park ve bahçeler müdürlüğünün haberi varmı yokmu bilmiyorum ama belediyenin yeşil alanlarının bakımını yapan şirketler parkların yeşil alanlarına her sene masraf çıksın tekrar tekrar çim ekimi yapılsın diye ÇİMLERE BASINIZ diye levhalar yazıyorlar.
Bir yeşil alan milletin vergisiyle belediyeye tekrar çim ekmek kaça patlıyor
Tarih: 28 Mart 2010 17:10 Ekleyen: Beğenme: 0
Çayyolu'nda devamlı şikayet konusu olan malun firmayı tüketici hakları derneği çayyolu eski başkanı teferruatlı olarak bu sayfalarda şikayet etmiş olayı bizimle sağolsun paylaşmıştı .Bende kıyafetimi bir yerde boya yaptım ama boya yapılan yerdeki ustalar abla bu su ile bile çkar demelerine rağmen yinede profosyomellerine göstereyim bilgi alayım dedim.Götürdüm. Dikkatle imcelediler ve sonra fazladan bir de birkaç dakika da düşünüp ve dediler ki buna ancak kuru temizleme yapılıabilir ama rengide atar dediler .Ancak eve geldim ustaların söylediği gibi azıcık pamuğu suyla ıslattım ve lekenin üzririnde en fazla ikiüç sefer sildim.Leke çıktıı ve hiçde iz kalmadı.
Tarih: 28 Mart 2010 17:09 Ekleyen: Beğenme: 0
PENCERE
Karşımızdaki koop. inşaatında geçen sene bloklar çıkılırken betonun üzerine atılan şaplar sulanmadığı için resmen yandı.Bu senede şimdi ; Şantiyelerinin önünde üstü naylonla sadece yağmura karşı örtülen belki bir tır çimento torbası bütün kışın donunu yedikten sonra bugün torbalar yırtılıp kalıp halinde normal toz çimentolarla karılıp şap olarak kullanılmaya başlandı.
BU ŞAPIN ÜZERİNE PARKE DÖŞENİR Mİ ???
Tarih: 28 Mart 2010 17:08 Ekleyen: Beğenme: 0
Başka işleri gücleri yokmuş gibi yel değirmrnleri ile savaşanlar yüzünden tayin edilmiş söz konusu değirmen koşu yolunun tek gündemi...
Havuzda değirmenin yerine yapılıyormuş.Doğruluk payı varmı bilemiyorum
Büyükşehirin imar planlarına yaptığı müdahaleleri devamlı eleştiriyorken yeni mah belediyesinin yel değirmenini bir kai kişinin emri ile bulunduğu yeşil alanda kent mobilyalarının ordan karşıtarfa tayin etmesi pek hoş olmadı.
Tarih: 28 Mart 2010 17:07 Ekleyen: Beğenme: 0
yeni mahelle belediyesinin sınırları içinde HURDACILAR SİTESİ var . Binbir türlü kaza geçirmiş araçlar
yeni mah belediyesi tarafından temin edilip yarış pisti haline gelen 8. caddenin yeşil alanlarına heykel olarak konulsun. Hız bariyerlerinden daha etkili olacağı inancındayım.
Hey Taksi
Bizim mahalleden herkese merhaba arkadaşlar. Gördiyondaki giriş kapısının karşısındaki göbeğe nasırettin hocanın eşeye ters bin diği heykelini dikmek lazım artık.Yakışır
Artık ,çınar yokuşunun bittiği yerde kavşaktaki göbek
de 3 adet taksi park ediyor. Duyduk duymadık demeyin
ne kadar vurdumduymaz olduk. Adam her sabah sekizinci kattaki dairesinin çelik kapısını anahtarla 14 lü gibi açıp sabah sporuna gidiyor.Biz kilidin açılırkrn kapanırken merdivenlerde çıkardığı gürltüsüne uyanıyoruz 3. katta oyurmamıza rağmen
Tarih: 28 Mart 2010 17:04 Ekleyen: Beğenme: 0
ALT ve ÜST GEÇİTLER
İMPARATORLUĞU
kaldırımlar gözardı ediliyormuş , şu yapılamıyomuş ,bu eksik kalıymuş bunların ne önemi var !
