konserlerin yapıldığı hastane arsasına hastahane de yapılınca ,bunuda unutmamak gerekir.Çınar ego hattı yarım saatte kaldırılan seferlerle bu hat kesin yürümez.
Tarih: 27 Eylül 2009 21:35 Ekleyen: Beğenme: 0
Allah bizim melihin günahlarını affetsin. Böyle dini bütün bir iktidarın döneminde bile
küçük bir gayret gözterip mutfaklardan ve tuvaletlerden kanalizasyona beraber akan
atık suları ayırmadığı için ...
Tarih: 27 Eylül 2009 21:34 Ekleyen: Beğenme: 0
Her Ampul, Bir D e n i z yıldızı !!!
Dikkatinizi çekmiştir, 1 Eylül’den itibaren AB ülkelerinde bildiğimiz Edison tipi ( AK - kor flamanlı ) ampullerinin satışı yasaklandı.
Sadece ekonomik (floresan) ampuller satılacak artık. İlk bakışta, küresel ısınmaya karşı tarihi bir önlem. Çünkü eski tip ampuller enerjinin % 95’ini ısıya çeviriyor ve küresel ısınmayı arttırıyor. Verimli lambalar ise, aynı ışığı sadece 5’te bir enerji tüketerek sunuyor ve daha az ısıl enerji yayıyor.
Türkiye’de de ENVER projesi kapsamında, (şimdilik kamu kesiminde) benzer bir girişim yapılarak 1,8 milyon ampul değiştirilmiş ve bundan de büyükçe bir barajın ürettiği kadar enerji tasarruf edilmiş.
İyi de, aydınlatma dolayısı ile atmosfere salınan zararlı gazların toplam içerisindeki payı sadece % 5. Atmosfere yayılarak bildiğimiz ‘sera etkisi’ yapan ve bu yüzden dünyamızın ısınmasına sebep olan zararlı gazların başında karbondioksit geliyor. Diğer gazlar da var (n gibi) ama fosil yakıtların tüketilmesinden kaynaklanan karbon salınımı bugün için bir numaralı tehlike.
Bugünkü trend devam ederse, yerkürenin 90 yıl içinde ortalama altı derece daha ısınacağı ve iklim değişikliklerinin geri dönülmez zararlar yaratacağı artık herkesçe biliniyor. Küresel ısınmanın ‘artış hızını’ yavaşlatarak kalıcı bir dengeye ulaşmak, kayalara doğru giderek hızlanan 300 bin gros tonluk dev bir tankerin süratini kesip yönünü değiştirmek gibi, çok zaman ve uğraş istiyor.
Gerçek şu ki, küresel ısınma konusundaki tüm feryatlara rağmen, birincil enerji ihtiyacının takriben % 85’i halen fosil yakıtla
iskender abinin ankaralılar caddesinden ;
"başlarım lan düğümüne de Gördion'una da" diyerek düğümü kesecek cesareti göstermesi, gözükaralığı ve bu sırada kimsenin ona dur
diyememesi, kehaneti yerine getirebilecek kişinin o olduğunun en güzel göstergeleriydi.
kehanet, düğümü çözenin asya'nın hakimi olacağını söylüyordu. asya o zamanlar ana dolu ile eş anlamlıydı, iskender ise bilinen asya'dan çok daha fazlasını el- ele geçirip imparatorluğunu genişletti.
Engin Bey taksici esnafı ekseriyetle
kendilerini ikaz etmezseniz güzergah olarak köyün içinden gitmek yerine yolu dolaştırıp ve uzatıp köyün dışından geçen yeni yapılan yolu tercih diyorlar.
Çayyolu Bülteninde bu konuya değinmenizi rica ediyorum..
Saygılarımla
A. ALTIN OK
Orda bir arsa var uzak taaaa [ SİLOPİ de ]
Gitmesekde gelmesekde
O arsa [ SAĞLIK ] bizim arsamızdır !!!
Bütün projelere hazırım ...,
Başkan Yaşar’la birçok ortak projeye imza atmak istediğini belirten Çiftçi; “Ben siyaset yapmam, benim işim değil. Ben çalışırım ve benim gibi düşünen herkesle birlikte çalışmaya hazırım. Sizin de benim gibi düşündüğünüzü biliyorum bu nedenle yapılacak bütün projelere hazırım” dedi.
sayın bakalım eskişehir yolu üzerinde kaç adet özel hastahane var .
Gelip gitmek hayli zor oluyor sevgili dostlar. ÇAP. yaşamkentede bir temsilcilik açabilitmi ...
Tarih: 27 Eylül 2009 21:33 Ekleyen: Beğenme: 0
Sanal ortamda diplomasi ...
Lafla peynir gemisi yürümez !!!
Her metrekareye 1 ağaç !!!!
50.000 m2 + 90.000 ağaç = 140.000 ağaç
[ Rodevco] [YMB]
Tarih: 27 Eylül 2009 21:33 Ekleyen: Beğenme: 0
Bayan : İlhan TEZEL ' im
Önemle dikkatine !
Platformunuzun yayın organında takip edebildiğim kadarıyla EGO Otobüs Dairesi Başkanlığı Yetkilileri ile yakın dostluklar kurduğunuzu dikkatle okumuş ve izlemişdim .
Sayın başkan ; Bilindiği üzere Ankaralılar Caddesine inşa edilen devasa AVMerkezi nedeniyle biz çınar sitesinde oturanlar çevremizdeki komşu sitelerle beraber Çayyolu Mahalleleri arasındabu hatta ;
az sayıda verilen otobüsler sebebiyle dahada mağdur bir duruma düşürüldük.
Şöyle ki :Bu güzergaha verilen otobüs seferi sayısı zaten normal mesai saatleri içinde yarım saate birken , mesai saatleri dışında akşamları saatte birdi ve bu otobüslere uludağ kebab hareket noktasından başlamak üzere konut 2- nin yocuları bile düşüncesizce biniyorlar.. Şimdi bu yol culara dönüşde ek olarak Mthatpaşada Meşhur Peynircinin önündeki duraktan Gordion AVM. gidecek müşteriler ve orada çalışan personelin bir kısmıda ilavelendi ...
Sayın başkan uzun lafın kısası Bu güzergahın metro açılmadığı sürece uludağ hareket noktasından idare edilemeyeceği aşikardır...Hele hele önümüzdeki sene sonunda bitirilecek kent meydanı, yüzme havuzları , kafeler ve KUZEY YILDIZI AVM. de düşünülecek olursa buraya taşınacak kalabalıkların uludağ hareket noktasından yönetilemeyeceği dolayısıyla çayyolu tiyatrosunada gelecek tiyatro severleri düşünecek olursanız OTOBÜS HAREKET NOKTASININ ESKİ YERİNE TİYATRONUN KARŞISINA EN KISA ZAMANDA ULUDAĞDAN AYRILARAK TAŞINMASI ELZEMDİR....
BAŞARILAR
Tarih: 27 Eylül 2009 21:26 Ekleyen: Beğenme: 0