sayın çayyolu sakinleri evlerinizin tuvaletlerine lütfen yabancı madde (!)atmayınız.
Bilinçli ve kültürlü insanların yaşadığını düşündüğüm Çayyolu gibi başkentin bu güzide semtinde
sitemizin tıkanan logarlarından buğün
kırk torbaya yakın atık çıktı .
Torbalara doldurulan şeylerin listesini yapabildiğimiz kadarıyla site görevlilerimiz ile birlikte not alıp bu gece bilgisayarda temize geçip yarın duyuru tahtasına asma kararı aldık yönetim olarak .
Engin bey rica ederim sitemizin ismini vermenize gerek yoktur zaten en kısa zamanda duyulur
SİTE YÖNETİCİSİ
Tarih: 17 Eylül 2009 10:17 Ekleyen: Beğenme: 0
haberinize konu yapılan fırının önündeki pide kuyrukları
resimde görüdüğü gibi boş ancak benim bildiğim kadarıyla galiba arkasıda bosch
Ancak nedense benim yanımda bile herkes tuhaf tuhaf bahaneler bu sene uydurup kendi kendilerine orucu boşladılar
Tarih: 17 Eylül 2009 10:16 Ekleyen: Beğenme: 0
HAYATTA
OLMAZ OLMAZ DEMEYİN !!!
Sitemizde oturan ve mal tepe de bir gazinoda çalışan
show yıldızı komşumuz bayan ; yumurta topuklu belalısından kurtulmak için ;bizimde bildiğimiz üzere sitemizden apar topar taşındı.
Birkaç gün sonra budaireye taşınan bilkent öğrencisi efe
kardeşimiz zili çalan kapısını açınca soru sual bile sorulmadan mechul bir adam tarafından iyice dövülmüşdü.
Şikayet sonucunda olay yeri daha sonradan anlaşıldı .
Evin kapısını çalan aynasız bizim evin yeni kiracısı üniversiteli poy pos yerinde yakışıklı delikanlıyı kendi dostunun yeni kırığı sanmış .
Aman siz siz olun kiraladığınız evin bir önceki özel durumunun güvenlik soruşturmasını komşularınızdan yapmadan ev kiralamayın.
Tarih: 17 Eylül 2009 10:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Bir şehirden bir şehire doğru giderken yolculuğunuz -un sonunda ; geldiğiniz şehrin ışıkları ve garajı size nasıl bir yerse geldiğiniz hakkında başlangıç için önemli bir ipucu dur .
Örneğin iki ay önce uğradığım bir anadolu şehrinin garajında ...... Garajı diye yazması gereken tabelasındada tam beş harf noksandı.
Not :
Belediyeye özel kaleme telefon edip garaj tabelasındaki noksan harflerin yerine tekrardan takılmasını sağladım.
Tarih: 17 Eylül 2009 10:11 Ekleyen: Beğenme: 0
Eskişehir yolunda ciyak ciyak öten lastik sesleri hala devam ediyor .Radar belirli saatlerdemi çalışıyor
Tarih: 17 Eylül 2009 10:09 Ekleyen: Beğenme: 0
MEERAM PASTAHANESİ ...
Sıhhıye Necati bey caddesinden çayyolu güzergahına gitmek için duraklarda bekleyen yolcuların üzerine köşedeki köklü bir pastahanenin içinden ;
benzerlerinin hiç birisinde bugüne kadar rastlamadığım ;
neredeyse günün her saatinde nefis bir mahlep kokusu buram buram yayılır.
Zaman zaman müşterisi olduğum bu işletmenin temeli verilen bilgilere göre ta cumhuriyetin ilk yıllarına kadar dayanaıyormuş. Ayrıca ilave etmek gerekir ;
başkentin ilk pastehanesiymiş o zamanlar... İnternettede görülebileceği üzere Saraçoğlu [ Devlet Mah.)mahallesinde ...
Beni bu işletmenin en fazla etkileyen tarafı ise mahlepin o nefis kokusu ...
