tek tanrılı dinler konusunda da bizi aydınlatmasını çok istediğim profesör. şeker hastası olan on yaşındaki kedisinin iğne saati geçtiği için başına bir şey gelmemiş olmasını dilerim. böyle insanlardan daha fazla olsa çevremizde diye dilemekten kendimi alamadım.
bir pazar gecesi bu kadar çok şey öğrenebileceğimi hiç düşünmemiştim.son zamanlarda yapılan en iyi canlı yayın programıydı..
bavulları toplayıp cunda adasına gideceğim..
Tarih: 07 Eylül 2009 14:57 Ekleyen: Beğenme: 0
Eldeki veriler ışığında Hesiod tarafından M.Ö. 7. yüzyıl ya da 8. yüzyıl'da yazıldığı düşünülmektedir
kendisiyle bu gece tanıştım. ilk görüşte aşk bu olsa gerek.
dört saat boyunca ekrana kilitledi teke tek programında. sümerlerden girdi, kabaladan çıktı, kabala eşittir ebced hesabı oldu, 12 havari, 12 imam, tanrıça inanna, maria magdalena, paskalya, nevruz ... neler neler...
tek tanrılı dinler ile ilgili bir çok konuya değinecekti ancak programın başında çekinceleri olduğunu baştan söylemişti, anlatacağı bir çok şeyi pas geçti.
anlattıklarını dinledikten sonra dünyalı sümer -
lerden bir kez daha korktum, ne kadar köklü bir coğrafyada yaşadığımız bir kez daha dank etti. dört saat boyunca ne anlattı derseniz belli bir konu, belli bir bölge yoktu ancak zaman su gibi akıp geçti.
sadece anadolu değil, çok geniş bir coğrafyadaki bir çok geleneğin aslında sümerler ve tanrılarından geldiğini, divan edebiyatı'nın temelinde aslında bize öğretilenlerden çok farklı, çok zengin bir altyapı olduğunu, tek tanrılı dinlere geçişin nasıl olduğunu ve aralarındaki sıkı bağları öğrenmek çok keyifliydi.
daha da keyiflisi tüm bunları uzmanlık alanı türkoloji olan bir profesörden dinlemekti. çengname'yi ilk okuduğunda anlayamadığı için kendisini harvard üniversitesi'nin kütüphanesine atıp dördüncü katında arkeoloji kitaplarının arasında bulup, sonrasında sümerlere uzanan araştırmalarını dinlemek aslında en az anlattıkları kadar, çok büyük bir ders verdi bu gece.
ÇAĞRIŞIM !
Anadolu ve babadolu efsaneleri -Çam süsleme - Kibele ve YILBAŞI SÜSLEMELERİ - MİLAD ve İSA
Frig tanrıçası Kibele bir gün hayvanlarını otlatan Attis adlı bir çobana rastlar. Attis'in yakışıklılığı karşısında duygularına hakim olamaz ve ona aşık olur.
Aradan zaman geçse de duygularını bastıramayan Kibele Attis'e aşkını ilan etmeye karar verir. Fakat Kibele'nin ilanı aşkı karşısında Attis kayıtsız kalır ve yakında sevgilisi olan kızla evleneceğini söyler.
Aşkının reddedilmesi üzerine kıskançlık kırizine giren Kibele intikam için düğün gününü beklemeye karar verir. Düğün günü düğüne gelen Kibele kalabalık arasında Attis'i görebileceği bir yere oturur,güçlü ve gizemli bakışları ile Attis'i etkisi altına alır.
Çılgına dönen Attis eline bir bıçak alarak düğün meydanına fırlar ve müzik eşliğinde çılgın bir dans başlar.
Bu arada elindeki bıçakla vücudunu kesmeye başlar,ama dansa da devam eder. Kan kaybeden Attis bir süre sonra bitkin bir halde yere yığılır ve ölür.
Sevdiği adamın başucuna gelen Kibele bu sefer de pişmanlık duyar ve aşkını ölümsüz kılmaya karar verir.
Sevdiğinin cansız bedenini çam ağacına dönüştürür.
bu yüzden Frigyalılar yaz-kış yeşil kalan çam ağacını ölümsüz ve aşkın ağacı olarak kabul ederlerdi.
Yaşamkent Mahallesi sakinlerinin organize olması bekleniyor
Yaşamkent Mahallesindeki 2 baz istasyonunun kaldırılması yolunda girişimlerde bulunulması için ÇEKOD’a başvurular sıklaştı.
Haziran Ayında Çekod Başkanı M. Ramazan Öngöre, Çaba Başkanı Engin Uç’la birlikte Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ayla Ayla Özsüer’i ziyaret ederek ilgili makam ve kuruluşlara başvuru dilekçe örneklerini verdiler.
Ayla Özsüer, en kısa sürede mahalle sakinlerini ve site yöneticilerini organize ederek Çekod yetkilileriyle iletişim kuracaklarını belirtti.
