-
DAĞLARA ÇIKMAYAN UZAKLARI GÖREMEZ. ÇİN ATASÖZÜ
KİM KISKANIRSA KÖRDÜR, KİM NEFRET EDERSE SAĞIRDIR, KİM KIZARSA TOPALDIR, YALNIZCA KİM SEVERSE ONUN HERŞEYİ TAMDIR. YUNAN ATASÖZÜ
DENİZE ATILAN BİR TAŞ, BÜTÜN OKYANUSLARIN SEVİYESİNİ YÜKSELTİR. PASCAL
EN MÜKEMMEL İNSAN, BAŞKALARINA EN ÇOK YARARI DOKUNAN İNSANDIR. HZ. MUHAMMET
SİZE GÜL VEREN ELDE HER ZAMAN BİRAZ KOKU KALIR. ÇİN ATASÖZÜ
EN ZOR ŞEY KARANLIK BİR ODADA BİR KARA KEDİYİ BULMAKTIR;ÖZELLİKLE ODADA KEDİ YOKSA. KONFÜÇYÜS
EŞEĞE ÇİFTE AT DEMİŞLER, EŞEK ÇİFTE ATMIŞ. TÜRK ATASÖZÜ
YATAĞA YATTIĞIM ZAMAN, SORUNLARIMI GİYSİLERİMDE BIRAKIRIM. HOLLANDA ATASÖZÜ
İNSANLAR ÖNCE PARA KAZANMAK İÇİN SAĞLIKLARINI, SONRA DA SAĞLIKLARINI KAZANMAK İÇİN PARALARINI VERİRLER. JOHANN VON GOETHE
YUMUŞAK OLMA EZİLİRSİN, SERT OLMA KIRILIRSIN. VİCTOR HUGO
BÜTÜN GERÇEKLER,BAŞLANGIÇTA KÜFÜR OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR.GEORGE BERNARD SHAW
NASIL VE NE ZAMAN ÖLECEĞİNİZİ BİLEMEZSİNİZ, AMA NASIL YAŞAYACAĞINIZA KARAR VEREBİLİRSİNİZ. JOAN BAEZ
YAŞAMI OLDUĞU GİBİ KABUL ETMELİSİNİ. ANCAK KABUL EDİLEBİLİR HALE GELMESİ İÇİN DE ÇABA GÖSTERMELİSİNİZ. ALMAN ATASÖZÜ
GERÇEKTEN BİLMEK, NEDENLERİ BİLMEKTİR. F.BACON
Tarih: 25 Ocak 2010 15:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BİLGİ IŞIK GİBİDİR. SIZACAK BİR YER BULUR VE İÇERİ GİRER. PABLO NERUDA
KONUŞMA SANATINI BİLEN ADAM, DÜŞÜNDÜKLERİNİN HEPSİNİ SÖYLEMEZ,FAKAT SÖYLEDİKLERİNİ DÜŞÜNÜR DE SÖYLER. ARİSTOTELES
SİZ KENDİNİZE İNANIN, BAŞKALARI DA SİZE İNANACAKTIR. TACİTUS
İNSAN, İNANDIĞI ŞEYDİR. ANTON ÇEHOV
GÖREV,İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ZAMANIN BİZDEN İSTEDİĞİ ŞEYDİR. GOETHE
BİRLEŞMEK BAŞLANGIÇTIR,BİRLİĞİ SÜRDÜRMEK GELİŞMEDİR,BİRLİKTE ÇALIŞMAK BAŞARIDIR. AMERİKAN ATASÖZÜ
İNSANA ANCAK KENDİ ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞI VARDIR. KURANI KERİM
ZORLUĞUN EN KOLAY YOLU İÇİNDEN GEÇMEKTİR. ANONİM
YAŞAMAK İÇİN BİR NEDENİ OLAN HERKES, HER SIKINTININ ÜSTESİNDEN GELEBİLİR.
FRİEDRİCH NİETSCHE
GÜZELLİĞİ GÖRME YETENEĞİNİ KAYBETMEYEN ASLA YAŞLANMAZ. FRANZ KAFKA
İNSANLAR YAŞADIKÇA YAŞLANDIKLARINI SANIRLAR, OYSA YAŞAMADIKÇA YAŞLANIRLAR. İSKOÇYA ATASÖZÜ
BOŞ ZAMAN YOKTUR, BOŞA GEÇEN ZAMAN VARDIR. TAGORE
BÜYÜK BAŞARILARIN SAHİPLERİ, KÜÇÜK İŞLERİ TİTİZLİKLE YAPABİLME SABRINI GÖSTEREN KİŞİLERDİR. FRİEDRİCH SCHİLLER
BİR GRAM ÖNLEM, BİR KİLO TEDAVİDEN DAHA DEĞERLİDİR. İNGİLİZ ATASÖZÜ
ÇALIŞMAK HAYAT, DÜŞÜNMEK IŞIKTIR. VİCTOR HUGO
KÜREK ÇEKMESİNİ BİLEN, SANDALDA KENDİSİNE YER BULUR. AFRİKA ATASÖZÜ
AKILLI OLAN HERŞEYİ FARK EDER, APTAL İSE FARK ETTİĞİ HERŞEY ÜZERİNE KONUŞUR. HEİNRİCH HEİNE
UZUN BİR TARTIŞMA, HER İKİ TARAFIN DA HAKSIZ OLDUĞUNUN BELİRTİSDİR. VOLTAİRE
Tarih: 25 Ocak 2010 15:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Tarih: 24 Ocak 2010 22:19 Ekleyen: Beğenme: 0
-
"Ellerin dert görmesin Uğur Mumcu! Sakıncalı Piyade'yi yazdığın için, eline sağlık, ağzına sağlık, canına sağlık. Kendi yazdıklarıma gülemem. Ama senin yazdıklarını gülerek okudum. 'Acı acı gülmek' deyimi vardır ya, işte öyle acı acı güldüm."
