1
TOLERANS-HOŞGÖRÜ
Hacer Hanım,yazdım yollamadım ama baktım ki tartışmaya döndü,yollamadığıma pişman oldum.Üzüldüm de sonunda.Acaba yazsaydım faydası olurmuydu size verilen cevaplara.
Hayretler içindeyim,ne sizin düşüncelerinizden ne de giyim tarzınızdan dolayı bu beni de başkasını da asla enterese etmez.Hayret ettiğim ;bir SİYASAL BİLİMCİ öğrencisinin kendisini rahatsız eden,inciten bir konuya cevap verme tarzı.Bakın şimdi ne oldu,aynı şekilde size cevap verdiler.Bu sizin ve şu anda size cevap verenlerin sorunu değil yalnızca,hepimizin Türkiyenin sorunu.Bu hoşgörüsüzlük kutuplaşmanın şiddetini arttırmaktan başka hiç bir işe yaramıyor.
Ezanın yüksek sesle okunması ,kiminin hoşuna gider kiminin gitmez,bu bir inanç meselesi.Siz de çok iyi bilirsiniz ki bu konuda zorlama olmadığını.Ben ne sizi ne de size aynı şiddetle cevasp verenleri savunuyorum.
Yalnız 20 yaşında Siyaset Bilimİ öğrencisinin,eğitiminle
mütenasip bir dille rahatsızlığını dile getirmesini beklerdim.
Bu da sizin değil biz eğitimcilerin kabahati olsa gerek.Keskin Sirke küpüne zarar.Oldumu şimdi,daha çok üzülmediniz mi.Biz kimliklerimizden ilk önce kendimiz
rahatsız olmamayı öğreneceğiz.Oyun çocukları gibi
başka mahalleleri adres göstermek de neyin nesi?Başkalarının inançlarına,siyasi görüşlerine tahammül etmeyi deneyin,hatta saygı göstermeyi deneyin bakın nasıl mutlu olacaksınız.Madem demokratik bir ülkedeyiz hepimizin bir oy hakkı var,o halde hakkeden kazanacak.
Bu yönetimlere halkın vereceği nottur sonuçta.
Tarih: 05 Kasım 2009 14:12 Ekleyen: Beğenme: 0
Ablacıcığım bu akşam ismi lazım değil bir konya mutfağında lezzetli bir konya dürümü yedim.Ancak bu kadar neziy bir mekan olmasına rağmen tuvalet onbir no lu bizim oturduğumuz masaya doğru açılıyordu ve ba<ı adamlar kapıdan yemwk salonuna dükkanların fermuarkını ilikleyipta geliyorlardıDaha hala Wisilerin kapısını mutfaklara ve restorantların önüne dğru açılmaması gerektiğini oğrenemedik
Tarih: 05 Kasım 2009 01:21 Ekleyen: Beğenme: 0
20 yaşındaki Hacer'e soru yöneltmek istiyorum. Ezan sesi çok yüksek olunca sen insanların dini ve siyasi hakkına saygı mı göstermiş oluyorsun ? Kusura bakma ama senin zihniyetin çayyolu için küçük kalmış. Bahsettiğin yazıyı okumuş biri olarak; konunun din olmadığı gayet ortada. Sen eminim ki o şikayeti yazanla zaten aynı mahalleyi paylaş(a)mıyorsundur. Bu arada, İnşallah daha çok cami yapılır diyerek de seviyesizliğini ve savunduğun tezi gayet iyi ortaya koyuyorsun, çünkü analiz yeteneğin yeterli olsaydı konunun cami sayısı veya lokasyon değil gürültü kirliğili olduğunu anlardın. Bence senin söylediğinin aksine, senin gibi insanlar terketmeli çayyolunu, dar görüşlü ve türban fanatiği(veya herhangi bir konunun fanatiği oluğ gözü kararmış) olanlar. Zaten rahatsız oluyormuşsun bak; sincan,demetevler taraflarında daha huzurlu yaşarsın. Bu arada üniversiteni de yazar mısın lütfen, kişisel bir istatistik için rica ediyorum senden...
Tarih: 05 Kasım 2009 01:19 Ekleyen: Beğenme: 0
arkadaşlar burada ali rıza da fırtına sağnak yağış var rüzgar lodos gibi adeta sitelerde ıslık çalıyor. Toprak burdan anlaşıldığı kadarıyla her yer çamur .
Dikim için sabahı bekleyelim .
hoşca kalın
Tarih: 05 Kasım 2009 01:19 Ekleyen: Beğenme: 0
Türban duyunca aklına mini etek mukayesesi gelen,önce okuduğunu anlamalı.Vatan Millet, Cumhuriyet ve Bütünlükten yana olanlara tahammülsüz davranıp kaleme sarılmadan önce travma sonucu had sorunlarının açığa çıkmamasının önlemini almalı.Çünkü amaçlarını bilmeyen kalmadı..