Yaşamkent Mahallesi sakinlerinin organize olması ve ilk etapta dilekçeleri ilgili makam ve kuruluşlara göndermesi bekleniyor. www.cekod.org
Tarih: 07 Eylül 2009 10:34 Ekleyen: Beğenme: 0
TÜKETİCİ BİLGİSİ ...
Çayyolu Plaformunun sayın yetkilileri mesajımı yayınlayabilirlermi ( tabi biraz zor ) ama yayınlanamasa bile ben yinede iletiyorum ve saygılarımı sunuyorum
bizim ülkemizde göstermemektedirler .
Bunun en çarpıcı örneği bu müesseselerde çalışan gençlere HİJYEN KURALLARIYLA İLGİLİ İNANDIRICI BİR DİSİPLİNN EĞİTİMİ VERİLMEDİĞİNDEN ;
GENÇLER ÖNLERİNDEKİ YAZARKASALARIN İÇİNDEKİ HER TÜRLÜ MİKROPUN BARINDIĞI PARALARI ADETA OKŞAYIP -OKŞAYIP DAHA SONRA DONDURMA DAHİL HER TÜRLÜ ÜRÜNÜN SERVİSİNİ NE YAZIKKİ BU ELLERİ İLE YAPMAKTADIRLAR !
Tarih: 07 Eylül 2009 00:29 Ekleyen: Beğenme: 0
NEO İSLAMCI GEÇİNEN
MERHAMETSİZ ve KATI PATRON
" BÜYÜKŞEHİR "
ULUDAĞ HAREKET NOKTASINDAN
özelliklede YAŞAMKENT GÜZERGAHINDA okul sezonu başlamamasına rağmen acilen çözülmesi istenilen
sorunlar var...
Bu noktaya ait 45 adet otobüs tahsis edilmesi gerekirken hareket memurları bölgeye ait hatları yaklaık 26 otobüsle döndürmeye çalıştıklarından
75 kilometre olan YAŞAMKENT GÜZERGAHINDA ÇALIŞAN EŞİM bazan tuvalede bile girmeye fırsat bulamadan apartopar yeni bir sefere gönderilmekte ;orucunu bu yüzden bazı günler inanmazsınız ama saat 22.00 de açmaktadır !
Bilgilerinize
Tarih: 07 Eylül 2009 00:29 Ekleyen: Beğenme: 0
İLKO sorubu siz yetkililerce acaba nasıl çözülecek doğrusu merak ediyoruz? Uludağ cıvarından başlayan akılalmaz bir arazi .Ancak ne doğru dürüst bir çevre düzenlemesi bulunmakta :toplanan aidatlar nereye harcanmakta .Bu arsalar üzerinde hatta iki kooperatif hüküm sürdüğü dedikodu söylentileri var
çayyolu platformunun yetkililerinden İLKO
Sorununda el atmalarını rica ediyoruz.
Tarih: 07 Eylül 2009 00:23 Ekleyen: Beğenme: 0
Web
www.cayyoluplatformu.com
Çayyolu PlatformuÇayyolu Platformu Başkanı Sayın İlhan TEZEL olayı duyar duymaz TEZELDEN olay yerine gitti ve söndürme çalışmalarını yerinde izledi büyük emeklerle dikilerek ...
www.cayyoluplatformu.com/ - Önbellek
Benzer :
İnternette Gökçek Dönemi başlıyor ...
www. gökçek.com.
Çayyolu Platformu
Sağlık N. ECZ.
Tarih: 07 Eylül 2009 00:22 Ekleyen: Beğenme: 0
TEB otelinin konuk bulamadığı için kapısına kilit vurulan sıngle odalarını herşey dahll gecelik
20 eurodan pazarlamayı teklif ediyor
Tarih: 07 Eylül 2009 00:21 Ekleyen: Beğenme: 0
Biliyorsunuz ORDU Valisi Ali KABAN camilerdeki pisuvarları kaldırması ile gündeme oturmuştu.
Devletin hiçbir maddi kaynak ayırmadığı vatandaşlardan toplanan paralarla vakıf yoluyla yaptırdıkları camileri ve dolayısıyla tuvaletlerinin pisuvarlarını yıktıran sayın Vali MERKEZE alındı.
Ben de geçen ay Ordu ilinde bazı camilere gittim camilerdeki pisuvarlar kırılarak yerinden sökülmüş ve yerleri inşaat artıklarıyla kırmızı bant çekilerek kullanlımaz durumda çirkin bir şekilde bırakılarak kapatılmış olduğunu gördüm.
Bir valinin asli görevimidir, bu inşaatlar için para ayırmışmıdır.Şimdi yıkılan yerler fayans vesair bir sürü malzeme lazım kim yaptıracak.
Şimdi Merkeze alınan sayın valimiz MERKEZDEKİ pisuvarları görünce eline kazmayı alıp yıkmaya falan kalkmadan gerekli önlemlerin alınmasını ve gerekirse sayın valimizin tuvalete yalnız girmesinin önlenmesini diliyoruz.Ne olur ne olmaz değil mi ama...
M.GÜRER
Tarih: 07 Eylül 2009 00:21 Ekleyen: Beğenme: 0