TEHLİKE BEKLENTİSİ
( PANİK AT - AK )
Günümüzde birçok web sitesine sitenin yöneticileri tarafından kanser ve benzeri hastalıkların makaleleri konulduğu için siteyi sırf bu yüzden okuyucuları terk edebiliyorlar....
Çayyolum.com. un galiba böyle bir derdi olmamalı ki asansör fobisi olan okuyucularını daha da telaşlandıracak bazı kişsel gelişim yazılarını sansürden geçirmeden yayınlayabiliyorlar...
Oysa benim gibileri ,
hala bu yaşta 6 katlı bir apartımananın sorunlu merdivenlerinden yayan olaraktan inip çıkmak zorunda kalanları hiç düşünmezler mi ...
Doğru değil mi Acaba ?
Haksızmıyım Efe(N)dim ?
Çayyolu TSM.kor :O sundan 1 dost
Tarih: 11 Haziran 2009 00:57 Ekleyen: Beğenme: 0
İki Hafta oldu dile kolay (14 gün) Acaba bu iki haftada Okullarda ders işlendi mi? Hayır işlenmedi bu kadar değerli bir zamanı neden boşa geçirdiler okul yönetimleri evet neden boşa harcadınız çocuklarımızın zamanlarını?Bu 14 günü geri verebilecekmisiniz?
Müfredatlar ayarlanamaz mı?Öğrenciler iki hafta derslere girmedi öğretmenler derslere girmedi, Servislere binmeden boşuna paralar verildi.Gelişmekte olan Türkiye'nin hali böylemi olmalı, Herşey boşa harcanıyor. Zaman israfını kim önleyecek? Milli Eğitimin bir sorumlusu yokmu acaba?
Milli Eğitim bu mudur? Evet herkes biliyor Bakan'da biliyor,Öğretmenler de biliyor,Öğrencilerde velilerde biliyor artık eğitim ve öğretim dersanelerin eline bırakılmıştır.
Okullarda ne eğitim, ne öğretim,ne bilim,ne ilim, ne sanat,ne de spor yapılmaktadır. Herşeyin tüketildiğini görüyorum ve Gençlerimizin yarınlarımızın, geleceklerimizin bu kadar kötü yönetilmesine üzülüyorum.
Bilgisayar başından kalkmayan, kitap okumayan, gazete okumayan, araştırmayan, sorgulamayan, kolaycı ve ezberci öğrenciler, kulağında ipod'la sadece müzik dinleyerek boşa zaman harcayan ileride ne olacağını bilmeyen ,istemedikleri üniversiteleri bitirip BOŞTA gezen gençlerimizin haline üzülüyorum.
ACABA SİZLERDE ÜZÜLMÜYORMUSUNUZ?
Tarih: 10 Haziran 2009 00:29 Ekleyen: Beğenme: 0
KURU TEMİZLEME
KARAR VERİRKEN İŞİ BİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ
EN AZ 3 FİRMAYA SORMADAN KARAR VERMEYİNİZ!!!
KARAR VERDİĞİNİZ FİRMANIN REFERANSLARINI YERİNDE MUTLAKA KONTROL EDİNİZ!!!
AKSİ TAKTİRDE ÇOK ÜZÜLEBİLİRSİNİZ !!!
Çayyolu muzıkı cemıyetının hafta sonunda verdıgı TSM.senlık konserı bana bıraz popumsu kokuyo gıbı geldı .Tabı bu yorumuma katılırsınız katılmazsınız kendı bılebılecegınız bır ıs ben bılemem amma bızım şef sayın ASIM TOKEL ' ın yonetımınde ataparkta verdıgımız o muhtesem konsere bız zıya pasanın segahpesrevı ıle baslayıp nermın hanımın ıcra ettıgı
bestesı zeka dede ye aıt huzzam
EY Husnu Cema aleme sen
Darbı Meselsın parcasıyla devam etmıs
ve koronun seslendırdıgı huzzam
asker oldum sakincalı pıyade
gezdıgım dik enlıask yollarında ile programımızı sonuçlandırmıstık.
