çayyolu ufak bir yer hapşursan duyuluyor ve duyuruluyor ,
salon çevrecileri
herşey bir soru işareti
Tarih: 08 Şubat 2010 23:13 Ekleyen: Beğenme: 0
Kızılay ' da Kızılayın Kızılay Alışveriş Merkezi inşaatı
Kızılay binası ilk yardım bekliyor!
Her yıl 7 milyon dolar zarar!
Beğendik gelecek diyorlardı ...
Tarih: 08 Şubat 2010 23:12 Ekleyen: Beğenme: 0
ZÜĞÜRT AĞA 2
Ya kaderina razı olamayanlar,Midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olanlar,isyan edenler,kahredenler bu işıltılı dünyanın onlara hiç bir olanak sağlamadığını görüp kinlenen ve kirlenen iradesi zayıflar.Yüreğinde sapkınlık olanlar dışındaki, bu zavvallı
insanların mı bütün suç.Bu sosyal bir yara,hayvancılık,tarım,endüstri yok olmuşssa,fabrikalar kapanmış yerini gökdelenler almışsa daha çok Züğürt Ağa fimleri izleriz.Legal çalışma ortamı olmayan yerde
illegal işler filizlenir.
Hiç bir kanunusuzluğun ne yanında ne arkasındayım.
Ne de avukatlığına soyundum.Bu bir sosyal yara,hastalık,önce teşhis konup çare bulunması gerekir.
Haa.. bakın memlekette fabrikalar harıl harıl çalışıyor, tarım,hayvancılık tavan yapmış.En ücra köşede okul ,hastahane var.Çocuklar kış günlerinde buz gibi dereleri soyunup elbiseleri ayakkabıları ellerinde geçip gitmiyor kilometrelerce uzaktaki okullarına,çocuklar çalınmıyor.Grev ,açlık,yokluk eğitimsilik de nedir ,dediğimiz gün evimize hırsız giriyor veya bir yolsuzluk yapılıyorsa bunun sorumlusu sadece yapan kişiye aittir ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.Suça mazeret aramak değil maksadım.Suçu en aza indirmek için gerekenin yapılması.Sokaklar başıboş çocuk ve gençlerle dolu.
Bundan yarar sağlamaya çalışan bir yığın istismarcı.Zorla fuhşa,dilenciliğe hırsızlığa zorlanan,kiralanan çocukların
yardıma kurtarılmaya ihtiyacı var.Bu sizin bizim hepimizin boyun borcu,öncelikle devletin.Dönme dolapla,Luna Parkla bu iş çözülmez.Bilmem anlatabildim mi?
Tarih: 08 Şubat 2010 23:11 Ekleyen: Beğenme: 0
ZÜĞÜRT AĞA
Senelerce taşrada eşimin görevi nedeni ile yaşadım.Doğuda,iç Anadolu,Güney ve Kuzey bölgelerinde bulundum Güzel yudumun.Başıma hiç mi kötü bir şey gelmedi, evet bulunduğum kasabada küçük şehirlerde ufak tefek sağlık sorunu dışında tatsız hiç bir şey yaşamadım.Elazığ,Ağın kazası hapisanesinin kapısında ot bittiğine şahit oldum.Yaşadığım 4 sene boyunca tek bir ziyaretcisi olmadığını gördüm.Bahçe duvarında unuttuğum çok kıymetli halımın katlanıp kapımın önüne bırakıldığını gördüm.KÜRT aşiret ağasından evlat muamelesi gördüm.Yaz Geceleri bahçe
katındaki evimin pencereleri açık uyudum.
Malatya YEŞİLYURTTA kaybolan yaramaz, dünya güzeli küçük oğlumu tüm kasaba beraber aradık bulduk.
Rizede ağır hastalığımda evim doldu taştı,yardımcıma yapacak iş kalmadı.İstanbul çocuğu olmam nedeni ile ilk kez tanıcağım b u yerler ağlayarak gittim ağlayarak ayrıldım,ayrılmak istemedim.
İnsan neden vazgeçer kendinden hiç düşündünüz mü?Neden atar tehlikenin koynuna kendini,neden yozlaşır.Erdemliyken nasıl bulaşır erdemsizliğe?
İşiniz yoksa,çocuğunuzu okutamıyor,bir dilim ekmeğe muhtaç oluyorsanız.Yörenizde,ekecek tarla,çalışacak fabrika,işlik bile yoksa göçten başka şansınız yok demektir.Taşı toprağı altın diye gittiğiniz diyarlarda aradığınızı bulamadığınızda,tüm kapıların yüzünüze kapandığında ne gurur ne kişilik ne yörenizden bir iz kalır.
İşte o an sıfırlaşan o moralsizlikle,ayakabılarınızın arkasına basmanızla silinir gider son gurur kırıntıları.Kaderine razı olan domates ,limon satmakta,merdiven silmekte bulur çareyi.
