NASI OLCAKABLACIM BE ÇÖZÜMÜDE YAZARSAN İYİ OLUR .KADIN GECEKONDUDAN UÇMUŞ GELMİŞ.yANİ ORDA GÖRGÜSÜ NASILSA BURDADA AYNI.kENDİNİ GELİŞTİRMEYE İMKANI YOK YANAŞMIYOR.KADININ MUTFAĞINDA BALKONLARINDA İNAN DUVARLARA ASILMIŞ KOCA KOCA KAZANLAR SİNİLER VAR.KADIN DOMATES VE BİBER SALÇALARINI -YAPRAK HAŞLAMALARINI TARHANASINI BU KOCAMAN KAZANLARDA GÜRÜLTÜ ÇIKARARAK YAPIYOR.SEN GELMİŞSİN NEDEN BAHSEDİYORSUN
Tarih: 02 Kasım 2009 01:29 Ekleyen: Beğenme: 0
SAYIN BAYANLAR !
ARTIK NOLUR YAPMAYIN LÜTFEN !
BAKIN BU SİTE HEPİMİZİN !
YILLARDIR TESİSATLARIN YENİLENMESİ İÇİN HARCADIĞIMIZ GİDELER BOYUNUZU AŞTI.
TUVALETLERİNİZİ ÇİMENTO ÇÖZÜCÜ VE SÖKÜCÜ KİMYASALLARLA SAKIN TEMZLEMEYİNİZ .TUZ RUHU SAKIN KULLANMAYINIZ.
Tarih: 02 Kasım 2009 01:29 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu Platformunun veb sitesinde cumhuriyet törenleri anlatılmaya çalışılırken farklı bir terminoloji oldukca dikkatlerimizi çekti !!
... I Ş I K L I YOLUNDA YILMADAN, AZİMLE YÜRÜYEN LAİK CUMHURİYET YOLCULARI OLARAk ... "
Tarih: 02 Kasım 2009 01:27 Ekleyen: Beğenme: 0
BURASI YAZ KÖŞESİ ŞURASI KIŞ KÖŞESİ
(Bir Nasrettin Hoca Fıkrası)
Hocanın evine kızı ve damadı,oğlu ve gelini bayram ziyaretine gelirler.Yer darlığından odayı bir çarşafla ikiye bölen karısı gençleri burada misafir eder.Gece olup herkes yataklarına çekildiğinde;analık bu ya,eski alışkanlık ile çocuklarının üzerlerinin iyi örtülüp örtülmediğine bakmak için odalarının kapısını aralar.Bir de ne görsün ,damadı yatağın bir ucunda kızı bir ucunda,usulca dürtmüş kızını aman ''aman kızım iyi sarıl kocana üşüyeceksin'',diğer tarafta oğlu geline adamakıllı sarılmış mışıl mışıl uyuyor;şiddetle dürtmüş gelini''kızım kızım kendine gel, sıcaktan boğulacak oğlum biraz öteye çekil''.
Bu fıkra misali bu günlerde Türkiye nin yarısı kış.Dağdan inenler törenler davullar zurnalarla karşılanırken,Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyenler coplarla hırpalanıyor.Sebeb; Atatürkçü olmak,sebeb çağdaş olmak,sebeb; vatanına gönülden bağlı olmak,bayram coşkusunu yaşamak.
Engelleme nedenine gelince,askerin yolunu kesmek istemiş bu ADD liler.Mazerete bakın,kargalar güler buna.
Askerini VATANI,BAYRAĞI ile eş tutanlara yakıştırılana bakın...BAKIN DA elinizi vicdanınıza koyun.Vah benim güzel annacığım,asker geçerken heyecanını yenemeyen gözyaşlarını frenleyemeyen anacığım,askerini bayrağınla eş tutan anacığım,iyi ki görmedin yaşamadın bu günleri,(olay münferid bile olse),dayanamazdı yüreciğin.
Kıssadan hisse Devlet analığını bilecek,kızını oğlundan ayırmayacak.Barışsa hep beraber,bayramsa hep beraber..Yoksa ne barışın adı barış,ne bayramın adı bayram olur...
Tarih: 02 Kasım 2009 01:25 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu konuşuyor !