Bırden nereden estiyse aklıma gelıverdı.
SAYIN ENGİN UÇ ,
BÖLGEMİZDE SİTE GÖREVLİLERİNE KARŞI BAZI KOMŞU SİTELERDE BAŞLATILAN VE HIZLA İTİBAR GÖRMEYE BAŞLAYAN NE YAZIK Kİ ÇAYYOLU BÖLGESİ GİBİ " BİZ ARSLAN SOSYAL DEMOKRATIZ " DİYE GEÇİNEN BİR YAŞAM FELSEFESİNİN ARASINDA
YASAL OLMAYAN BİR UYGULAMADAN BİLHASSA SİZN VE İLGİLİ DERNEKLERİNİZİN ÖNEMLE DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİM...
AYRICA ÇAYYOLUNUN BU SOSYAL DEMOKRAT SİTELERİNDE OTURAN KAT MALİKLERİNEDE ÖZELLİKLE HATIRLATIRIM Kİ ÇAYYOLUMDAKİ SİTE GÖREVLİLERİ İŞVERENLERİNDEN ÇEKİNDİKLERİ İÇİN BELKİ AÇIKCA İFADE ETMEMİŞ OLSALARDA ,ELLERİNDEN EKMEK YEDİĞİMİZ BU İŞ VE EMEK GURUBUNUN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU ÖRGÜTLÜ BİR TOPLULUKDUR VE SENDİKALIDIR ...
BU NEDENLE SİTENİZE GELEBİLECEK CEZA PUANLARINI İLERİDE KAT MALİKLERİ HEP BERABER ÖDEMEK ZORUNDA KALBİLECEĞİ İÇİN
EKSİK BİLGİLERLE DONATILMIŞ BAZI SİTE YÖNETİCİLERİNİN KAT MALİKLERİNİ EK BİR KÜLFETE SOKMAMALARI İÇİN BUGÜNDEN SIKI BİR ŞEKİLDE UYARMALARI GEREKMEKTEDİR.
SELAMLAR
BÜTÜN KAT MALİKLERİNE
" KLASİK MUZİK GENELLİKLE PEK SEVİLMEZ !
FAKAT SAYGI DUYULUR "
Sitemizde bazı arkadaşlarımız nedense 21*22 Nayıs BİLİM ŞENLİĞİ'NE adeta takılıp kalmışlar ...
Görüldüğü gibi Atapark 'ta Çap ' ın öncülüğünde 5-6-7 Haziranda gerçekleştirilen etkinliklerden bir satır bile bahseden kimse yok...
Oysa ,hal böyle olmasına rağmen bizim köyün yerli parlementosu ŞEHİR FELSEFESİ hakkında ilk ip -
uçlarını verdi galiba ...
Nelerdi bunlar bence ;
1- Belediyeler doğrudan doğrıya hiç bir sanatsal ve kültürel faaliyetin içinde olmamalı ; sosyal ve kültürel hizmetler SIFIR VERGİ POLİTİKASI ile desteklanilerek artırılmalıdır...
2- Bendeniz , ezelden beri belediya başkamlarmızın SN :Ahmet DUYAR Bey de dahil Çayyolu
na bazı popcuları ( Deniz de dahil ) beyaz tulumların içine sarmalayıp çıkartmalarına ve gece yarılarında havlayan ve anıran hav-ai fişek gösterileri yaptımalarına zaten karşıydım .
Ehhhh artık birçok çayyolu sakini gibi bende bu konuda emelime nail oldum.Allahı var yeni belediya başkanımız Sn : Fethi YAŞAR Beyefendi ve takımı güngörmüş adamlar olmalıki çayyolunda bu hafta sonunda verdikleri ilk sınavda geçmişteki hataların hiç birisinin içine düşmeyip bu etkinlikten yüzlerinin akıyla çıktılar...
Yoksa !!!!
Yoksa , yeni mahallenin yeni seçilen yüzlerine sitemizde adeta pusuda bekleyip cephe giydirmesi (Manto- Lama ) yapmak isteyen o kadar ç-OK muhalif vardı ki !!!
