350 TL civarında para tahsil etti.Adı geçen sokak, 2005 yılının sonbaharında  Metro inşaatında çalışan hafriyat kamyonlarının  istilasına uğradı. Bu satırı okuyanlar inanmakta zorlanabilir ama, hafriyat kamyonlarının toz ve gürültü karışımı yarattıkları işkence ortamı tam 2 yıl kadar sürdü.Kamyonlar sokağı terkettiğinde ise  geride bıraktıkları manzara içler acısıydı.Kamyonların ağırlığına dayanamayan sokakta derin çukurlar ve kamburumsu tepecikler oluşmuş, asfalt neredeyse tamamen yok olmuştu. Sokak ogün bu gündür aynen bu halde.Herhangi bir yağış olduğunda ise sözkonusu çukurlar yağmur suyu ile dolmakta ve  sokağın tamamını enlemesine kapatacak  büyüklükte göller oluşmaktadır.Merak eden varsa buyursun gelsin ve görsün.Benim yetkililerden  öğrenmek istediğim ise şu: Acaba bu sokak daha ne kadar süre ile bu halde kalacak? Lütfedip cevap verirlerse ziyadesiyle memnun olacağız.
    Tarih: 31 Ocak 2009 00:40 Ekleyen:
  • İLK OSİTESİNİN MÜRETTEBATI NAÇAYYOLUM. COM.dan MADALYA
    Tarih: 29 Ocak 2009 23:12 Ekleyen:

•   [2]

İŞte  yukarıda  saydığım  birbirbirbirbir  nedenlerden dolayı ankara  belediye(R)eisi seçimlerinde  kim   bana  iki günde bir   1- d a m a c a n a  bedeva SU verirse  otumu  gözü kapalı ona  vereceğim....Yalnız  mümkünse  nidratı olmayan bir markanın suyunu...
    Tarih: 29 Ocak 2009 23:08 Ekleyen:

•    Sizi gidiler sizi ...

büyükşehir-ANKARA  BÜLTENİ 
       Sayı  :213

SU faturasında 1991 yolında başlayan 45 günlük  Faturalandırma dönemine son verilerek 30 günlük FaturaLaNdırmaya  geçildiği  bir taraftan müjde gibi verilirken öte taraftan da bazı eski dönemlere  göndermeler yapılıyor ...Askinin uyanık  birokrtları tarafından ...
      Manşetten verilip  6 'ncı sayfada  uzunuzun  vugu
    Lanan  kıyaslamalara katılmamak elde  değil ...Aski nin bürokratları sayın  başkana  yaranacağız  diye  98  günde okunan  su faturalarını bile bulup bültenlerinin içine sokuşturup  önemli  buldukları yerleri kırmızı ok
    larla donatmışlar sağolsunlar varolsunlar ...Eksik olmasınlar .. .

Ancak kendileri bu kıyaslamaları  bigüzel belgeler üzerinden   birbirbir  yaparkene acaba biz tüketicicilerinde  onların bültenlerinde  bu kıyaslamalara farklı renkler katabilecemizi neden hiç düşünmezler  A-caba !?

Mesela    :
    Belediyenin  yayın organı , anılan yıllara ait  su faturalarının  foto-kopi lerini bültene taşırken  neden acaba  anılan dönemlere ait su faturalarındaki Toplam-Tutar  sonuçlarını  adeta keserek  yayınlamak  ihtiyacı  duymuştur?
    Yoksa  bir  tüketici çıkarda  aşağıdaki  naçiznane  şu  soruları sorabilirlermi diye  çekinmişlerdir?

Soru-1  89,90,91 yıllarında  bir mark ve bir  dolar  kaç liraydı Ve suyun metre küpü kaç  dolardı.Şimdi kaç dolar Çtv hariç.
    Soru-2  O yıllarda ankaralılar  kızılcahamamın suyunu gururla içebiliyorlardı.Ancak şimdi kızılırmağın m etalkokan  suyunu içemiyor  ve belediye tarafından ek bir  külfete sokularak  zarara uğratılarak  damacana
    Tarih: 29 Ocak 2009 23:08 Ekleyen:

• Çalarken...

Soruyorlar:
    --Neyzen, çalarken mi neşelenirsin, yoksa neşeli olduğun zaman mı çalarsın?
    Maliye Bakanı hakkında yolsuzluk dedikodularının dolaştığı bir dönemidir.
    Neyzen: "Maliye Vekili değilim ki, çalarken zevk alayım"....

Tarih: 26 Ocak 2009 22:07 Ekleyen:
  • Ben yumurtlamadım

Neyzen Tevfik'e muharrir yazacağı romanı anlatıyordu. Sonuna gelince
    Neyzen yüzünü buruşturdu:
    -Bu mevzuu beğenmedim!..
    -Öyle ama, siz hiç roman yazmadınız. Nasıl fikir yürütüyorsunuz?!.
    Neyzen Tevfik kızdı:
    -Ben yumurtanın da iyisini, bayatını anlarım. Fakat hiç yumurtlamadım!..

Tarih: 26 Ocak 2009 22:06 Ekleyen:

•       Olcak , O  Kada----------------------> RRRRR!