Mavi ay dedektiflik bürosundan sayın başkanın
tensiplerine !!!
Karayolları kanununu artık uygulamaya karar veren ;
güçleri genelde taxsi şöförleriyle otobüs şöförlerine yeten halktan kopuk yaşayan başkentli yetkililer yüzünden otobüs firmaları artık eskişehir yolu güzergahında ;
Üstün petrol de dahil olmak üzere terminalden kalkıştan sonra mesa plaza ve konutkent kavşağında artık yolcu indirip bindiremiyor.
Zabıtalar bu noktaları gece-gündüz denetleyip otobüslerin plakalarına büyük cezalar yazıyorlar.
Otobüs şirketlerine ait servis araçlarının tekrar en kısa süre içinde hizmete sunulması için izin verilmesinin dileğidir .
Saygılarımla ...
Tarih: 30 Ekim 2009 13:13 Ekleyen: Beğenme: 0
KUKLA KEP AB
Ey yükselen yeni nesil !!!!!! İstikbal sizsiniz !!!!!!
Cumhuriyeti biz kurduk,onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniiz !!!!!!
Tarih: 30 Ekim 2009 13:10 Ekleyen: Beğenme: 0
DENİZLİDE CUMHURİYETİNİN 86.YILINI KUTLAMAK İSTEYEN AYDIN TÜRK KADININA REVA GÖRÜLEN ÇİRKİN DAVRANIŞI TELİN EDİYORUM.
Tarih: 30 Ekim 2009 13:10 Ekleyen: Beğenme: 0
İşnize karışmak gibi olmasın ama bir belediye başkanı arazsi büyük br ilçenin yöneticisi bile olsa ilçesinde kurumu tarafından düzenlenen konserler dahil diğer etkinliklerdede ilçedeki mahalleleri birbirleriyle kaynaştırmak için projeler üremeli ve uygulamalıdır ...
Örneğin bu akşam çayyolu bölgesine sunulan konserde ben şahsen HEM BATIKENTİ HEMDE ŞEN TEPELİLERİ BİZİMLE BERABER EĞLENİRKEN ÇOK GÖRMEK İSTERDİM...
Herkesin altında arabası yok .Arabası olanlar ise yeni mahhalenin en ucra köşelerinde düzenlenecek etkinliklere canlar isterse gitmeleri mümkün.Çünkü oralardan geri dönerken otobüs dolmuş gibide bir sıkıntıları olmayacaktır arabaları olanlar için .
Bu nedenle bu tip etkinliklerde mahallelerden belediyenin halkı getirip götüreceği otobüsler büyükşehir belediyesinden pekala kiralanabilir.
Sn: FETHİ YAŞAR BEY İYİNİYETLİ VE ÇALIŞKAN BİR YÖNETİCİ OLDUĞU BELLİ OLDU AMA Bu ÇALIŞKANLIĞA BÜROKRASİSİNİNDE ACELE TARAFINDAN AYAK UYDURMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM.YANILDIYSAM DA KİMSENİN HAKKINIDA YEMEK İSTEMEM ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİ
SAYGILARIMLA
ŞİMŞEK PEHLİVANOĞLU
Tarih: 30 Ekim 2009 09:36 Ekleyen: Beğenme: 0
Sitemiz komşularından kiraz teyze bugün sitede ortalığı ayağa kaldırdı.Kiraz teyzenin annesi memleketten kendi beyanına göre yaklaşık on kilo civarında taze ceviz göndermiş . Kiraz teyzede bunları dördüncü katta arka balkonlarına havalansın diye bir leğenin içinde koymuş.Bir hafta ancak olmuş bugün cevizlerini göremeyince balkomuma hırsız girdi diye sitenin güvenliğine tutanak tutturdu. Daha somra bağrışmalara gelen muhsin amca bu cevizleri dördüncü kattan ancak mavi ala kargaların çalabileceğini söyledi, ve olay böylelikle ancak tatlıya bağlandi.
Tarih: 29 Ekim 2009 18:01 Ekleyen: Beğenme: 0
“Bayram benim neyime”
Sayın okurlarım, bugün 29 Ekim. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 86’ncı yıldönümü. Kutlu olsun. Başta büyük kurtarıcımız M. Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere Cumhuriyetimizin oluşumunu hazırlayanlara şükranlarımızı arz edelim.
