Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

•                         CEHENNEM !!!
               [ kurunun  yanında  y[aş]  da  yanar  ]

Sn :Yeşil -ada ' nın Medya Faresindeki i r o n i k
    yazısını okuyunca bir kere daha annadım: Demek
    -ki bizim  " Çayyoluluların  " cehennemdeki  cezaları
    henüz bitmemiş  !!!
       Yalan mı  şuna baksanıza  !?
      Cehennemimizin  kadrolu  sayın personeli  ilk açıklamasını  hemen yaptı !!!!

" NE KADAR OY  O KADAR  HİZMET   !!!  "
    Tarih: 19 Nisan 2009 01:15 Ekleyen:

• Çayyolu semti semt birimi yetkililerine,,,
    Toptancı hale hangi tarihte  geldiği zaten belli olmayan sebzeler , birde üstüne bütün hafta ankaranın diğer  pazarlarını dolaşıp  sebzeler ve meyvalar sularını çektikten sonra hafta sonunda çayyolu pazarına
    getirilip hemde diğer semt pazarlarından  daha fahiş bir fiyatla satılıyor. Bununla beraber  bu pazara
    çayyolunda başka pazar olmadığı için pazarın olduğu gün adım atacak yer , arabamızı park edebileceğimiz yer bulunmuyor.Yenimahalle belediyesinden 340000 kişinin yaşadığı bu semte   haftada iki gün pazar kurulmasını rica ediyoruz.
    Tarih: 19 Nisan 2009 01:11 Ekleyen:
  • 2 -

BİR BAŞKADIR BENİM MEMREKETİM  ...
       Kimse gücenmesin  fakat   ;
    ayrıca yani  bence  ençok torpil işledilen ve
    hemşehricilik  " kayırma '  yapılan  mekanlardan biride   askeriyedir diyorum.
    Bu iş ,ta tabandan acemi birliğinden erbaşlardan başlar  yukarı doğru adımadım en üst komuta  kademelerine kadar  gider. Bunu da  maalesef herkes bilir ancak  nedense birşey de yapmaz .
      Üst   tertip ,  alt  teripi çömez  hemşehrisini kollar :
      Mesela  ona gece  nöbeti , sabahsa mıntıka temizliği yazmaz , soğan patetes soymaya göndermaz ,her haftasonu  ona çarşı ve hamam izni yazar ,
    hergün ona ağırbir ceza vererek  sabahleyin diskoya dansa gönderir.
      Bölük komutanıysa tabur komutanın haberi olmadan   havadan memleket iznine  gönderir   vs.vs.
    Tarih: 17 Nisan 2009 21:04 Ekleyen:

•                            ASKERİYE

Bilindiği üzere   ;
       Bu sancılı coğrafyanın toprakları üzerinde yaşayanlar  başta anneler  olmak üzere , sağduyu sahibi  kesimlerin dikkatini yıllardır büyük bir haksızlık "BEDELLİ ASKERLİK " çekiyor !

Ş  ö y l e  ki  ;
       Parası olmayanlar  " zenciler  "  askere ,
       Parası olanlar " Beyazlar " bedelli askerliğe ...

Merak  ettiğim birkaç soru    :
    1-  TC. Devledinin  ve TSK.'nın konumunu ve itibarını halkımızın  gözünde ve gönüllerinde derinden yaralayan
    bu haksız durumun karşılığında maliyenin hazinesine girecek birkaç milyon  dolara bu devledin gerçekten ihtiyacı varmıdır ?
      ... Varsa bile ,karşılığında kaybedilen manevi değerlere değermi ?
    2-  Değmez  fakat  devledin  bu  vergiye de yine htiyacı var  diyorsanız  durum zaten ezelden beri
    açıkca ortada !

DELİ DUMRUL   !!!
              [ Aklına estikçe  vergi üstüne vergi ]
      Birde bedelli askerlik için çıksa ne farkeder !?
                        H  İ   ç !

Sonuç olarak : Bir taraftan  düzenlenen şehit cenazesi törenlerine devled olarak katılacak ve taziyelerinizi sunacaksınız  öte  taraftan  durup durup tekrardan  kanunun eşitlik ilkesine aykırı düşen anıran  yasayı çıkaracaksınız .
       Bu bana  eski bir amerikan kapitalist atasözünü anımsatıyor !
         HAYATTA  HER KESİN BİR FİYATI  VARDIR !

İşte bu nedenledir  ki ; eğer ,yinede bu yasayı ısrarla tekrar çıkaracağız diye tutturuyorsanız bari ;
    topladığınız  bedellerin beş kuruşuna bile dokunmadan şehit asker ve polis vakıflarına  transfer edin .

