EGO ' nun ,,,
http://web.ego.gov.tr/parts/egohareketsaatleri.asp
sitesini ziyared edinçe semt sakinlerine ne kadar büyük bir haksızlık yapıldığını anladım... Örneğin Melih beyin ankakuşu gibsinden güllerinden tekrar ortaya çıktığı Ak-tepe / yeşil-tepe güzergahından neredeyse ankaranın her yerine hemde çift hat
belediye otobüs seferleri yapılmasına rağmen Çayyoluna gelince Valla yemin ediyorum yenimah. Sn :A. DUYAR Belediyesine ve kaymakamlığına bile çayyolundan ak- tarmasız tek bir hat bile yok...
yok . ..Neden?
Tarih: 10 Şubat 2009 22:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Kuş-konmazlı Makarna
MALZEMELER
300 gram beyaz kuş-konmaz
300 gram yeşil koş-konmaz
150 gram roka
20 gram tereyağı
45 gram pudra şekeri
200 ml. sebze suyu
15 gram tane karabiber
ml. zeytinyağı
300 gram burgu makarna
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Beyaz kuşkonmazları soyun, sert taraflarını kesin. Yeşil kuşkonmazları aynı şekilde temizleyin ve kesin.
Beyaz ve yeşil kuşkonmazları 1 cm. kalınlığında çapraz şekilde kesin. Rokayı yıkayın ve suyunu süzüp iri parçalara kesin.
Tereyağını bir tavada orta ateşte çözülmeye bırakın. Pudra şekerini içinde hafif karamelimsi bir renk alıncaya kadar kızartın ve sebze suyunun yarısını üzerine dökün.
Biberleri üstüne ekleyip 3 dakika pişirin ve tavayı bir kenara alın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Beyaz kuşkonmazları koyun ve orta ateşte 2 dakika pişirin.
Kalan sebze suyunu üzerine ekleyin. Üstü kapalı 3-4 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin. Üstüne yeşil kuşkonmazları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve biberlerle tatlandırın.
Makarnayı kaynar suda paketteki tarife göre hazırlayın. Süzgeçten geçirdiğiniz makarna suyunun 50 ml.’sini bir kaseye dökün.
Makarna, karamelleşen pudra şekerli karışım ve makarna suyunu kuşkonmazların üzerine dökün ve karıştırarak 2 dakika ısıtın. Rokayı da ekleyip karıştırın. Makarnayı ısıtılmış bir tabakta servis edin.
Tarifi Arkadaşıma göndereyim
Tarih: 09 Şubat 2009 18:29 Ekleyen: Beğenme: 0
Açık büfede deniz ürünleri
CHP'NİN ÇANKAYA VE YENİMAHALLE ADAYI BELLİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Çankaya'dan Belediye Başkan Adayı Bülent Tanık, Yenimahalle'den Belediye Başkan Adayı ise Fethi Yaşar oldu.
Tarih: 09 Şubat 2009 18:28 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU-2 TÜRKKONUT BÖLGESİNE BELEDİYE KARARI ALINARAK DOLMUŞ HATTI KONULMAMASI VE BU BÖLGEDEKİ İNSANLARIN MADUR EDİLMELERİ VE GÖRMEMEZLİKTEN GELİNMELERİNİN NETİCESİNİ 29.03.2009 SEÇİMLERİ SONRASINDA GÖRECEGİZ.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YENİMAHALLE BELEDİYESİ BURDAN NEDEN OY ALAMADIĞINI SİMDİDEN DÜŞÜNSÜN BİRAZ.
