Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

•                         AH AKASYA!..

Yüreğimin sızısını, yazabilmek istediklerimi dillendiren Sayın Yaşar Sökmen e teşekkür etmek  istedim. Ben İki yanı mis gibi akasya kokan bir caddenin çocuğuydum. Grapon kağıdından yapılmış gibi ;kuruyup dökülen çiçeklerin yürürken çıkardığı o hışırtıya bayılırdım,isterdim ki hiç süprülmesin onlar,kuruyken de
    bir başka kokar, Van Gogh un ıssız buğday tarlalarının
    kokusudur sanki. Arkadan gelecek sarı sıcak bir yazı müjdeler. İki yanı Akasyalı bir yol düşünün, nasıl zenginleşir muhayyileniz, ayaklarınız yerden kesilir, o güzelim havayla huzur dolar ciğerlerinize ,ruhunuza.
          Manzaralarının  kapandığı iddiası ile bizim sitenin
    de ön bahçedeki ağaçları hışma uğradı. Canımdan can
    koptu kesildiklerini gördüğümde. Manzara denen şey de
    karşı apartmanın sevimsiz renkte ki duvarları. Doğadan o kadar kopmuşuz ki, şimdi haz aldıklarımız; apartmana kim girdi kim çıktı, ne giymişler ne çıkarmışlar, yeni arabalarının markası neymiş?
    Falanca dairede oturan öğrenciler kız getiriyormuymuş?
    Muş ,muş muş.....İşte  yeşile ,çiçeğe ağaca tercih ettiğimiz yeni zevkler....Bazen düşünüyorum da Tanrının
    bize bahşettiği bu güzelliklere, bu suya bu toprağa
    layıkmıyız diye ?
    Tarih: 07 Nisan 2010 13:45 Ekleyen:
  • AVRUPA MAHHALLESİNİN ARKASINA YAPILAN ÜÇ FİDAN PARKININ AÇILIŞI YAPILDI AMA BURAyA OTURMAYA GELEN 12 MARTCI bazı DEDELER BU PARKIN AÇILIŞINDAN PEK MEMNUN DEĞİLLER. YMBB .NA ATIP DURUYORLAR.
    Tarih: 07 Nisan 2010 13:44 Ekleyen:
  • Çayyolunda Yol arızası;

Çayyolu Tiyatrosunun 100 m.ilerisinde Arkadıum'a dönüş yapılan Yol üzerindeki kavşakta asfaltda görülemeyecek bir şekilde yarım metre derinliğinde bir ÇUKUR var!!!
    Buradan geçen dikkatsiz bir araç hızla buraya düşerse Belediye yüklü bir tazinat ödeyebilir,ben duyurayım da Sayın yetkililer önlem alsın.
    Sonuçta tazminatı da bizim vergilerimizden alacak değiller mi? Uyaralım da !!!
    Tarih: 06 Nisan 2010 22:27 Ekleyen:
  • Teşekkür;
    Ümitköy Ziraat bankası ile Carrefour arasındaki asfaltdaki çökmeyi ve burada hatalı park yapanların cezalandırılmadıklarını yazmıştım.
    Yetkililere teşekkür ederiz, hem bu çöken asfalt yapıldı ve hem de burada hatalı park edenler Trafik ekiplerince cezalandırıldılar.
    Ancak Trafik ekipleri gidince tekrar hatalı park yapılmaya devam edlidi.Demek ki hatalar sadece yetkililerde değil her türlü cezaları göze alan bizlerde. Ne diyelim Yetkililer görevlerini yaptılar kendilerine tekrar teşekkür ederiz.
    Ancak otopark sorunlarını yaratanlar da Belediyelerdir. Şimdi AVM, Banka, Pastane,Lokanta açılıyor ruhsatlarını da ben vermiyorum Belediye veriyor.
    Şimdi duyduğum birşeyi anlatacağım;
    Osmanağa Konaklarını konut olarak yapmışlar Villa fiyatları normalde 500-700.000 TL. ama sonra ne oluyor bu Villalar Ticari alana dönüştürülüyor.Ticari alana dönüştürme işlemi ne karşılığında kim tarafından verildiği sizlerin malumunuz. Sonra bu Villalar 1.5-2 Trilyon arasında sahiplerine rant kazandırıyor vergilerini de Ticari olarak mı ödüyorlar artık onu da siz bulun.
    Nasıl güzel kazanç değil mi? Bundan kim  yada kimler kazandı belli. Burada kaybeden sade vatandaşlar ise arabalarına park yeri bile yapmayan bu Trilyonluk Villaların önüne park etmeye çalışmakta ve tabii ki park sorunu da had safhaya çıkmaktadır.
    Saygılarımla. M.G.
  • Kameriyeden meyhane olurmu demeyin?
    Olur olur....

