Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• sayın çayyolu sakinleri  evlerinizin tuvaletlerine lütfen yabancı madde (!)atmayınız.

Bilinçli ve kültürlü insanların yaşadığını düşündüğüm Çayyolu gibi başkentin bu güzide semtinde
    sitemizin tıkanan logarlarından buğün
    kırk torbaya yakın  atık çıktı .

Torbalara doldurulan şeylerin listesini yapabildiğimiz kadarıyla  site görevlilerimiz  ile birlikte not alıp bu gece  bilgisayarda temize geçip yarın duyuru tahtasına asma kararı aldık yönetim olarak .

Engin bey rica ederim sitemizin ismini vermenize gerek yoktur zaten en kısa zamanda duyulur

SİTE YÖNETİCİSİ

Tarih: 17 Eylül 2009 10:17 Ekleyen:
  • haberinize konu yapılan fırının önündeki pide kuyrukları
        resimde görüdüğü gibi  boş ancak benim bildiğim  kadarıyla  galiba arkasıda  bosch
    Ancak nedense benim yanımda bile  herkes tuhaf tuhaf bahaneler  bu sene uydurup kendi kendilerine orucu  boşladılar
    Tarih: 17 Eylül 2009 10:16 Ekleyen:

•                 HAYATTA
                    OLMAZ OLMAZ DEMEYİN   !!!

Sitemizde oturan ve mal tepe de bir gazinoda çalışan
    show yıldızı komşumuz  bayan ; yumurta topuklu belalısından kurtulmak için ;bizimde bildiğimiz üzere  sitemizden apar topar taşındı.

Birkaç gün sonra budaireye  taşınan bilkent öğrencisi efe
    kardeşimiz zili çalan kapısını açınca  soru sual bile sorulmadan mechul bir adam tarafından iyice dövülmüşdü.

Şikayet sonucunda olay yeri daha sonradan  anlaşıldı .
    Evin kapısını çalan aynasız  bizim evin yeni kiracısı üniversiteli   poy pos yerinde yakışıklı delikanlıyı kendi dostunun yeni kırığı sanmış .

Aman siz siz olun kiraladığınız evin  bir önceki özel durumunun güvenlik soruşturmasını komşularınızdan yapmadan ev kiralamayın.

Tarih: 17 Eylül 2009 10:13 Ekleyen:

•   Bir şehirden bir şehire doğru giderken yolculuğunuz -un sonunda ; geldiğiniz şehrin ışıkları ve garajı size nasıl bir yerse geldiğiniz hakkında başlangıç için önemli bir ipucu dur .
    Örneğin iki ay önce uğradığım bir anadolu şehrinin garajında  ...... Garajı  diye yazması gereken tabelasındada tam beş harf  noksandı.

Not   :
    Belediyeye özel kaleme  telefon edip garaj tabelasındaki noksan harflerin yerine tekrardan  takılmasını sağladım.
    Tarih: 17 Eylül 2009 10:11 Ekleyen:
  • Eskişehir yolunda ciyak ciyak öten lastik sesleri hala  devam ediyor .Radar  belirli saatlerdemi çalışıyor

Tarih: 17 Eylül 2009 10:09 Ekleyen:

•                   MEERAM PASTAHANESİ ...

Sıhhıye Necati bey caddesinden çayyolu güzergahına gitmek için duraklarda bekleyen yolcuların üzerine   köşedeki köklü bir pastahanenin içinden  ;
    benzerlerinin hiç birisinde bugüne kadar rastlamadığım ;
    neredeyse günün her saatinde  nefis bir mahlep kokusu buram buram yayılır.

Zaman zaman müşterisi olduğum bu işletmenin temeli verilen bilgilere göre ta cumhuriyetin ilk yıllarına kadar dayanaıyormuş. Ayrıca ilave etmek gerekir  ;
    başkentin ilk pastehanesiymiş o zamanlar... İnternettede görülebileceği üzere Saraçoğlu [ Devlet Mah.)mahallesinde  ...

