HALK SAĞLIHI
( kabahatler kanunu )
KAHVEDE KUMAR
Eski polis şeflerinden Atilla AYTEK seksenli sıkıyönetim yıllarında güneydoğuda görev yapariken kahvelerde kumar oynamak ve kumar oynatılmak yasakmış...
Ancak emniyet müdürlüğüne de devamlı yer belirtilerek kumar oynanan kahhveler ihbar edilir ve bunun üzerine o mekanlara hemen baskınlar düzenlenir fakat hiçbir sonuç alınamazmış...
Bunun sebebi daha sonradan anlaşılmış ki
BÜYÜK BİR HASTALIK OLARAK KABUL EDİLEN KUMAR YASAKLANINCA KUMARBAZLAR MASANIN ÜZERİNE ÇAY İÇTİKLERİ BARDAĞIN YANINDA GELEN KESME ŞEKERLERİ MASAYA KOYUP ÜZERİNE PARA BASIP BEKLİYORLARMIŞ !!!
GELEN SİNEK -SİVRİSİNEK KİMİN KESME ŞEKERİNİN ÜZERİNE KONARSA O ....
Tarih: 16 Aralık 2009 11:16 Ekleyen: Beğenme: 0
HATIRLIYOR MUSUNUZ ?
Ankara'nın elektriği SA olunca bizim sitede dahil olmak üzere bütün çayyolu 'na;
anılan şirket tarafından daha kaliteli ve çağdaş bir hizmet verebilmek gayesi ile beklentiler konusunda bir mektup göndermişdi...
Trafoların duvarına tuvaletini yaparken canından olan hayvanlar ve diğer hayvanların trafolara yanaşmaması için bir proje uygulanmasını arz ve teklif
ediyoruz ...
SAYGILARIMIZLA
- -
Tarih: 16 Aralık 2009 11:15 Ekleyen: Beğenme: 0
LUNA PARK
Dam üstünde saksağan,vur beline kazmayı.Tiyatro
çevresine Luna park!..
Siz hiç bir avrupa şehrinde Kültür Mekanlarının çevresine böyle bir şey yapıldığını duydunuz mu veya
gördünüzmü?O Civara olsa olasa kültürel faaliyetlere
ev sahipliği edecek mekanlar yakışır.Sergi Salonları,
konser salonları v.b ları.
Kültür deyince ;eğlence,sanatçı deyince ;şarkıcıyı
anlıyorsak bundan başka bir şey beklenemez.Bu tavrı ben İstanbul kazalarında da gördüm.Yaz boyu süren
eğlence geceleri,(konser diyemiyeceğim),sosyal faaliyet olarak Luna parklar,meydanları sirk alanına çevirmenin,adı da hizmet.Bir kütüphane,bir konser salonu,tiyatro ,sergi salonu hatta sineması olmayan kazalar var.Bol bol camii ve lunapark
Sanatı da sanatçıyı da kavrayamamış bir ülke
yiz ne yazık,bir avuç topluluktan değil,bütünden söz ediyorum.
Luna parka karşımıyım,hayır asla,çocukluğumun
Gülhane Parkı,anılarımın en güzeli.Nasıl tarihi bir binanın
yanına gökdeleni yakıştıramıyorsam Arkadyumun (ARCADİUM) ,yanı Tiyatro civarına da böyle bir şeyi
yakıştıramıyorum.Eee hayırlı olsun,hakikaten BIR LUNA
PARKIMIZ EKSİKTİ...
Tarih: 15 Aralık 2009 15:56 Ekleyen: Beğenme: 0
ME V LA NA
( KAPAT AN BOYA )
BAŞKALARININ KUSURLARINI ÖRTMEDE
GECE GİBİ OL
Mevlana’nın çağlar ötesinden günümüze ulaşan çok değerli öğütlerinden bir diğeri de başkalarının kusurlarını araştırmamaktır. Başkalarının kusurlarını araştıran, kendisini başkalarına odaklayan kimse kendi hata ve kusurlarını göremez.
Kusurların örtülmesi çeşitli açılardan olmaktadır. Bize bir kötülük yapmış olan insanın bu kötü davranışı karşısında ona karşı iyi davranmak suretiyle onun bu kusurunu örtmek şeklinde olabileceği gibi, bir kişinin yanlışını ifşa ederek onu toplum içinde küçük düşürmekten sakınmak şeklinde de olmaktadır.
Gerçekte bize haksızlık etmiş, yanlış yapmış, bizi üzmüş, ezmiş ve bir insanı affetmek, onun hata ve kusurlarını görmemezlikten gelmek insana çok ağır gelen bir meziyettir. Ama güzel huyların en asaletli olanlarından biridir. Çünkü iyilikle, kötülük bir olmaz. Kötülüğü iyilikle karşılayacağız ki, aramızda düşmanlık bulunan kimse candan bir dost olsun.
Lincoln’e: “Düşmanlarına niçin bu kadar iyilikte bulunuyor, elinde güç ve imkan varken onları yok etmiyorsun?” dediklerinde, “Ben onlara iyi davranarak, onlarla güzel geçinerek zaten onları yok etmiş olmuyor muyum?” der.
LimonÇiçekleri
Tarih: 15 Aralık 2009 15:54 Ekleyen: Beğenme: 0
Hatırlatma gibi olmasın ama ankara belediyesinin portakal suyu tesisleri sayın karayalçın zamanında kuruldu ve hizmete girdi.
demokrasi meydanı projesine ne oldu? Herhangi bir gelişme gözükmüyor?