Tarih: 08 Şubat 2010 23:11 Ekleyen: Beğenme: 0
10 dakikada bemb e y a z dişler !!!
h (AK) verilmez z ALINIR !!!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi i, 10. İdare Mahkemesi’nin durdurma kararına karşı Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edeceğini açıklamıştı. Bölge İdare Mahkemesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metrobüs zammına verilen durdurma kararına yaptığı itirazı reddetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerden İETT, yılbaşı öncesinde metrobüs ücretlerine yüzde 34 plaka numarası oranında zam uygulamıştı.
İTİRAZ REDDEDİLDİ METROBÜS ZAMMI GERİ ALINDI
Tarih: 08 Şubat 2010 23:03 Ekleyen: Beğenme: 0
Vatantaş diyor ki ;
Siyasi tarihinde " ananıda al git "
ifadeleri bulunan bir siyasi oluşumun yapacağı ana -
yasa sadece yasa olarak görülebilir !!!
Vatantaş diyor ki ;
bir şey daha var ki oda dikkat çekiçi !!!
AKp bir ANA yasa yapacağım diye tutturdu ama bu anayasa babasız (!) olurmu hiç !!!?
( O Baba )
Bunu hiç hesap eden birisi yok !!!
Tutturmuşlar bir ANA yasa !!!
Nam -ı diğer Ana Baba [AB.] Yasaı !!!
Tarih: 08 Şubat 2010 23:02 Ekleyen: Beğenme: 0
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYRSİ BAŞKANI İ.MELİH GÖKÇEK
1-ÇAYYOLU ÇÜNEYT GÖKÇER SAHNESİNİN ÖNÜNDEKİ BELEDİYE OTOBÜS DURAĞINI NEDEN KALDIRDIN ??
2- POSTANIN KARŞISINDAKİ TANKER KUYUSUNU NEDEN KAPATTIN ??
3 - TANKER KUYUNU KAPATTIYSAN O ZAMAN BURADA SANA AİT YRŞİL ALANI NEDEN YEŞİLLENDİRMİYORSUN ??
Tarih: 08 Şubat 2010 00:56 Ekleyen: Beğenme: 0
Ankara belediyesi su sayaçlarının donmaması için vatandaşın önlem almasını isterken ta seksenli yıllardan kalma her tarafından soğuk giren külüstür otobüslerini seferden kaldırmak için bir çözüm oluşturmuyor.Donuyoruz
Yöneticimiz uyuyor mu??
Tarih: 08 Şubat 2010 00:53 Ekleyen: Beğenme: 0
6 ŞUBAT
ENGİN BEY KARDEŞİM ;
ŞU SENİN YERE GÖĞE SIĞDIRAMADIĞIN AVRUPA MAHALLEMİZİN ÖNÜNDE 8. CADDEDE BAZI ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ARAÇLARININ DÖRTLÜLERİNİ YAKIP -SÖNDÜRÜP SÜRAT YAPIYORLAR.
AVRUPAYI PEK BİLMEM AMA AMERİKADA BUNUN CEZASI 250 AMERKAN DOLARINDAN BAŞLAR ...
Tarih: 08 Şubat 2010 00:51 Ekleyen: Beğenme: 0
1986 senesiydi sitemizin temelleri atıldığında ve benim çocukluğum Ankara'nın bu güzel semtinde geçti.
O zamanlar Eskişehir'de mi oturuyorsunuz diye dalga geçerdi insanlar ama ben 8.cadde çay olduğu zamanlardan hatırlıyorum pazar günleri piknik yaptığımız semtimizi.
Ankara'da kalma nedenimdi her zaman ama yakın zamanda Ankara'yı terketme nedenim olacak.
Artan hırsızlık olaylarından artık çok sıkıldım.
Eskiden arabamızın anahtarı üzerinde kalırdı,unuturduk ama sabah kalktığımızda arabamız halâ kapımızda olurdu.
Duygularımız sömürülüyor,her cuma namaz sonrası kapımız çalınıyor,binbir tezgahla yardım topluyoruz adı altında hırsızlık çeteleri evlerle ilgili bilgi toplayıp hem yardım ayağına paramızı alıyor hem de sonradan girip evimizi soyuyor.
Nasıl bir toplum olduk biz, artık anlayamıyorum ama son 3 aylık yedeğini almakta geciktiğim için evimin kapısı kırılarak çalınan laptopımla giden doktora tezimemi yanayım,kırılan kapıma mı, artık güvende olmadığımı bildiğim evime mi?
TElevizyonumu çalamamış,komşununkini çalmış ama.
Ve belki de geri gelecek.
Peki ben mecbur muyum demir parmaklıklar arkasında oturmaya,gece ayak sesleri dinlemeye,eve hava kararmadan dönmeye ya da onca emek harcadığım tezimi yeniden yazmaya?
Bizim ülkemizin güzel insanına neler yaptılar?
Herkes canavara döndü.
Yazlık yerler daha beter.
Çalan elini kolunu sallayarak geziyor,polis bezmiş,ifade alıp gönderiyor,hırsızı tespit etsen bu sefer de canına kasteder mi diye düşünüyorsun.
Umarım huzurumuzu çalan asıl baştaki hırsızların da bir gün en değerli şeyleri çalınır.
Tarih: 08 Şubat 2010 00:51 Ekleyen: BaharAşcı Beğenme: 0