-Aziz Nesin-
döğüşerek öldüler;
güneşe gömüldüler.
Vaktimiz yok onların matemini tutmaya!
Akın var
güneşe akın!
Güneşi zaaaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!
Nazım Hikmet
-
GÜNCEL TİYATRO
Sakıncalı Piyadeler !!!
Efendim, bir zamanlar ülkemizde oynanan oyuna, Sakıncalı Piyade oyununa hoş geldiniz. Bu akşam, izniniz olursa Sakıncalı Piyade'yi ben oynayacağım. Bu ismi ben takmadım. Onlar taktılar. Bizlere, üniversite bitirmişlere yedeksubay olma hakkını çok gören etkililer ve yetkililer... Yedeksubay okulundan başarıyla er olarak çıktıktan sonra adımız, hakkımızdaki yazışmalarda Sakıncalı Piyade Eri olarak geçiyordu. Ben de bu adı oradan aldım...
-
PAHALI ÇAYYOLU PAZARI;
YENİMAHALLE BELEDİYESİNDEN ; BU PAZARIN ALTERNATİFİ OLARAK HAFTA İÇİNDE ÜRETİCİLER İÇİN (ORGANİK DE OLABİLİR) SEBZE ,MEYVE YANINDA HER TÜRLÜ GIDA MADDELERİNİN SATILABİLECEĞİ, ÜRETİCİNİN YETİŞTİRDİĞİNİ KENDİ ELİYLE SATABİLECEĞİ VE BİZ TÜKETİCİLERE UCUZA ULAŞTIRABİLECEĞİ ÖRNEK BİR ÇARŞAMBA PAZARI YARATILABİLİRMİ ?
HEM TATİL GÜNÜNÜ PAZARA GİTMEK İÇİN AYIRAMAYANLARA BİR KOLAYLIK HEM DE HAFTA İÇİNDE BAYANLARIN DA NEFES ALMASINI SAĞLAYABİLECEĞİ TEMİZ, NEFİS VE ÇOK GÜZEL BİR ÜRETİCİ PAZARINA NE DERSİNİZ?
EVET EVET EVET DEĞİL Mİ?
Tarih: 24 Ocak 2010 22:07 Ekleyen: Beğenme: 0
-
BİLGİLERİZE
YMB. PARK ve BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİLERİ
PARKLARI EĞER DOLAŞABİLİRLERSE ÇAYYOLU ' NDA HEMENHEMEN BÜTÜN PARKLARDA ;
YENİLEME YAPILMAYA GEREK DUYULMADASN KÜÇÜK BÜTÇELERLE ÇÖZÜLEBİLECEK BAKIM_ ONARIM İŞLERİNİN KENDİLERİNİ BEKLEDİPİNİ GÖRECEKLERDİR...
Tarih: 24 Ocak 2010 01:32 Ekleyen: Beğenme: 0
-
cayyolu(M) belediyesi
D E N İ Z İŞ[LED]MELERİ MİDÜRLÜĞÜNE
EfendiM , Çayyolu Pazar Otoparkını sayenizde bugün görmüş olduk !!! Ana ,sayın belediyemiz şunu da; aracımızı park ettikten sonra dönüşde göleti nasıl aşıp gececeğimizi ve pazarın kapısına nasıl ulaşaileceğimizi de bir düşneblseydi iyi olmazmıymıtdı !!!?
Bu nedenle dahaçok yağmur yağmadan pazarın önündeki yüksek gerilimli direk ile pazarın kapısı arasında ;karşıya gecebilmek için ek olarak FERİBOT SEFERLERİ KONULMASINI RİCA EDİYORUZ!!! ÇAYYOLU
Tarih: 24 Ocak 2010 01:32 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(3)
erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur. Biliyorum, ara sıra sizi üzüyor, belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum. Yukarıda sıraladığım istekler size çok geldiyse bir çoğundan vazgeçebilirim; yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın. Benden "Örnek çocuk" olmamı istemezseniz, ben de sizden kusursuz ana-baba olmanızı beklemem. Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter. Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim. Sevgiler, Çocuğunuz
Kaynak: ATALAY YÖRÜKOĞLU
Tarih: 24 Ocak 2010 01:31 Ekleyen: Beğenme: 0
-
(2)
Çok konuşup çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri pek duymam. Yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz bırakır. "Ben senin yaşında iken..." diye başlayan söylevleri hep kulak ardına atarım. Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın. Bana yanılma payı bırakın. Beni, korkutup sindirerek, suçluluk duygusu aşılayarak uslandırmaya çalışmayın.Yaramazlıklarım için beni kötü çocukmuşum gibi yargılamayın.
Yanlış davranışım üzerinde durup düzeltin. Ceza vermeden önce beni dinleyin. Suçumu aşmadığı sürece cezama katlanabilirim. Beni dinleyin. Öğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve özlü olsun. Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni destekleyin; hiç değilse çabamı övün. Beni başkalarıyla karşılaştırmayın
umutsuzluğa kapılırım.Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin.Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın; bana sure tanıyın. Yüzde yüz dürüst davranmadığımı görünce ürkmeyin.Beni köşeye sıkıştırmayın; yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunaltsam bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın.Unutmayın ki ben de sizi yabancıların önünde güç durumlara düşürebilirim.Bana haksızlık ettiğinizi anlayınca açıklamaktan çekinmeyin
Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz;tersine, beni size daha çok yaklaştırır.Aslında ben sizleri olduğunuzdan daha iyi görüyorum. Bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez
Tarih: 24 Ocak 2010 01:31 Ekleyen: Beğenme: 0