" Olcak O Kadar' başlıyor!!!
    Peki ne zaman ve hangi kanalda?
    Levent Kırca, bir döneme damgasını vuran 'Olcak O Kadar' programı ile ekrana dönüyor.

Fox TV'de yayınlanacak olan 'Olcak O Kadar' programının yeni bölümlerinden önce eski bölümlerinin tekrarı yayınlanıyor.

CNNTÜRK'te Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu 'Full Ekran' programının konuğu olan Levent Kırca, programda siyasi espriler de yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da siyasi esprilerinin yapılması konusunda bir hassasiyet olduğu değerlendirmesinde bulunan Kırca, "Yapacağım. Vallaha kusura bakmasınlar" diye konuştu.

Fox TV ile prensip olarak anlaştıklarını, ancak henüz imza atmadıklarını belirten Levent Kırca, programın Mart ayında başlayacağına değindi.

'Olcak O Kadar' programının tekrarlarının iyi sonuç verdiğini ve çift haneli shareleri bulduğunu vurgulayan Levent Kırca, geçmişte yaptığı esprilere bakıldığı zaman, bugün de ancak onların yapılabileceğini, çünkü o günden bugüne bir şeylerin değişmediğini anlattı....
    Tarih: 26 Ocak 2009 21:57 Ekleyen:
  • ASKİ'DEN (2 AYLIK ) SU TARİFESİ KATLAMASI BEDAVA

23.01.2009 tarihli Hürriyet ANKARA gazetesini okudum gazete de B.Şehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK'in AKSİ pardon yanlış oldu ASKİ nin SU sayaçlarının artık 30 günde bir okuyacağını ve tüketicilerin mağduriyetlerinin giderileceğini öğrendim. Sevincim uzun sürmedi işten eve geldiğimde (İlk okuma : 27.11.2008) - (Son okuma: 23.01.2009 ) yani 57 gün (2 Ay) gibi bir sürede okunan su faturamın bedeli (33 M3) 126 TL. olduğunu görünce şoke oldum .Halbuki bir önceki faturam (İlk okuma:20.10.2008)-(Son okuma : 27.11.2008 olmak üzere (37 gün) aralığında ve (22 M3) 74 YTL. idi.
    Bunun üzerine AKSİ pardon ASKİ'de görevli (Tel: 0.312.3067315) Durali isimli Müdür beyle yaptığım telefon görüşmesinde bu ay bayram nedeniyle uzun aralıkta okunduğunu ancak gelecek ay düzeleceğini belirtti ancak benim ve biz çayyolunda oturan vatandaşların (2 AY) süre ile geciken okunma nedeniyle ödeyeceğimiz su parasını kimse hesaba katmıyor. Keşke eskiden olduğu gibi okusalardı da benim faturam ikiye katlamasaydı . Hakkımı Kim yemişse Helal etmediğimi ve bu hususun takipçisi olacağımı bildirmek istedim.

SİZLER DE FATURALARINIZ BİR KONTROL EDİN LÜTFEN HEPİMİZE YAPTILAR BU GÜZELLİĞİ ! NEDEN Mİ? NEDEN OLABİLİR Kİ? BİLEN VARSA YAZIN DA ÖĞRENELİM.
    SESSİZ KALMAYALIM ...
    BEN , HEM BELEDİYE BAŞKANINA HEM DE (AKSİ)' NİN GENEL MÜDÜRÜNE ŞİKAYETİMİ İLETTİM. BAKALIM NE CEVAP GELECEK.
    Tarih: 24 Ocak 2009 17:56 Ekleyen:
  • ALINTI        :
    Çayyolu  Bülteni
    OCAK   2009  SAYFA   : 39

"  Ne mutlu Türküm diyene

Başbakan İnönü saat 18.00 sulannda Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
    - Hayırdır İsmet... Habersiz geldin.
    - Paşam, azınlıklar meselesi ... Konuyu Meclis'e getireceğiz ... Ne diyor-
    sunuz?
    - İsmet bugün geç oldu ... Yann sabah erkenden gel, konuşalım. İnönü çıkıncaAtatürk "bütün görevlileri" toplamış:
    - Sadece laleler kalsın. Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın. İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" gönnüş ve "görevlilere"
    sormuş:
    - Ne oldu böyle?
    - Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktiik.
    Başbakan İnönü, CumhurbaşkanıAtatürk'ün odasına girmiş: - paşam, bahçenin durumu nedir?
    - Azmhklan söküp attım İsmet İnönü "anladım" dereesine başını öne doğru...  "

İnan KIRAÇ

Cumhuriyet PortalBOTAŞ doğalgaz boru hattının geçtiği ve daha önce 'ağaçlandırılacak alan' olarak planlanan arsa üzerine alışveriş merkezi yapılması için ... 26 Aralık 2008 ...
    www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=26028 - 29k - Önbellek - Benzer sayfalar  - Bu haber  portaldaki  bültenin  39.  sayifesine  yanlışlıklamı konuldu... Oysa benim elimdeki  Çayyolu Bülteninin
    ayni sayısında  : " Ne Mutlu  Türküm diyene  "
    Başlıklı  yazı  var  ...

ÇAP  ' ın   yazıcı  meleklerinin  dikkati  ne  !

meli [ H] a   ablanız
      canım  ailem
    Tarih: 24 Ocak 2009 17:39 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!