Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• KAVANOZ VE 2 FİNCAN KAHVE :       -1-

Ne zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24  saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız!

Bir gün bir Felsefe profesörü, elinde birkaç kutu olduğu halde derse gelir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve ağzına kadar tenis topları ile doldurur ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar;

Öğrenciler ittifakla kavanozun dolduğunu ifade ederler, Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza  döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar, onlar da 'evet' doldu derler,

profesör bu defa masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu yavaşça kavanoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur.

Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar, Öğrenciler de koro halinde 'evet' derler. Bu sefer profesör masanın altında hazır bekleyen 2 fincan kahveyi alır ve kavanoza boşaltır, Kahve de kumların arasında kalan boşlukları doldurur.
    ..........................................................................
    Tarih: 24 Eylül 2009 22:08 Ekleyen:
  • .........KAVANOZ VE 2 FİNCAN KAHVE     -2-

........................................................................

Öğrenciler gülerler!  Profesör öğrencilerin gülüşünü destekleyerek 'eveet' Diyerek; Ben 'Bu kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini ifade etmeye çalıştım' Der. 

Şöyle ki;  Bu tenis topları hayatınızdaki önemli şeylerdir; aileniz, çocuklarınız, sıhhatiniz, arkadaşlarınız ve sizin için önemli olan şeylerdir.

Diğer şeyleri kaybetseniz de, bu önemli  şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.  O çakıl taşları ise daha az önemli olan diğer şeylerdir;  işiniz, eviniz, arabanız vs.

Kum ise diğer ufak tefek şeylerdir. 'Şayet Kavanoza önce kum doldurursanız...' diye, anlatmaya devam eder, 'çakıl taşlarına  ve özellikle de tenis toplarına (yeterli) yer kalmaz. Aynı şey hayatımız için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek şeylere   harcar, israf ederseniz, önemli şeyler için vakit kalmayacaktır . .

Dikkatinizi mutluluğunuz için önem arz Eden şeylere çevirin. Çocuklarınızla oynayın. Sağlığınıza dikkat edin. Eşinizle yemeğe  çıkın.  Evinizin ihtiyaçlarını karşılayın. Öncelikle tenis toplarını kavanoza  yerleştirin. Öncelikleri,sıralamayı iyi bilin.
    Gerisi hep kumdur.
    Bu Ara Bir öğrenci  sorar; 'Peki, O iki fincan kahve nedir?'
    Profesör gülerek: 'Bu soruyu bekliyordum,
    Hayatınız ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlarınız ve sevdiklerinizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardır .Der.

Beğendiniz mi?

Tarih: 24 Eylül 2009 22:08 Ekleyen:
  • MÜJDE!
    Artık Uzayda bizde varız İTÜ kendi imkanları ile yaptığı uyduyu uzaya göderme başarısını sağladı.Türk Mühendislerinin imal ettiği uydumuz sadece 1 Kg. ağırlığındaymış. Artık elin oğlu uzayla uğraşıyor , biz nelerle uğraşıyoruz demenin bir faydası da kalmadı artık.
    Tam tamına 1 Kg. lık uydumuz Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Artk bizimde bir uydumuz var. (Kamerasının Megapiksel çözünürlük oranı düşükmüş biraz ama olsun) 
    TÜRK ÖVÜN, ÇALIŞ , GÜVEN.
    Tarih: 24 Eylül 2009 22:07 Ekleyen:

•      EKMEK   NİMET  ÇARPSIN  Kİ   !!!

Hiç duraklarda otobüs beklememiş tasarımcıların duraklarda bekleyen yolcuların üzerine her tarafından yağmur serpiştiren  ilginç durak modelleri  icat ettikleri gibi ;
    uçuk birazcıkda kaçık tasarımlar vede  o ürünlerin bazılarına sadece " desinler " diye  imzalarını atan ünlü tasarım mühendisleri  beni bazen hakikatten hay-
    rede düşürüyor...

