Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• GIDALARIN ÜRETİMİ, TÜKETİMİ ve DENETLENMESİNE DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUN

Kanun No: 5179
    Kabul Tarihi: 27.05.2004
    Yayımlandığı R.Gazete: 05.06.2004-25483
    BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç
    Madde 1 - Bu Kanunun amacı, gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve halkın gereği gibi beslenmesini sağlamak, üretici ve tüketici menfaatleriyle halk sağlığını korumak üzere gıda maddelerinin üretiminde kullanılan her türlü ham, yarı mamul ve mamul gıda maddeleri ile gıda işlemeye yardımcı maddeler ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin güvenliğine ilişkin özelliklerinin tespit edilmesi, gıda maddeleri üreten ve satan işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarının belirlenmesi, gıda maddeleri ile ilgili hizmetler ile denetimine dair usul ve esasları belirlemektir.
    Kapsam
    Madde 2 - Bu Kanun; gıda güvenliğinin teminine, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin hijyenik ve uygun kalitede üretimine, tasnifine, işlenmesine, katkı ve gıda işlemeye yardımcı maddelere, ambalajlama, etiketleme, depolama, nakil, satış ve denetim usulleri ile yetki, görev ve sorumlulukları ile risk analizine, ihtiyatî tedbirlere, gıda ile tüketici haklarının korunmasına, izlenebilirlik ve bildirimlere dair hususları kapsar.

Şİmdi Bu işer ;Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Hiz.Daire Bşk.lığına bağlı olan Yurtiçi Gıda Kontrol ve Beslenme Şb.Md.lüğü ile Belediye Zabıta Md.lüğünün görevleridir.
    Tarih: 12 Nisan 2010 13:21 Ekleyen:
  • önceki mesajda adı zikredilen bazı kentsoylular 
    (sözde )
    yüzünden çayyolu'nda parmakla sayılacak kadar az  VİLLA kaldı. Villaların hemen hemen hepsi sanki bölgemizde bir Deniz  vamış gibi  doğru yolcular gibi YALI baskıya döndüler.

Ehhhh  tabi  5 aralık genelgesini okuyup anlaya -
    bilen çayyolulu 5 katlı kent soylularıda sitenin villalardan aşağı kalırlarmı  hiç!!!  Onlar da duvarlarının eğriliklerine büğrülüklerine hiç bakmadan villalarla yarışa girip kendi bloklarını YALI gibi göstermeye çalışmazlar mı!!!
    Burhanın evine benziyen yılık yamuk kooperatif evlerine
    iki üç senedir YALI baskısı giydirip galiba kendilerini boğaziçinde oturduklarını sanıyorlar.

Amerika da  bulunan bir yakınımınsa  bana bildirdiğine göre ABD. de sadece  kır ve orman evlerinde kullaılan bu cephe kaplaması  malzemesini türkiyeye ihraç eden amerika ; gözünü hırs bürüyen bazı türk müth. on- onbeş katlı apartmanlara bile siding yapmaya kalkışmalası yüzünden AMERİKAN SİDİNK ' in Türkiyeye ihracatını sırf bu yüzden durdurmuş....

Tarih: 12 Nisan 2010 13:20 Ekleyen:
  • arabam yok.Hiç olsun diyede heves etmedim. Ama dozere benzer paletli araç kullandığımı daha önce  bir yazımda belitmiş idim
    Tarih: 11 Nisan 2010 21:01 Ekleyen:
  • bu mesajı babaannemin adına atıyorum.Etrafımızdaki büyük marketlere et / tavuk /süt/  yoğurt ve diğer yiyecekleri taşıyan şirket kamyonlarının içi çok kirliymiş:Babaannem pencereden devamlı bunları  izliyormuş .Size yazıp göndermemi istedi. selamıda var
    Tarih: 11 Nisan 2010 14:46 Ekleyen:
  • oturdugum sokak ta lanbalar tahminen 10 gundur yanmiyor telefona bildirmeme ragmen su ana kadar ilgilenen olmadi.
    Karanlikta insanlar zorluk cekiyorlar
    Tarih: 11 Nisan 2010 14:46 Ekleyen:
  • Mehmet kaplan lisesinde yapılan panelin haberi,"yeni haber gibi neden kafadan girdi?cayyolum.com'un Dikkatine...! Osman can gibi ve kanal 24 gibi kanal a gibilerin haberleri bu portalda eğri duruyor. Sahi bu lise nerde?Bu tür şeyler hep bu lise de oluyor.Bu nasıl lise?Devletin lisesi mi yoksa feto'nun mu?
    Tarih: 11 Nisan 2010 14:45 Ekleyen:
  • İş makinalarının tabiki bakımı yapılacak, siz uzun yola çıkarken arabanızın bakımını yaptırmıyor musunuz.

Saygılarımla
    Tarih: 11 Nisan 2010 14:44 Ekleyen:

• İş olsun diye lunaparka gönderilen iş makinalarına mahkeme bitmesine rağmen iş olsun diye parkın nöbetçileri tarafından bugün bakım bile yapıldı
    Tarih: 10 Nisan 2010 22:05 Ekleyen:
  • Yenimahalle belediyesinin Garanti Bankasıyla ortaklasa çıkardıkları Yenikart bana da geldi. Uzun süreden beri cep telefonu kullanmadığım için SMS uyumlu sabit telefonumdan şifre istedim, gelmeyince Garanti Bankası Çayyolu Şubesinden geçici şifremi almak istedim ama onlar hiçbir şekilde yardımcı olmadıkları gibi şifremi belediyeden alacağımı söyleyip beni gönderdiler. (Ben de inat ettim kardeşlerimin cep telefonunu kullanmadım.) aynı Bakanın Ümitköy Şubesini  telefonla arayıp bu konu hakkında bana yardımcı olup olamayacaklarını sorduğumda olamayız demeye bile lüzum görmeden telefonu yüzüme kapadılar.
    Garanti Bankası çalışanlarını kınıyor ve tüm Çayyolu halkına yaptıkları bu terbiyesizliği duyuruyorum.
    Tarih: 10 Nisan 2010 22:04 Ekleyen:
  • Ebru Gündeş giyilmiş elbisesini açık artırmayla bir milyara satışa çıkaracakmış. Müşteri bulacağından hiç kuşkum yok.
    Gündeşi severim ama bir yanda 60 kuruşluk ekmeği daha ucuza alabilmek için halk ekmek bayiilerinde saatlerce sıra bekleyenler, diğer yanda giyilmiş elbiseye milyarlar dökenler. İşsizlik zaten diz boyu bırakın okumayanı Üniversite mezunları dahi iş bulamıyor.
    Örneğin: ODTÜ Fizik mezunu olan yeğenim Doktora doktora üstü eğitim yapmasına ve ODTÜ de araştırma görevlisi olarak çalışmasına ve makaleleri bulunmasına rağmen aylarca kadro olmadığı için boş geziyor. Gel bir seminer ver kadro açıldığında biz seni ararız diyorlar.
    Tarih: 10 Nisan 2010 22:04 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!