Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• CUMHURİYETİMİZİN 86. YILINI KUTLUYORUM.

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞIMIZ BU KRİTİK GÜNLERDE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SEMBOLÜ OLAN BAYRAĞIMIZI CAMLARINDAN SARKITARAK TÜM BİNALARIMIZI AL BAYRAKLARLA DONATMALARINI İSTİYORUM.
    LÜTFEN DUYARLI OLALIM VE BAYRAKLARIMIZI YÜKSEKLERDE DALGALANDIRALIM !
    Tarih: 29 Ekim 2009 11:36 Ekleyen:
  • ATATÜRK'ÜN CUMHURIYET HAKKINDAKI SÖZLERI

• Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafizlar ister 

• Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktir; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidâr kalacaktir 

• Ey yükselen yeni nesil! Istikbal sizsiniz  Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yasatacak sizsiniz 

• Biz dogrudan dogruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz  Cumhuriyetimizin dayanagi, Türk toplulugudur 

• Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir  Samimî ve mesru olmak sartiyla, her fikre hürmet ederiz  Her kanaat bizce muhteremdir 

• Cumhuriyet, yüksek ahlâkî deger ve niteliklere dayanan bir idaredir  Cumhuriyet fazilettir 

• Bugünkü hükümetimizin, devlet teskilatimizin dogrudan dogruya milletin kendi kendine, kendiliginden yaptigi bir devlet ve hükümet teskilâtidir ki onun adi Cumhuriyettir  Artik hükümet ile millet arasinda geçmisteki ayrilik kalmamistir  Hükümet, millet ve millet, hükümettir 

Tarih: 29 Ekim 2009 11:35 Ekleyen:
  • CUMHURİYETİ ANLATAN ÖZLÜ SÖZLER

Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacaksınız.
                                             Mustafa Kemal ATATÜRK

Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.
                                              Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimize vereceğimiz en büyük armağan, gençlerin eğitilmesi olacaktır.
                                               Mustafa Kemal ATATÜRK

Demokrasi, halkın halk tarafından, halk için yönetimidir.
         Lincoln

En iyi hükümet, bize kendi kendimizi yönetmesini öğreten hükümettir.
                                                 Goethe
    Cumhuriyet, erdemli insanların yönetimidir.
                                                  Montesquieu

Cumhuriyet ile cehalet, ikisi aynı yerde barınamaz.
                                                   Lamartine

Halk yöneticilere, yöneticiler de yasalara saygı duydukları zaman, toplum iyi yönetiliyor demektir.
                                                    Aristipper

Özgürlüğü sevenlere ve koruyanlara ancak Cumhuriyet yaraşır.
                                                    George Washington
    Tarih: 29 Ekim 2009 11:35 Ekleyen:
  • GORDİON’la ilgili e-postayı gönderen “Durusu Rezidans”ın sakinlerinden biri olduğunu da ortaya koymuş. Adamın kucak dolusu para ödeyip aldığı ev, daha önce içinde virane ASKİ binasının bulunduğu alana bakıyormuş. Şimdi evinin önündeki asfalt gıcır; karşısında ışıklandırılmış, reklamlarla süslenmiş bir yapı mevcut. Vatandaş burada kendi açısından yerden göğe kadar haklı! Ama gel gelelim, evini Durusu’dan değil de, Arı ya da Azadbey Villalarından almış olsaydı böyle mi düşünecekti acaba...
    Biz oradan geçtikçe, o yapıyı gördükçe vicdanımız sızlıyor. Sırf bu yüzden 15 yıllık yolumuzu değiştirmek zorunda kaldık.
    Lütfen kendinize göre değil, toplumun geneline göre düşünün. Çuvaldızı başkalarına, iğneyi kendinize batırmayı deneyin.
    Tarih: 28 Ekim 2009 21:09 Ekleyen:

•                         

HASTA  ADAM  ...