Mesela   :
    Birkaçgün önce ziyaret etme fırsatı bulduğum heybetli AVM. nin şehirlerarası yol tarafında bulunan ;
    ıslak zemin olarakda kabul edilebilecek alanın (TERAS ) görebildiğim kadarıyla  araları özellikle acık  bırakılarak rabıtalar (!) döşenmiş...

Konuya bu açıdan bakınca ;bu  mekan için  planlama yapan sayın tasarımcının ya bizim bilemediğimiz temizlik tekniklerini içinde barındıran bilgilere sahip olması gerekir diye düşünüyorum !

Yoksa bu tasarımcının veya tasarımcıların müslüman örf ve adetlerine göre ; terasda masaların üzerine açıılan servislerin toplanması esnasında yere düşen YİYECEK KIRINTILARININ zemin malzemelerinin
    açık olararak bırakılan aralıklarından aşağıya düşeceğini ; Bundan dolayı öncelikle bu kırıntıların üzerinde dolaşılıp  basılırsa müşterileri  Ne Çarpacağını bilmeleri gerekirdi diye düşünüyorum...

Bununla beraber  tasarımcının süpürülen bu yiyecek kırıntılarının zemin kaplamasının altındaki boş alanı
    zamanla çöplük haline getireceğininde
    başlangıçdan itibaren bilnmesi gerekirdi diye düşünü - yorum.
    Tarih: 24 Eylül 2009 22:04 Ekleyen:
  • Sadece baktım...
    Ankaralılar caddesinden soyle bir   Bina yandan SIHHIYE ÇOK KATLI OTOPARKINA benziyor
    Tarih: 24 Eylül 2009 22:01 Ekleyen:
  • ÖNERİ - YORUM  !

Rüzgârla çalışan değirmenler ; küçük ev ve çiftliklere elektrik sağlamak için kullanılıyor...YMB. Başkanlığı sitemizin yanına yapılacağını ilan ettiği KENT MEYDANI PROJESİNİ  güneş enerjisiyle çalışan pahalı lambalarla yapacağına  ;  yaz-kış demeden küfürküfür
    esen  rüzgardan faydalanarak  alirızada su deposunun üzerindeki alana elektirik üreten YEL DEĞİRMENLERİ  yerleştirebilir  ...

Tarih: 24 Eylül 2009 21:59 Ekleyen:
  • hemen heyecanlanmayın arkadaşlar .Benim duyduğum dedikodu  eğer dogruysa bu arsamıza TDV  dikmendeki 19 Mayıs hastahanesinin bir eşini  bu araziye yaptıracakmış diye duydum.

Tarih: 24 Eylül 2009 21:57 Ekleyen:
  • sayın engin bey bir kerede aşağıdaki konuya çayyolu bülteninde değinmenizi sizden rica ediyoruz.
    Biz eşimle geçtiğimiz senelerde davetli olarak alman -yaya yeğenlerime gitmek için konsoloslukdaki
    adamlar almanyada misafir kalacağımız üç katlı bahçeli evin oda sayısını bile sorusual ettiler ve bize öyle vize verdilerdi .
    Bizim üst komşunun almancı  yakın akabaları ucu ucak bileti buldularmı ver elini ankara yapıyorlar .Gerçi evlerimiz 139 metrekare ama beş kişide çocuklu misafir  herglişlerindede en az on gün kaldıklarını düşünürseniz  yapıp  ettikleri gürültüleri  artık siz düşünün.
    hayırlı işler
    Tarih: 24 Eylül 2009 17:21 Ekleyen:
  • gordiyon düğümü anladığımız kadarıyla duyduğdumuz 60 PARE TOP ATIŞIYLA açılmış
    Tarih: 24 Eylül 2009 17:19 Ekleyen:
  • Cadde ve sokak isim-numaralarını  değiştiren yetkililerimizden yeni ve eski isim çizelgesini de yayınlamasını rica ediyoruz.Yer bulmak bilmece gibi oldu.Geçen gün bölge taksicisine 2965 cadde neresi dedim.Uzun süre bakıştık.....Sonuç yok....
    Tarih: 24 Eylül 2009 17:17 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!