Beni bu işletmenin en fazla etkileyen tarafı ise mahlepin  o nefis kokusu  ...
    Bugün en sonunda dayanamayıp ustalara bunun bir sırrı varmı - yokmu diye ısrarla sounca bir tanesi bunu ayrıntıları ile  bendenize anlattı....

Meğerse  beyaz kiraz ve vişne çekirdekleri kurutulup bazı özel işlemlerden geçirildikten sonra ustanın bildiği bir formülle karıştırılıp  değirmenden geçirilip imalathanede ; özellikle  hergün çıkardıkları kandil simitlerinde ve puğacalarda kullanılıyormuş ...

Tarih: 15 Eylül 2009 20:01 Ekleyen:
  • Civarımızdaki sitelerde atmacamı besliyorlar bilmiyorum.Ancak şöyle bir durum  var. Çayyolu;
    bir taraftan yeşil doğasıyla kuş cenneti olmaya çalışırken diğer bir taraftanda atmaca gibi vahşi kuşların  küçük kuşları  parçalayarak yemelerine seyirci kalan yer oluyor - ki
    atmacalar ın her biri günde bir iki kuşu ...
    Bu manzaradan çocuklarımız ruhsal olarak  çok kötü etkilenmektedirler.Çaba nın ve YNB. nin bu konuyla ilgili acil bir çözüm üretebilmesi mümkünmüdür ?
    Tarih: 15 Eylül 2009 15:03 Ekleyen:

•               ÇAYYOLU YOL HİKAYELERİ

KLİMA SORUNSALI

EGO ' nun otobüslerinde sık sık şöför ve yolcuların karşısına yeni bir sorun türedi....Adı  klima...
    Her seferde bir yada birkaç yolcu ,otobüs sanki babalarının malımış gibi emir kullarını (!)
    sert bir sesle  " klimanı kapat "   emirvaki bir şekilde uyarıyorlar ...

Ancak yolcuların büyük bir bölümü  buna itiraz edince otobüsün içinde kıyametler  kopuyor...

Sebebsiz tartışmalara neden olmamak için öncelikle klimaya karşı  olan yolcuların  klimalı araçları tercih etmemeleri bir çözüm olabileceği gibi  , bir diğer çözümde bu yolcuların baş ve omuzlarını klimadan koruyacak birşeyler uydurup yanlarında taşımaları kendileri açısından bir tedbir   olarakda  düşünülebilir  ...

Tabi  bir de şöyle farklı bir çözümde yılanı bile deliğinden çıkarıabilir   ;

" Kapat şu klimayı "  yerine  " müsade ederseniz  klimayı kapattırabilirmitim  " 

---------------------

Rumuz   : 
    BUYUR BURDAN YAK 
    Tarih: 15 Eylül 2009 15:01 Ekleyen:
  • İlk öğretim 1. sınıf bugün 14.9. açıldı.Bende okulda torunumu  götürdum.
      Sırada kendi öğredmenim Şahver hanımı biran duşundum.
    Benim övey annem anlayışsız ve  bize şiddet uygulayan biri olduğu için önlüğümü bile çok yıkamazdı aylarca .Beyaz yakamın kirleri çok belli olduğu zamanlarda öğretmenim hafta sonları yakamı  önlükten çıkarıp evine götürür  yıkayıp kolalayıp pazartesi tekrardan okula getirirdi.
    İşte cumhuriyetmizin ilk kadın öğretmenleri böyle vefakar  insanlardı.
    Tarih: 15 Eylül 2009 14:56 Ekleyen:
  • arkadaşlar çınar yokuşunu yokuş aşağıya bugün gördünüz! O dik yokuşun yokuşu aşağısına bu gün bazı görevliler yanlış görmediysen  trafik lambaları döşediler...
    Yokuşun  kara kışını  karını ,tuzunu ,buzunu , kır -ağzını - donunu hiç düşünmeden ...
    Metrelerce kuyruk kırmızı yandımı 
    yokuşun  ta tepesine kadar kışın firene basıp , eskişehir yolundan  gelen trafiğe nasıl durupta yol verecek.

UYDURIK KAVŞAK  DÜZENLEMESİ  !!!
    Tarih: 14 Eylül 2009 20:19 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!