Hasta ,kendisini ziyarete gelen arkadaşına hastalğını anlatıyordu :" Ateşim çok yükselince doktor çağırmak zorunda kaldık "dedi.
       Arkadaşı merakla sordu :
       " Vay canına  !.." dedi ." Ne kadar yükseldi ki ? "
        Hasata ,olayın önemini  belirterek arkadaşının sorusunu yeniden yanıyladı:
       " Bana bir şey söylemedi,ama... " dedi.Alnıma eliyle değil,   m a ş a y l a   dokundu. "
    Tarih: 28 Ekim 2009 12:25 Ekleyen:
  • arakadaslar bılen varsa soylesın , su bı anda piyasaya cıkan emka ya dava acıldıgı haberını duydum konsas gerı gelıcekmıs umarım bu haberler dogrudur cunku koca sıte aldı basını gıdıyor nerden cıktı bu adamlar hakkaten yaa nerde bu konsasss nereye gıttı yaaa
    Tarih: 28 Ekim 2009 12:22 Ekleyen:

•      TEMİZLİK KAPI EŞİĞİNE KADAR MI?

Berilyanın çatısı zamanla mezbeleliğe dönmeye başladı.Çalışanlar veya iş yeri olanlar bu çirkin manzarayı
    kendileri görmediği için başkaları da görmüyor saniyorlar herhalde.Oysa üç tarafı yüksek binalarla çevrili bu çatı çevre kirliliği yaratıyor ve ne yazık ki gözler önünde.Kırık dökük sandalyeler,branda bezleri mukava parçaları,hemen yanı da lokanta...Benim gibi bu çatıyı görenler ,temizlik anlayışı gözün gördüğü yere kadarolan bir işletme de yemek yiyebilir mi?Ayrıca böyle bir iş yerinin çevreye saygılı olması gerekmez mi?
          Mezbelelik balkonlar,daire kapılarının önüne terkedilen ayakkabılar içinde aynı şeyleri söylemek istiyorum.Evlerinizin ,iş yerlerinizi nasıl temiz tutmaya çalııyorsanız binaların müşterek alanlarına da aynı özeni göstermek gerektiğine inanıyorum
    Tarih: 27 Ekim 2009 00:05 Ekleyen:

•                          [  !!!!!!!!!!  !!!  ]

Türkiye Layiktir Laik .  .   .

Eflatun olarak da bilinen Eski Yunanlı Platon, bundan 2400 yıl önce `Siyasetle ilgilenmeyen aydın -
    ları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır` diyerek günümüz toplumlarına uyarıda bulunmuştur. Bu uyarının günümüz toplumunca dikkate alındığını düşünüyor musunuz?

Tarih: 26 Ekim 2009 09:14 Ekleyen:

• ... tabi açık büfe diyince birde açık büfelerin olmazsa olmazlarından biri olan diyerbekır karpuzunada biraz  değinmek lazım. Açık büfelere kocakoca dilimlenerek 
    müşteriye büyük tepsilerle sunulan bu  karpuzların her nedense g ö  b e ğ i n i   açık büfelerde  hiç göremiyoruz .
    Sanıyorum  ki bu karpuzların göbeklerini bal tutan parmağını yalar hesabı karpuzu kesen  ve servisi hazırlayan  mutfağın gece persnelleri yiyor
    Tarih: 26 Ekim 2009 09:13 Ekleyen:
  • açık büffeyle  ilgili  mesajınıza kısmen katılamamakla beraber  açık büffe guruplarıının büyük bir genelinin davranış piskolojisi olarak durumlarını aşağı yukarı tahmin edebiliyorun: Söyle ki : Bu gurupların  içindeki bazı yamyamlar  daha   cumartesiden itibaren işkembelerini diyete  çektikleri  bilinmekle beraber  içlerindeki bazı simalarda  sırf spor  yapmak için değil ,pazar sabahına mahsus  saat yediden dokuza kadar  spor yapıp  işkembelerini iyice açıktırarak  eşofmanlarını bile  değiştimeden ter kokakoka  açık büfeye gelmekte  masada ne varsa silip süpürmekte ve de  kan şekerimiz düşmüş deyip deyip saat ikiye kadar hiç durmadan yemek yemektedirler.
    Bunun için açık büfe menüsü sunan  müesseseler  giriş kapısının zeminine  kamyonların yüklü-yüksüz girdiği kantarlardan konulursa  maliyet muhasebesi açısından açık  "a ç ı k "  soyunmuş büfe sosislerin kapıdan girişte kaç ton hesap kestikten sonra acaba kaç tonaja çıktıkları anlaşılabilecektir.

Rumuz   :
    Kapalı  çarşı
    Tarih: 26 Ekim 2009 09:13 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!