Tarih: 09 Şubat 2009 18:26 Ekleyen: Beğenme: 0
İYİ GÜNLER DİLİYORUM
BENİM BELEDİYEYE KÜÇÜK AMA BİR O KADAR DA ÖNEMLİ BİR ÖNERİM VAR
BEN KEÇİÖRENDE OTURUYORUM VE ÜMİTKÖYDE ÇALIŞIYORUM İŞ YERİMİ GELMEM VE EVE GİTMEM GÜNLÜK 2,5 SAAT SÜRÜYOR
OTOBÜS SEFERLERİ KIZILAY MEŞRUTİYETTE BIRAKIYOR BUNUN YERİNE AŞTİ YE SEFERLER DÜZENLESELER HEM 45 DK BEN VE BENİM GİBİLER FAYDALANACAK
HEM DE MEŞRUTİYET TRAFİK YOĞUNLUĞU ESKİŞEHİR YOLU HEM DE BAHÇELİEVLERİN ETRAFINDA DOLAŞMAK BİR DE O TRAFİYE GİRMEK SORUNDA KALMAYACAK VE EVİMİZE DAHA KORAY GİDEBİLECEĞİZ HEM DE OTOBUS KIZILAY TRAFİYENE GİRMEYEREK DAHA ÇOK SEFER YAPACAK ÜMİTKÖYDE SAATLERCE OTOBÜS BEKLEMEKDEN KURTURMUŞ OLACAĞIZ
BENİM ÖNERİM BUDUR BUNU YAYINLARSANIZ SEVİNİRİM
İYİ GÜNLER DİLİYORUM
Tarih: 08 Şubat 2009 19:02 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın İlgililer,
Bir çayyolu oturanı olarak, internet sitemizi düzenli olarak takip ediyorum. Özellikle, şehir bölge planlamasına hiçbir şekilde uyulmayarak yapılan GORDION(Yola yakınlığı ve esasta park alanı olması) ve ANSE (doğalgaz boru hattı üzerinde olması ve yine esasta park alanı olması) alışveriş merkezlerinin protesto edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda, biz çayyolunda oturanların en azından durduramadığımız inşaat süreçleri sonucunda açılacak olan bu iki alışveriş merkezinden alışveriş edilmemesi konusunda bir boykot kampanyası başlatmalıyız. Kampanyayı, merkezler açılmadan başlatmak ve duyurmak daha doğru olacaktır. Bu konuda görüşlerinizi ve uygun görürseniz nasıl bir çalışma yapabileceğimiz konusunda fikirlerinizi almak isterim.
Saygılar,
Yaşamkent mahallesi-Çayyolu Sakini
Tarih: 06 Şubat 2009 23:27 Ekleyen: Beğenme: 0
DOĞA ASLA AFFETMİYOR !
Çatlaklar artınca MEV Okul binasını terketti
Planlara uymama, bildiğini okuma, yeşil alanlardan rant alanı yaratma ve halkı hiçe saymanın bir örneğini daha yaşadık bölgemizde.
MEV İlköğretim Okulu’nun altında, Eskişehir Karayolu’nun kenarında yapılmakta olan benzin istasyonundaki hafriyat çalışmaları MEV İlköğretim Okulu’nun zemininde büyük çatlaklar oluştu.
... demişti dedi ... dememek için ...
Tarih: 06 Şubat 2009 02:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Çankaya F-arabi sokağın R- ey HAN 'ı
FES LEĞEN
"Kötü enerjiyi kendinde toplar; sivri sinekleri eve sokmazmış" dediler fesleğen için. Gittim bir milyona fesleğen aldım. Saksısını süsledim; üvey evlat gibi kapının önüne koydum. Eve girip çıktıkça, haşarı bir çocuğun başını okşar gibi avucumu "kafasına" pat pat vurup elimi koklamayı da ihmal etmedim. Demek şuncağız şey kötü enerjiyi bilirmiş de, içine çekip evi korurmuş.
Tarih: 06 Şubat 2009 02:49 Ekleyen: Beğenme: 0
mesajın sahibi abo ne36m3 su kuullanıp 145 L. ödemek zorunda kalmış...Peki
eğer bu abone aynı miktarda suyu
kullandığı damacana markasından tedarik etseydi acaba onlara ne kadar ücred ödeyecekti acaba hiç düşündünüzmü ?
45 günde yaklaşık 1895 adet Damacana -su
demektir...
Tarih: 06 Şubat 2009 02:47 Ekleyen: Beğenme: 0
Web
6 'ndağı su bastı için
Hürriyet - -Patlayan boru kabusu geri döndü160 santimetre çapındaki beton su borusunun patlaması üzerine Aydınlıkevler Mahallesi Derme Sokak'ta 40'a yakın ev ve iş yerini su bastı. ALTINDAĞ ...
hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8235220&tarih=2008-02-15 - 32k - Önbellek - Benzer sayfalar
Tarih: 06 Şubat 2009 02:47 Ekleyen: Beğenme: 0