Cumhuriyetimizin kuruluşundan üç yıl sonra Ankara’da dünyaya gelen bir kişi olarak, çok kısıtlı imkanlar içinde mutlu günler yaşamıştım. 29 Ekim günlerimizin bütünü, Cumhuriyet Bayramı’mızın şölenleri ile dolu idi. Bütün şehir çoluk çocuk yürüyerek bayram alanı Hipodroma gider, yurdumuzu kurtaran şanlı Ordumuzun temsilcilerini ve yarınlarımızı emanet ettiğimiz, on yılda on beş milyon yarattığımız gençliğimizin temsilcilerini doya doya seyrederdik. Törenlerin en beklenen görüntüsü, M. Kemal Atatürk’ümüzün gelişi ve uğurlanmasında üstü açık arabasındaki selamının güzelliği idi.
O günkü şeref tribünlerimiz, bugünkü gibi küskünler topluluğunun zoraki duruş alanı değildi. Birbirini sayan, seven ve gaye bütünlüğü olan “devlet adamları” topluluğu idi.
Ben, son yıllardaki yönetim uygulamaları sebebiyle Devletimizin ve Ulusumuzun mutluluğundan endişeliyim. Cumhuriyetimizin ve Ulusumuzun temel ilkeleri ile uğraşılıyor. Dünyada eşi emsali bulunmayan güzel vatanımıza göz diken emperyalist güçler, yerli işbirlikçilerle müşterek projeler uyguluyorlar.
Milli Birliğimizi parçalamaya yönelik çalışmalar, her geçen gün artarak devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinden tamamen sapılmış ve sapık uygulamalarımız da, ardarda gerçekleştirilmiştir.
“Türk Kimliği” yerine “Türkiye Kimliği” savunulmuş ve uygulamaya sokulmuştur. Türk Devletimizin milli bayramlarına iştirak etmeyen milletvekili sıfatlı insanlarımız var. Günlük gazetelerde kalemşorluk yapanların birçoğu bugün dağdaki silahşorlar gibi görüş sahibi oldular. Hükümetin PKK meselesinin özünü “terör sorunu” yerine “Kürt sorunu” olarak tanımlamasından sonra, DTP’nin parti propagandasına katılarak eğitilen gençler sokaklarda molotof kokteyli atarak etrafa zarar veriyor, polisle çatışıyor, ellerinde terörü temsil eden bez parçalarını taşıyor. Bundan beş altı yıl önce terörist cenazesine elini sürmeyenler bugün teröristi şehit diye anıyor, “demokratikleşerek bütünleşeceğiz” dedikleri devleti ve onun askerini düşman ilan ediyor. Hani demokratikleştikçe, bütünleşecektik.
Bu konuda Genelkurmay Başkanımız Ordu açısından son noktayı koymuş ve “TSK, bölücü terör örgütüyle mücadelesinde en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelesine planladığı şekilde devam edecektir” demiştir.
Ancak, ben “Açılımlarla” uğraşmaktan kendimi kurtaramadığım için bayram yapamıyorum ve “bayram benim neyime” diyerek, açılımlaşıyorum. “Ermeni Açılımı”, “Kıbrıs Açılımı”, “Demokratik Açılım”, “Kürt Açılımı”, “Barış ve Kardeşlik Açılımı”. Açılım uçurum oldu.
Sayın okurlarım, dağdan inen 34 PKK’lının karşılanışı yurdumuzda büyük üzüntü yarattı. Yargılanacak PKK’lılar alkışlandı. Olaya izin veren iktidar partisi ile olayı bir bayram şöleni haline getiren DTP’nin yanlışlıkları şehitlerimizin ruhlarını ve gazilerimizin davranışlarını etkiledi. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz en kutsal emanetleri şehit madalyalarını yere attılar. Bizler de, askeri gücümüzü rahatsız eden uygulamalara şahit olduk ve haydutların kahraman ilan edildiği manzaralarla karşılaştık.
Onun için ben, Bayram benim neyime diyerek, Cumhurumuzun bayramında ağlıyorum.
Tanrı Türk’ü Korusun.
Tarih: 29 Ekim 2009 11:40 Ekleyen: Beğenme: 0