mühim olan insanlık
Siz nerde tıkanan bir kavşak var
uludağ dahil
büyük şehir belediye özel kalemi hemen arayın
belediyeniz sizce ne güne duruyor
Tarih: 28 Mart 2010 17:04 Ekleyen: Beğenme: 0
Doğal Ortam
( Yaşama Ortamı )
Lan
( Günün mönüsü )
İnsanolunun yaşama ortamı ve doğal ortamı hakkında ne zaman bir şeyler okusam daima aklıma rahmetli hocam İsmet Zeki Eyüpoğlu ' nun İNSANIN BOYUTLARI adlı kitabında yazdıkları derin mesajları aklıma gelir hep...
Başkentin aristokrasisi hemenhemen çayyolu' na göç etti sayılır.Bizler bu bölgenin yerlileri olarak zamanında sanmıştık ki bu göçlerin bölgenin dilini hem kibarlaştıraak hemde zenginleştirecek !!!
Fakat nerde !!!
Çayyolu aristokrasisi bir taraftan yaşama ortamı doğal ortamıyla iiç içe geçmiş aynen olduğu gibi davranan büyüklerimizi tefe koyup çalarken diğer tarafdan Çayyolu gibi istisna bir bölgede kendi yetiştirdikleri ürünlere galiba hiç dikkatle bakmıyorlar !
Ne dersiniz dostlar !!!
Eğer dikkat etmiş olsalardı sevgili dostlar ;
orta ve lise öğrencisi oldukları besbelli olan bölgenin çocukları -ki ekseriyesi kız öğrenciler sokaklarda , çarşılarda birbirlerine devamlı olarak yüksek sesle " LAN " diye hitap etmez en kötü küfürleri dahi birbirlerine savurmazlardı ...
İYİ AKŞAMLAR
Tarih: 28 Mart 2010 17:03 Ekleyen: Beğenme: 0
Yaşamkent mesajı üzerine yazıyorum ::::
Bilindiği üzere ;
Zelzeleden hemen sonra dönemin Mhp li bayındırlık bakanı tarafından memlekette işsiz güçsüz dolaşan mezun mühendis ve mimarlarlara iş sahası yaratmak amacıyla
başlangıçta belki iyi niyet esaslarına göre düşünülüp ortaya bırakılmıştı sözüm ona yeminli denetim büroları ....
Bugün içinse gelinen nokada düştüğü durum memleketin çıkmaz sokaklarından birini işaret
etmektedir ...
OYSA NE ÇABUKDA UNUTTUK KOCAELİ
DEPREMİNİ ....
Münferit inşaat yaptıranlar bu büroların bazılarında rast gelmişlerdir aynen benimde rast geldiğim gibi:::
Büroya inşaatınızla ilgili işlemleri başlatmak için gittiğinizde görevlerinin içinde olmadığı halde bazı sözümona denetciler
" ABİ DOĞRAMALARI ŞU ŞİRKETE VER , DEMİR İŞİNİ BU ŞİRKETE VER BAŞIN AĞRIMAZ " dedikten sonra
iş bitiminde ayıplı ve gizli-ayıplı inşaatlara olur veren
imzaları inşaat sahasına bile gitmeye gerek duymadan masa başında.
Aslında demek istediğim ;belediyeler madem imar nüdürlüklerinde kendilerine düşen denetimleri tam olarak yapamıylar o zaman hiç değilse bu hatalı inşaatları bilmeden satın alan tüketiciler için , gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bünyelerinde bir sigorta şirketi kurup evlere tamir -onarım -yenileme için gelen ustaların denetimi için
bir yeni proje başlatıp memlekete örnek olsun.
YMBB. ndan beklediğimiz asıl reform budur .
Çayyolunda maşallah elinde mala tutmasını bile
herkes usta yövmiyesi istiyor
hemde villa işimi olsun kooperatif işimi olsub diye sormadan edemiyorlar Peki işin çıraklığı kalfalığı nerde
Tarih: 28 Mart 2010 17:01 Ekleyen: Beğenme: 0