600 yıl ‘hödük’ sayılan, 300 yıl ‘şamar oğlanı’ yapılan Türk’e 80 yıldır ‘ne mutlu’ olması çok görülüyor!
Tarih: 08 Ekim 2009 19:18 Ekleyen: Beğenme: 0
TÜRK - İSLAM ATASÖZLERİ
Gılda keramet olsa, an-gara geçisi (keçi)
evliya olurdu !( Erkek kuaförü Adem ]
Tarih: 06 Ekim 2009 22:46 Ekleyen: Beğenme: 0
Kelimelerin gücünü anlamadan,insanların gücünü anlayamazsınız.
Konfüçyus
Tarih: 06 Ekim 2009 22:44 Ekleyen: Beğenme: 0
Bu akşam yürüyüşe çıkmış yolda rastladığım bir kuru yemişci dükkanından karışık çerez almış sonra yürüyüşüm esnasında taze çerezleri yerken tam sonuncu fıstığı ağzıma atmış ve çiğnerken birden ağzıma zehir gibi bir tat gelince bu fıstığın çürük plduğunu anlamışdım.
Yediğim bütün çerezlerin ardından ağzımın tadı bozulunca hemen koşa koşa bu dükkana geri dönmüş ve dükkan sahibine hışımla soru sual bile sormadan seni tüketici derneğine şikayet edeceğim demişdim.
Ancak dükkan sahibi beyfendi kafamda kurguladığım esnaf türünden çok farklı biri çıkmazmı ve aman efendim bu son tek fıstık için birde beni mahcup edercesine özürde dilemezmi hatta dilemekle de kalmayıp aynı gıramda bir kesekağıdı çerex daha yapıp beni mahcup etmez mi
Bunun için kendimi affetmiyor ve bu sitede kendimi utandırıyor ve teşhir ediyorum
Tarih: 05 Ekim 2009 15:13 Ekleyen: Beğenme: 0
eskişehir yolunda ismini veremiyeceğim bir köyde hoca
" alkolün üzerinde pişen yemekler haramdır " dediği için bazı köylüler senelerce isporta ocaklarının üzerinde pişen çayları bile haram saymışlardı...
Bu gün televizyonda alkolsüz parfüm icad ettiklerini izledim
ALKOL ( süz ) PARFÜM ÜRETİLDİ ...
ULUDAĞ Gazoz'dan Alkol Savunması !!!
İFTARIN Hurmasın ' da daha çok alkol [ 10 kat fazla ] var ...
Kimseler duymasn amma Gordion' dan ne biçim o biçim ÖZEL HASTAHANE OLURDU
Sağlıkta öncelikle kalite ...
Büyük İskender'den Aristo'ya mektup ve verilen cevap
Bana gelen e-maillerden birinde şu ilginç hikayeye rastladım. Doğruluğundan emin değilim ama bir okumaya değer.
Büyük İskender, Felsefenin Düayeni Sayılan Aristo'ya Bir Mektup Yazar.
''Zapt ettiğim Topraklardaki İnsanları Tahakkümüm Altında Tutabilmek İçin Neler Yapmalıyım ''diye Görüş Beyan Eder;
1- Ülkenin İleri Gelen İnsanlarını Sürgüne mi Göndereyim?
2- Ülkenin İleri Gelen İnsanlarını Hapse mi Atayım?
3- Ülkenin İleri Gelen İnsanlarını Kılıçtan mı Geçireyim?
Aristo' nun cevabı :
1- Sürgünde Toplanıp Sana Karsı Başkaldırırlar,
2- Hapishaneler Militan Yuvası Olur, Kontrolden Çıkar,
3- Onlardan Sonraki Kuşak İntikam Hırsıyla Büyür, Tahtını Sallar.
Çözüm olarak şu nasihati verir:
''İnsanların Arasına Nifak Tohumları Ekeceksin, birbirleriyle Savaşınca Hakem Olarak Kendini Kabul Ettireceksin, ama Anlaşmaya Giden Bütün Yolları Tıkayacaksın. ''
12011 numaralı mesaj için sonsuz tşk.
Bizim okulundda hizmetlileri bardaklara leğende ozonlu su yapıp içine yatırıyrlar sonrada çeşmeye şöyle bir tutup duruluyorlar.
Ancak bardaklar iyi durulanamadığı için ozon kokuyor.
Memur olduğum için ismimi veremiyorum
slm ,,,
Çayyolu Bültenimin yeni sayısının sayfalarının arasından , dergide yığınla reklam azmış gibi ayrıca bird çoban çifliğinin reklam kağıdı çıktı: Bu reklam kağıdının derginin arasına sokuşturulduğundan engin abinin haberi varmıydı
Tarih: 05 Ekim 2009 15:12 Ekleyen: Beğenme: 0