Öğütler Market yan tarafında bulunan koşu pisti ve park içerisindeki Kameriya'nın içini meyhane olarak kullanan ve her sabah kahvaltısını da bira ile bu kameriyada yapan şahıs !!!
    Orta boylu hafif kel olan sayın vatandaşımız bu kameriye mayhane değil içeceksen git evinde iç diyecem ama sanıyorum orada yatıp kalkıyorsun.İçtiğin şişeleri ve kuruyemişleri oraya buraya atacağına topla da çöpe at bu eyleminin cezası Kabahatler Kanununa göre suç ama sana bu suçun cezasını verecek görevli de yok ortalarda bak keyfine kardeşim!!!...
    Eskiden Jandarma devriyeleri bu parklarda gezer uygunsuz kişileri uygun hale getirirdi ama şlimdi öyle mi?
    Park ve bahçelerde devriye gezen emniyet görevlisi gördünüz mü hiç ben görmedim de!!!
  • Yenimahalle Belediyesi pazar içi alışveriş arabalarıyla bir ilke daha imza atıyoo. Vatandaşlarımızın rahat alışveriş yapabilmeleri için modern pazar içi alışveriş arabaları hizmete girdi. İlk olarak Çayyolu kapalı modern Pazar yerinde başlatılan proje ilgi odağı oldu.

• DENİZ FENERİ

Bodrum Kalesini seyrederken liman ucundaki Deniz Feneri ilşiti gözüme. Her bakışta duygu yoğunluğu yaşadığım deniz feneri bu sefer çok soğuk geldi. İçim Ürperdi.

Uçsuz bucaksız denizlerde, azgın dalgalarla boğuşan gemiler gibi , hayatın içinde yapayalnız kalmış insanlar da hep sarılacak bir deniz feneri görmek ister hayatında.

Dalgalarla boğuşacak hali kalmadığında, tüm umutlar bittiğinde sığınacak bir limanı olsun ister. O bilir ki Deniz feneri o limanın ışığıdır, yoludur. Deniz Fenerinin sıcaklığı ondandır. Sığınacak bir yuvanın yoludur.

Onun içindir ki gün batıp da ışığı denize vurduğunda, insanın içine bir duygusallık çöker, esen rüzgara rağmen baktıkça insanın içi ısınır. Hiç aşık olmasa da şair kesilir, aşk şiirleri yazar mısralarca.

Ancak bugünlerde Deniz Fenerinin masumiyeti, aydınlık yüzü sanki karartıldı. Deniz Feneri artık sığınılacak bir limanı aydınlatan, bir insanın içini ısıtan, aşk şiirleri yazdıran, yol gösterici gibi durmuyor limanda.

O sanki yoksulluğun, inancın ve umudun sömürüldüğü bir simge gibi. Bu günlerde soğuk ve karanlık Deniz Feneri.

Onun için Denize bakası hiç yok insanın.
    Tarih: 06 Nisan 2010 22:15 Ekleyen:
  • kuş kovucular
    ( kuş-konmaz çatı tarağı )

konut-1 de oturan bazı arkadaşlar çayyolu metropol insanını sanki doğa-sever insan gibi göstermeye çalışmaları doğru değildir.Çümkü eğer biraz doğru olsaydı, bloklardan aşağıya dikkatli baktıklarında 
    kendi sitelerine  ait villalar mahallesinde bulunan villaların şingıl çatısına kuşlar konmasın diye uçları svrisivri olan kuş kovucular ( kuş-konmaz çatı tarağı )
    monte edildiğini görebileceklerdi...
    Çayyolu hızla metropolleşip betonlaşırken çatılarında cıvıl cıvıl kuş seslerinen bile şikayet eden yalı baskıcı saydinkci villa mensupları acaba nasıl doğa sever olabilir düşünemiyorum.Ayrıca petlerde hapsedilen uyutulan köpişlerde hiçibiri mutlu değil

şimdilik iyi günler
    Tarih: 06 Nisan 2010 22:12 Ekleyen:
  • ÜÇ FİDAN PARKININ AÇILIŞI YAPILDI

Başlıklı haberinizi okudum, çok beğendim. Atilla İlhan'ın yazdığını biliyordum ama müjgan bir kadın ismi sanıyordum. Şimdi başka bir duyguyla söylüyorum. Ve inanın iki gündür. dilimden düşüremiyorum. Hep aynı nakarat dilimde...

"O mahur beste çalar müjgan'la ben ağlaşırız"

sizleri seviyorum...
    Tarih: 06 Nisan 2010 22:09 Ekleyen:
  • KUŞLAR

Konutkent -1 meydanındaki kuşlar maşallah ne kadar şişman.Bu gidişle fazla kilolardan dolayı kanatlatı onları taşıyamıyacak. Ancak bu kuşlara marketlerden bedeva ekmek toplamak vermekde sevap ama bu kuşları besleyen kuş severler  hiç değilse haftada bir biraz paraya kıyıp hiç değilse hafta sonlarında kuşlara açık büfe ziyafeti çekseler.
    Mesala bizm komşu nebahat teyze nin onlara marketten alıp karıştırıp dökdüğü  buğday, mısır, kırmızı-yeşil mercimek ,bulgur, pirinç, arpa şehriye gibi.
    Tarih: 05 Nisan 2010 21:49 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!