Bugün en sonunda dayanamayıp ustalara bunun bir sırrı varmı - yokmu diye ısrarla sounca bir tanesi bunu ayrıntıları ile bendenize anlattı....
Meğerse beyaz kiraz ve vişne çekirdekleri kurutulup bazı özel işlemlerden geçirildikten sonra ustanın bildiği bir formülle karıştırılıp değirmenden geçirilip imalathanede ; özellikle hergün çıkardıkları kandil simitlerinde ve puğacalarda kullanılıyormuş ...
Tarih: 15 Eylül 2009 20:01 Ekleyen: Beğenme: 0
Civarımızdaki sitelerde atmacamı besliyorlar bilmiyorum.Ancak şöyle bir durum var. Çayyolu;
bir taraftan yeşil doğasıyla kuş cenneti olmaya çalışırken diğer bir taraftanda atmaca gibi vahşi kuşların küçük kuşları parçalayarak yemelerine seyirci kalan yer oluyor - ki
atmacalar ın her biri günde bir iki kuşu ...
Bu manzaradan çocuklarımız ruhsal olarak çok kötü etkilenmektedirler.Çaba nın ve YNB. nin bu konuyla ilgili acil bir çözüm üretebilmesi mümkünmüdür ?
Tarih: 15 Eylül 2009 15:03 Ekleyen: Beğenme: 0
ÇAYYOLU YOL HİKAYELERİ
KLİMA SORUNSALI
EGO ' nun otobüslerinde sık sık şöför ve yolcuların karşısına yeni bir sorun türedi....Adı klima...
Her seferde bir yada birkaç yolcu ,otobüs sanki babalarının malımış gibi emir kullarını (!)
sert bir sesle " klimanı kapat " emirvaki bir şekilde uyarıyorlar ...
Ancak yolcuların büyük bir bölümü buna itiraz edince otobüsün içinde kıyametler kopuyor...
Sebebsiz tartışmalara neden olmamak için öncelikle klimaya karşı olan yolcuların klimalı araçları tercih etmemeleri bir çözüm olabileceği gibi , bir diğer çözümde bu yolcuların baş ve omuzlarını klimadan koruyacak birşeyler uydurup yanlarında taşımaları kendileri açısından bir tedbir olarakda düşünülebilir ...
Tabi bir de şöyle farklı bir çözümde yılanı bile deliğinden çıkarıabilir ;
" Kapat şu klimayı " yerine " müsade ederseniz klimayı kapattırabilirmitim "
---------------------
Rumuz :
BUYUR BURDAN YAK
Tarih: 15 Eylül 2009 15:01 Ekleyen: Beğenme: 0
İlk öğretim 1. sınıf bugün 14.9. açıldı.Bende okulda torunumu götürdum.
Sırada kendi öğredmenim Şahver hanımı biran duşundum.
Benim övey annem anlayışsız ve bize şiddet uygulayan biri olduğu için önlüğümü bile çok yıkamazdı aylarca .Beyaz yakamın kirleri çok belli olduğu zamanlarda öğretmenim hafta sonları yakamı önlükten çıkarıp evine götürür yıkayıp kolalayıp pazartesi tekrardan okula getirirdi.
İşte cumhuriyetmizin ilk kadın öğretmenleri böyle vefakar insanlardı.
Tarih: 15 Eylül 2009 14:56 Ekleyen: Beğenme: 0
arkadaşlar çınar yokuşunu yokuş aşağıya bugün gördünüz! O dik yokuşun yokuşu aşağısına bu gün bazı görevliler yanlış görmediysen trafik lambaları döşediler...
Yokuşun kara kışını karını ,tuzunu ,buzunu , kır -ağzını - donunu hiç düşünmeden ...
Metrelerce kuyruk kırmızı yandımı
yokuşun ta tepesine kadar kışın firene basıp , eskişehir yolundan gelen trafiğe nasıl durupta yol verecek.
UYDURIK KAVŞAK DÜZENLEMESİ !!!
Tarih: 14 Eylül 2009 20:19 Ekleyen: Beğenme: 0