Tarih: 04 Kasım 2009 21:15 Ekleyen: Beğenme: 0
SEVGİ TERCİH SAYGI MECBURİYETTİR
(Gökhan Sağır a Teşekkürler)
Tam da sırası galiba ;iki gün önce facebook da başlık olarak kullandığım cümleyi görmüştüm.Çok hoşuma gitti SAYIN GÖKHAN SAĞIR ın sayfasından buraya taşımak istedim.Ve hala görüyorum ki,kırılganlıklarımızı da hoyratça ifade ediyoruz.Ben incindim,o da incinsin mantığı ile.67 yaşın verdiği tecrübe ile şunu anlatmak isterim.Sizi inciten canınızı acıtan birine aynı uslupte cevap vermek sorunu kesinlikle çözmez,aksine biler her iki tarafı.Sakin ve olduğunca dikkatli cevap vermek,sizi kıran,incitenleri mahçup edip üzecektir.Ben de zamanında
mini giyen,şu anda da başı açık ve yaşıma uygun giyinen biriyim.CHP liyim ve Atatürkçüyüm.Ne var ki benim gibi giyinmeyen ve düşünmeyen en az benim fikrimde olanlar kadar,olmayan dostlarım da var.Her düşünceden her yöreden.Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ,çan sesine de ezan sesine de,inana ,inanmayana da saygı duymak zorundayız.
Bakın çok genç yaşlarda bir sağlık derneğinde çalırken,yolumuz bir Kürt köyüne düştü.Yer sofrası kurdular koca bir tepside etli pilav ikram ettiler.Öyle herkese ayrı ayrı tabaklar yoktu.Ben kaşığımı elime henüz almıştım ki,hayli yaşlı ,bembeyaz sakallı tonton ev sahibi yanındakine''Kızım İstanbullu ona ayrı bir tabak getirin'' dedi.Öyle göz göze geldik,sözün bitti yer işte burası;kaşığı pilava daldırdım.Çok can dostum oldu sonra sevgili Kumaşoğlu.Sağlık ocağına da çok büyük yardımları oldu.
Şimdi geleneğimiz ,göreneğimiz ne olursa olsun,yöremiz inancımız,siyasi görüşümüz.Sevgi tabii l tercih,saygı kural
Tarih: 04 Kasım 2009 20:57 Ekleyen: Beğenme: 0
ben 20 yasımda siyaset bilimi öğrencisi bir bayanım. çayyolu dergisini her ay okuyorum ve rahatsız olduğum bir kaç konuyu sizinle paylaşmak istıyorum .öncelikle gerçekten bazı konulardaki ilginiz için tesekkur ederım.ilk olarak dergimizin adı ÇAYYOLU neden siyasi olarak bir yan tutulduğu bu kadar belli ediliyor?? çayyolunda sadece belli görüşlü insanlar mı oturuyor?? herkesin düşüncelerine saygı duymak zorunda değil misiz.örnek vermek gerekirse : kasım 2009 sayısında 'Metin Altayın not defterinden' isimli bir köşe war buradaki başlık beni çok rahatsız etti. türbanlı biri olmamama rağmen. yazılan şuydu;mersedes bmw audi ve cipler içlerinde başları örtülü kadınlar yada sakallı tipler... bu ne demek ne olmuş kendileri rahatsız mı olmuşş ben dıyor muyum!! geçen bir arabadan minicik etek gıymiş heryeri meydanda bir bayan indi !!!! ben herkese saygı duyuyorsam sizde saygı duymak zorundasınız.... baska bir konu ise konusan çayyolu bölümünden hanımefendinin biri sadece uyumak istiyomuşş ezan sesinden rahatsız oluyomuşş BÖYLE CAHİL İNSANLARLA AYNI MAHALLEDE OTURDUĞUM İÇİN KENDIMDEN UTANIYORUM herkes birbirinin dini siyasi ve ahlak kurallarına saygı göstermek zorundadır. İnsallah oturduğu yere daha çok camii yapılırda bayan bu mahalleyı terk eder. bende boyle insanlardan rahatsız oluyorum onlarda memnun olmadıkları yerde fazla kalmasınlar. insallah dergınızde yayınlarsınız hiç sanmıyorum ama... şimdiden teşekkurler....
Tarih: 04 Kasım 2009 00:51 Ekleyen: Beğenme: 0
Tarihte bugün ...
Mercedes SL kamyonla çarpıştı !
Bir dakika a y d ı n l ı k için lambaya puf de !!!!
Tarih: 04 Kasım 2009 00:45 Ekleyen: Beğenme: 0
SEVGİ TERCİH ,SAYGI MECBURİYETTİR
Tarih: 03 Kasım 2009 11:19 Ekleyen: Beğenme: 0
arkadaşlar çayyolu tiyatrosunun hiç bir zaman bakımı tam olaraktan yapılmayan yeşil alanlarının eleştirilerimize hedef olan bahçesi dış duvardan görünmeesin diye demirlerin üzerine sarmaşık ektiler bütün dış duvarlara
Tarih: 02 Kasım 2009 01:30 Ekleyen: Beğenme: 0