Bir taraftanda
Çayyolu hızla betonlaşıyor !!!
yeni mahallenin ışıklı logosunda OKsidlenen lambalar duy-larıyla beraber değiştirilince ,çayyolunda hemen
cecik ertesi gün herşey bir günde aniden değişcek sanmıştık !Ama hiç öyle olmadı! Olmazda zaten !
Böyle konuşmak için hele daha biraz erken de olmasına rağmen öyle olmadığına dair böyle bazı ufaktan ufaktan işaretler gelmeye de bir taraftan devam ediyor...
İşte bu yapılan şikayetlerden belkide şimdilik en çayyolunda önemlisi site yönetimini ele geçiren yöneticinin kendisine ve ailesine ait 5 araç ( Biri dükkanlarının açık-kasa kamyonu ) lık bir filoyu hepsini sitenin otparkına koyamadığı için yönetici cipler dışarda bi şey olur diye komşu siteleri örnek göstererek bizim sitenin bir bölümündeki eski ağaçları kestirip herif otopark yaptı.Hiç kimsede kendisine bir şey diyemedi.
YMB. ndeki sayın orman bakanımız ve çaba daki bakanlar krulunuz ,bilerek kasten proje dışı bir işlem yaparak siteyi MİMARİ projeesinde kaçağa düşüren
bu edepsiz hakkında yapı denetim vasıtası ile birlikte acaba vahşi batıya ( çayyoluna ) ne yaptırım uygulayacak .?
ekleyip göreceğiz .
Nezih sadece sulamak yetmez
Hadi bunlarada bişey yapmalı
Tarih: 03 Temmuz 2009 14:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Eğitim dolu hayatımda bir derste senden aldım çocuk.
Neredeyse bütün marketlerden alışveriş yaptığımı düşünüyorum. Yinede bunu kendisine bir teşekkür olarak dile getirmek istiyorum.
Yakıtım yeterli değildi, alış veriş yapmam gerekiyordu, biraz üşengengeç bir şekil aracımla Konutkent-1 Çarşısı Peynirciye gittim. Daha dışardaki manav bölümünde daral gelmişti üzerime. ikinci gidişimdi bu peynirciye. ilki tam bir fiyaskoydu. Siz, bir markete sadece ürün almaya mı gidersiniz? Evet sürekli güleryüzlü olmak zordur. Manav bölümünden alacaklarımı aldıktan sonra içeriye girdim, alışverişime devam ettim. Market psikolojik savaş marketiydi adeta. Birbiriyle konuşan kasiyer kızlar, müşteriyle adeta alay edercesine oturuyorlardı kasalarında. Peynir bölümünde 40lı yaşlarda bir bey işini ustaca yapmıştı. Bu güleryüzlülüğünü tecrübesine ve işini sevmesine bağlıyorum. Peki ya o erkek kasiyer neyin nesiydi... Peynir bölümünden şöyle bir baktım kasalara. O erkek kasiyer diğerlerinden farklı bir şekilde, sanki migrosta çalışıyormuş gibi, bulunduğu ortamı insanlara mutlu kılıyordu. İlk defa alışveriş sonrası mutluluğu yaşamıştım. Kendisinin öğrenci olduğunu söyleyen bu çocuk Peynirci hakkındaki fikrimin değişmesine sebep olmuştu. Her ne kadar olumsuz şartlarla karşılaşsanızda, iyi birileri hep var... Yolun açık olsun oğlum.
Tarih: 03 Temmuz 2009 13:55 Ekleyen: BurhanÖzipek Beğenme: 0
Çaba ya
Katkı Malzemesi !!!
Sitelerinde çalışmaktan ziyade yatmaya alıştırılmış yönetimle iş birliği yapan iş birlikçi
bazı !!! kapıcılar ( gelen ağam giden paşam )
Tabiat ana dan anlamayan yönetim kurullarına rastladılarmı
Bahçelerindeki yapraklı ağaçları bir yolunu bulup kökümden kestiriyorlar , ağaçların gözlerinin yaşına bile bakmıyorlar ..
Çünkü yaprak toplamak süpürmek zor geliyor ...
çaba daki çevreci abilerime
saygılar
Tarih: 03 Temmuz 2009 13:51 Ekleyen: Beğenme: 0
MERHABALAR. BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM ÇÜNKÜ ÇOK SİNİRLİYİM VE YAZDIKLARIMA DİKKAT EDİLMEİNİ İSTİYORUM. BEN ÜMİTKÖY DE OTURUYORUM. MİLENYUM KONUTLARINDAYIM. EVİMİZİN TAM DİBİNDE ZATEN VAR OLAN VE MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞ AMA HALA KALDIRILMAMIŞ BİR BAZ İSTASYONU VARKEN, ŞİMDİ BİR BAZ İSTASYONU DAHA KURMAYA ÇALIŞIYORLAR. JANDARMA KARAKOLUNU, CHP MERKEZİNİ, TELEKOMİNİKASYON MERKEZİNİ, ÇAYYOLU PLATFORMUNU, AKLINIZA GELECEK HER YERİ, HERKESİ ARADIM. JANDARMA GELDİ, SANIRIM EVRAK GÖSTEREMİŞLER VE ÇALIŞMAYI BU YÜZDEN DURDURDULAR. NE OLUR SİZLER, BİZLER HEP BİR ARADA BİRŞEYLER YAPALIM. EL ELE VERELİM HİÇ OLMAZSA BUNU ENGELLEYELİM İSTİYORUM. ZATEN ETRAFIMIZ BAZ İSTASYONUYLA DOLU, BİR YENİSİ DAHA EKLENMESİN. ÇOCUKLARIMIZ KANSER OLMASIN. NE OLUR YARDIM EDİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA HEP BERABER YAPALIM......GELECEĞİMİZ KARARMASIN. HERKESTEN DUYARLILIK BEKLİYORUM. UMARIM İLGİLENİRSİNİZ. BU İŞİ KISA SÜREDE YAPMALIYIZ ÇÜNKÜ İŞLERİNİ YARIM BIRAKTILAR AMA BİLİYORUM YARIN ÖBÜRGÜN GİZLİ DE OLSA O BAZ İSTASYONUNU KURACAKLAR. BEN HER YERİ ARAYARAK KOMŞULARI AYAKLANDIRARAK SADECE BUGÜNKÜ ÇALIŞMALARINI DURDURABİLDİM. DAHA NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPMAYA DA HAZIRIM. HAYDİ HEP BERABER ÇÖZELİM BU SORUNU........