Site görevlileri cayyolum. com ' un sayfalarını şikayet kutusu haline getiriyorlar engin beyin yüzünü yumuşak bulup izliyoruz
ama aralarında hiç yoğurdum ekşi diyen biride yok.
Bizim sitenin bütün site görevlileri sitenin yönetici -
cisini kafaya almışlar anlaşılan anlaşıldı
sitenin görevlileri akşam komşu gezmelerine gitmeye falan geç kalıyorlarmışda ; site görevlisi arkadaşlar ; onun için akşam çöpünü saat altıbucuk da başlayıp yedide toplayıp bitiriyorlar. Bu kadar da olmaz ki engin bey .Peki be kardeşim biz ancak ankaradan eve saat sekizde önce dönemiyoruz ki .
Arkadaş benim çöpüm alınmayacaksnız sabah siparişimide alınmayacaksanız niye siteye aidat ödeyeyim .Ödemiyorum işte.
Tabii bişey daha var ki bunuda bütün çayyolu duysun Sitesinin Yönetici kapıcılarıa kendi uşaklarımış gibi davranmakta ayrancıdaki ve gaziosmanpaşadaki evlerinin temizliğini bile sitenin görevlilerine yaptırmaktaymış. Tabi böyle olunca sitenin kapıcıları bundan yüz bulup gündüz köyde kahvedeler.İskanbil oynuyorlar tavla oynuyorlar ve orda diyorlarki biz sadece yöneticiden emir alırız .Git şikayetin varsa yöneticiye yap.Yöneticiye gidiyoruz şikayete onlarda diyorlarki bizim haberimiz var Arasıra izin alıyorlar diyorlar nöbetleşe kahveye gidiyorlar diyorlar
Kış günü zaten temizlikten başka bir iş güç yok sitede onuda aksatmıyorlar diyorlar .Yazında adamları bahçede onaltı saat çaılıştırıyoruz o zaman kimsenin gikı çıkmıyor diyolar yöneticiler
Tarih: 14 Aralık 2009 20:26 Ekleyen: Beğenme: 0
BELEDİYE BAŞKANLARININ BİRİNCİ GÖREVİ
GÖREV ALDIKLARI ŞEHRİ
UCUZ DURUMA GETİRMEK OLMAMALIDIR !!!
AKSİNE HÜKÜMETLERİN BİRİNCİ ÖDEVİ
VATANDAŞIN KESESİNİ DAHA GÜÇLENDİRMEKTİR .
Biz eskiden GAZİNO ' da otururiken belediye başkanımız salı pazarında fiyatlar suni olaraktan şişirilirse hemencecik acilde bekleyen portakal kamyonlarını devreye koyar pazara gözdağı verirdi
Tabi şimdilerde kendisi görüldüğü üzere
büyükşehire terfi etsede eski takıntılarınıda bitürlü unutamadı
Şimdilerdeyse posalı portakal satmak yerine
başkentin bellibaşlı köşelerinde PORTAKAL SUYU
satıyor :
Tarih: 14 Aralık 2009 20:24 Ekleyen: Beğenme: 0
FİİLİ ÇEKİLME
Tam da zamanı galiba,senelerdir beni rahatsız eden konuyu konuşmanın;bunun sağı solu yok,Kürdü Türkü de yok,iş kişisel menfaate geldi mi,hemen bir kılıf bulunuyor
akan sular duruyor.
Partisiyle ters düşen milletvekili,rahatlıkla başka bir partiye transfer oluyor veya bağımsızlığı seçiyor.Oysa adı üstünde MİLLETİN VEKİLİ ,onun oylarıyla oraya gelmiş,millet benim adıma sen benim haklarımı koru beni temsil et demiş.Bakalım benden aldığın icazeti devretme hakkını ben sana verdim mi?Ben kendi irademle parti değiştirirmiydim,bakalım o partiye sempatim var mı?BU halkın oyunu suistimal değil mi?Bağımsız olmanı istedim mi?O zaman benim vekilim denebilir mi sana?
Anlıyorum ki ne şiş yansın ne kebab;hem seni seçtiğim
partiden ayrılacak beni temsil etmekten vazgeçeceksin,ama sana maddi ve sosyal olanak sağlayan ünvandan vazgeçmiyeceksin.
Şimdi kapatılan partinin üyelerine hiç kızmıyalım,hani
SİNE-İ MİLLETE dönecektiniz diye.Adamakla mal tükenmez,hele de işin ucunda yukarıda saydığım getiriler
varsa.Çözüm FİİLİ ÇEKİLME !.. işte bu kadar.Hem maaşını alacaksın hem de tepkini koyacaksın gerisi TEFERRUAT.....
Tarih: 13 Aralık 2009 12:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Ben Bildiriyorum
KADIN HALLERİ ...
Bu anlatılanlardan her sitede bolca var ; onun için kimmiş bu diye fazla merak etmeyin ...
Hafta içerisinde hadi neyse !!!
Ya cumartesi ve pazar günüde nesi !!!?
Kadın ev kadını .
Bizim dairenin üst katında oturuyor.
Hafta sonlarıda önce çocukları dersaneye yolcu ediyor sonrada kıl-ibik kocayıda kahveye ...
Sonramı ; Sonra biz bloktakilere konser başlıyor
Kadın alıyor sazı eline bütün evi her gün dip köşe saatlerce süpürüyor ...
Ne cumartesimiz var
Ne pazarımız bu kadın yüzünden ...
Tarih: 13 Aralık 2009 12:13 Ekleyen: Beğenme: 0