CEHENNEM !!!
[ kurunun yanında y[aş] da yanar ]
Sn :Yeşil -ada ' nın Medya Faresindeki i r o n i k
yazısını okuyunca bir kere daha annadım: Demek
-ki bizim " Çayyoluluların " cehennemdeki cezaları
henüz bitmemiş !!!
Yalan mı şuna baksanıza !?
Cehennemimizin kadrolu sayın personeli ilk açıklamasını hemen yaptı !!!!
" NE KADAR OY O KADAR HİZMET !!! "
Tarih: 19 Nisan 2009 01:15 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu semti semt birimi yetkililerine,,,
Toptancı hale hangi tarihte geldiği zaten belli olmayan sebzeler , birde üstüne bütün hafta ankaranın diğer pazarlarını dolaşıp sebzeler ve meyvalar sularını çektikten sonra hafta sonunda çayyolu pazarına
getirilip hemde diğer semt pazarlarından daha fahiş bir fiyatla satılıyor. Bununla beraber bu pazara
çayyolunda başka pazar olmadığı için pazarın olduğu gün adım atacak yer , arabamızı park edebileceğimiz yer bulunmuyor.Yenimahalle belediyesinden 340000 kişinin yaşadığı bu semte haftada iki gün pazar kurulmasını rica ediyoruz.
Tarih: 19 Nisan 2009 01:11 Ekleyen: Beğenme: 0
2 -
BİR BAŞKADIR BENİM MEMREKETİM ...
Kimse gücenmesin fakat ;
ayrıca yani bence ençok torpil işledilen ve
hemşehricilik " kayırma ' yapılan mekanlardan biride askeriyedir diyorum.
Bu iş ,ta tabandan acemi birliğinden erbaşlardan başlar yukarı doğru adımadım en üst komuta kademelerine kadar gider. Bunu da maalesef herkes bilir ancak nedense birşey de yapmaz .
Üst tertip , alt teripi çömez hemşehrisini kollar :
Mesela ona gece nöbeti , sabahsa mıntıka temizliği yazmaz , soğan patetes soymaya göndermaz ,her haftasonu ona çarşı ve hamam izni yazar ,
hergün ona ağırbir ceza vererek sabahleyin diskoya dansa gönderir.
Bölük komutanıysa tabur komutanın haberi olmadan havadan memleket iznine gönderir vs.vs.
Tarih: 17 Nisan 2009 21:04 Ekleyen: Beğenme: 0
ASKERİYE
Bilindiği üzere ;
Bu sancılı coğrafyanın toprakları üzerinde yaşayanlar başta anneler olmak üzere , sağduyu sahibi kesimlerin dikkatini yıllardır büyük bir haksızlık "BEDELLİ ASKERLİK " çekiyor !
Ş ö y l e ki ;
Parası olmayanlar " zenciler " askere ,
Parası olanlar " Beyazlar " bedelli askerliğe ...
Merak ettiğim birkaç soru :
1- TC. Devledinin ve TSK.'nın konumunu ve itibarını halkımızın gözünde ve gönüllerinde derinden yaralayan
bu haksız durumun karşılığında maliyenin hazinesine girecek birkaç milyon dolara bu devledin gerçekten ihtiyacı varmıdır ?
... Varsa bile ,karşılığında kaybedilen manevi değerlere değermi ?
2- Değmez fakat devledin bu vergiye de yine htiyacı var diyorsanız durum zaten ezelden beri
açıkca ortada !
DELİ DUMRUL !!!
[ Aklına estikçe vergi üstüne vergi ]
Birde bedelli askerlik için çıksa ne farkeder !?
H İ ç !
Sonuç olarak : Bir taraftan düzenlenen şehit cenazesi törenlerine devled olarak katılacak ve taziyelerinizi sunacaksınız öte taraftan durup durup tekrardan kanunun eşitlik ilkesine aykırı düşen anıran yasayı çıkaracaksınız .
Bu bana eski bir amerikan kapitalist atasözünü anımsatıyor !
HAYATTA HER KESİN BİR FİYATI VARDIR !
İşte bu nedenledir ki ; eğer ,yinede bu yasayı ısrarla tekrar çıkaracağız diye tutturuyorsanız bari ;
topladığınız bedellerin beş kuruşuna bile dokunmadan şehit asker ve polis vakıflarına transfer edin .