Muhtar hanım muhtarlığımım önündeki yola beyaz trafik ışıkları yaptırıyor.
Asma bahçe B BLOK
Zahmet olmazsa koru ayşa ana sağlıkocağı
bahçesindeki tabiat bakımsızlıktan ve susuzluktan yanıyor.
Tarih: 03 Temmuz 2009 13:46 Ekleyen: Beğenme: 0
MİSAFİR ODALARI VE ARKA BALKONLAR
(görüntü kirliliği)
Kültürümüzde MİSAFİR sözcüğü önemli bir olgudur.
Bunun en güzel ispatı evimizin en güzel odalarını veya
salonlarını bu adla adlandırmamızdır .Bu kabullerde ,günler öncesi yapılan temizlikler,saatlerce süren ikram hazırlıkları özen ve dikkat de konuya verdiğimiz önem derecesinin de bir göstergesidir.Sadece evimiz ve ikramımızla sınırlı değildir bu düzen; o gün aynı itina ve gayreti kendimize de gösteririz.Olduğunca bakımlı ve şık bir şekilde misafirimizi karşılamak ona ve kendimize olan saygımızın da bir ifadesidir.Bütün bu önem evimize geleni mutlu etmek anılarında ve damağında hoş tatlar bırakmaktır .
Hiç düşündünüzmü bu kadar değer ve emek verdiğiniz
kişiler her gün sizin balkonlarınızın misafiridir.Evinizin içine verdiğimiz özeni neden dış kapımıza ve balkonlarımıza göstermeyiz.Kimimizin senelerce kullanmıyacağı eşyalarla ardiye haline getirilen balkonlar,
kimimizin bu çirkinlikleri eski ve tozdan ,güneşten solmuş
örtülerle daha da çirkinleştirilen balkonlar.Sokak kapısına yığılmış ayakkabılar....
Anneler günü,babalar günü,sevgililer günü gibi
seneden seneye aklımıza gelen insani değerler;neden ziyaret günleri dışında esirgenir komşularımızdan.Balkonlar
o ailenin kültür göstergesi ,zevk göstergesidir.Balkonlar kendinize ve komşularınıza olan saygının önemidir.Hayat
kapı eşiğimizin dışında da özen istiyor.Sadece kendi balkonumuzu değil koca bir binanın görüntüsüne zarar verdiğimizin bilincine neden varamıyoruz?Görüntü kırliliğinden uzak günler dileğiyle...
Tarih: 03 Temmuz 2009 13:11 Ekleyen: Beğenme: 0
BATI [k] KENT BELEDİYESİ
ÇAYYOLUNDA DÜN BİR BUGÜN İKİ HERŞEY M -
İS GİBİ KOKYOR AMA SANKİ BİRAZ BATIKENT-
TEKİ DOSTLARI DA DÜŞÜNMEMİZ GEREKMİYORMU A -
CABA !!!
OLDU OLCAK ŞUNUN ŞURASINDA SANKİ NE OLACAK DEMİ ; BATIKENT İLÇESİNEDE BİR BELEDİYE SARAYI BİNASI YAPALIMDA SAYIN BAŞKANIMIZDAN SONRA YENİMAHALLEYE TALİP OLACAK ADAYCIK HİÇ DEĞİLSE BİR ÜLKEYİ DEĞİL BİR İLÇEYİ YÖNETTİĞİNİ FARK ETSİN. !!!
Tarih: 01 Temmuz 2009 23:40 Ekleyen: Beğenme: 0
çayyolu köyüne belediye binası gelmiş !Peki ama özel idare binası gelmeden bu belediye binası gelmiş ne işe yarar anlamadım
Tarih: 01 Temmuz 2009 23:37 Ekleyen: Beğenme: 0
Konut bire küçük evin hemen arkasına
koca postahane açılmış
halkımızın dikkatine
Tarih: 01 Temmuz 2009 23:37 Ekleyen: Beğenme: 0
avrupa birliği içinde yer alabilseydiniz çöplerinizi görüldüğü gibi gelişi güzelim yerlere bırakamazdınız . Bırakırsanızda iyi bir ceza yiyeceğinizi bilirdiniz . Hele böyle mobilya büfe gibi çöpleri çöpe ancak belirli gümlerde bırakıp ,üstüne birde belediyeye para ödeyipte attırmak zorunda kalırdınız.
Halbuki ben bizim bloktan ( konut -1 den evin penceresinden görebildiğim kadarıyla adamlar fiber clastan ekmek büfesini ,
belki güvenlikçi nöbetçi kulubeside olabilir
küçük evin yanındaki çöplüğün üzerine hiç çekinmeden bırakıp gittiler.
eeeee ne olacak burası türkiye !ipin uçu kaçmış tut tutabilirsen ,ne soran var ne arayan
Tarih: 01 Temmuz 2009 23:36 Ekleyen: Beğenme: 0