Tarih: 17 Nisan 2009 21:04 Ekleyen:
  • GÜZEL YURDUN GÜVENLİĞİ EMANETTİR ONLARA, JANDARMADIR ULAŞTIRAN ADALETİ HER YERE.

Çayyolu'nun asayişini Jandarma'dan alıp Emniyet Müdürlüğüne(Polis) bir türlü bağlayamadılar biliyorsunuz her sene Asayişimizi Polise bağlamak istiyorlar ama becermiyorlar.Beceremeyecekler de.. daha çok beklerler. Beyler Bize sordunuz mu Jandarmadan memnunmusunuz? Asayiş berkemal mi ? diye. Bana sorarsanız ben ve tüm Çayyolu memnun ama siz neden ısrarla Emniyet Md.lüğüne bağlamak istiyorsunuz anlayamadım.
    Bu ısrar neden ,20-25 kişilik bir personelle canla başla huzur ve güvenlğimizi sağlayan Güzide Jandarmamızı kaldıracaklar ;yerine 100-150 kişilik polis memurları ile hizmet binası ,araç vesaire bir sürü masrafla Bölgemizi Jandarmadan alıp Emniyet Md.lüğüne verecekler. Bu kadar masrafı neden ve nereden yapacaklar anlayanınız varsa anlatsın da bizlerde anlayalım, saygılar sunuyorum.
    Tarih: 17 Nisan 2009 21:03 Ekleyen:
  • Azeri kadın vekiller ANITKABİR  ' de
    Barış Parkında ...
    Tarih: 16 Nisan 2009 21:01 Ekleyen:

• PİSİKOPAT ATASÖZLERİ

TESPİH SALLAYARAK PİSKOPAT OLUNSAYDI
    İMAMLAR MAFYA BABASI OLURDU
    Tarih: 16 Nisan 2009 20:54 Ekleyen:

•                   YEŞİL GECE

KİTABIN KONUSU
    Kitap topluma yararlı olmaya çalışmış, bilgilendirip bir derece de olsa cehaletten kurtarmata çalışmış bir eserdir.

KİTABIN ÖZETİ

Öyküsü 1908-1923 yılları arasında geçen “Yeşil Gece”, bir zamanlar başta Nazım Hikmet olmak üzere Türk solu tarafından çok övülmüş bir roman. Övgü, romandan çok Türk solunun düşünsel geri planı açısından önem kazanıyor. Çünkü, metinden yansıyan ideolojiye baktığımızda, Türk solu ile Kemalizm arasındaki, 60″lı yıllara dek uzanan ve paydasını ilerlemeci, modernist dünya görüşünde bulan akrabalık hemen farkediliyor. Ana fikrini; “Zatıaliniz şüphesiz zemin ve zamanı müsait bulmadığınız için şimdilik din ve devlete sadık meşruiyetperver Osmanlılar yetiştirmek gayesiyle iktifa buyuruyorsunuz. Bendeniz bir derece daha ileri gitmek, milletine sadık cumhuriyetperver Türkler yetiştirmek emelindeyim” cümlesinde bulan konunun kısa özeti; bir köylü çocuğu olan Şahin”in medrese eğitimini sürdürmek için gittiği İstanbul”da aydınlanarak öğretmen okulunu seçmesi, eğitimci olarak döndüğü bir Anadolu kasabasında softalarla dolaylı bir kavgaya tutuşması ve Yunan işgalinden sonra yaşadığı düş kırıklığı biçiminde aktarılabilir.

Kitabın temel sorunsalı, dinin toplumun gelişmesinde (aydınlanmasında) bir engel oluşu üzerine kurulu. Belki Marx”ın “din toplumların afyonudur” deyişinin etkisiyle, Reşat Nuri de kahramanının düşünce değişimini; “tarih kitaplarını okudukça ...
    Tarih: 15 Nisan 2009 11:46 Ekleyen:

•      _______________________________
              !!!    SU BİRLEŞTİRİR   !!!

" Ergenekon'un suyu çıktı "

13 Nisan’da Ergenekon’un sayısını unuttuğumuz bir dalga operasyonu daha yapıldı ve Mehmet Haberal ile Türkan Saylan’ın konutlarında arama yapılmaya başlandı. Aynı anda Başkent Hastanesi, Kanal B’de de operasyonlar başladı.
    Tarih: 15 Nisan 2009 11:46 Ekleyen:

•                   

SIRA DERİN EKONOMİDE  !!!

5 Nisan’ı aratmayacak pak   -
    et geliyor!  Bu reçete çok acı!

Tarih: 15 Nisan 2009 11:42 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!