Tarih: 17 Nisan 2009 21:04 Ekleyen: Beğenme: 0
GÜZEL YURDUN GÜVENLİĞİ EMANETTİR ONLARA, JANDARMADIR ULAŞTIRAN ADALETİ HER YERE.
Çayyolu'nun asayişini Jandarma'dan alıp Emniyet Müdürlüğüne(Polis) bir türlü bağlayamadılar biliyorsunuz her sene Asayişimizi Polise bağlamak istiyorlar ama becermiyorlar.Beceremeyecekler de.. daha çok beklerler. Beyler Bize sordunuz mu Jandarmadan memnunmusunuz? Asayiş berkemal mi ? diye. Bana sorarsanız ben ve tüm Çayyolu memnun ama siz neden ısrarla Emniyet Md.lüğüne bağlamak istiyorsunuz anlayamadım.
Bu ısrar neden ,20-25 kişilik bir personelle canla başla huzur ve güvenlğimizi sağlayan Güzide Jandarmamızı kaldıracaklar ;yerine 100-150 kişilik polis memurları ile hizmet binası ,araç vesaire bir sürü masrafla Bölgemizi Jandarmadan alıp Emniyet Md.lüğüne verecekler. Bu kadar masrafı neden ve nereden yapacaklar anlayanınız varsa anlatsın da bizlerde anlayalım, saygılar sunuyorum.
Tarih: 17 Nisan 2009 21:03 Ekleyen: Beğenme: 0
Azeri kadın vekiller ANITKABİR ' de
Barış Parkında ...
Tarih: 16 Nisan 2009 21:01 Ekleyen: Beğenme: 0
PİSİKOPAT ATASÖZLERİ
TESPİH SALLAYARAK PİSKOPAT OLUNSAYDI
İMAMLAR MAFYA BABASI OLURDU
Tarih: 16 Nisan 2009 20:54 Ekleyen: Beğenme: 0
YEŞİL GECE
KİTABIN KONUSU
Kitap topluma yararlı olmaya çalışmış, bilgilendirip bir derece de olsa cehaletten kurtarmata çalışmış bir eserdir.
KİTABIN ÖZETİ
Öyküsü 1908-1923 yılları arasında geçen “Yeşil Gece”, bir zamanlar başta Nazım Hikmet olmak üzere Türk solu tarafından çok övülmüş bir roman. Övgü, romandan çok Türk solunun düşünsel geri planı açısından önem kazanıyor. Çünkü, metinden yansıyan ideolojiye baktığımızda, Türk solu ile Kemalizm arasındaki, 60″lı yıllara dek uzanan ve paydasını ilerlemeci, modernist dünya görüşünde bulan akrabalık hemen farkediliyor. Ana fikrini; “Zatıaliniz şüphesiz zemin ve zamanı müsait bulmadığınız için şimdilik din ve devlete sadık meşruiyetperver Osmanlılar yetiştirmek gayesiyle iktifa buyuruyorsunuz. Bendeniz bir derece daha ileri gitmek, milletine sadık cumhuriyetperver Türkler yetiştirmek emelindeyim” cümlesinde bulan konunun kısa özeti; bir köylü çocuğu olan Şahin”in medrese eğitimini sürdürmek için gittiği İstanbul”da aydınlanarak öğretmen okulunu seçmesi, eğitimci olarak döndüğü bir Anadolu kasabasında softalarla dolaylı bir kavgaya tutuşması ve Yunan işgalinden sonra yaşadığı düş kırıklığı biçiminde aktarılabilir.
Kitabın temel sorunsalı, dinin toplumun gelişmesinde (aydınlanmasında) bir engel oluşu üzerine kurulu. Belki Marx”ın “din toplumların afyonudur” deyişinin etkisiyle, Reşat Nuri de kahramanının düşünce değişimini; “tarih kitaplarını okudukça ...
Tarih: 15 Nisan 2009 11:46 Ekleyen: Beğenme: 0
13 Nisan’da Ergenekon’un sayısını unuttuğumuz bir dalga operasyonu daha yapıldı ve Mehmet Haberal ile Türkan Saylan’ın konutlarında arama yapılmaya başlandı. Aynı anda Başkent Hastanesi, Kanal B’de de operasyonlar başladı.
Tarih: 15 Nisan 2009 11:46 Ekleyen: Beğenme: 0
SIRA DERİN EKONOMİDE !!!
5 Nisan’ı aratmayacak pak -
et geliyor! Bu reçete çok acı!
Tarih: 15 Nisan 2009 11:42 Ekleyen: Beğenme: 0