ASANSÖR GÜVENLİĞİ
(Bunları biliyormuyuz)
_Güvenli kullanabilir asansör yüzdesinin %30 olduğu,
_%91 inin denetim dışı,
_150 bine yakın CE işareti olmayan asansör,
_Yetkisiz firma sayısının yetkili firma sayısından fazla,
_160 bin asansörden 146bin695 nin TMM Odasının kontrolü dışında,
_Bu sektörde istihdam edilen makine mühendislerinin sayısının yalnızca 700,
_Güvenirlilik açısısndan asansörlerin MAVİ-YEŞİL ve KIRMIZI olarak değerlendirildiğini,
_Kullanılması güvenli asansörlerin YEŞİL,
_Arızası ivedilikle düzeltilmek kaydıyla olanların MAVİ,
_Asla kullanılmaması gerekenlerin KIRMIZI,
_Her üç asansörden birinin can güvenliği olmadığını,
_Makine Mühendisleri Odasının asansörlerin üretiminden nihai kullanımına kadar CE işaretlemesi yapmak üzere Avrupa Topluluğu Asansör Yönetmeliği kapsamında onaylanmış tek kurum olduğunu BİLİYORMUYDUNUZ?
ASANSÖRLERİN BAKIMININ, mesleki yeterliliği belgelendirilen ve mühendis çalıştıran firmalarca sağlanmalı,Belediyeler Çankaya ve Hasanoğlan Belediyeleri örneğinde olduğu gibi TMMBO İLE protokol yaparak asansör can güvenliğini kontrol altına almalıdır.Apartman yöneticilerinin yaşanacak tatsız olay ve faciaları önlemek için bu odalardan bilirkişi isteyerek senelik masrafı çok az bir miktar olan harcama ile bu güvenliği sağlamaları da hem insanlık hemde konumu gereğidir.
Tüketicİ HaklarıDernekleri,Belediyeler ,Apartman yöneticileri bu sorumluluğu bir an önce yüklenmelidir. Olası akslikler yaşanmadan( asansörümüz düşüp içinde bir komşumuzun kalması ile kaleme sarılmam gibi)
Tarih: 10 Haziran 2009 00:28 Ekleyen: Beğenme: 0
ALTI 'da 6 !!!
YMB. ' nin Çayyolu ' nda düzenlediği H A L K konserlerinde ikinci günede girildi ...
Sayın başkanımız Fethi YAŞAR Bey o kadar işinin gücünün aeasında neredeyse
reylerini aldığı Çayyolu halkıın arasına karışmak için ne hikmetse o zaman ayırabiliyor ...
Ancak , bizim Çayyolu halkının oylarını 6 ' da ALTI toplayan Kalk Partisinin lideri sayın Deniz Beyin Atapark da gölgesinden bile eser yOK !!!
Hikmet teyzecim vallahi inanın olmuyor !!! Sitemizin içinde merhabalaşmak bizlere asla yetmiyor ....
Biz şu anda ATA PARh UFUKTEPEDEYİZ ...
Hem Deniz beyi hem sizi hemde Aslıyı buraya
ısrarla bekliyoruz ...
Saygılarımızla ...
Tarih: 10 Haziran 2009 00:28 Ekleyen: Beğenme: 0
KARAR VERİRKEN İŞİ BİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ
EN AZ 3 FİRMAYA SORMADAN KARAR VERMEYİNİZ .
KARAR VERDİĞİNİZ FİRMANIN REFERANSLARINI YERİNDE MUTLAKA KONTROL EDİNİZ.
AKSİ TAKTİRDE ÇOK ÜZÜLEBİLİRSİNİZ ...
Tarih: 05 Haziran 2009 22:19 Ekleyen: Beğenme: 0
Atapardaki gösterilerde müziği biraz kısabilirseniz ve bu akşamki programınızı biraz erken bitirebilirseniz çok memnun kalıcaz.
Çocukların sınavı var.
Tarih: 05 Haziran 2009 17:33 Ekleyen: Beğenme: 0